Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
je tu někdo kdo má zkušenost se stativy ke kompaktním fotoaparátům?
Stativ V-POD má hmotnost pouze 270 gramů...ostatní parametry jsou ok, cena 790Kč
Levnější stativ má hmotnost 550 gramů, cena 399 Kč
Přiklonila bych se ke stativu V-POD,ale stativ budu používat hlavně venku takže přemýšlím nad jednou věcí, NEULETÍ MI při jeho nízké hmotnosti?
Stativ má být co nejrobustnější konstrukce, aby zabránil různému chvění a pohybům. To znamená čím těžší a pevnější stativ, tím lepší pro kvalitu snímku. V praxi to samozřejmě chce kompromis. Určitě nepotáhnete na dovolenou těžký dřevěný stativ, na který pak připevníte miniaturní aparát. Takže záleží na tom, co od snímků požadujete. Pokud Vám jde o upomínkové obrázky stačí lehký skládací stativ. Budete-li vytvářet krajinářské fotografie rozměrů 40 x 50 cm, bez skutečně těžkého stativu se neobejdete.
Jelikož to má být opravdu stativ na cesty, hmotnost je důležitá.Jen mě zařáží ta váha u V-POD 270gramů,jestli si raději nemám koupit ten s váhou alespoň 550gramů,i když parametry u toho lehčího jsou dobré...Ono venku někdy hodně fouká, i tak ,že uletí slunečník, a proto nechci přijít o stativ i kompakt )
Jestliže musíte z nějakých důvodů upřednosnit lehký stativ, pořiťte si lehký stativ. Musíte ale počítat s tím že (zvlášť ve větru) bude kvalita snímků nižší. Ovšem pokud vám jde o upomínkové záběry, nehraje to roli. Snížená kvalita se projeví až při větším zvětšení. Nesrovnávejte slunečník se stativem. Ve větru vydrží stativ rozhodně víc.
Před časem jsem koupil v tržnici statívek TRIPOD Splňuje základní potřeby a stál pouhých 198 Kč.Plně kovový teleskopické nohy a umožňuje naklápění aparátu ve 180 st úhlu.
Snesl i cestování po Tenerife,dobře se skladoval.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.