Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radarové snímky počasí II

Od: hop® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, původní otázka na toto téma byla uzavřena, mnozí z vás znají a používají web radar.bourky.cz. Nyní jsem (díky kamarádovi) objevil novou, lepší stránku, na které jsou soustředěny snímky z celé Evropy, takže je lépe vidět historie počasí a díky tomu lze lépe odhadnout jeho vývoj. Vyzkoušejte, doporučuji, hezký den... *slunce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tuto stránku jsem neznal, tak za ten odkaz děkuji. Bude se to určitě hodit až zase vypadne ten server ČHMÚ. Ten funguje pořádně jen při slunečnu, ale jak jdou bouřky, tak ten zájem uživatelů neustojí a je nedostupný. Zdravím!

doplněno 26.09.13 12:24:

kovis - děkuji Vám za tuto špatnou zprávu. Tak, snad tam budou i data z jiných zemí a ten postup front se z toho už pozná. Hlavně, aby to vydrželo případnou zátěž uživatelů.

Obávám se, že to nepomůže, protože jedním ze zdrojů dat je uveden chmi.cz. Předpokládám, že v případě jeho výpadku nebudou potřebná data k dispozici a tím pádem ani zobrazena...

hodnocení

0x

Tak to je super! To už jsem hledal kdysi a nenašel.

hodnocení

0x

Super, jde tam nekde nastavit dobu, za jakou se mi ty pohyby oblacnosti budou zobrazovat?

hop®
hodnocení

Nevím, o webu jsem se dozvěděl dnes ráno, ještě jsem neměl čas se v tom vrtat ;)

buss
hodnocení

0x

Kdo chtěl zná, najde se jich více, i na počasí jako takové. Jen kroťte vášně, je to složenina z dat regionáílních radarů, myslíte si, že je radar zabírající €vropu?

hop®
hodnocení

Snad píšu, že jsou tam "soustředěny snímky z celé Evropy" ne?

Ale to přeci kvalitu měření nesnižuje, naopak - z jednoho místa by to pro celou Evropu nebylo možné, a to zejména kvůli zakřivení zemského povrchu. Dosah našich dvou radarů je cca 250 km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]