Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Iphone promo call +447045745753

Od: xivas03 odpovědí: 5 změna:

Dobry den, neporadite nahodou ja se ma postupovat, kdyz clovek na tohle cislo uz zavolal? Kamos teda to udelal, a co dal? jestli se ma kontaktovat vodafone a resit neja to s nima ,kdyz je to nejaky podvod a pak chteji abys zaplatit silenou castku za jejich volani?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laik*
hodnocení

0x

Jen zadam to cislo do Googlu a hned na me vyjedou stovky stranek o tom, ze je to dalsi nigerijsky podvod. Opravdu nikomu neprijde divne, ze mu najednou vola nekdo z Anglie (volaci kod +44)?

Co presne jim ten tvuj kamarad rekl? Co mu nabizeli?

xivas03
hodnocení

Dobry den. Nic mu nerekl krome jmena, email mu neposilal, rekl ze chteli po nem country a plne jmeno a mobile, vsecko jak v sms. Jinak podle toho co vim maji na nej jmeno a cislo mobilu.

laik*

Cislo ten kamarad vytocil sam, takze tezko si stezovat na vysoke poplatky. At zavola svemu operatorovi a necha si zjistit cenu toho hovoru (nebo se podiva na online nebo papirovy vypis hovoru).

To cislo ve Velke Britanie je pravdepodobne tzv. "osobni cislo", jehoz nastaveni se do ovladat odkudkoliv ve svete pres web nebo jiny telefon a je v techto pripadech typicky presmerovane mimo Anglii na telefon toho (vetsinou nigerijskeho) podvodnika nebo tam bezi zpoplatnene sluzby (v Britanii jde o znamy a dlouhodoby podvod - viz ten clanek na Wikipedii).

ladinpraha*
hodnocení

0x
laik*
Dobry postreh! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nigerijský podvod

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]