Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou mouku na buchty s tvarohem

Od: mila* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chci upéct klasické české buchty s tvarohem, ale jak tak hledám ten nej... recept, vidím, že se rozcházejí v tom jakou mouku použít. *sok* Někde je hladká a někde polohrubá. Poraďte mi prosím se kterou máte lepší zkušenosti. Díky za odpovědi *tanec*

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar stanavaf

Já osobně používám polohrubou, údajně je lehčí a místo vejce dávám žloutky.

Tak dobrou chuť.

St.

 

hodnocení

3x
avatar jirkamatousek

Polohrubou.

 

lidka*
hodnocení

3x

Máte pravdu, že recepty se různí. Také peču kynuté buchty z polohrubé a věřte, že se můžou utlouct. A dobře na plechu promazávat, ať se udělá pěkná kůrčička. Dobrou chuť! :P

můžete přidat recept? Nám se nějak nevedou. Ještě teplé jsou vynikající, ale hrozně rychle tvrdnou a druhý den je to sušák...

lidka*

21 g droždí t.j. 1/2 kostky
asi 1/4 mléka
50 g krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
1/2 dkg soli
citr. kůra
vanil. cukr
60g rozpuštěného másla + a dle potřeby na vymazání pekáče a promazávání buchet (asi 100 g?)
1- 2 žloutky, může být i celé vejce
2 lžíce rumu
do buchet dávám opravdové máslo a stejně tak na promazávání - i mezi buchtami a navrchu
pokud je nerozeberou hnedka (já radši maso, ale teplou buchtou nepohrdnu a žlučník neprotestuje) tak je přikryju utěrkou a uložím do trouby. Tam tolik neokorají. Přeji, ať se vám dílo podaří a i druhý den jsou buchty jedlé *placni*

vyzkoušíme, díky... místo másla jsme dávali olej, ale poměry netuším :)

lidka*

Než jsem napsala recept, tak jsem na pár receptů koukla. To jsou rozdíly + - skoro nic. Nemusí být třeba rum, když ho zrovna nemáte v lednici. A jak vlastně byla původní otázka, tak polohrubou střídá i hladká - já sama mám v kuchařce doporučenou obojí a v jednom receptu byla napůl hladká a napůl polohrubá. A když už vaříme, tak ještě jednu vychytávku. Když dělám palačinky, nedávám hladkou, ale polohrubou. Lépe se to rozmíchává a snad jsou i lepší. Zkuste to a uvidíte.*jasne*

u palačinek jsem zkoušel obojí, z hladké mouky jsou více náchylné na vysušení, to je asi jediný rozdíl. Jinak je neděláme z mléka, ale z vody. Rozdíl nikdo nepozná.

Jeden horký tip: do palačinkového těsta přidávám olej, na pánev pak už olej nepřijde žádný - nejsou olejnaté a teflonová pánev to zvládne v pohodě ;)

mila*
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi a uvedený recept určitě vyzkouším *placni*

Všem přeji hezkého Mikuláše*klik*

 

paja*
hodnocení

2x

Vždycky polohrubou , pokud dáte hladkou pořád do sebe absorbuje tuk, mléko atd.prostě všechno tekuté co tam dáte a s těstem se velmi špatně pracuje , lepí se na vál , ruce ...

Mám jeden jediný recept na koláčky s hl. moukou , jsou výborné , ale ta piplačka.

 

hodnocení

0x

Volte hladkou - ta je uvedena v oficiálních receptářích.

 

mil®
hodnocení

0x
avatar mil

Polohrubou.

 

maaruska
hodnocení

0x

Tady najdete vyzkoušený osvědčený postup:

www.mujplan.cz/po/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]