Nejste přihlášen/a.
Poprvé budu měnit WC sedátko na závěsném WC. Celkem nešťastně jsem dnes odešla z OBI, když jsem viděla tu nabídku a vůbec jsem nevěděla podle čeho si vybrat. Nemyslím vzhled nebo materiál, ale aby sedátko pasovalo. Variantu přinést s sebou demontované staré sedátko považuji až za nejzazší řešení
. Poraďte prosím.
Milá salen, pokud fakt nechcete sebou tahat sedátko nebo mísu, tak jediným řešením asi bude použit kousek metru a poměřit rozteče šroubů, velikost mísy atd. Nebo si vzít sebou tzv.mustr (pokud šijete tak asi víte co to je) pokud ne tak - omalujte na arch papíru sedátko nebo mísu a s tím vyrukujte do kvelbu. Úspěšný nákup přeje Stafan.
Taky jsem byla takhle nešťastná, dokud mi prodavačka v železářství nevysvětlila, ža zezdola na každém prkýnku je vylisované číslo. A to je potřeba znát. A pak už problém není žádný. ![]()
Taky jsem kdysi sháněl pérkýnko na můj oblíbený porcelán. Opsal jsem co se dalo a slečna prodavačka koukla a prohlásila, že prkýnka ze středověku už neprodávaj. Musel jsem poupravit modernější, ale za ten vytřeštěnej výraz mi to stálo. ![]()
mil,
začnu skoro stejně. ![]()
Před několika lety jsem také pracně sháněl prkýnko na náš oblíbený porcelán - již staršího data.
Také jsem paní prodavačce popsal, co se dalo. ( ... protože o nějakém číslování jsem tenkrát neměl ani to "nejmlhavější" tušení )
Na rozdíl od "Vaší" prodavačky ... ta "moje" ... se jen usmála ( patrně si myslela něco podobného, co prodavačka "Vaše" ) a jenom mě ... rozevlátým gestem své ruky ... nasměrovala asi k šesti stohům prkýnek různého provedení ... s tím, že v některém tom stohu "na dně"
by to moje ( nějaké "zapomenuté" ) prkénko snad mohlo i být.
V následujících několika minutách jsem musel všem zákazníkům v tom obchodě ( a bylo jich tak hodně ) patrně připadat jako cvok, který si s takovým "zápalem" libuje v "přehrabování se" v záchodových prkýnkách, ... což jsem si uvědomil ale až dodatečně.
To když jsem ( až asi ve čtvrtém "stohu" na podlaze ) objevil to pravé "moje" prkénko ... skutečně v té nejlepší kvalitě ... a v nádherně bíle zářícím provedení ... a to hned 2 kusy. Kupodivu oba dva kusy byly velmi pečlivě zabalené v třívrstvé lepence a ve dvojí neporušené folii, takže nikde ani "škrábaneček" ... a provedení prkýnka se zdálo úúúúúplně stejné jako to dosluhující.
Samozřejmě jsem ty prkénka "klofl" okamžitě obě, protože jsem si už nechtěl ( v nějaké dohledné době ) zopakovat dlouhé marné běhání po obchodech v širokém okolí.
A protože jsem na těch prkýnkách marně pátral po nějaké té samolepce s vyznačenou cenou, tak k zaplacení jsem si přichystal tisícovku s tím, že "sem-tam" nějakou tu stovku snad dostanu i nazpět. ( šlo přece o prkýnka na starší provedení WC, takže jsem neočekával 700 až 800 Kč za kus )
Když mi prodavačka řekla cenu za obě prkénka, tak jsem si myslel, že má pořád ještě velice dobrou náladu ... a jenom se mnou dál pokračuje v "laškování".
Musel jsem skutečně asi vypadat hodně jako "pérko", protože po mém nevěřícím pohledu mi znova zopakovala cenu:
"Ano, je to tak. Je to za 20 Kč." ... a pro jistotu dodala, že skutečně 1 ks je za 10 Kč.
Když jsem doma zjistil, že vše pasuje "na jedničku", tak jsem druhý den paní prodavačce ( za výhodný obchod )
doručil velmi lahodné "rychlé špunty" ... značky "Советское игристое" ... také 2 kusy.![]()
( No a na ty "vykulené" pohledy jsem to tedy "srovnal" ... na 1 : 1, ... tedy
:
)
A jaké z toho plyne poučení?
Každý problém se dá vyřešit, ... jen je potřeba trpělivě hledat to "pravé" řešení ...
. ( ... a třeba i "na dně" velké hromady. )
... přeji příjemný večer. ![]()
Tak to je hezkej příběh. U nás prostě středověký prkýnka došly. Ale ta pětka za jedno u vás, to je dost bomba. Tenkrát jsem za to prkýnko dal něco kolem stovky, už nevím je to dlouho.
No a sovětskoje nejni špatnej mok. ![]()
Jak píšou přede mnou,to víte kdo jde kolem vymyslí jiný rozměr nebo číslování,já naposled koupil uplně nový porcelán abych se vyhnul problémům a kupodivu pasovala rozteč šroubů do podlahy i průměr odpadní roury...
Pokud vím, dnes se vyrábějí tř základní velikostní typy, přizkůsobitelné pro jakoukoli běžnou mísu. Určující je míra od středu montážních otvorů v míse k přední hraně (tedy vnější) oblouku mísy.
doplněno 01.08.10 13:26:Číslování prkýnek fungovalo (možná ještě funguje?) u starších lisovaných plasťáků, kde bylo vytetováno přímo do formy...
Nevím teda kde jste byly na tom že se všechna záchodová prkýnka číslují. My máme asi rok nový záchod i sprkýnkem,ale at se dívám,jak se dívám tak žádné číslo nebo popis nevidím ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.