Nejste přihlášen/a.
Ahoj poradil by jste mi někdo někoho z vysočiny kdo se zabývá geopatogeními zónami? Můžete psát i vaše zkušenosti s cenou i celkovým dojmemděkuji a nádherný slunečný den
Dobrý den, omlouvám se za drzost, ale já bych Vám jen poradil, aby jste si pro příště vypnula na klávesnici CapsLock - toto je na internetu považováno za nešvar i aroganci.
Tak, raději neprudit. Zdravím!
doplněno 11.01.14 12:52:Neberte to negativně - jenom jako doporučení.
doplněno 11.01.14 15:43:yanek - díky za upozornění, ale původně byl dotaz psán celý velkým písmem. Musel být upraven až později.
doplněno 11.01.14 19:50:babulka - já jsem se Vás nechtěl dotknout nebo Vás "školit", ale původně to bylo opravdu vše jen velkým písmem. Potom se to časem záhadně změnilo na písmo normální. Můžete můj příspěvek nahlásit ke smazání, protože jsem Vám jinak nic neporadil.
Dobře,ale když přesně nevíte,co to je,proč to chcete měřit?
Geopatogenní zóna (případně také patogenní zóna, dráždivá zóna, dračí žíla, Curryho pás, geoanomální zóna) je termín z oblasti psychotroniky a léčitelství, kterým se označují údajné pásy na Zemi se zhoubnými účinky na zdraví. Georges Lakhovsky kolem roku 1930 tak označoval místo poruchy frekvence jakéhosi vlnění vydávaného Zemí, které interferuje s obdobnou pulsací buněk živých organismů. Někdy je pojem geopatogenní zóny ztotožňován s termínem dračí žíla[1], respektive s označením místa, ve kterém se dračí žíla přibližuje k zemskému povrchu či se na něj promítá či z něj vychází (vyvěrá) či vyzařuje. Za geopatogenní, resp. podobně škodlivou zónu jsou také někdy pokládána místa působení zdrojů tzv. elektromagnetického smogu včetně zdrojů statické elektřiny.
Podle Stručného výkladového slovníku českých skeptiků (J. Heřt a kol.) hraje v léčitelství představa o existenci těchto zón významnou roli a jde jen o modernizovanou verzi převzatou ze středověké geomantie, která předpokládala, že v podzemí jsou významná centra a linie. Hypotézy ztotožňující geopatogenní zóny s geologickými zlomy podle tohoto slovníku nejsou v souladu se známými fyzikálními projevy geologických zlomů (které nejsou pravidelné, jsou mnohem hrubší a nezpůsobují popisované problémy) a přítomnost geopatogenních zón nelze objektivizovat, přičemž používané metody jejich zjišťování slovník vysvětluje jako podvědomý ideomotorický pohyb nebo prostý podvod a o samotných geopatogenních zónách předpokládá, že jde jen o výmysl, kterému věří značné množství osob.
doplněno 11.01.14 18:54:Přečtěte si 2. odstavec.Myslím si,že hledání nějakáho "měřitele" je zbytečné plýtvání časem ,popř. i finančními prostředky.
-aneb na každém šprochu pravdy trochu,nejde mi o nějaké výrobky spíš o vhodnost rozmístění nábytku dle toho,kvůli elektrice,vlhkým zdim apod.s čímž právě odborník na tyto zóny může pomoci
Jelikož se s geopatogeními zónami zabýval můj švagr, tak vím, že s tímto odborníci na zóny nepomohou. Geopatogení zóny jsou - jak sám název říká - v zemi (teda podle těch, co v ně věří). Tudíž elektrické vedení a vlhko ve zdi nenajdou. To je doména spíš proutkařů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.