Nejste přihlášen/a.
Původní název otázky: Bude se zas rozhazovat překrmeným důchodcům
Od: mladystudent odpovědí: 45 změna:
Potřeboval si kopnout do důchodců, to je ta dnešní oblíbená kratochvíle. Místo toho by si měl nastudovat nějaký schůdný způsob, jakým se sprovodí ze světa před dosažením důchodového věku, aby ho ta hrůza být důchodcem nepotkala.
...schůdný způsob, jakým se sprovodí ze světa...
Na to postačí 200 tabletek Ibalgin 400, nadrcených v nějakém aromatickém nápoji, aby se potlačila pachuť.
Ale ať si důchodci volí. Počítám že navíc mladýstudent nemyslel všechny důchodce. Jsou tam i zodpovědní důchodci co nemyslí jen na sebe, ale i na své děti, vnoučata. Důchodci ale ať volí tak, že si vyberou ty, co nezruinují státní kasu v jednotkách let.. Neboli ve stylu po nás potopa, hlavně že my, důchodci, se budeme mít dobře. Vy ostatní si vyli.. prdel, nebo jak to řval Kodet v Pelíšcích.. Navíc důchodcům nedochází, že ty důchody budou pobírat klidně i 30 nebo 40 let. Budou se asi hodně divit, až pak jednou budou mít důchody menší, nebo papírově i větší, ale koupí si za to třetinu toho co dnes. A jako že inflace se tu počítám teď po volbách zase pořádně rozjede. Jestli se do toho ještě pustí ČNB s přístupem že ponechají stejnou úrokovou sazbu, nebo ji dokonce sníží, tak se máme na co těšit. To samé jestli se níží hypoteční sazby. Jo, pak budou nemovitosti levnější, jak si plno lidí myslí. To určitě.)
Jidé s nízkým IQ by taky neměli volit.
Sem tam se objeví hlasy volající po splnění IQ testu před vstupem do volební místnosti. TMBK navrhuje jinačí řešení.
@mettaxa jsem důchodce a Babiše bych nevolila, ani kdyby byl jediný. Úplně mi vyrazila dech jedna mladá holčička ze vzdálenější rodiny, čerstvá maminka, včera jsem se potkaly. Hrdě mi řekla, že volila B., ale že jí manžel doma nadal, že je blbá. Takže fakt - důchodci a blbci. Ti blbí mladí to doženou za ty prozíravější důchodce.
Dnes ráno jsme s manželem snídali kávu a koblihy a bavili jsme se o tom, že Babiš nám vlastně sebral i tu chuť na koblihy.
Spíš by měla vláda přitvrdit investice do studentů... Aby nebylo věčných studentů a aby ta studia měla pro společnost nějaký přínos... Již dříve se přemýšlelo o půjčkách na studia... Dnes studuje totiž kdekdo a ledasco a pak to nemá žádný přínos. Nakonec vidíte jak to ve firmách vypadá, kde mnohdy vzdělanci nemají ani všeobecné znalosti a mnohdy přežívají jen z podstaty...
Ano, přesně tak. Těmto lidem se říká boomeři. V den svých osmnáctin podepsali smlouvu s podnikem a za týden se už stěhovali do pětipokojového bytu na Jižním městě. Stát jim dal bezúročnou půjčku ve výši půl milionu korun, za kterou nakoupili vybavení domácnosti. Také ročně dostali deset poukazů zdarma do Tater a k Černému moři...fakt by mě zajímalo, kdo tyto pohádky vymýšlí.. .teplý Mikyska, nebo kdo?
Máš pravdu anone, ale tak z 90procent +-. Je ale pravda, že důchodci většinou žijou ve svém a ti kteří v nájmu (nejsou invalidní ale starobní), tak se dá říci, že za svého života něco dělali špatně... Možná si ale i mysleli, že ty levné nájmy které tu byly skoro až do roku 2020 zůstanou navždy...
On důchod bude i za 20 let, ale jak dnes dostávají důchodci třeba 25 000, budou noví důchodci za 20 let (na dnešní ceny) dostávat 5 000. A ještě vláda řekne: "říkali vám že nebude žádný a vy ho přesto máte, tak co byste chtěli!" V podstatě čínský model jako v Hong Kongu kde v jednom bytě 3+1 bydlí třeba 30 důchodců.
To víte, doba kdy se stát dříve staral o člověka od narození, přes aktivní život až do smrti jako o malého nesvéprávného haranta je pryč. Nyní se o vás už stát nepostará. Plně se u nás zakotvil systém "po nás potopa" aneb "my to řešit nebudeme, ať si poradí ti budoucí". Protože to ještě stále funguje, nebude váš příspěvek nikdy populární. Ano, spějeme ke krachu a mílovými kroky. Porodnost klesá, za chvíli nebude kdo by na důchody platil. Ovšem to je cíl. Jak jsem zde uvedl mnohokrát. Stejně tak jsem zde mnohokrát uvedl, jak se z případné finanční bídy dostat a jak je to jednoduché, funkční a reálné nejen pro mladé lidi, pracující, ale koneckonců i pro ty důchodce. Dokonce jsem zde uváděl jak se velmi jednoduchým způsobem dostat jako stát do plusu a sanovat státní dluh do cca 8 let. Vláda o tom samozřejmě ví, ale nechce. Má jiné plány. Zároveň reagujete na metodu známou jako rozděl a panuj - aneb rozhádáme mezi sebou staré a mladé, ženy a muže, bohaté a chudé, děti a rodiče, motoristy a mhdkaře, pracující a dávkaře a tak dále. Jednoduše jste jim na to skočil. Ale zbytečně, stejně vám nepomohou. Naštěstí dnes si každý může pomoci sám
Do budoucna je to navíc neřešitelný problém. Důchodců bude více, pracujících na ně méně a to ještě někteří politici prosazují, že důchodci mají chodit do důchodu ještě dříve než teď. Státní krach přijde, je jen otázka za jak dlouho. No co, budou třeba zas potravinové lístky nějakou dobu, sem tam nějaká vražda navíc, a pak se to pomalu vrátí k lepšímu...
Konspirační teoretik třeba říkal, že měly důchodce vyzabíjet vakcíny. Jenomže aby to nebylo odhalitelné, bylo třeba najít správnou dávku jedu. Pokud je ho málo, nezabije to dostatečný počet lidí, pokud je ho moc, genocida by se odhalila. Jenomže na každého funguje jed jinak. Výsledkem jsou spíše chronické zdravotní problémy než smrt. I když jiný konspirační teoretik tvrdí, že je třeba počkat do cca 2030 než začnou jedy plně působit. Takže třeba je situace už dávno vyřešena, jen o tom zatím nevíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.