Nejste přihlášen/a.
Tak a je to tady
Já sám souhlasím s ÚS, že ten kdo do systému dá víc peněz, měl by taky víc dostat zpátky.
Jenže každá mince má dvě strany.
Takže byť bude mít někdo nárok na menší důchod a někdo větší, tak ten s tím menším nárokem ho v moha případech nedostane vůbec, neboť se toho důchodu ani nedožije, zatímco "bílé límečky"budou pobírat důchod do sta let, nebo-li déle než pro ně bylo "plánováno", takže ve výsledku s penzijního systému odeberou ještě více, než do něj vložili.
Jirbare, Vy jste neskutečnej provokatér. Proč se proboha pořád patláte v tom, co se Vám zdá špatné ( nebo i je ), ale stejně čerpáte jen z mediálních informací a ty mohou být hodně zkreslené. Když tu budete předkládat "oficiální" a ověřené informace o již schválených opatřeních, bylo by to možná k diskuzi, ale takhle je to zas jen mlácení prázdné slámy. Nevím kolik je Vám let, ale máte dost času tu být přítomen skoro neustále, tak bych typovala, že jste nerudnej dědek v důchodu, nebo nemáte moc co na práci. Já už Vaše otázky neotvírám, ale tentokrát jsem se překoukla, všimla jsem si jen že jde o důchody. Jsem v důchodu od roku 2002, důchod mám slušný, protože jsem si slušně vydělávala a nebyla v tom ani politika, ani jiná flákárna. V padesátých letech a později byli starodůchodci, kteří brali pár korun a taky z toho museli vyžít. Možná by Vám prospělo číst méně noviny, nebo pokud umíte jinak než česky, tak si přečíst, jak to funguje ve vyspělém kapitalizmu. Dneska svítilo sluníčko
No nevím co jsem, ale jedno vím jistě. Netrpím demencí z ODS. To se o Vás s určitostí říci nedá.
Tak to jste na velkém omylu, pokud trpím demencí, tak rozhodně ne z ODS. A z čeho trpíte demencí Vy? Nebo už je to ten Němec od A.? Ne, tak to nebude, že Vy máte ještě ukrytou tu červenou knížku, kam jste dávali 4% z platu? Proletáři všech zemí, spojte se!
Co bych za to dal kdybych tu červenou knížku tenkrát měl. Dnes bych možná neseděl tady, ale třeba po vejšce jsem byl úplně jinde a dnes bych prosazoval liberální kapitalismus jako Ševčík, Dlouhej a další. No práva jsem nedělal abych byl u Ústavního jako Rychetskej, či v senátu jako Pithart.
Jirbar, rejte si, do čeho chcete, ale jedno fakt nechápu - kdokoliv si s vámi dovolí nesouhlasit, je nutně přívrženec ODS. Patronka vám dala jasnou odpověď - makala, neflákala se, dostává víc, než ten, kdo makal míň. Nic víc, nic míň. Vůbec nic to neříká o jejích preferencích. Ale vy musíte nutně přijít s tak hulvátským komentářem. Proč probůh do všeho vpravíte politizaci místních diskutujících? Aha, už vím...udělám to podobně. Jste rude až hrůza a svrbí vás, že už nemůžete kafrat všem do všeho a poroučet větru dešti, viďte. Jojo, určitě je to tak. Sice jste se o své politické preferenci vůbec nevyjádřil, ale je to jasný. Tak taková debata je zase k ničemu. Já bych navrhovala toho nechat. Nebo navrhněte konstruktivní návod na to, jak situaci řešit, a pak o ní můžete diskutovat s povolanými...
Ano, přesně o tom mluvím, jirbar. Neznáte, nevíte, nezajímáte se o další názor, ale soudíte hned. Takové mám hrozně ráda.. omezené..
Ale kuš, škoda, že vás nenaučili číst. "Jirbare VY JSTE" je jasné označení. Najděte jedinou moji větu, kde jsem někoho okolkoval. Nesmíte si plést spekulace a domněnky. Jenomže to Vás zvedá ze židle pokud na ní jste.
Škoda, že vás nenaučili, JIRBARE, argumentačním chybám - které na mě právě vytahujete. Reagujete ve vlákně, tj. jako byste mi něco říkal do očí a pak mi tvrdil, že jste to vlastně neříkal mně, jelikož jste mě neoslovil. Hm... A ne, nefanděte si tolik - ze židle mě zvedají jen zásadní věci, kdyby to dokázal každý mamlas, JIRBARE, tak bych musela bohužel celý život stát... rozhodně alespoň tu část, kterou prožívám zde v ČR...
Běžte počítat lemplům příklady, (to mně baví víc(
nebo tady si přečtěte kdo se na tom srabu podílí
a jistě se na chvíli zaměstnáte.
Odpověď naprosto k věci, jak je u vás zvykem... Nemějte péči, JIRBARE, stále ještě pracuju... abych měla ten lepší důchod, víte? Popřála bych vám hezký večer, ale stejně byste byl pořád nabručený nespokojený čech, a tak tím přáním nebudu plýtvat. Howgh.
Důchod se přece i dnes počítá z odpracovaných let a výdělku a tak někdo má méně a jiný více. No ale naši páni právě objevili Ameriku.
Každá mince má dvě strany; ano má a jde-li o jednu minci měly by být ty dvě strany tak nějak na stejné úrovni podrobnosti vidění. Vaše >Já sám souhlasím ...< a >Takže byť ...< jaksi na stejné úrovni podrobnosti není.
Podle mého pohledu US rozhodl na kvalitativní úrovni "rozhodl o tom že ("plíživá") nivelizace důchodů překročila meze nemravnosti" nic víc. A na politicích a úřednících je teď aby systém důchodů vrátili do mezí při současném jeho nezhroucení. Je to na nich.
Míchat zde do toho konstrukce důchodů a konstrukce ekonomiky důchodového systému je podle mého názoru nefér. Nefér je to proto, že jde o složitou a citlivou záležitost, pravdivě postižitelnou tak v rozsahu knihy. Kdo tomu tady může rozumět a kdo má relevantní podklady.
A okořeňovat to ještě dělením lidí na "bílé a modré límečky" a "sociálním plánováním" to už to můžete rovnou orazítkovat srpem a kladivem.
Relativně nejspravedlnějším systémem by bylo, co si kdo na důchod našetří to bude mít. Mluví se o oddělených fondech.
Jenže, byť to byl jenom pokus, tak to vyjádření Drábka, že nevybraná část po úmrtí propadne pojišťovně, to hovoří samo za sebe.
doplněno 23.02.11 21:23:Jistě, je to systém pojištění. Taky celý život platím pojistku a vyhořet nemusím.
Jenže takovétomu to vyjádření budou lidi těžko rozumět. A zda je to nivelizační těžko říci. Ovšem, že výpočet byl odjakživa degresivní to je pravda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.