Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cystoskopie - anestezie (doplnění dotazu)

Od: radce* odpovědí: 11 změna:

Ahoj včera jsem psal dotaz ohledně cystoskopie. Jeden rádce mi tu řekl a ukázal odkaz, že u mužu se to provádí v anestezii. Je to pravda? Kdyby to šlo, tak jo... ale někde jsem četl, že to dělali bez anestezie a doktoři byli nepříjemní a rvali to tam, hrozně to bolelo atd...

ulekare.cz/...

Je možná ta anestezie? Radši to prospím než abych to cítil, u žen to prý tak není ale u mužů ano.. viz odkaz.

ZDE JE DOTAZ CO JSEM PSAL VČERA:

Viz: Ahoj lidi, je mi 14 a už před několika měsíci mi začala téct krev z penisu při močení, v moči to není, a tak jsem šel s mamkou k doktorovi. Řekl, že by to mohlo být zánět močového měchýře. Ale když to chce zjistit, tak musím podstoupit cystoskopické vyšetření a to je to, že takovou speciální tenkou hadičkou mi zajedou do ústí močové trubice, zda víte jak to myslím

A pak se ukáže, co mi je, je tam kamerka a on uvidí, zda je to záněť a pak mi doporučí tablety atd...

No a chci se zeptat, já mám docela strach z bolesti a nepříjemnosti. Mám docela strach i když jdu na injekci

Podstoupil to někdo z mužů? Bolí to? Nebo jak je to nepříjemné,... mám docela strach, měl bych jít zítra či v sobotu.

Nebo nedá se dát narkóza? Vím, že je to zbytečnost, ale jestli to jde, tak to udělám... rodiče s tím nemají zkušenosti, ale řekli, že když budu chtít a bude to možné, tak mi dají narkózu.

Jaká to bude bolest, či nepříjemnost? A jak dlouho to trvá, mám hodně velký strach, jsem takový tintítko, který se všeho bojí... děkuji moc
Zdroj: poradte.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, nevím, zda se praktikuje ona krátkodobá celková anestezie ve všech nemocnicích. Zkus se zeptat, za to nic nedáš...

radce*
hodnocení

No já jdu hned ve čtvrtek a dopředu nemám tu možnost se zeptat... doufám, že to jde, nechci to zažít.

Chci se zeptat, i když mi ji sami nedají. Můžou o ni rodiče žádat? O tu anestezii? Že by mi ji dali a já spal a pak se vzbudil?

Platí se za to něco? Když se to dělá, tak nevidím problém z mého hlediska :)

Vždycky je nějaká možnost se zeptat, čtvrtek je daleko, co tam zavolat, buď ty nebo rodiče. Jinak rodiče si o ni pro tebe zažádat mohou, otázkou ale je, jestli ji v té konkrétní nemocnici dělají. Jestli se za ni něco platí, to s jistotou nevím, ale pokud to nemají jako běžnou praxi, že to dělají všem pacientům při tomto vyšetření, tak se za to nejspíš platit bude.

Jak říkám, zavolej, ty nebo rodiče, za to nic nedáš, lepší než to řešit přímo v ten den.

jabraka*
hodnocení

0x

Absolvoval jsem to minulý měsíc.Žádná anestezie,bylo to trochu nepříjemné,ale chlap to snadno přečká.Musíš přitom myslet na něco příjemného!

JABRAKA

Jabraka: Snažte se se ho pochopit, je mu 14, má strach. Já bych se na jeho místě také bála. Myslím, že by neměl být problém si u té nemocnice zjistit, jestli tu celkovou anestezii provádí. Už pro jeho klid. Takhle když mu řeknou, že ji neprovádí, tak nad tím nemá smysl vůbec přemýšlet a bude do toho muset jít tak či tak. A když ji ta nemocnice provádí, neměl by problém si o ni požádat. Je to jen o aktivitě.

radce*
hodnocení

JABRAKA...: a nebolelo to? A jak by jsi ohodnotil tu nepřijemnost od 1 do 10. Kolik by jsi dal.

Jestli to je taková hadička a budou mi to tam strkat, je to hrozné... fuj mám děsný strach.

Bolet to nebude, ale nemám rád ty tahy, já už od malička když je mi něco nepříjemné či bolestivé tak se bráním. Bojím se , že tam budu dělat cirkus. Hned se s nima peru :D :)

Takže jak by jsi ohodnotil tu nepříjemnost od 1 do 10 a taky bolest.

ANZIONKA: Děkuju, ty mě chápeš... tak já jsem takový od malička, že mám ze všeho strach. Četl jsem něco na nějakém webu o té cystoskopii a že prý to bylo dost nepříjemné a že i doktor byl nepříjemný. Hr, hr a cpal to tam a prý to bolelo atd...

Mám z toho dost velký strach... o té anestezii jsem řekl rodičům a řekli mi, že někam volat je zbytečné, že se uvidí tam a že to zvládnu. Vždycky mají názor jen, že to zvládnu. Když mi dají anestezii ok, když ne hold musím.

Já to vím. Mě ta krev trápila před půl rokem, jednou za týden mi při močení ukáplo pár kapek, tak jsme šli za doktorem a ten řekl, že bych měl jít do Prahy na vyšetření když budeme chtít, ale prý by to nic nemělo být. Pak to přestalo a předevčírem se to objevilo, když jsem přišel ze školy, tak při močení ke konci mi vyteklo poměrně dost té krve. Řekl jsem to mamce a ta mi řekla, že kdyby se to ještě jednou objevilo tak mám říct. Já jsem čekal, že to bude zase 1x za týden a ono to bylo pokaždé když jsem šel na WC. Při každém močení, tak jsme šli na pohotovost a ty mi řekli, že je to podezření na zánět močového měchíře. A že mám jít příští čtvrtek na tu cystoskopii... čili 28.11. 2013 to jsem objednán. Pak se uvidí a prý mi dají nějaké léky a budu to půl roku brát či co. A na tu anestezii jsem se nezaptal a teď to projíždím internetem a dostal jsem strach jak jsem to četl... :D

Snad mě chápete... třeba to nic nebude hrozného, třeba jo. Já si představuju to horší.

Díky

jabraka*
hodnocení

0x

Podstupuje to postupem času každý chlap.Prevence rakoviny prostaty a moč.měchýře se dnes bez toho neobejde.Jak říkám,až to vše skončí,zasměješ se tomu!

JABRAKA

Zapomeň na to že by tě uspávali. Celková anestézie není levná a nikdy úplně bezpečná záležitost ale možná když jim rodiče vysvětlí jaký jsi bolestín, tak se dají ukecat a nadopují tě nějakými prášky aby ti bylo všechno jedno. Pro tebe to bude mít jen ten efekt že tě místo pár minut nepříjemných pocitů při vyšetření bude trápit celý další den kocovina.

lidus*
hodnocení

0x

Přestaň se zbytečně bát. Vyšetření se provádí v lokálním umrtvení, na nástroje se nanáší znecitlivující gel. Věř tomu, že budeš mít velmi podobné pocity jako při cévkování. Přestaň číst co kdo řekl nebo vážně dopadneš jak jsem ti napsala, sepíšeš závěť, uklidíš skříně, ze všema se rozloučíš a nakonec zjistíš, že to nic tak hrozného není. Zkus se s lékařem domluvit, možná by ti celkovou anestezii dal, myslím ale, že by sis ji musel zaplatit. Asi je dobře, že když jsem na některé zákroky šla poprve já, nebyl internet.

doplněno 27.11.13 19:30:

Nožem ti nic řezat nebudou, dokonce ani skalpelem ne, nic tak strašného to nebude tak přestaň konečně vyšilovat.

Pokud to bude kámen, věř mi, že jeho odstranění bude daleko příjemnější než ledvinová kolika (tu jsem měla, vím o čem mluvím).Metodu odstranění určí urolog individuálně, dělá se to buď rozpuštěním, rozbitím nebo operačně. Rozbíjí se ultrazvukem a nebolí to. A jestli to přežiješ, napiš. Ne vážně, přežiješ to jistě a sám pak budeš říkat druhým, nebojte se, nic tak hrozného to není.

radce*
hodnocení

Znamená to s tím gelem, že budu pociťovat jen chladno a jen ty tahy, žádnou bolest? Nebudou mi nic řezat? Jako nožem, kdyby mi to tam nemohli nasoukat, o to mám teď větší strach... jak je tlustý asi ten nástroj, mám strach, že se mi to tam nevejde a budou mi to muset nějak řezat.

A znamená to, že má někdo na močovém měchýři kámen? Znamená to jako, že to budou muset vyndavat? A bude se to muset řezat? Nwm co mám, je to jenom vyšetření... :D tak se ptám. Ale když má někdo ten kámen, tak to nemůže asi močit, že? Já mám jenom krev, toť vše... a už to 3 dny zmizelo. Ale zítra tam jdu, tak se ještě ptám.

Díky moc (strach je zmírněn, ale bojím se furt)

radce*
hodnocení

Ok, moc děkuji... uklidnila jsi mě... díky. Zítra napíšu jaké to bylo ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]