Nejste přihlášen/a.
zdravim, chci se zeptat jaky vas nazor na tetovani je mi 16 a uz jedno vlastnim, ted budu cekat odpovedi typu ze jsem magor, protoze jsem procetl spoustu diskuzi a prijde mi ze to kazdy kritizuje, cetl jsem clanek nejakej kde byli potetovany celebrity co meli kerky na obliceji, jeste ke vsemu takovy osklivy kerky typu "always tired" pod ocima, mne prijde tetovani na obliceji pekny jen kdyz ma nejakej vyznam a neni tak trapny, kdyz si dneska zeny zvetsujou prsa, nechavaj si napichat rty a nikdo do toho nekeca, proc tetovani je takovej problem, vsak je to jen inkoust, jaky je vas nazor?
Když jsem byl mladý, taky jsem o něm přemýšlel, ale rozhodl jsem si žádné nepořizovat, protože je to v podstatě nafurt a nedá se toho rozumně zbavit.
Teď jsem rád, že jsem si ho nepořídil, protože to co jsem si tehdy promýšlel, že bych chtěl, to by se mi dnes rozhodně nelíbilo.
.
Ale zase jestli to u vás má každý v rodině a je s tím spokojený, tak máte prostě jiný vkus než já a ,ožná s tím budeš spokojený/á i po letech ...
.
Ale jak vidíš z diskuze, tak bez ohledu na tvoje pocity to pro spoustu lidí bude trvale snižovat tvojí hodnotu, a zvláště v lépe placených pozicích - takže je dobré to zvážit i z toho hlediska, co chceš v životě dosáhnout a kam chceš svůj život směřovat.
A k tomu napíchání rtů, nafukování poprsí a podobně - mě se to nelíbí, stejně jako když se holka napatlá bez ladu a skladu šminkama, že vypadá jak zfetovaný papoušek a pak na sebe naháže neprosto příšerné hadry, že by se jí lek i strašák do zelí ... říkat jí to nebudu, nepotřebuju si zvyšovat sebevědomí urážením jiných, ale názor si na ni udělám.
(Na druhou stranu, pokud to nepčežene a udělá to s vkusem, tak pěkně nalíčená a oblečená holka je radost pohledět - jenže jde o to, vystihnout tu správnou míru.)
Otázka pro tazatele: proč si budeš na sebe dávat cejch, O kterým nevíš, jak na to bude pohlíženo?
co tím chceš sdělit světu? Chceš někam zapadnout?
Pokud se ti třeba teď tetování líbí, paráda, tak na něj koukej, najdi si holku s tetováním, a obdivuji to. Ale proč budeš dávat tetování na sebe? Tak se značkuje dobytek, koně, vězni, *idi v koncentráku, mafie, gangy, atp.
ještě tak nějak to chápu, když si to na sebe dá umělec, exhibicionista, performer... Jinak je to pro mě red flag a značka, že dotyčný má nízký pud sebezáchovy, asi bych mu jako zaměstnavatel nesvěřil bůhví jak zodpovědný místo. A teď se na mě pustí hejty, že mám předsudky )
Jediný, kdy bych to na sebe dal, tak jedině snad z pracovních důvodů že bych potřeboval zapadnout do nějaké komunity (agent) a Vypadat jak ta zvěř okolo mě...
Být tebou, resp. tvým rodičům, tak bych ti to striktně zakázal, do 21 let z toho ještě nemáš rozum! Ale jinak je mi to jedno, jestli ze sebe uděláš dobytek nebo debi.., je to tvoje tělo, a tvůj život, a tvoje právo, až dospěješ do 18 let, nicméně doporučuju počkat do jednadvaceti až tvoje rozumové schopnosti dosáhnou maxima...
Ps: A to ani nehovořím o zdravotních rizikcích podobného úkonů, naposledy jedna holka oslepla, protože j the tovali nějakou neschválenou barvou do očního víčka...
Za sebe maximálně motýlka nad kotník. Příšerně vypadá tetování ve svatebních šatech. Po rukou hadi, ve výstřihu draci, no děs. Tuhle jeden popsal takovýho týpka: ... potetovanej, jak chodská truhla... Asi nejhorší mi připadl vytetovaný rozzuřený vlk, vyceněná morda s plamennýma očima a na krku nápis zde odříznout.
Známej má tetování z vojny, původně elegantní ženu rybu na paži pod ramenem. Jenže od té vojny uplynulo 50 let, paže mu hodně ztloustly a žena ryba nabyla nabubřelých tvarů a deformit, že teď vypadá jako překrmený tuleň.
Nemám s tetováním problém. Sám mám jedno na rameni a uvažuji o dalším. To své jsem si vysnil už kdysi dávno, ale trvalo, než jsem si ho nakonec pořídil. Nevadí mi ani rozsáhlejší tetování, pokud je vkusné a hezky udělané. Ale potkal jsem pár lidí, kde už to bylo trochu moc.
Co se týká obličeje... do toho bych asi nešel. Ale za sebe můžu říct, že třeba tetování co měl jeden z vikingů ve filmu Vikingové (13th Warrior) vypadalo docela zajímavě.
V pohodě. Pokud kérka bude mít v sobě něco, co je pro vás důležité, motivující, úsměvné, ... a nebudete se muset o pár let později za to stydět, tak běžte do toho. Naše generace to dotáhla na obtisky pohádkových bytostí ze žvýkaček, takže ne všichni jsou schopni to pobrat. Vaše generace je už na tom jinak - je to běžná okrasa. Řeči o tom, že až budete starý ... jsou směšné. V té době budou chudobince a LDN-ky narvané chovanci, kteří budou jako obrázky. Nikdo tomu nebude věnovat pozornost, toho se bát nemusíte.
@gumidek Trošku kostrbatě napsáno, ale v podstatě to je dobrý nápad, to by se mohlo zavést povinně. Samozřejmě na čelo. A hned vedle by byl údaj o IQ. Čelenky a čepice všeho druhu by byly zakázány. Jak to vidíte?
Vidím svou odpověď na tebe jako sarkasmus.
Tetování je známkou nespokojenosti s vlastním tělem a nevyzrálosti. Pokud tedy nejde o nějaké sektářské, náboženské a indiánské pravěké rituály z dob mamutů.
V dnešní době je podle mě tetování to, co jsem psal v odkazu. Jako když nacisti značkovali židy nebo potetovaná ruka z dálky připomínající polití od vyjetého oleje.
Toť můj názor.
Jestli se to někomu v mladém věku líbí, tak ať jde z davem šašků
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.