Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejhezčí jméno?

Od: mrnousek* odpovědí: 43 změna:

Dobrý večer.

Mám asi hloupý dotaz, ale zajímalo by mě to.

Jaké se Vám líbí jméno? Třeba i jak se jmenujete Vy. Maminy a budoucí maminy, to je nejspíš pro Vás... Ale ostatní ať píšou také!

Mě se líbí Rebeca, Tereza, Ondra, David. :)

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asminkam*
hodnocení

1x

Ač jsem mladá, tak už teď uvažuju, kdybych náhodou jednou měla dítě. Líbí se mi neobvyklá jména, která nemá jentak každý.

Klučičí: Alexandr, Kristián, Maxmilián, Leopold, Antonín

Holčičí: Šarlota, Antonie, Liliana

:)

martinaa*

Jednu Lilianu jsem mela ve skolce, deti se ji posmivaly "liána":) Sarlota se mi libi moc... samozrejme je nutno volit jmeno, aby ladilo s prijmenim, treba Maxmilian Skocdopole neni nic extra:D Kamaradka se jmenuje Daniela Kratochvilova a kdyz se rychle potrebuje podepsat celym jmenem, tak by vrazdila:D

doplněno 16.05.11 20:26:

Jak pise dole "kolikokoli", krasna jmena... ale ve spojeni Alex Zelená, Charlie Dvořáková, Leonard Puk, Lee Komárek nebo Zachary Zatloukal to dopadne silene:D Jak kdysi uverejnovali seznam techto nejhorsich spojeni... treti misto Pětiletka Koniprdová, druhe misto Joshua Zrzavý a prvni Vinnetou Chlupatý:D:D Uzasne... uz chybi jen Půlnoční bouře, Meruňka (prijmeni si nevzpominam) a Tekla Řídká:D:D

asminkam*

Ale zase je hezký u Liliany říkat Lily :) Nj, příjmení, ale já mám taky dlouhý jméno i příjmení a zvykla jsem si a dokonce to zní i hezky, ale zase...musí to hezky ladit :))

doplněno 16.05.11 20:29:

Tak něco je hodně velkej extrém :D :D

martinaa*

Jj, Liliana zni tak nejak vznesene, prijemne, jako princezna...:)

asminkam*

Právě právě :)

krkovicka*
My jsme měli ve škole Dianu a taky se jí děcka posmívali,tak stejně Přemek a Lada(to byli dvojčata)
patronka*

To je náhodička. Minulou středu ( 11.5. ) se mi narodil vnuk a jmenuje se Alexandr. Ale když rodiče vybírají jméno pro dítě, měli by mít trochu soudnosti a zejména u kluka by mělo korespondovat s příjmením - většinou s ním bude procházet celým životem. Exotické křestní jméno k ryze českému příjmení je zhovadilost, naopak to celkem jde. U krátkého příjmení může být delší křestní a naopak, když zní příjmení tvrdě, křestní by mělo být jemnější a samozřejmě i tohle platí opačně . Taky doporučuji si ta jména několikrát vyslovit nahlas, občas se stane, že křestní jméno končí stejnou slabikou jakou začíná příjmení a pak to vypadá, jako když koktá. Na tohle téma vyšla moc dobrá knížka Miloslavy Knappové "Jak se bude jmenovat". Autorka působila ( nevím jestli ještě působí ) jako arbitr pro schvalování neobvyklých křestních jmen, neuvedených v našem kalendáři. Ale daleko důležitější než jméno je, aby děťátko bylo zdravé a dělalo rodičům jen radost. Patronka

martinaa*
hodnocení

0x

Mam to v nicku:) Ale nijak zvlast sve jmeno rada nemam. Nicmene pro deti uz mam vymysleno, pokud se nekdy zadari, chtela bych deti tri. Pro kluky - Adam, Stepan, David nebo Dominik a pro holky Eva, Eliska a Dominika nebo Elena:)

asminkam*

Jojo, Štěpán je hodně pěkný jméno, David a Dominik taky :)

martinaa*

Ja bych chtela dvojcata... Stepana a Adama:) Kdyz uz musi byt holka, tak Adam a Eva, a kdyby holky dve, Eva a Eliska... tak, nalajnovany to mame krasne:D

georges*
hodnocení

0x

Tak na to Mistr už složil i písničku, věřím že některé zdejší účastníky potěší.

krkovicka*
hodnocení

0x
Vím je to těžký vybrat pro dítě jméno.Terezek a Natálek a Kristýnek je plno.Tak stejně Ondřejů a Pepíků.U mě vede Simona,Nicol,Ella-nebo Eliška.U kluků David,Petr,Pavel,Mikuláš.

grenny*
hodnocení

0x

Já se jmenují Pavlína. Ne že bych to jméno zbožňovala,ale už jsem si na něj zvykla tak jako asi všichni. Me se třebas líbí pro kluka Tadeáš, Gabriel a holčičku Barborka,Anička :) všechny sou nágherná...Ale jak máme děťátko je to vždycky nádhera ať se jmenuje jak se jmenuje :)

hodnocení

0x

Alex (pro holku), Chloe, Zoë/Zoey, Charlie (pro holku), Robin (pro holku), Emma, Mikeš, Tom, Leonard, Lee, Noah, Daniel, Zachary, Teodor...

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Bystrík, Záboj, Evald, Hugo, Hermenegilda, Hildegarde, Jasněnka, Fúrie. Dvojčata rozhodně Eva a Vašek.

hanher*

Já mám doma dcery Elišku a Aničku, americký jména neuznávám, jsme přece v čechách, a není nad starou českou klasiku. . .

claire*
hodnocení

0x

Přisámbohu, jestli se mi narodí někdy dvojčata kluk holka, budou to LUKE a LEIA! :D Krásná jména jsou podle mě taková, která nosí lidé, které máte rádi. Třeba Miroslav - jméno na první zdání obyčejné, ale je to můj tatínek, proto je to krásné. Ale obecně se mi líbí (ne nutně v tomto pořadí) Jiří, Jakub, Václav, William, Anna, Elena, Kateřina, Alžběta i Elisabeth, Marie, Jana, Barbora, Claire ;) a spousta dalších... hlavně chci jednou dětem, budou-li, dát dvě křestní jména (hrozně se mi líbí Anna Kateřina).

denita*

Dobrý večer, no, já se jmenuju Debora, je to hebrejské jméno a já ho zbožňuju! Dobře, teď možná trochu přeháním, ale jsem za něj strašně ráda. Není obyčejné, jako Lucka, Anička, Katka, Bára apod., těch je tu plno. V Americe je to možná oblíbené a obyčejné jméno (v mnoha podobách, jako Debbie, Debby, Debra, Deborah...), ale u nás ne, já osobně tedy znám jen další 2 Debory z ČR. Jinak mně se líbí exotická jména (asi mě to mé nakazilo;)), takže: Ella, Ellen, Lilian(Lily), Claire, Demeta, Melanie, Isabelle, Angela, Dellena...apod. *slunce*

Samozřejmě je potřeba brát ohled na příjmení dítěte, já mám naštěstí příjmení stejně divné, jako jméno, takže no problem*smich*.

Jo a Denita je pěkné;)*smich**ua*

ddd

Deborko, jen tak nápad - Debor je víc, seznamte se - ´ spoluzaci.cz/... - těch stran na Spolužácích je víc

wazi*
hodnocení

0x
Jmen je vic nez dni do roka - kdyz si nejaky jmeno oblibite tak zkuste vygooglit co to jmeno reprezentuje - treba Petr znamena v rectine skala (nebo tak nejak, mozna sem to popletl) tak zkuste namyslet jaky vlastnosti byste si pod jmenem predstavila.

hop®
hodnocení

0x

Ahoj Mrnousku, přečetl jsem si pár reakcí, a občas z toho mám husí kůži.

Nejde jen o to co se líbí rodičům, je docela důležité, že ten nový človíček s tím bude muset pár let žít v kombinaci s příjmením. Holka do vdavek, kluk navždy (pominu-li zanedbatelné výjimky).

Kluk s příjmením Schinko a jménem Richard je hezký do doby, než se někde bude muset představit jako "Ríšašinko".

Delší příjmení by potřebovalo kratší jméno a naopak, odstrašujícím příkladem je moje bývalá ředitelka ze základky - "Drahomíra Hoffmannová".

Je nepraktické, aby se syn jmenoval po otci a dcera po matce. V době pouze pevných telefonních linek nkdo zvedl telefon a následovala debata: "Je doma Honza?" "Kterej" Starší, mladší, prostřední...

Jsem zastánce klasických čských jmen, máne jich dost různých, aby se pak ve škole v jedné třídě nepotkalo 10 Patriků a 20 Hugů.

Osobně se mi velmi líbí klučičí Martin, Tomáš, Petr. Michal.S Ondrášem i "Dejvem" souhlasím! A holčičí Eva, Jana, Petra. Samozřejmě i další...

martinaa*

S tim stejnym jmenem - nejmenuji se stejne jako mama, ale mame stejny hlas. Zhruba od 10 let se hlasim jako "mladsi". Pritel je z rodiny, ktera byla kdysi nejakym starobylym rodem, je uz sedmnacty Jan v rade, muzsky potomek vzdy nese toto jmeno:) Ted jsou soubezne tri - deda, tata a pritel, a neni s tim zadny problem:)

hodnocení

0x

už tu na poradně debata na toto téma šla víckrát... zkuste třeba

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

eulalie*
hodnocení

0x

Nejhezčí jméno? Každý rodič si pod tímto pojmem představuje něco jiného. Někdo dává jména moderní, někdo klasická. V dnešní době se rozmohlo pojmenovávat děti co možná nejzajímavěji - Charlota, Zoe, Vanesa, apod. Mně se toto nelíbí, jsem pro klasiku. Jo a někteří rodičové nemají cit pro výběr jména. Nehledí na své příjmení a pak vznikají takové hrůzné kombinace, že ty děti lituji. Např. k ryze českému příjmení dají jméno anglické. To je prostě jako pěst na oko.

krkovicka*
Máte na mysli Blanka Panenská? Takhle se opravdu jedna holčina jmenuje.Dokonce uvažuje se nechat přejmenovat.S těma angločeskýma jménama máte pravdu.Takový Kevin Svoboda(;) )
georges*

A jak se chce nechat přejmenovat? Tipnu si na Protržená.

krkovicka*
Vy jste jelito,tak to byl smích až k zalikání,si řeknou,že jsem blázen.Díky ;)

jayeles*
17.05.11 09:16
hodnocení

0x

Víťa

zafir
hodnocení

0x

tak jméno se musí vybírat i podle příjmení...takový Josef Prdel nezní stejně jako Karel Prdel:D*smich*

binka*

*haha* to je fakt, Karel Prdel je hezčí, to se i rýmuje ...*smich*

krkovicka*
hodnocení

0x
Když už jsme u toho tak mám spolužáka který se vždy zakoktá když diktuje své jméno,příjmení i adresu.Jmenuje se Michal Michl,bydlí v Michelské ulici,Michle(Praha 4) :-D

lidus*
hodnocení

0x

Každé jméno je hezké když se hezky říká. Já jsem Lidmila (to I není překlep) doma mi říkali Dunko nebo Liduško, dcera Zuzana, to bylo řečí od tchýně, že se tak jmenuje každá koza v dědině, její dcera Kateřina , to jsem zase měla řeči pro změnu já. Dát dítěti s příjmením Zápotocký jméno Antonín nebo Husák jméno Gustav mi příjde vrchol nevkusu a chudák kluk ve škole, ale ony si děti najdou něco na každé jméno. Nemám ráda jména jako Zlatuška, tak se jmenuje jedna známá a v jejich 60ti letech to působí komicky.

mrnousek*
hodnocení

Noah Novák je taky dost podivná skomolenina!*zed*

marabu*

spatny je, kdyz jmeno konci na stejne pismeno jako zacina prijmeni.

A taky pokud nekdo prohazuje prvni pismena u jmena a u prijmeni a jmenuje se treba Lukᚊustr tak to taky neni bry:)

hop®
hodnocení

0x

Debata se trošku rozvinula, tak přidám něco na odlehčení:

Pán odchází od doktora a přemýšlí: musím si zapamatovat jeho jméno, doktor Lunda, je to jako sprosté slovo, akorát je na začátku "L". Přijde druhý den a ptá se: Je tady doktor Líča?

A další krásná souhra náhod, v Praze na Zahraďáku v ulici Zvonková je na zvonku jméno Zvonková...

Nejhezčí jméno?

epiman*
hodnocení

0x

my máme dvě děti. dcera je Etela a syn Horymír

zvažovali jsme také: Olivera, Elu, Adinu, Ctirada aj.

doplněno 18.05.11 03:24:

.. a taky Konráda, ale to neprošlo přes manželku.

jancaanca1

Horymir ! jsem moc rad ze nejsem vase dite !

hodnocení

0x

Dobrý den, moje babička říkávala, že každé jméno je hezké, záleží jen na tom, aby se hezky vyslovilo. Jsem Marcela, mám děti Petru a Libora, vnoučata Vendu, Adélku a Kačenku. Dneska bych svým dětem dala jména Magda / či Markéta/ a Jan. Taky se mi moc líbí staročeská Tonička. Ten vkus se prostě nějak během života mění. Hlavně si uvědomte, že řada z nás má poctivá česká příjmení: Polívka, Vomáčka, Kačer, Píchal , Zajíc apod, a k tomu se cizokrajná jména z televizních seriálů nehodí. Když jsem byla nemocná, ráda jsem podrobně studovala telefonní seznam. Bylo to k popukání. Věřte nebo ne: Laurencie Kačenová, Harold Tvaroh, Andělín Umlauf, Hortenzie Lopatová. Nevěříte? Jen se začíst. Pokaždé jsem se pořádně vychechtala. A navíc mi vadí, že u těch exotických jmen se jen těžko hledá krátka a výstižná zdrobnělina. Jak volat na maličkou Kordulu, Fleur, Noemi, Konráda, či Christiana? Na to jsme ale vyzráli - říkali jsme mu Ronku /Ronečku/ - trochu jako psovi.

Jak říkám - v naší české kotlině jsou dosti svérázná česká příjmení, proto se sluší vybírat k nim opravdu pěkná a poctivá česká jména. Takovou Andulkou, Honzíkem či Jirkou rozhodně nic nepokazíte. Jaga.;)

doplněno 21.05.14 05:53:

A Češi dokážou vymyslet ty nejstrašnější zdrobněliny. Slyšela jsem už oslovovat malého Dominika DOMEČKU a malého Samuela SAMEČKU! Vážně, nekecám, bylo to k popukání. *haha*

jancaanca1

To je uplne jednoduche: Kordi nebo Kordulko, Kodiku, Kori - Fleu, Fleri, Flerinko - Cony - Christí, Tínka, a mnoho dalsich...

terisek18*
hodnocení

0x

Mě se nejvíc líbí Sára,Sharlota,Nina,Nela,Šimon a Dominik nebo Daniel :)

lucka321*
hodnocení

0x

Lucinka a Mirek, Jakub :3 úžasný prostě :) Však každý má svůj názor a na internetu se dá najít i nejvíce populární jména.

jancaanca1
hodnocení

0x

Isabel, Sofia, Claudia, Rebeca, Nicole - Samuel, Tadeas, Stephan, Daniel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]