Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúcta plavčíků k lidem na koupališti

Od: dobruska odpovědí: 26 změna:
Byla jsem s postiženým synem, který je invalidní pohybově na koupališti, kde jsme zaplatili vstupné a doprovázela ho k jednomu z bazénu aby se podíval na vodní atrakce z místní lavičky kde měl výhled.Venkovní bazén byl oplocený živými keři a malým průchodem kde prošel každý vodou na nohy. Místní plavčice se do mého syna pustila, jakmile nemá na sobě plavky, je v kraťasech a v tričku že nesmí být poblíž bazénu a má jít na vyhrazené místo,kde bych na něj neviděla za ty keře na trávě a nemůže být poblíž mne u bazénu oblečený když já bych se okolo něj smočila v dosahu 2 metrů.Vadilo,že v zóně okolo bazénu neměl plavky.Když na něj nemám dohled tak mne nemohou ho vykázat za ten prostor keřů aby tam byl sám a já na něj nemohla vidět. Chápu, že v oblečení se do vody nechodí,ale okolo bazénu měla též plavčice bílé kraťasy a tričko pokuď se nekoupe přímo v bazénu.Kazí nám tohle chování naši rekreaci a je to bezcitné jednání s postiženým člověkem. Jak tohle řešit?
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x
Možná paní plavčici nedošlo, že syn je postižený..Je to sice hloupé a nedůstojné,ale měla jste si s ní promluvit z očí do očí a oznámit jí, jak se situace má..Myslím to v dobrém...

hodnocení

10x

Mezi váma a plavčicí je pár rozdílů:

Vy tam chodíte za zábavou, ona pracovat

Vy platíte peníze za vstup, ona je placená za to, že tam je

Pro vás platí návštěvní řád (který zakazuje návštěvníkům oblečení), pro ni zaměstnanecký (který jí naopak nejspíš určité oblečení přikazuje)

Návštěvníci se tam obecně chodí "cachtat" (a čistotě vody by moc neprospělo, kdyby si tam někteří (a to nemyslím vás) lozili v propocených hadrech, ve kterých se předtím vyváleli kdoví kde - a hlavně kdyby to dělali va velkém), plavčice do vody skáče hlavně když je potřeba někoho zachraňovat (takže záchrana života převáží nepatrné znečištění vody z jejího pracovního oděvu)

Prostě pro ni platí jiná pravidla, než pro vás a vy jste s tím souhlasila už při koupi vstupenky (nikdo vás nenutí chodit zrovna do tohohle bazénu, pokud by vám návštěvní řád vadil příliš).

(V normální prodejně taky nelozíte za pult a do zázemí a nevyžzadujete po prodavačkách, aby "šly příkladem" a zázemí i pultu se vyhýbaly a rozhodně nesahaly na zboží (které si nehodlají koupit), když ho rovnají do regálů)

Navíc, pokud jsem to pochopil správně, vykazovala vašeho syna od bazénu (protože neměl plavky), ale vám nebránila s ním jít (za ty keře, nebo kam) a dohlížet tam na něj.

A naopak nic nebrání vašemu synovi mít (suché) plavky, i když třeba do vody nepůjde. A třeba mít i nějaké triko a kraťasy a tak, co bude mít všude v areálu (kde to je povolené) kvůli slunci, větru a pohodlí, ale na tu chvíli, kdy vy se budete chtít smočit, si to triko a kraťasy prostě na chvíli sundá (nebo mu to sundáte vy) a bude sedět ty 2 metry u bazénu, abyste ho měla na dohled. A až se vy vycachtáte, tak zase projdete tou vodou na nohy ven a zase ho obléknete a bude vše v klidu.

.

Jasně, plavčice vám mohla vyjít třeba v něčem vstříc, zvláště pokud byste ji slušně poprosila a vysvětlila jí situaci, ale jak jste se mohla dočíst v návštěvním řádu (opět připomínám, že jste s ním předem souhlasila (jinak byste dovnitř vůbec nesměla) a měla možnost se s ním seznámit), tak to rozhodně není něco, co by byla povinna dělat a náplní jejího zaměstnání je dohlížet na to, aby se tam nikdo neutopil a všichni dodržovali řád, nikoli pro vás osobně zařizovat výjimky.

hodnocení

10x

Vše se dá řešit a rozumně vysvětlit hned na místě a ne se cítit ublíženě a ještě nesmyslně poukazovat na oblečení plavčice?.

Koupalište má určitý řád a pravidla a to je potřeba respektovat a dodržovat.

Já v tom tedy žádné bezcitné jednání a neúctu nevidím, jen čistě problém v komunikaci.

Přijde mně to podobné, jak nedávno zde dotaz na stížnost na personál Kauflandu, lidi, nestartujte hned na první našlápnutí, nehledejte zbytečně problémy tam, kde nejsou a raději komunikujte...

doplněno 08.07.23 09:40:

@milancukrar jj, přesně tak.

doplněno 08.07.23 10:41:

@ tady je všechno možné *smich* taky kolikrát přemýšlím, jestli vůbec reagovat...*zmateny*

andy, souhlas.

nestartujte hned na první našlápnutí, nehledejte zbytečně problémy tam, kde nejsou a raději komunikujte
Když se mi nelíbí chování někoho někde, tak to (ne)řeším tam, nikoliv jednostraně o tom psát kdesi.

Paní Andy, já si většinou při čtení podobných textů říkám, zdali je to opravdu tak, nebo nějaký psycholog testuje nálady a názory ostatních občanů.

hodnocení

8x
Řešil bych to tak, že příště obleču syna do plavek a mám po problému. Jak jinak byste to chtěla řešit?
Plavčice dělala jen svou práci, nevidím na jejím chování nic divného.
Jinak oblečení plavčice je naprosto irelevantní, pro ní neplatí pravidla navšťevního řádu.

michalverner
hodnocení

6x
Tak na koupališti bude jistě platit určitý řád. Vy přicházíte do bazénu s tím, že chcete tento řád porušovat, vynucujete si cosi extra a oháníte se postižením syna. Nechápu co Vám dává tu drzost nárokovat si cokoliv co Vy zrovna chcete. Proč by někoho mělo zajímat to, že máte zkaženou rekreaci? Připomínáte mi místní paní se synem na vozíku. Ona chce aby se k němu všichni chovali jako ke zdravému.Tato touha ale končí tím, když se vyskytne nějaký problém nebo kritika. Okamžitě v tu chvíli přepíná na citové vydíraní...všichni musí protože má vozík.Pravidla musí mít jiná protože vozík...

hodnocení

6x

...Měla by jít správně příkladem ta která tak prudí a je oblečená....

Nevěřím tomu.

hodnocení

2x

@dobruska - jakmile nemá na sobě plavky, je v kraťasech a v tričku že nesmí být poblíž bazénu
Provozní řád koupaliště jste viděla/četla/vyžádala si? Obvykle platí, že zakoupením vstupenky s ním souhlasíte - a je-li v něm takový zákaz, pak nemůžete výjimku vyžadovat, ale jen vysvětlit situaci a slušně o ni požádat (a počítat i s tím, že vám nemusí být vyhověno). On ten argument s oblečenými "spoluobčany" asi nebude od věci; zřejmě mají své zkušenosti a na místě plavčice by se vám taky asi nechtělo diskutovat se řvoucí tlupou, proč "von může a my nééé?"

Když na něj nemám dohled tak mne nemohou ho vykázat za ten prostor keřů aby tam byl sám a já na něj nemohla vidět.
Když nemáte pro dítě dohled a oblečené u bazénu být nemůže, tak se holt nesmočíte - co je na tom k nepochopení?

jaj*
Jenže on nešel do bazénu v oblečení, on šel jen k bazénu, do bazénu by buďto nešel nebo by si oblékl plavky, nebo by mu je pomohla obléknout matka. Je divný ten nesmyslný zákaz chození v oblečení poblíž bazénu. Co na tom konkrétně vadí? Že by prach z oblečení nalétal do vody? To je pár mikrogramů prachu, to je úplně nic, není to vice než má ženská ve vlasech. Tem argument protože někdo jiný by řval, to by se pak dal udělat zákaz kupování nožů, protože ten lze využít na přepadení člověka a ublížení, vám by zakázali si něco takového koupit protože někdo jiný to používá na tohle. To by pak mohli zakázat tlustým lidem chodit ven, protože můžou zakopnout a někoho vážně zranit.
Ještě by mělo jít napsat ombudsmanovi, ten by jim to možná vysvětlil.

hodnocení

1x
Tak určitě ne s námi, ale když tak s nějakým správcem koupaliště domluvit, aby toleroval, co se jinak nesmí. Ale domoct se "uctivého" jednání můžete dost těžko, to není nějaké vymahatelné právo.
Souhlasím s tím, že my to zde nevyřešíme, ale přístup plavčice mi také přijde drsný. Chápu, že hájí své povinnosti, ale já bych se pokusila najít si zodpovědnou pověřenou osobu a s ní toto řešit. Každé koupaliště má nějaké své předpisy, to tez samozřejmě chápu.. Ale trocha lidského přístupu by občas některým neuškodila...
dobruska
hodnocení

Nakonec nám plavčice řekla,že jamile by to s námi neřešila,že místní romové by též u bazénu chtěli mít na sobě tričko a odkazovali by se potom na nás.Logicky pokuď člověk nevejde do vody tak na souši by mohl mít kraťasy a tričko okolo venkovního bazénu když sama plavčice má totéž.Jakmile by se tam někdo topil tak pochybuji,že by se ona stihla v převlékárně se převléci do plavek a jít do vody.Měla by jít správně příkladem ta která tak prudí a je oblečená.
Nemá smysl argumentovat tím, že plavčice triko má. Ona není zákazník, ona je zaměstnanec, který tam na slunci stojí celý den, na ni se to samozřejmě nevztahuje.

Dobruško, plavčice je oblečená proto, aby se při problémech hned poznalo, že zrovna ona je plavčice. Předpokládám, že na tričku měla nějaké logo nebo byla jinak označená. A věřte, že kdyby se někdo náhodou topil, tak skočí do vody i v kraťasech a tričku.

jaj*
hodnocení

0x
Chudák syn, jestli to chápu tak on by si sedl za místo kde se čistily nohy a před bazén, do kterého nešel. Tak by snad neměl být problém, paní asi nebyla normální. Chápu kdyby lezl do bazénu v oblečení, tak ok, to by vadilo, kdyby tam chodil bez oblečení tak chápu že by podrážděná paní měla problém. To mi připomnělo jak jsem byla na dovolené, v hotelu přísný zákaz kouření, ale mě to bylo jedno, neničím si zdraví a neutrácím za nesmysly. Na balkoně měli popelník, ten jsem vzala a dala do šuplíku do pokoje, podle stejné logiky bych měla dostat 2 rány za to že jsem porušila zákaz, přitom jsem popelník dala pryč jen kvůli tomu abych ho nerozbila. Některý pravidla by se měly poupravit aby neomezovaly ty normální.
xy
hodnocení

Jestli neseděl v tričku a kraťasech Váš syn do bazénu a seděl někde okolo něj, tak by to správně nemělo nikomu vadit, protože oblečení ve vodě vůbec nenamáčí a je třeba 2metry od něj.Ty zarostlé keře a deka za nimi by mne vadilo z důvodu krádeže, že bych na své věci neviděl a neměl pod kontrolou.Tudiž ledvinku s penězi bych si vzal sebou a nechal u syna pohlídat.

xy, víte o tom, že všichni vidí, že si odpovídáte sama sobě, třeba i pod jiným nickem?

Vy to nevidíte, ale všichni ano. Jsou i tací, co vidí všechny Vaše nicky a odpovědi...

xy
hodnocení

Můj Nick už od školy je Gabca.Jinak 2 písmena by mne nenapadlo používat za přezdívku, protože se to nedá ani pořádně vyslovit.

Co tím chcete sdělit, milá dobruško?

xygabca
S paní je sranda

Paní dobrusko ,XY, nebo co já ještě vím, takhle vás vidíme.

Teda vaše odpovědi*smich*

Neúcta plavčíků k lidem na koupališti
Neúcta plavčíků k lidem na koupališti #2

A jéje tak už i miladatrefená, xygabca*smich*

Paní, něco vám prozradím, čtěte prosím pravidla této poradny, nebo aspoň FAQ

Něco se tam třeba dočtete;)

Neúcta plavčíků k lidem na koupališti #3
jaj*
Ještě mě napadlo, když jsme na dovolené v Egyptě nebo v Turecku a v Bulharsku to tak bylo, i na normálním koupališti v Česku, že se prošlo sprchou, přišlo se na betonovou pláž u bazénu a tam si lidé normálně dávali věci a nikomu nic nevadilo. V zahraničí když jsem došla k bazénu, tak v oblečení a pod tím jsem měla plavky, a také jsem byla pár metrů od bazénu na té jejich betonove pláži a nebyl žádný problém. Jako jasně že se nikdo nekoupal v oblečení, tak blbý snad nikdo není. Ale aby vyhodili nemocné dítě je přehnané. V jednom hotelu se dokonce jakoby muselo dojít k bazénu v oblečení, šlo se po chodbě a nebylo by vhodné chodit nachystaný na koupání mezi lidmi co jdou do restaurace, byl to bazén bez plavek a lázeňský.
miladatrefena

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

runner2
hodnocení

0x
Koupaliště má nějaká pravidla. Za dohled na jejich dodržování je zodpovědný plavčík. Vy jste jednala proti těmto pravidlům bez předchozí dohody s plavčíkem. Možná, kdyby jste se slušně zeptala před tím, než jste ta pravidla porušila, dohoda by byla třeba možná.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]