Nejste přihlášen/a.
Stále se mi nedaří upéci výborné kynuté buchty s náplní,přečtu kdejaký recept,snažím se ho vyzkoušet,ale ne vždy se zadaří.Někdo radí mouku jen hladkou, někdo radí jen mouku polohrubou, někdo zase napůl hladkou a polohrubou.Někdo radí na půl kila mouky 1 kostičku droždí fala, někdo půlku kostičky.Má někdo z čtenářů opravdu,ale opravdu dobrý a vyzkoušený recept na kynuté buchty?děkuji -paola-
Receptů je strašná spousta a výsledek bývá naprosto srovnatelný.:D Ale je nesmírně důležité kynutí. Trápila jsem se s tím půl života. A pak mi jednou poradila stará paní, která peče stále, napustit do dřezu poměrně horkou vodu a útěrkou zakrytou mísu do ní postavit. 20 min až půl hoďky. Paráda až na půdu! A pak ještě, už na plechu, není třeba s troubou příliš spěchat. Čtvrt hoďky, 20 minut nechat na teplém místě postát, než se trouba zahřeje.
babkazov, to je dobrá rada s tou mísou v horké vodě. To určitě vyzkouším. Už tady dokonce jednou někdo i psal, že dává těsto do mikrovlnky. Kynutí mě také dává zabrat . Díky Karina
Manželova babička dávala těsto v míse zadělané utěrkou pod duchnu ale říkávala, že základem je těsto dobře vymýchat až se v něm tvoří bubliny.
S tím kynutím. Já mám vevnitř na chalupě i v létě docela chladno. O jaru a podzimu ani nemluvím. Když potřebuji, aby těsto nakynulo, dávám je venku na sedadlo do auta. Auto je tmavé a je tam pořád teplo (když zrovna nemrzne). To je jen pro ty, kteří mají chladno doma nebo na chalupě a vlastní auto
Paolo, já už jsem svůj osvědčený recept dávala: poradte.cz/...
Autor: @lidka
Datum: 05.12.08 11:25
Předmět: RE(3x): jakou mouku na buchty s tvarohem
21 g droždí t.j. 1/2 kostky
asi 1/4 mléka
50 g krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
1/2 dkg soli
citr. kůra
vanil. cukr
60g rozpuštěného másla + a dle potřeby na vymazání pekáče a promazávání buchet (asi 100 g?)
1- 2 žloutky, může být i celé vejce
2 lžíce rumu
do buchet dávám opravdové máslo a stejně tak na promazávání - i mezi buchtami a navrchu. Pokud je nerozeberou hnedka (já radši maso, ale teplou buchtou nepohrdnu a žlučník neprotestuje) tak je přikryju utěrkou a uložím do trouby. Tam tolik neokorají. Přeji, ať se vám dílo podaří a i druhý den jsou buchty jedlé.
¨taky se mi nevedlo ,ale je to věc cviku. Dnes je dělám od oka jako moje babička a tchyně.Mně pomohla rada tchýně nedělat příliš tuhé těsto. Musí se nechat lehce vymíchat , aby nebolela ruka . Pokud se s těstem nadřeteje to příliš tuhé a chce to přidat tekutiny.Můj typ je dávat jako tuk rozehřáté napůl máslo ( stačí i Hera ) a (pokud možno domácí ) sádlo. Buchtičky se pak jen roplývají. Samozřejmostí je kynutí nad horkou vodou. Dnes to totiž ani jinak v tom shonu nejde
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.