Nejste přihlášen/a.
Dneska jsem se zaregistroval a docela by me zajimalo, jak stari jsou lide na tomto foru.
Ja jsem uz starej "paprda"
Většinou sem píší mladí lidé, protože každý je tak starý, jak se cítí, mladíčku. Je nás tu dost, kterým bys chodil pro pivo. Jestli se cítíš v 58 letech jako páprda, mohl by se tu někdo i urazit. Patronka
Mladíku, budeš mi chodit pro pivko. A toho "paprdu" odvolej. Ale nakonec je to tvoje věc.
Jinak si myslím, že zde neexistuje žádná věková hranice a vztahy mladých i starších jsou výjimečně dobré. A to mne strašně těší a proto jsem tu tak dlouho a ráda.
Teď jsem dokoukla patronku - tak to se pro to pivko pěkně naběháš!
Je mi tolik, kolik je členů Academie francaise.
Je mi tolik, kolikátým byl Ronald Reagan prezidentem Spojených států.
Je mi stejně, jaký je počet drátů v Parallel ATA kabelu.
Stejné číslo, jaké má můj věk, má většina destilátů uvedeno jako procentní obsah alkoholu.
Stejný počet jako já let, měl Alibaba loupežníků
Stejné číslo má kód pro volání do Rumunska.
Stejné číslo má Zirconium.
A něco nakonec Čtyřicet je osmiboká číslo , a jako součet prvních čtyř čísel pětibokými , to je pětiúhelníkové pyramidové číslo .Přidání nějaké podmnožiny ze svých dělitelů (např. 1, 4, 5, 10 a 20) dává 40, tedy 40 jesemiperfect číslo .
Už mám pěkných pár let víc roků jak zubů . Vždycky jsem si myslela, jak na tom stárnutí budou hrozné ty vrásky, ale dnes vidím, že mnohem horší je, jak to unavené tělo přestává stačit mé mladé duši a už leccos nezvládne. Nějaké vrásky jsou úplný nic. A taky mi nějak moc rychle stárnou děti, ach jo...:D
Muzes hadat, nebo si pocihat na nekoho kartagincovatyho.
p.s. Miro mi prekvapil. U nej sem si vnoucata nepredstavoval...
doplněno 20.04.11 16:46:Nebo teda alespon malinka napoveda.
DOKONALOST.
Ale to uz sem poradil fakt hodne.
Dokonalé číslo je v matematice označení pro číslo, u kterého platí, že je součtem všech svých kladných dělitelů (kromě sebe samotného). Například číslo 6 má dělitele 1, 2, 3 a platí, že 1 + 2 + 3 = 6. Dalšími takovými čísly jsou ještě např. 28, 496, 8128. Tato čtyři dokonalá čísla byla známa již ve starověkém Řecku. Dnes je zatím známo celkem 46 dokonalých čísel, z nichž největší 243 112 608 × (243 112 609 − 1) s 25 956 377 číslicemi v dekadickém zápise.
Že by věc Makropulos?
Tak to nám budeš chlapečku chodit pro pivo .
To je reakce na Axuse. Čéče to jám mám o jen dva roky madšího synátora.
Tos necekal, vid
Utru nudli do rukavu a startuju kolobezku smer hospoda. Jaky to pivo tady chcete? Kdyz tak na ty roky tady koukam, at to vezmu vsem najednou.
p.s. To sis ale podle toho Tveho martanskeho veku s tim synkem docela pospisil. To muselo byt hned po vojne...
Claire a kdypak ti bude 36? Náhodou si pamatuji, že jsi psala, že studuješ VŠ. Ale i tak by ti mohlo být 36.
Cyrile, to byl jenom pokus o vtip - že jsem se přesto zeptala, i když kolegyně uvedla za 14,5 roku. Chtěla jsem jí udělat radost.
Claire - také dík!
Díky, díky aspoň že se někdo zeptal
nejlepší to ale je říkat někomu, kdo sedí naproti mně. Řeknu "mě nikdo nevěří, že mi bude 27", on vykulí oči a já pak řeknu "No bude. Za 5 let." To je náhodou docela legrace
Jo, v tomhle krásném věku se takhle vtipkovat dá. Neumím si představit, kdybych někomu řekla že mi je 50 a on mi řekl. "Fakt? Já bych si tipnul o dva míň."
Mařenko, i ten tvůj věk je krásný. To až po padesátce to jde tak trochu od deseti k pěti. Ale po šedesátce to nějak rychleji utíká - ale co - žijeme, ne? Takže si toho musíme vlastně vážit a brát to s humorem
, i když to někdy bolí!
No a já slyšela, že ve 40 se to zlomí a zatím nic, tak asi v září? Já to vidím na vlastní oči, jak je věk matoucí údaj. Babička oslaví tenhle rok nádherných 80. Je to čupr ženská, je s ní legrace, poradí mi ve všem, můžu se s ní bavit o všem a je pohodář. Mámě je 55 a nebudu pomlouvat, ale prezentuje se mnohem, mnohem starší.
Já svůj věk vidím akorát v zrcadle, ale pocitově si připadám pořád na dvacet.
Neboj, Mařenko, na lámání máš ještě tak deset let čas... je to jak říká Lidka, po padesátce si tělo začne žít svým vlastním životem a je mu úplně jedno, co si jeho majitel myslí. To mě docela překvapilo - povýšenecky jsem se domnívala, že můj mladý duch (:D) se nenechá omezovat nějakým hloupým stárnoucím tělem. Leč ouha. Takže můžu sebevíc tvrdit, že mám 26 (na které se v hlavě cítím), tělo mi vždycky nějakým dloubancem nebo v zrcadle připomene, že to sice jo, ale už podruhé...
Lidko, docela jsi mne vyděsila. Jestli teď po šedesátce půjde rychle dolů výkonnost, tak abych ještě honem stihla ty větší práce dodělat. Dneska jsem posekala téměř celou zahradu (pak začalo pršet) a je mi jako kdybych složila vagon uhlí. Zatím to svádím na nezvyk po proflákané zimě, ale co já vím...Jenže možná kdyby tady s námi byla nějaká sedmdesátnice nebo osmdesátnice, tak by třeba na to měla jiný pohled . Budu na sobě muset zapracovat, aby o mně nemusel někdo psát, že jsem "stařena", jak se mi tu již stalo. Přeji hezký večer a ráno nezačnu zapnutím písíčka, ale něčím užitečnějším.
Patronka
Je hodně zajímavé si přečíst vlastní názory 3 roky staré. Tehdy jsem moc nevěřila, že po šedesátce to jde s výkonem dolů, ale pro jistotu jsem se podle toho zařídila. Vydržela jsem ale stejně jen do 65 let a teď už za "výkon" považuji i umytí nádobí, nebo vyluxování. Za ty tři roky se toho hodně změnilo i tady, na některé lidičky už můžeme jen vzpomínat...
I ty jeden starej páprdo, každý je tak starý, na kolik se cítí. Já jsem 56 letá dorostenka, kdyby se obvnovily spartakiády, klidně bych zvládla cvičit za Poupata. Proč ne? Mám i mladého dědečka, už mě zlobí 36 let a za 3 neděle oslaví šedesátiny. Jsme prostě v nejlepším věku. Děti máme vychované, těhotenství se už neobávám a tak si pěkně každý den žijeme, jak to život přináší. Jen kdyby nás tak neodírali ti dnešní politici, to je k zbláznění. Tak se měj prima, buď zdravý a nedělej si vrásky z věku. To je v naší zkorumpované společnosti to jediné poctivé a neúplatné - že nám to odbíjí všem stejně a nijak to neovlivníš. Zdraví Jaguška.
Jsem v pubertě! :D
...už pár let a už mi to asi vydrží (snad až do smrti), nějak mi ta puberta zastydla...
... jinak 45...
Ahoj všichni!
Tady se většina kolegů (sebekriticky uznávám, že i já) chlubí svým psychickým mládím či stářím, ale původní otázka toho mladýho "starýho "páprdy" () měla znít: "Kolik máte napsáno rok výroby v tecničáku?", tedy kolik vám je let podle občanky nebo rodného (křestního) listu. Rozhodně mne pár vážně míněných odpovědí překvapilo a pár nesmyslných odpovědí pobavilo!
Ale, hlavně jsem si opět uvědomil, že i pro mne VELMI mladý človíček může mít docela rozumné názory a má to prostě "srovnaný v hlavě", a člověk věkově srovnatelný se mnou může plácat naprosté exkrementy. A že stáří vůbec není zásluha, ale pouze stav občanského průkazu!
Milá paní, uveďte raději 3 x 22, to vypadá líp, třeba tu trojku někdo přehlídne a 22 - to je krásný věk. A pro ty, co mají rádi mladičká děvčátka, by se nechalo napsat i 6 x 11 /ale to raději ne, to už by mělo problémy se zákonem.
Ať nám je, kolik chce, musíme to umět nést s noblesou. Jsou i starší. V neděli umřel známý pán, bylo mu 96 let. Jsme na tom pořád ještě dobře, proti němu jsme mladice. Buďte zdravá. Jaga
Babajaga je nesmrtelná jako i jiné bytosti. Jako hejkal bys měl o tom něco vědět. A abyste neřekli - do mě se už vejde skoro pět mrňousků a pořád si říkám, že ta nejlepší léta teprve přijdou.
Ahoj, hejkálku, děkuji za přání a rovněž Tě zdravím. S tím věkem to je takové všelijaké, nebudu to raději rozvíjet - ale ten jeden zub - no, máš vlastně skoro pravdu. Ale to nevíš, že existují můstky? Já to vím moc dobře, jsem moderní baba, v únoru jsem za jeden takový dala pět a půl tisíce.Inu, když je babajaga marnivá, ať si to zaplatí, ne? Ježidědek se od platby raději distancoval a naříkal, že on nemá a že nedá...
Hezky si užij dnešní filipojakubskou noc, jdu si promazat koště. Hodně zdraví - Jaguška.
když dědek nechtěl dát, já bych mu taky nedala...
já to mám jednodušší.. můj pracovní nástroj jsou hlasivky... a ty třeba mazat...
jdu se namazat... potom budu mít i dobrou mimiku... jupí!
Můj věk je v intervalu dvou čísel, které splňují podmínku, že jejich rozdíl je 1 a jejich součet druhých mocnin je 545
Bena: Honzo, závidím Ti nejen krásný věk, ale i docela velmi slušné počítačové znalosti, v mém mládí měla počítače akorát NASA, a na to mám "krátké prsty".
A jsem vděčný za Tvoje rady, které zde zdarma dáváš mně i ostatním. A závěrem se ti ještě omlouvám za to tykání, zkus tolerovat náš věkový rozdíl, ode mne je to jakási "žádost o kamarádství", vůbec to není o jakémkoliv podceňování Tvého "já"! Jestli Ti je pět nebo padesát je mi jedno, stejně oceňuji Tvoje znalosti a hlavně Tvoji ochotu odpovídat a radit!
Virtuáně Tě mám rád jako chytrýho mladýho kluka, i když s některými Tvými názory na některé záležitosti se nemohu ztotožnit, Ale pro "poraďte" jsi určitě dost důležitej člověk!
Já jsem Béňovi nabídla tykání v emailu, ale asi se mu zdám moc stará - pohodlně bych mohla být jeho babička, mně to tak nepřipadá. Naprosto ho ale chápu a velice si jeho rad vážím. Kdyby se tu k svému věku nepřiznal, podle jeho odpovědí by to nikoho ani nenapadlo. Jsi vážně jednička, škoda že Ti tu nemůžeme dát známku na vysvědčení . Patronka
No děkuji za krásné příspěvky, jsem rád za ně.
hop: No klidně mi tykejte, proč ne, když mě trošku znáte. Podobná situace mě potkala v konverzaci s jedním ze sysů, ale to jsem byl opravdu rozzuřen jednou věcí, která nesouvisí s poradnou a mylsel jsem, že mě sys nezná a tak jsem přepálil. No a vznikl z toho ne příliš hezký vztah.
A že bych byl důležitý člověk pro poradnu? To si nemyslím, jsou tu lidí jako spider, maverick, sondaw a další, kteří tomu rozumí a určitě ještě lépe jak já.
P.S.: Jaké názory máte na mysli?
patronka: Vy mě v konverzacích a emailech tykáte, já Vám vykám, mě to přijde ideální. Je pro mě čest Vám pomáhat, stejně jako ostatním na poradně.
No a co se týká mých znalostí, tak jsou takové, jaké jsou. Nebyl jsem typ, který by u počítače seděl a hrál si, ale zkoumal a experimentoval.
Bena: Znám Tě pouze z poradny, ale původně mne počítače živily, takže myslím že dokážu ocenit Tvé znalosti a rozhled i ochotu. Každý rádce, který zde nezištně pomáhá ostatním je důležitý, Ty nejsi výjimkou, naopak ve svém oboru jsi kabrňák!
Co se týká toho tykání, když jsem Ti poprvé zatykal, nereagoval jsi nijak nadšeně, pokud tedy chceš můžu Ti příště opět vykat. Pokud však přistoupíš na tykání budu rád, když budeš tykat i Ty mně, nerad bych aby náš "virtuální vztah" byl nějak nerovnoměrný!
P.S.: Co se týká mého nesouhlasu, jde o Tvé občas dost vyhraněné názory na určité národnostní etnikum jako celek. Věř mi, že i mezi cikány se najdou slušní a féroví kamarádi a mezi bílými je hodně neskutečných sviní. Ale i toto je jen můj názor.
Tak, klidně mě tykejte, ale já Vám stejně budu vykat, protože vykám tady úplně všem. Xkrát mě sondaw nabízela tykání, já to ze začátku vzal, ale stejně jsem jí pak vykal, takže u mě je tohle těžký. Ale to nechme bejt, jsme tu všichni od toho, abychom radili, ikdyž o některých se to říci nedá - vím to z rubriky, kde přispívám nejvíc. Kolikrát to, co tam někteřá píšou jsou spíše medvědí rady nějakého hráče, který skoro ani neví, která bije. Neříkám, že já jsem nejlepší, také jsem někdy mimo /viz. stránka × schránka :D a někdy se člověk přehmátne, ale to je zase lidské/.
Re: P.S.: No jo, to vím už od mala, že mezi cikány se najdou slušní pohodoví lidé, ale těch je bohužel opravdu velmi, velmi málo. A co se týká tzv. bálých cikánů, tak to taky znám, protože vedle ve státním paneláku jedna rodina dlouho bydlela. Bohudík, že je před nějakýma dvěma a půl rokem vystěhovali.
Už Tvůj nick trošku napovídá Tvému věku. Jsi zaregistrovaný, čehož si vážím! Jsi v krásném věku, což už dnes mohu jen závidět!
Takže máš ještě čas si užívat života, mně říkali, že v třiadvaceti se to zlomí a pak už to bude jen horší. Mně se to zlomilo o něco dřív, přeju Ti, aby se Ti to zlomilo později anebo nejlépe NIKDY!
No já mám75 let,ale zatím se starý nepřipadám.Rád se pomiluji se starouškou,chodíme na turistické pochody,prostě jsem aktívní a také jsem se naučil na počítači i manželka.Žijeme v souladu s dobou a doufám,že ještě dlouho.Mám rád vše kde se zpívá a je veselo,tedy mimo špelunky,tam nechodím.To si raději dám doma 2 bílého.A nemohu se dočkat až vyrazíme na houby.Takže jsem rád ,že je zde více mladíků a mladic.
I když vím, že pro mnohé z vás to bude těžké k pochopení,
já jsem starý kok*t, to je seznámení.
Jsem starý kok*t, no a co má být,
za tohle mě přece nemůžete odsoudit.
Vari, vari, vari, vari, vari, vari, já jsem kok*t starý
Na to nemusíte jezdit ani do ciziny,
abyste vyslyšeli ty moje kok*tiny.
V putyce jsem dnes a denně, kdybyste se ptali,
stačí se jen špiznout a tam já, ten kok*t starý.
Zejtra budu chrápat zase někde za plotem,
co také se mnou, se starým kok*tem.
Ještě, že mně občas zbylo na nějakou ludru trochu páry,
i když na mě sem tam křičí - hele, kok*t starý.
Hlavně, že to ještě frčí, hlavně, že to pálí,
to potom i zapomenu, že jsem kok*t starý.
Funebráci na mě kynou, připravují máry,
oni ku*vy dobře vědí, že jsem kok*t starý.
Kok*t starý
Líp se to snad ani popsat nedá!
Holt Mistr vždycky udeří hřebík na hlavičku.
Když jsem netrénovaný o víkendu, okolo Hřenska, po kopcích ušel skoro 20 km v pantoflích,
tak mi bylo hodně let...ale druhý den ráno...15roků!
Milane, je to fakt krása. Byla jsem tam jako dítě a nejspíš už se do Hřenska a okolí nepodívám, ale mně stačí i pěkné fotky . Moře jsem neviděla nikdy, ale nijak mi neschází. Patronka
Tak jsem to dočetla až dolů a zjistila, jak si člověk snadno vytváří představy o věku pisatelů a přitom je někdy totálně mimo mísu. Já se u těch příspěvků tak strašně nasmála, že se mě přítel pořád ptal, čemu se směju.
Před chvílí už soused vedle
zařval "shut up", takže jsem ubrala volume.
Toto je tak prčovní dotaz - i když je to velmi vážné společenské téma, o tom žádná pochybnost - že si říkám, že by to chtělo sraz.
Takže třeba... Bora Bora?
Jsem tu nová, tak se přidám Narodila jsem se dvacetiletým rodičům, kteří se narodili ve stejném roce jak božský Kája
Myslíš Maříka nebo Karla IV.?
doplněno 15.08.14 12:06:Hus byl Honza.
No vidíš, konečně jsi dospěla k tomu podstatnému.
Když jsem v tomto vlákně odpovídala poprvé, bylo mi kulatě. A teď je mi kulatě zas Fuj, to letí...
Pt, díky, narozky byly před pár měsíci... Ale letí to strašně! Také zdravím
Stále (Vy máte ale pamatováka!) - a podlaha tehdy nová byla, ale my se rozešli a já odstěhovala...
Cest la vie.
"pu", zdravím a gratuluji k Vašim narozeninám...
...
- pt
jééé, tak to nevadí, gratuluji dodatečně...
Stále překládáte? A co podlaha, už je nová?
Je mi tolik let, že mi to vadí,je mi tolik let,že se za ně před staršími stydím, až mi bude o hodně víc, možná, že mi už nebude vadit vůbec nic. Hlavně, že nám chutná jíst a jsme ještě trochu v pohodě ,život mrcha nepostojí , říkám prrr,stůj a on nerozumí žádné naší dohodě. Mladší důchodový věk, už jsem viděl šedesát pětkrát na jabloních květ.
A ještě něco. Když se srovnávám s mým rodným domem na vesnici cítím se dobře. Ono je mu chudákovi přesně o sto let víc.
Jak to nejlépe napsat, aby to číslo nebylo tolik strašidelné, kdysi tu někdo radil 3 x 22. No vida, hned to nevypadá tak hrozně, když se to rozloží...tak tolik mi bude ted v sobotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.