Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Predplacena obalka do zahranici

Od: luke237 odpovědí: 4 změna:

V jine diskuzi jsme narazili na to, jak by se udelalo, kdyby nekdo chtel poslat dopis do ciziny (v tomto pripade Velke Britanie) a chtel by prilozit nadepsanou obalku se zaplacenym zpetnym postovnym.

Zjevne nemuze:

1. nalepit na zpatecni obalku ceskou znamku (z toho ma zisk Ceska posta a ne britska Royal Mail, ktera prepravu bude zajistovat
  2. koupit v CR jednu anglickou znamku (v pripade vetsiho mnozstvi by mozna slo objednat kotoucek znamek z Britanie pres Internet)
  3. o nejakych celoevropsky platnych postovnich znamkach jsem neslysel
  4. a tzv. odpovedni zasilky, zname napriklad z ruznych nabidek predplatneho, pruzkumu, atd. kdy postovne hradi prijemce, nabizi Ceska posta jen pro vnitrostatni sluzby a prijemce navic musi mit s nimi uzavrenou specialni smlouvu.

Lze tedy nejak predplatit zpatecni postovne do ciziny?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedině mě napadá strčit do předepsané obálky odpovídající obnos v librách a dotyčný za to zakoupí známku.

gwendollyn*
hodnocení

0x

sehnat zahraniční známku v ČR nelze. Ale lze to řešit, já to tak dělám se svými obůíbenými kapelami či zpěváky, když z nich chci vyrazit autograf :))

Postup je jednoduchý :

1.Napsat dopis (žádost) v cílovém jazyce

2. Vložit obálku s vlastní adresou

3.Zjistit si na stránkách např. British Royal Mail, kolik bude činit poštovné zpět do ČR

4. Po zjištění ceny koupit na poště IRC (International Response) kupony, které příjemce vymění na tamní poště za místní známky (pozor : kupony se na obálku nelepí, jen se do ni vloží !).Jeden stojí 40,-Kč.

5. A pokud ještě chci autograf (což chci vždycky), pak do obálky vložím ještě něco, co nechám podepsat (fotku, obal od CD, desky, apd.)

A držet palce a doufat, že se vše vrátí ( i s podpisem) v pořádku... :))

luke237
hodnocení

Ty International response Coupons (Mezinarodni odpovedni kupony) budou spravna odpoved! Diky. *palec* Uz mi to take radi @jethro v te puvodni otazce.

Jen ty kupony nemuzu dohledat na strankach Ceske posty. Nevidite je tam nekdo?

luke237
hodnocení

Tak @jethro to i tenkrat dohledal v ceniku Ceske posty.
Predplacena obalka do zahranici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]