Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nezná někdo nějaké radarové snímky počasí, které jsou dosti přesné? Podle čeho se dá řídit zda bude pršet a v kolik třeba tentýž den?
Děkuji
Výborný web je radar.bourky.cz/... ...
Lze spustit ´animaci´ x posledních snímků a podle ní poměrně snadno odhadnout, jak v nejbližší budoucnosti bude...
Doporučuji stránky Českého Hydrometeoroligického Ústavu http://www.chmi.cz/
Pod položkou aktuální radarová data, lze zjistit aktuální stav, včetně jeho nedávného vývoje..
Pak je také dobrý Numerický model Aladin, kde je vyobrazena matematická pravděpodobnost vývoje počasí.
radar.bourky.cz jsem používal, dokud jsem nedostal odkaz na mapu, která umí i simulovat dopočítáním dalších snímků - přeci jen lepší, než odhadovat podle toho, jak srážky jdou.
já používám pouze srážkovou na předpově´d na pár hodin - nevidím sice mraky, ale v drtivý většině případů jde fronta, která postupuje. výborná věc na výlety, na plánování prací, jestli tahat míchačku nebo ne atd atd..
Já mohu doporučit aktální radarová data ČHMÚ - portal.chmi.cz/... nebo radar.bourky.cz/...
Také občas mrknu na yr.no
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.