Nejste přihlášen/a.
Nevím jak vy, ale já sem přispívám radami , protože jsem to tu nedávno objevil a rád pomáhám. Jak však mám překousnout, když radím, o dva řádky níž se na mé radě někdo sveze, dodá jen pár detailů a jeho odpověd dotyčný hodnotí hned 3x? Mě samozřejmě nedá ani bod. Nepřipadá mi to nějak motivující pomáhat. Popravdě jsem naštvanej. Jako každý i já rád vidím, když mé rady pomohou, ale prostě tohle chování mi nepřijde fér. Neradím tu pro to, abych sbíral bodíky, ale když tu ty bodíky jsou tak si připadám jak idiot a asi jím i jsem...
Hodnocení opravdu není objektivní, mnohokrát je možné vidět, že je několikanásobně obodována i rada, která je naprostou ptákovinou. Připadá mi to, že není bodována kvalitní rada, ale známý nick.
Takže má rada - na bodíky se klidně vykašlete, nemá cenu se kvůli tomu rozčilovat. Řekl bych, že na tuto situaci přesně sedí úsloví ,, Rozčilovat se nad maličkostmi znamená ničit si své zdraví pro blbost druhých´´
Don Worry Be Happy
"skokycz", je to samozřejmě škoda, když dobrá rada není ohodnocena, ale vykašlete se na to a nenechte se tím otrávit, důležité je někomu pomoci. To víte, někdo není na pordně spoustu dní, nedává odpovědi a body mu naskakují. Kdo by to uhlídal. Myslím, že až tu budete déle, získáte důvěru k Vašim radám, a bodů se také dočkáte. - stařenka
Ted pro neregistrované: body si mohou udělovat mezi sebou jen registrovaní rádci. - stařenka
skokysz-vykašlete se na bodíky.Ano,potěší to ,když tím bodíkem vidíte,že ji někdo ocenil.Ale stejně nemáte jistotu,že se podle ní někdo zachová.Já taky rád pomáhám a řídím se tak a odpovídám,jako by se to týkalo mě,ten problém.Ale nikdy si nenechám poslat žádné tričko,samolepku,mikinu,to jsem někomu slíbil.Radím,že chci.Ale jsem rád taky,když ten bodík tam je a vidím,že jsem nenapsal uplnou blbost a třeba něco si tazatel z toho vezme.Určitě i ty bodíky se vám začnou množit, nebudte naštvanej a zůstante tady u nás.Je tu faj parta,nejsem tu dlouho,ale uvidíte časem,že mám pravdu.Štve mě jen,že brzo začne škola a já se sem dostanu až odpoledne nebo večer.Co si počnu,bez hopa,lidky,liduš,marenky cocinkymichalky nebo jak se jmenuje a všech ostatních.Tolik dotazů mě uteče.A stejně ,at se budou odpovědi hodnotit jak chce, tak se to zase nemusí zamlouvat jinýmu.
Jakube sice to potěší ale tak mladý a šikovný kluk by měl mít i jiné zájmy než tu s námi virtuálně komunikovat. Jak víš tak mě moc nic jiného nezbývá ale ty jdi raděj mezi kamarády a koukej po holkách, myslím, že děda by souhlasil.
Jo, to ano,atletika mi začne od září a kamarády tady u babi zatím moc nemám.A holky.Jednu mám vyhlídnutou ona mě taky,ale ted je doma u rodičů.A já mám ještě před maturou a ona taky a pak přijímačky na VS a ona taky.Hlavně,že o sobě víme, že jsme.Vše jsme si vyříkali a dokážeme snad oba čekat na něco víc.Nemyslím lásku,ta by měla být když dva začnou spolu chodit,ale myslím spolužití a rodinu.
Kubo, to snad nešlo napsat lépe. Taky mám problém s tím, že mě uteče spousta dotazů, ke kterým bych třeba měla co říct, ale někteří kolegové jsou zkrátka rychlejší - a mnohdy to napíšou i lépe než já A někdy zase brouzdám po poraďte a zrovna není "do čeho píchnout"
A co se týče hodnocení - často není ohodnocena odpověď, která si to zaslouží. Ale mnohdy je taky ohodnocená taková "blbost", že si myslím, že se to každému uživateli vyrovná
PS: Už se těšíš na tričko? Jsi mu blízko, a já si to svoje zrovna včera zašpinila malinama. Ještě že je červené
Já tričko a ostatní věci nebudu požadovat,slíbil jsem to někomu,vy asi budete vědět komu a to dodržím.Neradím tu pro to,ale je mi tady fajn.Jen bych rád věděl a to i asi ostatní by potěšilo,kdyby tazatel třeba dal vědět jak to všechno dopadlo,a jestli nějaká rada mu pomohla,jakákoliv.U některých to napíše a jsem rád, když mu naše rady pomohly,ale třeba takové srdcové rady,nebo jiné problémy.Je něco jiného tady radit a něco jiného pak to sám použít.Třeba jak to vyřešil on sám.Ale to už je jen jeho věc ,že?
Ahoj Jakube, díky, že sis na mne vzpomněl, vážím si toho!
Celkem s Tebou souhlasím, kromě jedné věci, tou je Tvůj slib ohledně trička či samolepky. Samozřejmě Tě nechci navádět k porušení slibu, jen chci sdělit svůj názor. Tričko i samolepka je symbolický dárek od Admina za to, že zde trávíme svůj čas. Těmito dárky jsem nepohrdl, nemaji pro mne ani tak finanční hodnotu, spíše symbolickou a vážím si jich. Samolepku mám na autě a reprezentuji s ní tuto poradnu, třeba díky ní přibývají další kolegové rádci, s tričkem je to podobné, občas se mne někdo zeptá co to je, odpovídám - podívej se na net! A věřím, že s tímhle vysvětlením by souhlasil i člověk, kterému jsi slib dal a jehož názorů si dodnes vážím!
...a myslím, že i když budeš chodit do školy, občas se mezi nás můžeš podívat. Počítač s netem určitě máš. Je to jen na Tobě. Dotazy neutečou, určitě můžeš dobře poradit a není nutné zde být 24 hodin denně! Samozřejmě Tě k tomu nenutím, rozhodnutí je jen na Tobě, určitě bys kvůli poradně neměl zanedbávat své ostatní aktivity! Asi jsem trošku sobecký, ale bude se mi po Tvých rozumných názorech asi trošku stýskat...
Vůbec se tím nevzrušuj. Hodnocení nebylo, není a nebude objektivní. Odpovídám třeba podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a za 3 týdny ani bodík. Pak se najednou někdo probudí, projede staré otázky a rozdá body. A mě se tam najednou vyloupnou třeba 4 body za jeden den, přestože jsem poslední 3 dny nenapsal ani čárku. Takže asi tak.
Tak třeba u téhle otázky. První odpověď je ohodnocená. To snad už musí být nějaká zrada.
poradte.cz/...
Tu už zase není možný. První odpověď je zase ohodnocená, přitom je odpovězeno na jinou komoditu, než v otázce.
poradte.cz/...
SKOKYCZ: s Tvým názorem i naštváním naprosto souhlasím!
Hodnocení není objektivní, je na každém subjektu - člověku, co ohodnotí a co ne, to je logické. Ale bohužel není ani spravedlivé.
Nedávné veřejné vyjádření jedné naší nejmenované kolegyně o tom, že rozdává body podle sympatií, (nikoli podle užitečnosti odpovědi), docela pár lidiček pobouřilo, ovšem myslím, že podobně hodnotí i někteří další jedinci, kteří se k tomu nepřiznají. Co je ale velká škoda, že kvůli této záležitosti "odešla" z poradny jedna kolegyně, byla tak znechucena, že se pravděpodobně nevrátí, docela ji i chápu.
doplněno 07.08.11 22:39:Cituji:
... po přečtení Vaší diskuze o bodování z důvodů sympatie jsem se rozhodla poradnu opustit. Sice ještě občas nepřihlášená nahlédnu, ale úroveň prudce klesá a ohodnocené hovadiny mne vysloveně uráží. Já jsem si stejně jako Vy, vážila určité sounáležitosti mezi rádci, každý den jsem se na poradte.cz těšila, jenže teď se mi z toho spíš dělá špatně...
Záleží na motivu činnosti rádce. Osobně když mám mmožnost se vyjádřit k čemukoliv at už z mého oboru nebo jiného, tak jsem rád, protože tím si třídím myšlenky a pak reakce a rady druhých mi pak pomáhají se bud utvrdit v tom co si myslím, nebo naopak raději přehodnotit svůj názor či poznatek. Takže pokud tu radíš, děláš to hlavně pro sebe, protože tebe to posunuje výš.
Teď troška aplikované filisofie:
Bodování je vnější motivace. Vnější motivace je jako smrad, jednou vyprchá. Motivace pro rádcovství když přichází zevnitř, je silnější a obohacující.
Není člověk ten, aby s zavděčil lidem všem. I když poskyteš své vědomosti získané zkušeností či studiem a tudíž asi i fundované, a přesto nedostaneš hodnocení, může to také znamenat, že tebou poskytnutá informace není třeba úplná. Někdy to pozoruju u sebe. Dám odpověď a někdo ji odplní o jedno slovo a má bod a já ne. Je to tím, e třeba právě to jedno slovo chybělo mé odpovědi k tomu aby tazatel získal či pochopil přesně jádro pudla. A z tohoto důvodu je rada jiného cenější než ta moje, byt jsem odpovědi věnoval třeba i dvacit minut a jiný jen tři sekundy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.