Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STOJAN NA KOMPAKT

Od: majulana odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

existuje nějaký menší stojan na digitální fotoaparát - kompakt?

Pokud znáte,kde je k dostání?Já zatím na žadný nenarazila.

Díky

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velký výběr stativů najdete např. zde: megapixel.cz/... Obecně však platí, že čím je lehčí fotoaparát, tím stabilnější by měl být stativ.

majulana
hodnocení

díky,už jsem si nějaký i vyhlédla,ale jak poznám,že bude vhodný pro můj kompakt mju 7010?

Zalíbil se mi Hama stativ Traveller compact

Všechny fotopřístroje mají stejný stativový závit, tím se nemusíte zabývat. Povšiměte si však, že vámi vybraný stativ lze vytáhnou do výšky max. 29 cm. Takový malý stativ používám na focení makrosnímků, např. květin na louce, při snímání musím pokleknout. Na focení nočních snímků budov, kostelů a j., mám velký stativ, u kterého mohu stát..

majulana
hodnocení

Chtěla jsem stativ,který by mi posloužil na cestách,tudíž lehký a aby nezabíral mnoho prostoru. Především ho chci na dovolenou, na pláž atd.,a chci,aby mi posloužil hlavně k focení mě a mého přítele na pláži a jinde:) už mě moc nebaví stavět z ručníků stožky,z kterých foťák nakonec většinou spadne:) opravdu by se hodil co nejskladnější,budeme jezdit člunem.Jelikož stativ nebudu používat profesionálně hodil by se co nejlevnější.

Hm takže výšše uvedený stativ je asi nepoužitelný ,alespoň co se mích představ o focení píše:(

Je správné, že si uvědomuješ, že každý stativ se hodí pro jiný účel. Pro tvoje potřeby by se hodil třeba tento: megapixel.cz/... . (Přečti si i diskusi o tomto výrobku, pomůže při rozhodování). Anebo pevnější oehling.cz/...

Je ale dobré vědět, že levné stativy nejsou příliš stabilní, proto se moc nehodí do větrného počasí. Většinou však svoje poslání splní. Podívej se také, jak ti bude vyhovovat délka složeného stativu a jeho váha.

majulana
hodnocení

Narazila jsem i na tento megapixel.cz/...,ale kdoví co vydrží,když je tak ultralehký,i když to se mi právě líbí.

Také hodně rozmýšlím o něčem takovém megapixel.cz/...,i když už je dražší než jsem si představovala a kdoví,že ho bude vždy kam upevnit.

Pro Váš účel použití by vyhovoval spíše ten Velbon. Gorilla není špatný pro jiné specifické účely...

Ale jsem opravdu zvědav, jak dlouhosebou vydržíte tahat stativ JEN proto, aby jste se s přítelem cvakla na pláži...Ono Vás to stejně brzo otráví..a stativ zůstane doma ve skříny..na dně..zaprášený..

Prostě dejte někomu Váš kompaktík do ruky...on Vás dvakrát cvakne..a je to.

majulana
hodnocení

Využila bych ho i při rodiném foto,to stavím také různé stožky z knížek:) Doufám,že najdeme plážičky,kde nikdo nebude,proto by se tam stativ hodil a navíc chci,aby fotky nějak vypadaly a tak si to chci nastavit sama,baví mě to a nechci nikomu cizímu můj foťáček dávat do ruky:) No dovolená je ale přece jenom jednou za rok a na výlety,či vycházky by zase nebyl špatný Gorilla...hm

Velbon je dobrá značka, mám stativ od stejného výrobce, vámi vybraný model mě překvapil svou nízkou váhou a malými rozměry ve složeném stavu. Je to ale vždy věc kompromisu. Když je stativ lehký, není tak stabilní, pevný stativ je těžký a velký. Ten Velbon se pro zrcadlovky nehodí (četla jste otázky a odpovědi k němu?), ale s malým kompaktem a při slušném zacházení vám může sloužit dlouho. Tu gorilu mám, používám ji na focení makra v přírodě nebo se dá postavit na stůl. Reklamní snímky jej ukazují, že lze její nohy omotat např. kolem nějakého sloupku, ale sám jsem to ještě nevyužil, takže zkušenosti s tím nemám.

majulana
hodnocení

Mám 3 favority,díky Vám:).Mezi ně patří oehling.cz/... a pak ten zázračně lehký Velbon a Gorila...myslela jsem,že Gorila je určena pouze k omotání či nějakému zachycení,ale jak píšete dá se i stabilně postavit-ono na obrázku je to zvláštní stativ:) K velbonu jsem četla komentáře,zrcadlovku nemám,pouze kompakt .

Jak vhodný?

Závitové připojení je normalizované..., takže na každý stativ lze připojit každý fotoaparát který má možnost upevnění na stativ.

Ostatní jen Vaše volba...pro jaký účel chcete stativ používat, ať již váha stativu, jeho výška..naklápění hlavy..atd.

ladinpraha*

Maximální výška 43cm. To u něj budeš muset ležet. Stejnou službu udělá ministativ za pár korun, který se vejde do kapsy.

hodnocení

0x

Bruno byl rychlejší...

Neříká se "stojan"...ale stativ...

Existuje mnoho typů...a pro kompakt by stačil i ministativ z Lidlu..nedávno jsem ho tam viděl..za pár korun..dokonce nebyl plastový, ale z hliníku.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pro inspiraci se můžeš podívat třeba sem: aukro.cz/...

Myslím že běžný uživatel kompaktu se bude tahat maximálně s ministativem tohoto typu:

www.fotoskoda.cz//...

A ani v tom nevidím moc účelnosti a praktičnosti vzhledem k převažujícímu využití kompaktního fotoaparátu...a kvalitě fotek.

Ono celý den nosit velký stativ (byť třeba i lehký) není žádná legrace ani pro profíka.., natož pro člověka "se psem na procházce"..

hodnocení

0x

Podle osobní zkušenosti pro většinu běžných uživatelů vyhoví tento již dříve odkázaný : oehling.cz/...

Je dostatečně pevný, lehký, snadno manipulovatelný, s velkou variabilitou nastavení výšky i úhlu hlavy, snadno se složí do přiloženého futrálu - přes rameno apod. Silný profesionál asi řekne, že by s tím a za takovou cenu nepracoval, ale pro standartní práci amatéra to vyhovuje. Dá se použít i pro makrofotografii - ale to už bude záviset na konkrétním fotoaparátu.

georges*
hodnocení

0x

Já jsem kdysi zakoupil naprosto malinkej stativ. Má ohebný nožky takže si je můžete natvarovat podle potřeby. Každá má dole kuličku s protisluzovou úpravou. Má na výšku tak 15 - 18 cm, když se složí nožky k sobě zabírá naprostý minimum místa, schováte jej i do kapsy. Jsem s ním pro své focení na dovolených apod. maximálně spokojenej, pokud ho teda nezapomenu doma. Značku Vám neřeknu, je to už dlouho co jsem ho kupoval. Ale myslím že jsem ho někde viděl v nějaký prodejně foto-kino. Stál určitě do 200 Kč. Jestli ho najdu, tak ho vyfotím a dám sem i fotku.

doplněno 16.04.11 11:39:

Tak nakonec jsem to našel na netu

www.gsmobil.cz/mi/...

doplněno 16.04.11 11:44:

Ještě levnější varianta:

hama.cz/...

doplněno 16.04.11 11:46:

A ještě levnější. Ještě chvíli budu hledat a najdu něco snad i zadarmo.

megazbozi.com/...

STOJAN NA KOMPAKT
majulana
hodnocení

děkuju georges za typy,je jich opravdu spousta a za dobrou cenu:)musím popřemýšlet a nějaký stativ vybrat:)

hodnocení

0x

Sice mám 2 klasické stativy, ale stále ještě často sebou beru "nejmenší stativ" - pytlik varné rýře v plast. sáčku. Ten dávám na terasu, schody, lavičku..., do něj zatlačím aparát, nastavim samospoušť, spoušť namáčknu, domáčknu, aparát na pytlíku přesněji nasměruji a pádím před objektiv k rodince.

jabraka*
hodnocení

0x

Majulana:

existují pomůcky,které na cestách i bez stativu fotit stabilně.Stačí do kapsy stativový šroub s pevným motouzem zašroubovat do foťáku a druhý konec přišlápnout nohou.Hodí se na příklad při nočních snímcích.

JABRAKA

N na rodinný fotosnímek se samospouští by ten špagát byl nepoužitelný *smich*

majulana
hodnocení

Hm zajímavé typy,jen to trochu jabraka nechápu s tím šroubem:)jak druhý konec přišlápnout nohou?:)

Jeden konec provázku připevníš stativovým šroubem k fotoaparátu (prostě ho kolem šroubu omotáš), druhý konec provázku přišlápneš nohou a provázek napneš. Tím částečně eliminuješ chvění ruky s foťákem. Ale pro delší expozice je stativ nenahraditelný.

majulana
hodnocení

Typy jsou to opravdu zajímavé,ale asi budu dále dumat nad oehling.cz/..., megapixel.cz/... a megapixel.cz/...- snad k mému malému kompaktu bude stačit levnější varianta Gorilla...

Možná si nakonec vyberu 2 stativy Gorrilu a pak jeden ze zbylých dvou,ale to budu muset fotit,fotit a fotit :)

hodnocení

0x

To je všechno hezkě, ale čtěte dotazy pořádně. Tazatelka nechce fotit noční snímky, ale sebe s přítelem a na to je jí přišlápnutý špagát celkem opravdu nanic *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]