Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč všichni chodí v teplákách?

Od: eulalie* odpovědí: 59 změna:

Dobrý den. Asi jsem zaspala dobu, ale nějak nechápu, proč všichni venku chodí v teplákách? To jsem opravdu tak pozadu za opicemi v módních trendech, když se do města důsledně převlékám z domácích tepláků do normálního oblečení? Předem děkuji za případně odpovědi či vysvětlení.

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrzach
hodnocení

0x

Co je normální oblečení v dnešní době? Já třeba ven výjdu i v teplákách však taky stojí přes 1000kč . Jsou pohodlné a jdu třeba s dobou . Nebo je lepší se oháknou u žlutáka do té tisícovky komplet a na cestě v těch jejich hadrách smrdět a vypadát jak socka? Hodnotím to jako mladší člověk :)

jofa*

To není o penězích ale o vkusu. I kdyby jste za ně dal 10tisíc, tak je to směšné.

petrzach

Co je směšné? Rozved ...

fex

tepláky za litr, rovný kšilt a jdeme *smich* *zed*

petrzach

Nesud podle sebe ,tvrdím já ,že ho máš tak malého ,že si na něho nevidíš? Když tě neznám ,nevím jak vypadáš a v čem chodíš? Ale máš co?

majsterjoe*

Nemáš rád když má někdo jiný názor než ty? Ptal ses ho na rozvedení jeho otázky...

petrzach

On nic nerozved ! Otevři si i druhé oko ! A názor je od toho ,aby byl třeba i jiný . Oponovat se nesmí?

fex

nejlepší tepláky

gazella.eu/...

*zed**zed**zed*

mlady

Mladý ano, chytrý ne

petrzach

V čem se skládá chytrost u oblékání? Pověz ..

mlady

Nejde o tepláky, ale o názory

hodnocení

0x

Buďte ráda že nosí alespoň ty tepláky...

Dneska jsem potkal borce (50+) na procházce mezi Berounem a Prahou jen v trenkách.

Treba prchal od milenky a nestihl se doobleknout *smich*

hodnocení

0x

Taky tomu nerozumím. Když máme doma nějakou oslavu (narozeniny, Vánoce...) tak se svátečně oblékneme. A naši mladí přijedou v teplákách. Pro mě není rozhodující, že jsou značkové a že stály 1000 Kč, pro mne jsou tepláky sportovním nebo domácím oblečením.

baier*
hodnocení

0x

Všichni ne... já tepláky taky nemusím :) Ale tak asi se nosí protože jsou praktické (snadné navléknutí , snadné vyprání a případně i snadné přešití ) :)

hahanaj*
hodnocení

0x

Já tepláky vůbec nemám . Nikdy jsem si je nekoupila ... Kdo je chce, ať si je nosí- dneska se na to tak nehledí ...

petrzach

Konečně normální názor ...každý at si nosí co chce a na co má.

ju*

Jasně, ten kdo chodí v hokně celý den v šolně, si každou chvilku kterou má volnou a jde ven v teplákách, ano návštěva v neděli k rodičům to asi tepláky ne, ale ven na procházku, chůzi, kolo -proč ne...znám chlapa který byl celý život u ozbrojenců a užívá si tepláky a plnovous comá volnou chvilku...

instalater*

petrzach- ty stále vše hodnotíš na peníze a používáš tady slova jako je socka . Jde ale přeci jenom o to být adekvátně oblečený dané situaci. Někde se hodí šaty a někde sportovní oblečení. Já osobně nehodnotím oděv podle značky .Pokud někdo bude mít např. na plese šaty za stotisíc a bude je mít špinavé a roztrhané , tak je to stejně nevhodné jako kdyby tam byl v teplákách. Pro mne za mne ,ať si každý chodí jak chce pokud mne tím nebude obtěžovat ( např. zápachem) a bude se chovat slušně .

petrzach

Souhlasím s tebou jenom s tou poslední větou . Jinak dám ti příklad každý chce když je mladý ,vypadat starší a naopak . Mám spolupracovníka který má kolem 40, má fous a z podpaží mu trčí chvostí a obléka se za levno u žlutáka ...otočí se za každou mladší babou co jde okolo a myslí si jak není přitažlivý . Samozřejmě tak jako on vypadá celá rodina od pohledu každý 10let + takový zakrslí rok 19? Samozřejmě ,že dnešní doba je o pěnězích . A chudáci a boháči se budou vždy rozlišovat dle aut ,domů ,oblečení a zahraničních dovolených .

majsterjoe*

No a nemá ten tvůj spolupracovník větší úspěch u žen než ty a samotného tě to překvapuje? On se ti líbit přece nemusí. A že dnešní doba je o penězích? záleží na osobních preferencí.

instalater*

petrzach- nezlob se , ale podle toho co píšeš mi připadáš jako nějaký egoistický narcis. Nebuď tak sebestředný - žij a nech žít. Já už jsem starej vůl. Nerozlišuji lidi podle značky auta a oblečení , ale podle chování . Ty na to možná postupem času také přijdeš. Mám kamaráda ,přednáší na VŠ který má teké fousy , také se jak ty píšeš obléká u žluťáka , neoplývá zrovna vkusem na oblékání , ale je to jeden z nejslušnějších a nejinteligentnějších lidí jaké znám. Strávil jsem nějakou dobu v Kanadě , tam jde vedle sebe holka v šortkách a paní v kabátě ,rukavicích a kulichu a nikdo se nad tím nepozastavuje. Raději za kamaráda slušného bezdomovce než lumpa modela v luxusním autě. A ještě něco ti povím . Peníze ti nejsou nanic , když nejsi šťastný. A i chudý člověk může být šťastný a žít lepší život než boháč.

rybana

Nevšimla jsem si, že se na ulici chodí v teplákách. Že by k nám nová moda ještě nedorazila. Doma je nosím a na zahradu,

jsou pohodlné, neškrtí, hřejí / jsou to přeci tepláky/ a když si koupíte kvalitní ani nepadají a mají kapsy. :) Na ulici bych je nevzala.

lubrikant*
hodnocení

0x

Tak to přece začli nosit negři a pak cikáni a teď se po nich bílí opičí. :) Nosí se to všude. Já mám oblečení od rákosníků, vybírám si tak ať mi to sedne k tělu (rifle, triko/košile, mikina/svetr atp.), akorát bundu mám značkovou. A přátelé se mě ptali, kde jsem to koupil, že je to strašně dobré... Haha, vietnamci... Není to o tom kolik co stojí, ale ZA CO TA VĚC STOJÍ A JAK SE HODÍ... Nepatřím ke starým lidem, jsem dost mladý, ale bylo by mi trapně jít někde v teplácích (i když je to dnes stylové a módní..). Nikdy jsem nechápal ty moje soukmenovce, co to nosili a nosí..

hodnocení

0x

Kdysi se moje ředitelka, které jsem si velice vážila, vyjádřila o jednom mladém mužském: Je to takový blbeček v teplákách, s mobilem. *smich* Je pravdou, že to bylo v době, kdy mobily byly vzácností, ale od té doby tepláky vůbec nemusím. Ani doma.

doplněno 20.03.15 06:32:

Petře, ty nějak miluješ slovo soukmenovec? Použil jsi ho, vůči mě, už po několikáté. A já vůbec souvislost nechápu. *sok* Je také obdivuhodné, jak málo dokážeš poradit a jak hodně dokážeš lidi napadat, vysmívat se jim, komolit jména. Myslíš si, že s takovým postupem jsi nebo budeš dobrý rádce?

petrzach

To asi musel být děda od Masaryka ;) Ps - dneska jste měli akci v Kaufu ,povozila ses za 10ti kačku po prodejně ,tak jako tvý soukmenovci?*smich*

buss
hodnocení

0x

Záásadně nesouhlasím, že všichni! Já ne a nevidím tady ani jiné, dokonce ani děcka. Ani je doma nemáme. Do školy jsem v teplákách chodil dávno tomu, i v trenkách. Naposledy jsem je měl na sobě asi na vojně a školách na cvičení... Na dědině možná.

fex

Na dědině chodí lidi kolikrát daleko lépe oblékaní než měšťáci.

petrzach

Ano montérky a gumáky od hnoje k nám ještě nedorazily.*hej*

fex

To raději pujdu v monterkach než v teplakach se sraním u kotníků *smich*

tesyk*
hodnocení

0x

Tepláky a sako byla oblíbená kombinace rusáků v osmdesátých letech.

petrzach

Možná by stálo zato navštívit nějaký značkový obchod a podívat se na to o čem se bavíme ...snad né o teplákách které jste nosily (nosíte)za komančů?

majsterjoe*

Tepláky jsou prostě tepláky. Ano, dneska jsou moderní jiné, ale pořád to jsou tepláky a ty patří buď domů nebo na zahradu, popřípadě do tělocvičny. A ne na ukázku toho, že já si můžu dovolit koupit tepláky za 1000Kč.

A kdo nenosí tepláky ani doma by mě zajímalo, včem tedy chodí.

doplněno 19.03.15 20:23:

Nevíš včem doma chodím, a na podzim na naší zahradu nebudu chodit v kraťasech, nebo kalhotech od obleku. Každopádně si mě utvrdil v názoru o tvé nedozralosti.

petrzach

Já třeba kratasích a v tričku a to i v zimě, je u nás stabilně kolem 23stupnů . A v teplácích co chodíš doma asi ty bych nešel ani vysypat smetí ...to by byla ostuda na naší ulici. Ale až my bude 60+ tak tento výstřelek minulosti za 100vku budu u tamana taky vyhledávat:)

Hele sokolíku, čím víc to tady čtu, tím víc mi přijde, že si o sobě asi hodně myslíš ;) Tak jako nikdo nevidí tvé tepláky tak ty nevidíš ty druhé, nebo to tak není? Tepláky jsou tepláky, doma je nosím a když je porovnám s tím co vidím venku tak rozdíl nevidím, pokud stojí litr tak to je masakr a myslím si o tom své. Přestaň se tady laskavě navážet do ostatních.

Jinak k otázce- v teplákách chodím doma, nebo na zahradě, možná tak když jdu s košem, nebo k autu, ale jinak ne. Kdo mě zná tak ví, že nejsem, žádný děda, ale tobě podobné, které potkávám opravdu rád nemám.

mot
hodnocení

0x
No vetsinou nosi teplaky s pruhama cigani. Takze normalni clovek by si je snad nevzal na sebe...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to Vám gratuluji - musíte bydlet ve městě, kde je hodně sportovců a příležitostí ke sportovnímu vyžití - úžasné a úžasní lidé. Zdravím!

junkers*
hodnocení

0x

Já se taky na procházku za město slušně oblékal. Jenže potkávám samé čoklaře s obtěžujícími čokly, takže chodím v hadrech, protože kvůli takovým lidem se nebudu šňořit. Hlavní je mít sebou pepřák. *smich*

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak tohle téma tu už taky bylo. Dokonce jsem tu tenkrát psal, že jsem jedné mladé mamince vyčetl, proč si obléká tak divně tvarovaný gatě, který vypadají jako vytahaný tepláky? Rozkrok u kolen a prdýlku měla v polou stehen. Někdy se ta kreativita v módě přehání. Dokonce se mě zdá, že to někdo dělá schválně. Vymyslí šílenou ohavnou věc a rozšíří o ní, jak je světová a nesoudní dementi si to hned pořizují. A ještě za nechutné ceny. Pak i pěkná baba, vypadá jako hip hopová oteplákovaná občanka Bronxu. Tu holčinu, jsem v tom zřejmě drahém hadru už neviděl.

xy

někdo mi jednou řekl, že mu tento typ kalhot připadá, jako když si dotyčný oblíkne omylem svetr na nohy :) tak na to vždycky vzpomenu , když je vidím

hodnocení

0x

No oni jsou tepláky a tepláky. Nějaké vytahané opravdové tepláky, jaké byly k dostání za komoušů, tak ty ani na tu zahradu ne. Ale dnes jsou opravdu značkové a kvalitní pohodlné "tepláky", hezké a důmyslně řešené jak střihem, tak i barvou a hlavně materiálem. Já je mám moc ráda, protože jezdím na kole na nákupy. To bychom mohli také debatovat o džínách. To jsou přece také původně pracovní montérky honáků dobytka a dnes to je světová móda a trend. No, když si půjdu sednout do restaurace, tak si na sebe samozřejmě neobléknu ani ty své nejhezčí tepláčky, ale na obyčejný nákup úplně klidně.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud je někdo sportovní typ, tepláky jsou moderní a člověku sluší - tak proč ne, dneska se běžně nosí pohodlné oblečení, pokud nejdu zrovna do divadla, na ples, nebo do společnosti.

eulalie*
hodnocení

Vážení, děkuji všem za příspěvky v této docela plodné diskusi *smich*. Pokud je něco extra moderního a žádaného, tak je samozřejmé, že se to nacení a prodejci to prodávají za vysoké ceny. Inu - zákon nabídky a poptávky, ale to je asi všem jasné, že. Takže ty gatě, jakože tepláky do města, ať mají šmrncovnější střih a materiál, jsou to pořád tepláky z teplákoviny. ALE - stojí až tisíc korun a více dle značky, čímž dostanou přídech něčeho exkluzivnějšího. A nezapomeňte, kde se takové gatiska šijí. V Evropě určitě ne. Sedí nad tím někde v Bangladéži, Číně apod. nevyučená šička. Na ušití takových kalhot není třeba žádného velkého krejčovského umění (kdy někde na těle nesedí, tak to ani tak nevadí), naflágá se toho hromada a v Evropě jsou lidi po nich jako diví. Málem to rvou z ruky prodejcům ještě z kontejneru na lodi... Výrobci si mnou ruky, prodejci taky - jak si namastí kapsy. Co vy na to?

martinaa*
hodnocení

0x

Taky mi to přijde nevhodné a někdy i směšné (třeba do školy), když vidím rádobydrsné frajírky v teplácích *smich* Vysvětlení neexistuje. Je to prostě trend bůhvíodkud, kterého se mnozí chytili.

Ale co, neřeším, oni vypadají blbě *smich*

janm*
19.03.15 21:35

ja1
hodnocení

0x

Proč všichni chodí v teplákách?*nevi*

Protože jsou pohodlný.*hej*;)

hodnocení

0x

Oblekam se proto, aby mi nebyla zima. Oblekam se tak, abych se citil pohodlne. Samozrejme se musim prizpusobit okolnostem (divadlo, sport, spolecnost...). Co maji na sobe ostatni, me nezajima. A vubec to neni otazka penez. Ja osobne si radsi dopreju treba krasnou dovolenou, zajimavy vylet nebo romantickou veceri, nez abych si koupil drahe trenirky jen proto, ze je na nich jakasi znacka. Znacky me nevzrusuji. Uznavam proste jine hodnoty. Nemusim je mit. Na co? Aby vsichni okolo padali na zada a zasli, ze na to mam? A mezi socky se rozhodne nepocitam.

hodnocení

0x

Já bych tady připsala, že pracuji na recepci, kde se střídá veliká spousta lidí - od "menežrů v obleku" po "dělníka, co jde zrovna ze stavby". Můžu říct, že často mladíci, co tam přijdou v těch "teplácích za litr" nebo různí Ukrajinci, co jdou ze stavby nebo Vietnamci, co si odskočili z obchodu, jsou kolikrát slušnější než ti manažeři. Někteří z nich jsou sice taky slušní (dokonce překvapivě milí atd.), ale hodně z nich je arogantních a my recepční jsme "jen špína". Takže bych nesoudila podle oblečení. Osobně se mi to ale taky nelíbí - nosit tepláky (byť za tisíc) do města.

kruell
hodnocení

0x

Tepláky nenosím ale pochopit to dovedu. Jsou pohodlné, jako žádné jiné kalhoty. Mnohým rozumným, tento důvod pro nošení i městem postačuje.

janm*

Tepláky jsou opravdu pohodlné, nic proti chodí-li tedy někdo "ve sportovním". Na takové to běžné nošení jsem se vrátil k "manžestrovým kalhotám", jsou pohodlné, praktické, v různých barvách, slabší na léto i zesílené na zimu, lepší výběr "střihů" v rámci "jedné velikosti", později se dají užít i jako kalhoty pracovní, velice výhodně jsem zakoupil ve výprodeji z několika set slevnili na ceny v řádu jedné dvou stovek což je výhoda,(šlo dokonce o původně celkem drahé značkové,jakkoli jsou mi značky ukradené, za původní ceny bych je nekoupil, likvidovali prodejnu) také jsou dobré kalhoty plátěné, zkrátka v každém případě se již nechci vracet k "riflím" většinou mi "neseděly nikdy střihy, velikosti", buďto byly "těsné" nebo moc "volné" (plandavé) a to jsem střední průměrná postava jak váhově tak výškově, žádné "extrémy".

hodnocení

0x

Teplaky jsem nosil jen doma. V posledni dobe po tom, co jdu vencit nase tri deti nekam na loku, kde vim, ze se pravdepodobne zablatim si je beru take. Jinak do prace, nebo do mesta by jsem si je nevzal. Je to podobne jako s outdoor barevnymi bundami. Ano jednu take mam, ale nosim do prirody, ne do mesta, na to mam cernou moderni bundu.

Myslim, ze by se lidi meli oblekat podle prilezitosti.

Zena si tak eprala rozsirene teplaky, staly pres 1000kc. Nosi je ven, kdyz jdeme se svistema na hriste, nebo na vylet, ale do mesta, na nakup si je take nebere at staly opravdu hodne.

mp*
hodnocení

0x

Taky nevím. Ale něco mě napadlo - hodně lidí je dneska tlustých a těm přesně vyhovují tato oblečení, tak tím bych si to asi vysvětlil.

jofa*

mp: Máte pravdu. Nemusí řešit oblečení, natáhnou tepláky a jdou. Mnohým je lhojstejný jak vypadají a nemusí být vždy tlustí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- taky jsem si všimla, že některé holčiny mají v teplákách hezký zadek ...

kluci samozřejmě taky, ale "závistivě" koukám jenom po holkách.

hodnocení

0x

Víte od čeho mají ženy otlačeny pod prsy proužek? :-D Mladé od podprsenky, seniorky od gumy tepláků :-D

eulalie*
21.03.15 18:34
hodnocení

*smich*

kubelkovakamila*
hodnocení

0x

To taky echápu, dnešní móda je více než děs...

lidus*
hodnocení

0x

Na práci montérky, na sport tepláky, v pohodlí domova vytahané triko a legíny. Loni v létě jsem konstatovala, že jedině chalupáři jdou drze do obchodu v domácím oblečení, v Brně bych si to nedovolila ale převlékat se na dědině mi příjde zbytečné. V neděli dopoledne si nelajznu vylézt před barák v teplákách, to chodí starousedlíci do kostela (mladí i staří) ale všichni po svátečnu. Můžou ty tepláky stát 2000 ale pořád jsou to tepláky.

fram
hodnocení

0x

Já to mám taky opačně (pohodlí domova = staré tepláky). Takže to není kvůli pohodlí, že? Ale ty přírodnovlákené jako za starých časů to nejsou...Shánějí se těžce v sekáči - cca jsou do 100 Kč.. Svět naruby. Ti teplákaři možná potom doma chodí ve společenském, jsou to takoví jakobymanažeři. Původně mi připadali jako nížepříjmová skupina, ale je to tedy o novém image!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]