Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já bych zašel s dopisem na poštu, tam ten dopis zváží a podle toho zaplatíte - a o více se nestaráte. Nezapomeňte napsat odesílací adresu - buď se Vám dopis vrátí nebo Vám herec napíše a pošle (jistě) požadované foto s podpisem.
Zdravím!
doplněno 10.03.14 02:51:luke237 - já jsem myslel napsat zpětnou adresu (tedy odesílatele) na zadní stranu toho dopisu.
To jen pro případ, že by dopis nebyl doručen, tak ho pošlou zpět. Bez této adresy ho není kam poslat. Pokud herec bude odpovídat, tak on, resp. asi jeho agentura normálně zaplatí poštovné u nich (v jejich měně). Ovšem, musí vědět, kam ho poslat. Vkládat odpovědní obálku se známkou českou v dopise do ciziny nemá význam - to by pošta v cizině nepřijala.
doplněno 10.03.14 04:17:luke237 - s tou adresou máte pravdu. Já ji píši stále na zadní stranu, neb se to takto dělalo dříve. Předpokládám, že pokud je to herec, kterého zná někdo u nás, tak chudý už nebude. Bude mít i manažera, který se mu stará i o poštu. A poštovné jsou náklady vhodné ke snížení daní. Ale, pokud bych chtěl odpověď od tuzemského herce, tak bych do dopisu vložil tu ofrankovanou obálku, protože to je slušnost. Do zahraničí to nemá význam.
Na poště koupí tzv. mezinárodní odpovědku (coupon response international) a vloží do dopisu. Příjemce pak tuto odpovědku použije pro zaplacení odpovědi (resp. dostane za ni odpovídající známky).
doplněno 10.03.14 21:49:luke: odpovědní zásilka není totéž co mezinárodní odpovědka.
Rekl bych, ze je to spise pro podniky nez pro jednorazovou zasilku soukrome osoby.
jak to ma udelat se znamkou na zpatecni obalce?Zalozil jsem kvuli tomu novou otazku a dostal jsem stejnou odpoved jako od @jethra - Mezinarodni odpovedni kupony, ktere se v prislusne hodnote prilozi do obalky a zahranicni odepisovatel je v jeho state na poste vymeni za postovni znamky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.