Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Legie + zivot

Od: legionarxela odpovědí: 22 změna:

Zdravím,

potřeboval bych poradit.Mám přítelkyni kterou miluju a ona miluje i mě... mám i dobře placenou práci v česku ale sjem člověk co potřebuje do života ten adrenalin... K české armádě mě poprvé nevzali kvůli ekzemu který jsem měl jako malý a po druhé jsem nesedl psycholožce ...

Strašně mě táhne Cizinecká Legie ... šíleně a předemnou je velká volba ... Přítelkyně jede v září na rok do Belgie a řekla mi že se po roce vráti ... a tak po dvou letech založíme rodinu ... Jde tam dělat au pair ... sice jsem doted nepochopil co tam chce rok dělat? Hlídat děti? Ale dobře , je to její sen ... a chce ještě poznat svět ... i když to nechápu má procestováno asi 22 zemí a já bych byl radši kdyby už byla jen se mnou ..

Problém je že bez ní mě nic nebaví ... ani posilovat .. ani sportovat ... nic ...

Když jsem jí řekl že já půjdu do Legie to taky zkusit ... zákázala mi to a musel jsem jí slíbit že tam nepůjdu ... jenže mě to strašně žere ...Já bych to prostě zkusit chtěl ... i když plno z vás asi nepochopí proč tam chci ... Mám tam kamaráda takže vím jak to tam chodí a vím co čekat ...Takže si prosím vynechte názoy typu že envím do čeho se ženu ...

Není trošku nespravedlivý že odjede na rok do Belgie a já tu rok budu čumět do zdi? A mě zakáže taktéž můj sen? Proč kamarád má přítelkyni v CZ s kterou se vydí 1x za měsíc a vychází jim to? Myslíte si že když to opravdu chci tak si zatím mám jít? Prostě jí to oznámit a buď se mnou zůstane dál a nebo ne? Já už fakt nevím ... díky předem za rady

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Nikdy nedej na zákazy baby a dělej to,co uznáš za rozumné a prospěšné. Od ní je takové jednání sobecké,když sama jde za svým a druhému něco podobného zakazuje. A pokud přítelkyně takhle jedná,velmi bych zvažoval jit s ní do trvalého vztahu. Klidně bych šel do CL a čas odloučení ukáže,zda ta láska je skutečně tak velká.Chuť je silnější než drátěná košile.

ivik*
hodnocení

1x

Trochu mi připadáte jako naivní,mladý kluk,takový ten český Honza,co šel do světa.Máte zjištěno,co takové rozhodnutí obnáší?Už to, že jste měl problém se dostat do armády u nás ukazuje, že to není dobré rozhodnutí.U nás se do armády dostal kde jaký Jouda,ale v zahraničí si asi lépe vybírají...Nejen na základě fyzičky,ale i znalost jazyka atd.

majsterjoe*

Na to se ale neptal. Mimochodem zase tak tezke se tam dostat neni. Tedy pro lidi co do toho jdou na 100%

hodnocení

1x

řeknu to jednoduše do legie nelez nebud blázen měl sem tam bratra akorát mu to odrovnalo zdraví a dnes tvrdí že by takovou pitomost už nikdy v životě neudělal *zed*

instalater*
hodnocení

1x

Nezlob se , ale podle toho co píšeš jsi ještě mladý nevyzrálý chlapec , který neví co chce . O CL nemáš ani ponětí co to znamená a za další o tom nemá cenu ani přemýšlet , proto že by tě tam stejně nevzali. Pokud tak miluješ adrenalin , tak zkus sázet na koníčky.

legie
hodnocení

0x

Pokud půjdeš do CL, tak se za rok určitě na 100% nevrátíš, pokud tě tam vůbec vezmou, proděláš výcvik a budeš se muset upsat na několik let. Takže jestli to s tou CL myslíš vážně, potom zapomeň na přítelkyni. Spíš vyvstává otázka, proč nejedeš do té Belgie s ní. Vy mladý prostě nevíte roupama co dělat. *nevi*

legionarxela
hodnocení

Myslíte si že mě nenapadlo tam s ní jet? Jenže tam práce žádná není ... hledají jen au pair a pokud neumíte vlámsky tak vás nikde nevezmou ... Já jsem elektrikář silnoproud ... a jazyk potřebují jako hlavní komunikaci ...

piskvor*

A v CL budete mluvit česky?

legionarxena

Francouzsky umím základy .. navíc se neobávejte .. oni mají zaručený systém jak vás v legii francouzštinu rychl naučí ... i lidi bez znalosti jazyka se to doučí do půl roku ...

hodnocení

0x

Rozumím vám, ale dost dobře nechápu. Proč vy lpíte na česku a na stálé přítomnosti své dívky. Rozumím, že ji milujete. Ale nebojíte se, že ona má zcestovaný svět a vy sedíte za pecí jako Honza? Sbalte si batůžek a koukněte se do světa. Teď na to máte čas a příležitost. Ona za hlídání dětí si příjde na pěkné peníze, pozná kousek jiného světa. A co vy? Proč hned legie na 7 nebo kolik let?! Koukněte se do světa, popracujte a přivezte peníze do začátku, ať se nemusíte protloukat po podnájmech a bankách na hypotéky. ;) Kdybych byla mladá, tak bych to takhle udělala. Vím to naprosto jistě!

legionarxena

To je právě ono .. na pěkné peníze? bude mít 10 000 v českých korunách .. jde hlídat k české paní co bydlí v Belgii ... kdyby to alespon bylo třeba 25 000 i tak pro mě málo ... protože v česku 25 mám ... Legie? Můj sen ..to nikdo nepochopí :)

piskvor*
hodnocení

0x

Raději bych si přečetl nějakou válečnou literaturu, možná by stačil na západní frontě klid, pak ty naivní představy člověka přejdou. Co je úžasného na střílení do lidí, sledování dětí udušených po zásahu plynem. CO je úžasného na tom, nechat se střelit do hlavy? Tohle není počítačová hra, tam nefunguje restart.

legionaxena

Je to můj sen? už jsem předem upozornoval že mě to tam prostě táhne asi jako dalších miliony lidí co tam chodí ... tak mě za to neodsuzujte .. já se ptal na radu a ne aby jste mi tady kázal jak je to špatný ... jestli se vám to nelíbí tak se k tomu nevyjadřujte ... Vím jak to tam chodí a nějakou literaturu si dejte někam ... Už jsem psal že tam mám kamaráda a mám jak příběhy tak i videa ... takže bych to doporučoval spíše vám .. každý znáte Legii ještě za komunismu jenře od té doby už to tam zas tak hrozné není .. za prvé je lepší než česká armáda a mám tam jistější práci ... a za druhé v čem je česká rozdílná od Legie? V ničem ... tak nepoučujte .

piskvor*

Nepoučuju, ptám se, co je hezkého na tom, nechat se střelit do hlavy. Stačí zajet do Sýrie a zvěrstva jsou na denním pořádku.

ivik*

Tak koukám,že vlastně máte jasno,všechno víte a máte vše zjištěno,tak hurá do toho,nač se tedy ptáte na názor rádců?Vy jste v české armádě byl?

sargo*
hodnocení

0x

A já říkám - běžte. Buď vás nevezmou a pak bude mít dušička pokoj a zkusíte se realizovat jinde.

Nebo vás vezmou. Přítelkyně si časem najde někoho vhodnějšího - protože chlapík toužící se realizovat v zahraniční legii je vážně partner na houby - a vy třeba bude spokojený, nebo taky ne, ale nebudete jí do konce života vyčítat, že jste si nezkusil svůj sen.

(Být ve francouzské legii běloch z východního bloku, to musí být terno :-D)

Ne, vážně, běžte do toho. Když je to tak hrozně dlouhodobé, a vidina rodiny vás očividně netáhne, tak co už s vámi :)

hodnocení

0x
Val to zkusit. Celkem fail, ze baba zakazuje a jede si na rok do Belgie. Co kdyz uz tam proste zustane?

hodnocení

0x

Dobrá, reakce na své otázky:

Není trošku nespravedlivý že odjede na rok do Belgie a já tu rok budu čumět do zdi?
Není spíše nespravidlivý váš minimálně 5tiletý odjezd do Cizenecké legie?

A mě zakáže taktéž můj sen?
Zakázat vám to nemůže. Když se necháte naverbovat, tak se stejně rozejdete. To sice vy zřejmě nevidíte, ale ona ano.

Proč kamarád má přítelkyni v CZ s kterou se vydí 1x za měsíc a vychází jim to?
Řekl bych že proto, že je pro ní z nějakého důvodu atraktivní. Ale vidíte, není třeba se roční cesty obávat. Nic vám nebrání za ní taky jednou za měsíc zajet.

Myslíte si že když to opravdu chci tak si zatím mám jít? Prostě jí to oznámit a buď se mnou zůstane dál a nebo ne?
Já bych řekl, že nikoliv. Ale na tom vůbec nesejde. Ale promyslete si souvislosti. 5 let odloučení vaše láska zaručeně nevydtží. Řekl bych že to tak dopadne i když neodejdete.

Proč si myslíte, že vás bude cizenecká legie bavit, když vás bez ní nic nebaví?

A co vám brání cestovat po světě s ní? S vaší povahou si při tom užijete adrenalinu dost.

hodnocení

0x

Víte proč vám odpovídáme tak blbě? Protože se blbě ptáte. Motáte lásku, se kterou chcete být každý den, protože bez ní vás nic nebaví. . . ani posilovat. . . ani sportovat, se snem o legii. Takže co chcete? Být se svou milovanou nebo být v legii na několik let. Cože to chcete? *sok* A co děláte pro to, aby se vám jeden ze snů splnil? Kupujete dům pro budoucí rodinu? Sháníte finance na společný život ve společné domácnosti? Získáváte informace o legiích? Víte kde mají náboráři sídlo? Zjistil jste si pomínky v legích? Nebo jen se dloubete v nose a naříkáte, jak se vám sny neplní? Čekáte, až vám něco spadne z nebe? Něco, co vám sny vyplní? :-D

hodnocení

0x

Také zdravím. Mně to spíš od Vás přijde jako truc. Vaše přítelkyně odjede a Vy to nemůžete strávit. Tak abyste nezůstal pozadu, vymýšlíte "kraviny". Vy chcete mít přítelkyni pro sebe, aby čas trávila už jen s Vámi...A když není po Vašem, tak hurá do Legie! Ona Vám to zakázala, ale když ona může jít za svým, proč ne také Vy, že? Kdyby Vám řekla _ ano, miláčku, jen si klidně jeď a plň si své sny, byl byste zase dotčený tím, že Vás tam posílá a bral byste to tak, že se Vás chce zbavit...Podle mne si jen myslíte, že tímto přítelkyni přinutíte, aby neodjížděla a držela se Vás... Pokud jste jí slíbil, že tam nepůjdete, tak slib dodržte a buďte charakterní! Anebo si prosaďte svoji a nedivte se, že ona si najde jiného. Proč slibujete něco člověku, o kterém tvrdíte, že ho milujete, když zde řešíte, jak slib porušit..? Nic ve zlém, jen byste se měl nad sebou trošku zamyslet hlouběji. Určit si v životě své priority. Co je pro Vás opravdu důležité, co vlastně opravdu chcete... Máte zde dobře placenou práci, rok není zase tak dlouhá doba, dá se dělat spousta užitečných věcí...Ale co si uděláte, to budete mít. Volba je samozřejmě na Vás...V každém případě dávat sliby, které člověk nemá v úmyslu dodržet, se někdy nevyplácí...Říkám si, jak by asi zareagovala, kdyby si tento Váš příspěvek přečetla...Berte to jen jako jeden z názorů, které zde zazněly. Každý to může vnímat jinak, na mne Váš příspěvek působí zkrátka tak, jak jsem napsala.

martinaa*
hodnocení

0x

Není trošku nespravedlivý že odjede na rok do Belgie a já tu rok budu čumět do zdi?"" - a kdo říkal, že máte doma čumět do zdi? Nevymlouvejte se na nespravedlnost, za rok můžete stihnout a sjezdit spoustu věcí.

"A mě zakáže taktéž můj sen?" - jo, to je trochu nefér, ale zatímco ona se v zahraničí může zabít blbou náhodou stejně, jako tady, Vy budete v ohrožení neustále a dobrovolně budete strkat krk do oprátky. Jakou asi vidí perspektivu s poloviční mrtvolou a vojákem k tomu? Kamarádku opustil podobně založený mozek s větou, že jeho láska je válka a ona s dcerou bude vždycky na druhém místě. Takového debila bych vedle sebe prostě nechtěla.

"Proč kamarád má přítelkyni v CZ s kterou se vydí 1x za měsíc a vychází jim to?" - protože každý vztah je jiný. Neřešte a neporovnávejte, co mají jiní, a starejte se o vlastní vztah.

"Prostě jí to oznámit a buď se mnou zůstane dál a nebo ne?" Jo, to klidně můžete. Ale taky počítejte se všemi možnými následky. Řeči o svobodném vztahu, kde si každý může dělat, co se mu zlíbí, a ten druhý ho nesmí omezovat, jsou žvásty. Pokud jste na život dva, tak by měla být domluva dvou.

lokom

do legie může vstoupit jedině trouba.Nevíš co říkáš.Jeden co tam byl mi říkal,že ja tam nalezlá pakáž z celého světa.Měl 2x prostřelenou nohu.Holt si ještě nevážíš pokojného života,kdy můžeš dělat,co chceš.A až na to přijdeš,může být pozdě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]