Nejste přihlášen/a.
Taky Váš naštve, že koupíte jedno zboží poměrně draze (před tím jste si samozřejmě udělali průzkum trhu), pak jdete náhodou do druhého obchodu, kde náhodou objevíte podobné zboží levnější? A přitom před tím jste si byli jistí, že to zboží co sháníte e v tom obchodě, kde jste podobné zboží omylem zhlédli,že ho nemají?
Popisujete to pěkně, hlavně toto: "Pořádek je pouze ... velmi dobře organizovaný chaos." Moje zásada zní: Pořádek je pro blbce, inteligent se v nepořádku vyzná...
Jinak k dotazu. Koupila jsem si blůzu u Vitnamce za 180,- Kč, setkala jsem se s kamarádkou a ona měla tu samou. Prej, kde jsem jí koupila. Pak ji málem trefilo, když se dozvěděla mou cenu, ona ji koupila ve zdejším boutiqu (nevím jak se to píše) za 1200,-! Pak jsme zjistili, že onen super obchod bere věci od Vietnamců. Takže závěr: cizí neštěstí potěší víc jak vlastní.
jsem,
... také dobrýýýýý .. .!
No, ale zkuste se takovým situacím vyhnout ... , ... no to prostě nejde.
Co ale jde zcela určitě - je to, ... že by se tomu měl umět člověk upřímně ... a z celého srdce ... zasmát. ( ... ono totiž "člobrdíkovi" ani nic jiného nezbývá ...
)
...
zvedavec777
Docela mě připománáte mého muže. Když se učil nakupovat (byla jsem marod), tak dostal instrukce, kolik může co stát, atd. Většinou si to psal a pak mi občas zatelefonoval - prej: maj to o 2 Kč dražší, mám to vzít? A za telefon dal v ten momemt 6,50...
jsem,
... tak, kdy jsem se učil nakupovat, to už si fakt nepamatuji
, ale myslím si, že by to snad pro nikoho nemělo být nějak moc velkým problémem. V krajním případě to může někomu pouze trvat o malinko déle, ale to nakonec není na závadu. Je ale pochopitelné, že má-li někdo v ( i v tom nakupování ) "slabší výcvik"
, pak to skutečně i nějaké problémy dělat může. Já jsem popsal situaci, kdy jsem ... docela náhodně ... před jedním obchodem zahlédl nabídku s výprodejem ... a prostě jsem ji využil, což mi ušetřilo hned několik stokorun, které jsem pochopitelně ( jako kutil ) velmi "obratně"
využil k jiným ( a to už plánovaným
) účelům.
No, proč nakupovat ... jednu věc ... hned za několik stovek , když to jde ... i za "desetikorunu"
( ... a proč takový "kup"neprovést třeba hned 2x? ... no, za ty prachy ... nekup to!
... viz poradte.cz/... ) ...
zvedavec777 a nekomplikujete si trochu život i sám ? Prkénka na WC jsou balená v igelitu, tak bych ho vzala doruky a šla. Jestli balené nebylo, prodavačka vám ho zabalí do papíru. Běhat ještě kvůli tašce mě připadá zbytečná ztráta času. A nakonec - co jste děla s těma 5 taškama zdarma? Mě by s tím tedy doma vyhodili..., nebo poslali na to WC s novým prkénkem...
Karina
karina,
... kdybych tenkrát v ruce neměl jednu už dost objemnou tašku ( ... ke které mi navíc přibyla {velice pečlivě bohatě zabalena} ta dvě nová prkénka ) ... a neměl jsem auto doma v garáži ... a nečekala mě cesta veřejnými dopravními prostředky, tak bych to skutečně "drapl" pod paži a už bych "klusal" k domovu.
Tady nešlo o to, že bych nesl ta prkénka ( nakonec byla docela dobře zabalena ve třívrstvé lepence a ve dvojí folii, ... což ale není to podstatné ), ... ale šlo o to, jak to ( bez zbytečných problémů, či pádů ) pohodlně dopravit domů.
A co jsem dělal s těma 5-ti kabelama?
No, jak jsem uvedl, ... dvě kabele jsem obratem daroval těm dvěma vstřícným prodavačkám ( je mi jasné, že se zase na ně nějak moc netřásly , proto jsem jim také - za dobrý "kup" / prkének / - druhý den ještě osobně doručil velmi lahodné "rychlé špunty" ... značky "Советское игристое"... také 2 kusy
). Další dvě kabele jsem v baráku "jen tak pohodil" pro strýčka "Příhodu" ( no a "zabralo" to, ... už tam není ani jedna
). No a tu poslední kabelu nosím složenou ve svém "příručním zavazadélku"
, ... abych zase někdy nemusel "zděšeně" běhat
po městě ( jako debil
) .
Takže s kabelama mě z baráku nevyhodili, ba naopak pozoruji, že by se u nás "uživily" i další. :D
... zdraví zvedavec777 ...
Nenaštve, pokud něco chci tak nejdříve prohlídnu net a když už to koupím tak dál nesleduji žádné akční slevy tohoto zboží. To bych nedělala nic jiného než ¨četla letáky, objížděla prodejny a pernamentně byla naštvaná.
Mařenko, pamatuj si , VŽDYCKY koupíš někde levněji . Nenech si tím kazit den, byla bys pernamentně na...
. A navíc, co bys dělala s těmi všemi penězi, co bys takhle ušetřila? Pamatuj : Peníze kazí charakter
Já jsem v tomhle slevovém bláznění naprostý laik. Občas se mi stane, že někam vlezu, je tam sleva např. pracích prášků. Tak s radostí nakoupím všem ve svém okolí. No, oni mi poděkují, ale tak nějak potutelně se usmívají :D. A já pak zjistím, že jsem koupila "v akci" za cenu maličko dražší, než je cena obvyklá v jiném obchodě. Prostě jsem na tohle
Sebi, já jsem expert. Ale občas to mám vychytaný.
Třeba Nescafé, normální cena od 109 do 119 Kč. No a já chytla akci, za 69. Máme šílenou spotřebu, já i manža cca 10 kafí denně každý a tak jsem letěla na nákup. Prohlídla leták, měli akci i na slunečnicový olej, asi za dvacku a cukr za deset. Já koupila dvanáct kafí, asi 6 olejů a 20 kg cukru. Narvaný špajz, ale... v lednici nic a nezbylo mi ani na chleba.
Perlička. Jednou jsem koupila taky něco levně, ale na kreditní kartu s tím, že tam ty peníze za týden dám. Nu, za týden jsem měla už jiné využití pro prašulky a kdybych si výsledně spočetla ty úroky z nákupu, tak mířím přímo za Chocholouškem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.