Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavky a koupaliste

Od: liliana odpovědí: 15 změna:
Dobrý den chci se zeptat zda mají právo mně vykázat z letního koupaliště kvůli toho že jsem měla na sobě jednodílné plavky a plavecké sortky kvůli náboženství a bylo napsané že povoleno je jen nosit plavecky úbor když v obchoďáku mi řekli že jsou plavecké šortky brané jako plavecky ubor

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

6x

Pokud bude mít provozovatel v pravidlech aby nevpustil nikoho, kdo u brány neudělá pět dřepů, má právo vykázat kohokoliv, kdo neudělá pět dřepů. Jeho koupaliště, jeho pravidla. Navíc personál dost těžko pozná zda jsou šortky plavecké a nebo ne (na běžný pohled nerozeznatelné). A vyžadování nošení normálních plavek místo šortek do bazénu má pro provozovatele hned několik důvodů. Tedy ano, mají na to právo.

007cz
hodnocení

6x
Sundejte šortky, koupejte se v plavkách. Každému se nepodaří zhubnout do plavek, nestydte se za své pozadí.

verunecka
hodnocení

3x

Ano, právo na to má. Je to údajně z toho důvodu, že taháte příliš vody z bazénu.

smode2
Také. Neplavecké šortky jsou dále nehygienické (najdou se tací co v nich normálně chodí venku a pak vlezou do vody), uvolňují se z nich chemikálie a barviva (nejsou určené na pobyt v bazénové vodě), mohou z nich odpadávat části (přílišné zanášení filtrů čerpadel), mají-li cvočky hrozí poškrábání tobogánu (což je na jeho odstavení) atd..
verunecka

Super doplnění, to jsem nevěděla. Díky.*srdce*

hodnocení

2x

Placené koupaliště má právo mít mnoho příkazů a zákazů. Přijmu je a koupu se, nepřijmu je a jdu do rybníka nebo do vany.

Ale zaujaly mě ty koupací šortky. Podle fotek na internetu to jsou celkem normální šortky, ale zřejmě z materiálu, který nenasává příliš vodu. Všechny dívky na fotkách k nim měly samozřejmě ještě podprsenkový díl. Tedy jde o speciální dvoudílné plavky. Vy jste si dala šortky na plavky jednodílné. Nedivte se, že jste vzbudila pozornost. Možná by bylo jednodušší a pro zaměstnance plováren pochopitelnější si pořídit plavky s krátkou sukénkou.

Ještě víc mě zaujaly náboženské důvody. V místním bazénu běžně vídám katoličky a evangeličky v normálních plavkách. I dvoudílných. Jako muslimce by Vám ani šortky nestačily. Co je to za náboženství? Možná jste k sobě daleko přísnější než pracovníci plováren.

Ano, přesně nad tím samým jsem se také zamýšlela.. koupací set "potřebný pro muslimy " se dá již normálně sehnat. Právě že jednodílné plavky a přes ně koupací šortky... Nevím,zřejmě mi uniká nějaká souvislost, zajímalo by mě jaké náboženství vyžaduje koupací šortky přes jednodílné plavky. Snad nám tazatelka odpoví.
liliana
Tu jde o to že tak chodím na to samé koupaliště vždy a najednou po dvou letech je to problém. vstup jsem si už zaplatila a najednou i když pravidla jsou pořád stejne to vadí aspoň kdyby varovali že nastala změna chápu jdu jinde není to jediné koupaliste ale celý den to samé a paní na konci řekla to samé že má šortky aspoň kdyby řekl musíte mít podprsenkovy top to neříkám nic ano příště vyhovím nebo prave to tankini ale hned že mě vykaze ven bez klidného domluveni chápu je jejich pravidla ale když jsem zvyklá že to chodí tak a najednou tak bez varování se nedivte frustraci

které koupaliště?

fram
hodnocení

2x

Koupaliště nemají takové právo, to by museli vykázat všechny pánské návštěvníky, koupající se v bermudách (velkoměsto 99%).

Váš úbor je sympatičtější než momentální tanga, budující pocit, že si majitelky opravdu přišly promývat... p.

Některá koupaliště to mají přímo v podmínkách. A třeba v lázních taky jen klasické plavky, plavčík napoprvé všechny upozornil - a podruhé buďto plavky, nebo nepustil do vody

liliana
hodnocení

A když paní co vybírá vstupné řekne že ona sama nosí plavecke sortky ale jen jeden plavci má problém

Že chcete slyšet, že to si to nesmí dovolit?

gene
hodnocení

0x

Tak uveď z kterého koupaliště a pošli fotku na ty plavky, ať víme...

Aby to nebyly nějaké černé hábity muslimských ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]