Nejste přihlášen/a.
Co říkáte na to, jak se dnes obléká většina mladých lidí, konkrétně mám na mysli braní si tepláků na všechny možné příležitosti?
Bohužel to přišlo i ke mě a 10-letý kluk si odmítá vzít cokoliv jiného, než jsou tepláky. Toto oblečení beru jako na sport nebo když jde s kamarády ven, ale ne do města, školy, divadla a tak. Takže jsou z toho celkem časté a podle mě dost zbytečné spory. Prostě to vidí všude jinde a např. džíny nebo jiné kalhoty pak naprosto odmítá...
Dobrý den, názor na to vyhraněný nemám, ale zkusím se mladých zastat. Jednak mládí je vždy své, vzdorovité a až "revoluční". A potom, já jsem ty tepláky viděl také (a možná více) na starších lidech (mnohdy až důchodového věku). Takže, tepláky (čisté, nevytahané, barevné, s nápisem) u mládeže ano, ale (lesklé) legíny na tělnatých holkách a starších dámách nikoliv. Zdravím!
km - ten nápis/logo/obrázek tam hraje značnou roli. Je tam kvůli blbečkům, aby se měli na co ptát . Chytří v tom vidí dekoraci/barevné oživení/veselejší oblečení nebo i názor/sdělení.
Tepláky úplně neodsuzuji. Na hraní si venku, do přírody, na sport a na doma je to super věc. Ale už jen z pohledu nějakých společenských norem mi přijde, že brát si je do města, kina, divadla atp. je prostě nepřístojné. Však ne nadarmo je spousta nočních klubů, kde hned u vchodu najdete oznámení, že vstup v teplákách je zakázán. A je jedno, jestli to jsou tepláky za pár stovek od vietnamce anebo desítek tisíc od Gucciho..
Máte zpoždění přes 10 let poradte.cz/...
Á propos, holky dnes nosí čím dál častěji materiály a modely které dříve patřily výhradně do soukromí. A protože naše přeženštěné školství vyžaduje jako správný model chování holčičí i u kluků, ti se pak neumí správně identifikovat a čím dál častěji na sebe soukají oblečení určené původně pouze holkám. Buďte vděčný za tepláky. Aby to na ulici za pár let nevypadalo jako v klubu Modrá ústřice
Jo, je to boj. Někdy ve vzácných chvilkách si dá říct, ale spíš se zasekne a nejede přes to vlak. Jde mi spíš o nějaké základy společenského chování, které bych chtěl, aby děti měli.
Zase na druhou stranu je pravdu, že se i normy v čase vyvíjí a proto se ptám. Nejsem zrovna módní guru, který by sledoval nejnovější trendy...
@pitrs - džíny nebo jiné kalhoty pak naprosto odmítá
Hahaha - byly doby (ne tak vzdálené), kdy naprosto odmítali cokoli jiného, než džíny a doby (vzdálenější), kdy tepláky či vytahané manšestráky byly preferovaným oděvem kamkoli - slušnější oblečení bylo až na výjimečné příležitosti "podezřelé" a džíny rovnou od ďábla.
JJ každá doba má své- tehdy texasky nebo manšestráky... Dnes -od děravých džín přes tepláky, prostě cokoliv, nejraději velikost o dvě čísla větší!
Ještě před pár roky bych také teplany na sebe na ven nevzal, ale po dvou operacích jsem na sebe džíny dát nemohl a od té doby jsem si hezky zvykl na pohodlí tepláků.
No za socializmu sme sa takto smialy z občanov ZSSR,lebo chodili v teplákach. Žeby karma sa vrátila?
Nemýlim sa, a nepísal som o o ich vtedajšom zmýšľaní alebo možnostiach.
Mýlíte se , sověti brali tepláky za rovnocené oblečení díky jeji ceně, jestli si muž koupil společenský oděv, sportovní (tepláky) nebo jiný oděv, pak to bylo za +- stejnou cenu (pro ně a tehdy-beru roky 80-90)
Já teda kdybych si měl vybrat mezi džíny a tepláky, tak beru tepláky. Džíny mi nikdy nevyhovovaly. Ani jedno se nehodí do divadla (kdo tam dneska chodí), to dá rozum. Ale na ostatní je to celkem jedno.
Co zkusit normální kalhoty, z normální látky, ne manžestráky a džíny, ale prostě normální látkové kalhoty.
Mě přijde, že dnešní mládež spíš chodí v džínách. Ale kdyby to aspoň byly džíny, jaké byly in za nás (nejvejš jakoby oprané). To, co oni nosí, to vypadá jak ze skládky. Respektive i z té skládky by snad byly zachovalejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.