Nejste přihlášen/a.
Mezi váma a plavčicí je pár rozdílů:
Vy tam chodíte za zábavou, ona pracovat
Vy platíte peníze za vstup, ona je placená za to, že tam je
Pro vás platí návštěvní řád (který zakazuje návštěvníkům oblečení), pro ni zaměstnanecký (který jí naopak nejspíš určité oblečení přikazuje)
Návštěvníci se tam obecně chodí "cachtat" (a čistotě vody by moc neprospělo, kdyby si tam někteří (a to nemyslím vás) lozili v propocených hadrech, ve kterých se předtím vyváleli kdoví kde - a hlavně kdyby to dělali va velkém), plavčice do vody skáče hlavně když je potřeba někoho zachraňovat (takže záchrana života převáží nepatrné znečištění vody z jejího pracovního oděvu)
Prostě pro ni platí jiná pravidla, než pro vás a vy jste s tím souhlasila už při koupi vstupenky (nikdo vás nenutí chodit zrovna do tohohle bazénu, pokud by vám návštěvní řád vadil příliš).
(V normální prodejně taky nelozíte za pult a do zázemí a nevyžzadujete po prodavačkách, aby "šly příkladem" a zázemí i pultu se vyhýbaly a rozhodně nesahaly na zboží (které si nehodlají koupit), když ho rovnají do regálů)
Navíc, pokud jsem to pochopil správně, vykazovala vašeho syna od bazénu (protože neměl plavky), ale vám nebránila s ním jít (za ty keře, nebo kam) a dohlížet tam na něj.
A naopak nic nebrání vašemu synovi mít (suché) plavky, i když třeba do vody nepůjde. A třeba mít i nějaké triko a kraťasy a tak, co bude mít všude v areálu (kde to je povolené) kvůli slunci, větru a pohodlí, ale na tu chvíli, kdy vy se budete chtít smočit, si to triko a kraťasy prostě na chvíli sundá (nebo mu to sundáte vy) a bude sedět ty 2 metry u bazénu, abyste ho měla na dohled. A až se vy vycachtáte, tak zase projdete tou vodou na nohy ven a zase ho obléknete a bude vše v klidu.
.
Jasně, plavčice vám mohla vyjít třeba v něčem vstříc, zvláště pokud byste ji slušně poprosila a vysvětlila jí situaci, ale jak jste se mohla dočíst v návštěvním řádu (opět připomínám, že jste s ním předem souhlasila (jinak byste dovnitř vůbec nesměla) a měla možnost se s ním seznámit), tak to rozhodně není něco, co by byla povinna dělat a náplní jejího zaměstnání je dohlížet na to, aby se tam nikdo neutopil a všichni dodržovali řád, nikoli pro vás osobně zařizovat výjimky.
Vše se dá řešit a rozumně vysvětlit hned na místě a ne se cítit ublíženě a ještě nesmyslně poukazovat na oblečení plavčice?.
Koupalište má určitý řád a pravidla a to je potřeba respektovat a dodržovat.
Já v tom tedy žádné bezcitné jednání a neúctu nevidím, jen čistě problém v komunikaci.
Přijde mně to podobné, jak nedávno zde dotaz na stížnost na personál Kauflandu, lidi, nestartujte hned na první našlápnutí, nehledejte zbytečně problémy tam, kde nejsou a raději komunikujte...
@milancukrar jj, přesně tak.
@ tady je všechno možné taky kolikrát přemýšlím, jestli vůbec reagovat...
andy, souhlas.
nestartujte hned na první našlápnutí, nehledejte zbytečně problémy tam, kde nejsou a raději komunikujte
Když se mi nelíbí chování někoho někde, tak to (ne)řeším tam, nikoliv jednostraně o tom psát kdesi.
@dobruska - jakmile nemá na sobě plavky, je v kraťasech a v tričku že nesmí být poblíž bazénu
Provozní řád koupaliště jste viděla/četla/vyžádala si? Obvykle platí, že zakoupením vstupenky s ním souhlasíte - a je-li v něm takový zákaz, pak nemůžete výjimku vyžadovat, ale jen vysvětlit situaci a slušně o ni požádat (a počítat i s tím, že vám nemusí být vyhověno). On ten argument s oblečenými "spoluobčany" asi nebude od věci; zřejmě mají své zkušenosti a na místě plavčice by se vám taky asi nechtělo diskutovat se řvoucí tlupou, proč "von může a my nééé?"
Když na něj nemám dohled tak mne nemohou ho vykázat za ten prostor keřů aby tam byl sám a já na něj nemohla vidět.
Když nemáte pro dítě dohled a oblečené u bazénu být nemůže, tak se holt nesmočíte - co je na tom k nepochopení?
xy, víte o tom, že všichni vidí, že si odpovídáte sama sobě, třeba i pod jiným nickem?
Vy to nevidíte, ale všichni ano. Jsou i tací, co vidí všechny Vaše nicky a odpovědi...
A jéje tak už i miladatrefená, xygabca
Paní, něco vám prozradím, čtěte prosím pravidla této poradny, nebo aspoň FAQ
Něco se tam třeba dočtete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.