Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi, je mi 14 a už před několika měsíci mi začala téct krev z penisu při močení, v moči to není, a tak jsem šel s mamkou k doktorovi. Řekl, že by to mohlo být zánět močového měchýře. Ale když to chce zjistit, tak musím podstoupit cystoskopické vyšetření a to je to, že takovou speciální tenkou hadičkou mi zajedou do ústí močové trubice, zda víte jak to myslím
A pak se ukáže, co mi je, je tam kamerka a on uvidí, zda je to záněť a pak mi doporučí tablety atd...
No a chci se zeptat, já mám docela strach z bolesti a nepříjemnosti. Mám docela strach i když jdu na injekci :D
Podstoupil to někdo z mužů? Bolí to? Nebo jak je to nepříjemné,... mám docela strach, měl bych jít zítra či v sobotu.
Nebo nedá se dát narkóza? Vím, že je to zbytečnost, ale jestli to jde, tak to udělám... rodiče s tím nemají zkušenosti, ale řekli, že když budu chtít a bude to možné, tak mi dají narkózu.
Jaká to bude bolest, či nepříjemnost? A jak dlouho to trvá, mám hodně velký strach, jsem takový tintítko, který se všeho bojí... děkuji moc
Nebudu ti říkat, že je to příjemné vyšetření a to jsem ženská ale znám i podstatně nepříjemnější, trvá cca 10min a u mužů je horší než u žen, neboj lékař použije jistě i gel na umrtvení a vydržíš to, po tomto vyšetření pak můžeš asi 3 dny pociťovat při močení řezání a pálení. Byl jsi někdy na cévkování? Je to velmi podobný pocit.
doplněno 21.11.13 20:49:Strach má velké oči, já váhala zda ti vůbec něco psát ale neboj se zbytečně. Já před první lumbální punkcí sepsala i závěť, slyšela jsem hrozné věci, žádná hrůza to nebyla.
Cévkování? No možná jsem byl, ale nevím přesně co to je...
Mám se bát, mám děsný strach.
Jak umrtvit? To mi tam dají jako injekci? Nebo jenom gel?
Jde mi o tu bolest, pamatuju když jsem měl srostlou kůžičku s žaludem a museli mi to řezat, byla to děsná bolest, ale to mi bylo 6, ale pamatuju si to.
Doufám, že se to dá vydržet, 10 minut fajn, ale zda to nebude v tom smyslu, že budu pociťovat bolest, jako řezání nožem.
Díky moc za odpověď...
Myslím, že si z těch šesti let nepamatuješ na bolest, ale na ten strašný strach. Když jsem byla dítě asi šestileté, trhali mi mandle. Vím, že jsem šíleně řvala a dodnes si myslím, že to bolelo. Podle všeho to ale asi nebolelo vůbec a já jsem tak ventilovala svůj panický strach. A pamatuji si ten svůj řev. Neboj se, bude to jenom trochu nepříjemné, ale to je většina běžných vyšetření. Např. gynekolog taky není bůhvíco.
inzinyrka: taky si myslím, pamatuju si ten křik a jak jsem brečel... vím, jen jak mě držely tři sestry a doktor mi to řezal. Fuj, hrozná vzpomínka...
Tak hlavně, že to nebolí, už strach nemám... docela jsem v klidu, takže já to přežiju )
Nepříjemné jsou i horší věci a tohle je jenom prkotina.
Díky moc všem! )
Teď přišli rodiče domů, prý půjdu nakonec až v pondělí či příští týden ve čtvrtek. Děkuju za odpověď, ale já mám děsný strach, asi jsem dost citlivý, ale furt kvůli tomu brečím,
Hrozné, umím si jen představit, jak tam 10 minut ležím a vrtaj se mi tam njakou hadičkou. Fuj! Bojím se bolesti a těch tahů atd... je to hrozné. Můj kamarád to měl (je mu 26), prý měl to samé s tou krví a šel na toto, prý to nic nebylo, ale něco cítil a nepříjemné.
Ach bože, děkuju... snad to přežiju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.