Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit nové WC sedátko

Od: salen* odpovědí: 16 změna:

Poprvé budu měnit WC sedátko na závěsném WC. Celkem nešťastně jsem dnes odešla z OBI, když jsem viděla tu nabídku a vůbec jsem nevěděla podle čeho si vybrat. Nemyslím vzhled nebo materiál, ale aby sedátko pasovalo. Variantu přinést s sebou demontované staré sedátko považuji až za nejzazší řešení :). Poraďte prosím.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

3x

Milá salen, pokud fakt nechcete sebou tahat sedátko nebo mísu, tak jediným řešením asi bude použit kousek metru a poměřit rozteče šroubů, velikost mísy atd. Nebo si vzít sebou tzv.mustr (pokud šijete tak asi víte co to je) pokud ne tak - omalujte na arch papíru sedátko nebo mísu a s tím vyrukujte do kvelbu. Úspěšný nákup přeje Stafan.

hanher*
hodnocení

2x

Vybírejte podle značky WC, nebo rozteče uchycovacích kolíků.

hodnocení

1x

Taky jsem byla takhle nešťastná, dokud mi prodavačka v železářství nevysvětlila, ža zezdola na každém prkýnku je vylisované číslo. A to je potřeba znát. A pak už problém není žádný. ;)

mil®

Taky jsem kdysi sháněl pérkýnko na můj oblíbený porcelán. Opsal jsem co se dalo a slečna prodavačka koukla a prohlásila, že prkýnka ze středověku už neprodávaj. Musel jsem poupravit modernější, ale za ten vytřeštěnej výraz mi to stálo. *smich*

hanher*

Nevypadalo takto? :-D

Jak koupit nové WC sedátko
mil®

No skoro, až na to, že to je kombi, ale jinak tenhle dřevěnej je pěknej.

mil,

začnu skoro stejně. *smich*

Před několika lety jsem také pracně sháněl prkýnko na náš oblíbený porcelán - již staršího data.

Také jsem paní prodavačce popsal, co se dalo. ( ... protože o nějakém číslování jsem tenkrát neměl ani to "nejmlhavější" tušení )

Na rozdíl od "Vaší" prodavačky ... ta "moje" ... se jen usmála ( patrně si myslela něco podobného, co prodavačka "Vaše" ) a jenom mě ... rozevlátým gestem své ruky ... nasměrovala asi k šesti stohům prkýnek různého provedení ... s tím, že v některém tom stohu "na dně" *smich* by to moje ( nějaké "zapomenuté" ) prkénko snad mohlo i být.

V následujících několika minutách jsem musel všem zákazníkům v tom obchodě ( a bylo jich tak hodně ) patrně připadat jako cvok, který si s takovým "zápalem" libuje v "přehrabování se" v záchodových prkýnkách, ... což jsem si uvědomil ale až dodatečně.

To když jsem ( až asi ve čtvrtém "stohu" na podlaze ) objevil to pravé "moje" prkénko ... skutečně v té nejlepší kvalitě ... a v nádherně bíle zářícím provedení ... a to hned 2 kusy. Kupodivu oba dva kusy byly velmi pečlivě zabalené v třívrstvé lepence a ve dvojí neporušené folii, takže nikde ani "škrábaneček" ... a provedení prkýnka se zdálo úúúúúplně stejné jako to dosluhující.

Samozřejmě jsem ty prkénka "klofl" okamžitě obě, protože jsem si už nechtěl ( v nějaké dohledné době ) zopakovat dlouhé marné běhání po obchodech v širokém okolí.

A protože jsem na těch prkýnkách marně pátral po nějaké té samolepce s vyznačenou cenou, tak k zaplacení jsem si přichystal tisícovku s tím, že "sem-tam" nějakou tu stovku snad dostanu i nazpět. ( šlo přece o prkýnka na starší provedení WC, takže jsem neočekával 700 až 800 Kč za kus )

Když mi prodavačka řekla cenu za obě prkénka, tak jsem si myslel, že má pořád ještě velice dobrou náladu ... a jenom se mnou dál pokračuje v "laškování".

Musel jsem skutečně asi vypadat hodně jako "pérko", protože po mém nevěřícím pohledu mi znova zopakovala cenu:

"Ano, je to tak. Je to za 20 Kč." ... a pro jistotu dodala, že skutečně 1 ks je za 10 Kč.

Když jsem doma zjistil, že vše pasuje "na jedničku", tak jsem druhý den paní prodavačce ( za výhodný obchod )

doručil velmi lahodné "rychlé špunty" ... značky "Советское игристое" ... také 2 kusy.*smich*

( No a na ty "vykulené" pohledy jsem to tedy "srovnal" ... na 1 : 1, ... tedy *sok* : *ee* )

A jaké z toho plyne poučení?

Každý problém se dá vyřešit, ... jen je potřeba trpělivě hledat to "pravé" řešení ... *smich*. ( ... a třeba i "na dně" velké hromady. )

... přeji příjemný večer. ;)

mil®

Tak to je hezkej příběh. U nás prostě středověký prkýnka došly. Ale ta pětka za jedno u vás, to je dost bomba. Tenkrát jsem za to prkýnko dal něco kolem stovky, už nevím je to dlouho.

No a sovětskoje nejni špatnej mok. *frajer*

nero*
hodnocení

0x

Zkus se kouknout ze spoda sedátka. Někdy tam bývá číslo sedátka, podle něj se zeptat v prodejně. Samozřejmě by to mělo jít i podle typu WC.

ivo®
hodnocení

0x

Jak píšou přede mnou,to víte kdo jde kolem vymyslí jiný rozměr nebo číslování,já naposled koupil uplně nový porcelán abych se vyhnul problémům a kupodivu pasovala rozteč šroubů do podlahy i průměr odpadní roury...

hop®
hodnocení

0x

Pokud vím, dnes se vyrábějí tř základní velikostní typy, přizkůsobitelné pro jakoukoli běžnou mísu. Určující je míra od středu montážních otvorů v míse k přední hraně (tedy vnější) oblouku mísy.

doplněno 01.08.10 13:26:

Číslování prkýnek fungovalo (možná ještě funguje?) u starších lisovaných plasťáků, kde bylo vytetováno přímo do formy...

Nevím teda kde jste byly na tom že se všechna záchodová prkýnka číslují. My máme asi rok nový záchod i sprkýnkem,ale at se dívám,jak se dívám tak žádné číslo nebo popis nevidím :)

mil®

Když odklopíš pérkýnko na na spodní části.

Nic tam není...a instalater to kupoval v instalaterskem obchodě v Brně u Neumana

mil®

tady:

doplněno 03.08.10 10:26:

líp jsem to vyfotit neuměl

Jak koupit nové WC sedátko #2

salen*
hodnocení

Děkuji, děkuji, děkuji. Zakoupeno správně - chtělo to opravdu všechny rozměry. A pozor pánové - já ho i dokázala vyměnit! A to jsem prosím dodnes netušila, že někde dole jsou ty uchycovací šrouby. A do mísy mi spadla jen jedna součástka! Bohužel kovová (neplavala) ... no vylovila jsem jí, no :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]