Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Neví prosím někdo na jakou kytaru hraje Jon na fotce? Takhle...měl jsem na čas půjčenou starou kytaru a začal se učit hrát. Teď si chci pořídit vlastní a hrát dál, ale vůbec nevím jak s výběrem. Myslím tedy, že bych měl zakoupit akustickou 6 strunou? V cenové relaci jaké? Né úplně levnou asi ale také né za 50tisíc, na to nemám. Jak se vlastně vybírá taková kytara aby byla dostačující na spoustu let? Mám velmi dlouhé dlaně a prsty takže ne s úzkým krkem? Líbí se mi tato černá barvou i tvarem, ale předpokládám že Bon Jovi asi na nejlevnější hrát nebude - no to je jen na představu jaká se mi líbí. Jem pravák. Je lepší s přídavnou elektronikou pro případné zapojení do beden nebo jen akustickou? A značku jakou...vím je to hodně otázek a asi si poklepete na hlavu, ale budu opravdu rád za jakoukoliv radu ohledně koupě kytary díky moc.
P.
Cenová relace cca 3500-5000Kč.Já třeba hraju na kytaru i několik hodin denně, učím kamarády a je jí přes 30let a pořád má krásný zvuk. Nejde ani tak o cenu, ale o kvalitu zpracování. A pořád platí, že dobrý kytarista zahraje na všechno Kupte si španělku za cca 4000Kč, k tomu několik sad strun a hrajte, dokud Vám nepoteče z prstů krev. Časem si pořídíte něco lepšího, třeba dvanáctistrunku. Ale na to je ještě čas. Jak říkám, já hraju několik let, pořád skoro a to na kytaru starou víc jak 30 let. A znám lidi, co mají kytary za 15tis. a nezahrají ani jeden akord, protože to neumí...Máte to jako s autem, také si nekoupíte hned Ferarri, ale začínáte třeba s Oktávkou
DObrý den (ahoj)
tak to jsem rád že jsem na Vás natrefil. Tak to já vás budu chvíli obtěžovat, snad vám to nebude vadit Že jde o kvalitu zpracování, no to jo ale to po internetu poznám jak? A když ji budu vybírat v obchodě tak to jako laik poznám?
Právě to časem..zas takhle na rozhazování nemám a chtěl bych hned něco co vydrží x let.
Otázka: 12strunka zní určitě lépe ale dá se na ní vybrnkávat? nechápu jak Líbí se mi jak rytmy tak doprovod vybrnkáváním. Jestli jo sáhnu po 12 teda. Koukám na kytary.cz a je jich tam asi 10000 tak to si ji radši vyřežu. A ještě jaké vlastně se kupují struny. Čím silnější tím hrajou hlasitěji?
A jaký je rozdíl mezi Španělkou a Jambem?
Nejsi z Prahy? Bývalý přítel hrál na kytaru, co se týká nákupu byl velmi spokojen v Lucerně - je tam obchod s kytarama - znalý a příjemný prodavač, vše předvede a nechá vyzkoušet Případně pak další prodejna na Jungmannově náměstí..
mmm máte pravdu nejlepší bude osobně navštívit specializovaný obchod a s pomocí odborníka kytaru vybrat. Někde kde mají veliký výběra třeba si ji osahat. Tak děkuji velice za rady. ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.