Nejste přihlášen/a.
Poprvé budu měnit WC sedátko na závěsném WC. Celkem nešťastně jsem dnes odešla z OBI, když jsem viděla tu nabídku a vůbec jsem nevěděla podle čeho si vybrat. Nemyslím vzhled nebo materiál, ale aby sedátko pasovalo. Variantu přinést s sebou demontované staré sedátko považuji až za nejzazší řešení . Poraďte prosím.
Milá salen, pokud fakt nechcete sebou tahat sedátko nebo mísu, tak jediným řešením asi bude použit kousek metru a poměřit rozteče šroubů, velikost mísy atd. Nebo si vzít sebou tzv.mustr (pokud šijete tak asi víte co to je) pokud ne tak - omalujte na arch papíru sedátko nebo mísu a s tím vyrukujte do kvelbu. Úspěšný nákup přeje Stafan.
Taky jsem byla takhle nešťastná, dokud mi prodavačka v železářství nevysvětlila, ža zezdola na každém prkýnku je vylisované číslo. A to je potřeba znát. A pak už problém není žádný.
Taky jsem kdysi sháněl pérkýnko na můj oblíbený porcelán. Opsal jsem co se dalo a slečna prodavačka koukla a prohlásila, že prkýnka ze středověku už neprodávaj. Musel jsem poupravit modernější, ale za ten vytřeštěnej výraz mi to stálo.
mil,
začnu skoro stejně.
Před několika lety jsem také pracně sháněl prkýnko na náš oblíbený porcelán - již staršího data.
Také jsem paní prodavačce popsal, co se dalo. ( ... protože o nějakém číslování jsem tenkrát neměl ani to "nejmlhavější" tušení )
Na rozdíl od "Vaší" prodavačky ... ta "moje" ... se jen usmála ( patrně si myslela něco podobného, co prodavačka "Vaše" ) a jenom mě ... rozevlátým gestem své ruky ... nasměrovala asi k šesti stohům prkýnek různého provedení ... s tím, že v některém tom stohu "na dně" by to moje ( nějaké "zapomenuté" ) prkénko snad mohlo i být.
V následujících několika minutách jsem musel všem zákazníkům v tom obchodě ( a bylo jich tak hodně ) patrně připadat jako cvok, který si s takovým "zápalem" libuje v "přehrabování se" v záchodových prkýnkách, ... což jsem si uvědomil ale až dodatečně.
To když jsem ( až asi ve čtvrtém "stohu" na podlaze ) objevil to pravé "moje" prkénko ... skutečně v té nejlepší kvalitě ... a v nádherně bíle zářícím provedení ... a to hned 2 kusy. Kupodivu oba dva kusy byly velmi pečlivě zabalené v třívrstvé lepence a ve dvojí neporušené folii, takže nikde ani "škrábaneček" ... a provedení prkýnka se zdálo úúúúúplně stejné jako to dosluhující.
Samozřejmě jsem ty prkénka "klofl" okamžitě obě, protože jsem si už nechtěl ( v nějaké dohledné době ) zopakovat dlouhé marné běhání po obchodech v širokém okolí.
A protože jsem na těch prkýnkách marně pátral po nějaké té samolepce s vyznačenou cenou, tak k zaplacení jsem si přichystal tisícovku s tím, že "sem-tam" nějakou tu stovku snad dostanu i nazpět. ( šlo přece o prkýnka na starší provedení WC, takže jsem neočekával 700 až 800 Kč za kus )
Když mi prodavačka řekla cenu za obě prkénka, tak jsem si myslel, že má pořád ještě velice dobrou náladu ... a jenom se mnou dál pokračuje v "laškování".
Musel jsem skutečně asi vypadat hodně jako "pérko", protože po mém nevěřícím pohledu mi znova zopakovala cenu:
"Ano, je to tak. Je to za 20 Kč." ... a pro jistotu dodala, že skutečně 1 ks je za 10 Kč.
Když jsem doma zjistil, že vše pasuje "na jedničku", tak jsem druhý den paní prodavačce ( za výhodný obchod )
doručil velmi lahodné "rychlé špunty" ... značky "Советское игристое" ... také 2 kusy.
( No a na ty "vykulené" pohledy jsem to tedy "srovnal" ... na 1 : 1, ... tedy :
)
A jaké z toho plyne poučení?
Každý problém se dá vyřešit, ... jen je potřeba trpělivě hledat to "pravé" řešení ... . ( ... a třeba i "na dně" velké hromady. )
... přeji příjemný večer.
Tak to je hezkej příběh. U nás prostě středověký prkýnka došly. Ale ta pětka za jedno u vás, to je dost bomba. Tenkrát jsem za to prkýnko dal něco kolem stovky, už nevím je to dlouho.
No a sovětskoje nejni špatnej mok.
Jak píšou přede mnou,to víte kdo jde kolem vymyslí jiný rozměr nebo číslování,já naposled koupil uplně nový porcelán abych se vyhnul problémům a kupodivu pasovala rozteč šroubů do podlahy i průměr odpadní roury...
Pokud vím, dnes se vyrábějí tř základní velikostní typy, přizkůsobitelné pro jakoukoli běžnou mísu. Určující je míra od středu montážních otvorů v míse k přední hraně (tedy vnější) oblouku mísy.
doplněno 01.08.10 13:26:Číslování prkýnek fungovalo (možná ještě funguje?) u starších lisovaných plasťáků, kde bylo vytetováno přímo do formy...
Nevím teda kde jste byly na tom že se všechna záchodová prkýnka číslují. My máme asi rok nový záchod i sprkýnkem,ale at se dívám,jak se dívám tak žádné číslo nebo popis nevidím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.