Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je tetování známka nízkého IQ?

Od: dvaznaky odpovědí: 90 změna:
Ahoj. Myslím permanentní a taková ta veliká, výrazná tetování. Jako na pažích, ramenech, celá záda atp. Poslední dobou potkávám víc takových lidí, možná se na to jen víc soustředím, možná za to může imigrace to je jedno. Proč je to vnímáno jako známka nižšího IQ? Je to skutečně tak? Nebo je to protože bývají potetovaní vězni, dělníci, rebelové? Nebo protože těchto tetování většina lidí ve stáří lituje a je to tedy chápáno jako nerozumné rozhodnuti? Asi s těží potkáme takto potetovaného primáře, právníka, ale třeba se jim to taky líbí a brání se tomu právě z důvodu nálepky nevzdělance. Myslíte, že se tohle vnímání může časem změnit?

90 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Pochází to z doby, kdy tetování měli akorát vychlastaný námořníci a vězni z kriminálu. Dneska už to není takové stigma ale stejně to část společnosti bere jako nerozum. Protože si tetování většinou pořizuješ jako mladý a vůbec tě netankuje jak bude tvoje tělo vypadat za 20 let.
makk

Řadím se k těm, kteří to berou jako nerozum, i když to lze dělit na velký neruzum a menší. Jsou lidi, kteří používají tetování jako magnetky na lednici: "To se mi líbí, to si tam dám" a vůbec neuvažují o tom, jak se to hodí k tomu co už tam mají. Některé tetování je vkusné, ale přecijen to není svetr, který, když se okouká tak ho zahodíte. Krom toho zvláště ty větší tetování možná vypadají pěkně na nahám těle, ale mezi lidi člověk chodí obvykle oblečený a když mu pak z rukávu vykukuje kousek čehosi, už to tak pěkné není.

No a stačí se podívat kdo tetování nosí a o souvislosti s IQ si můžete obrázek udělat sám. Běžte se podívat někam na stavbu a většina dělníků tam bude mít tetování. A běžte se podívat do nemocnice a na tetovaného doktora narazíte jen stěží.

pb®
Staré tělo je dost často nepěkné samo o sobě a nějaké tetování už tomu moc nepřidá. Naopak, ztratí se v něm křečové žíly, stařecké skvrny...
makk

Za předpokladu, že ty křečové žíly máte v místě toho tetování a to obvykle tak nebývá. Křečové žíly na rameně jsou stejně málo obvyklé jako tetování na nohách :).

liska5

Tady jedna taková rozváží balíky s dodávkou. Vypadá a chová se jako chlap. Teď měla kraťasy a na těch bílých ixatých masitých lýtkách má na každém vytetovanou jednu velkou barevnou medúzu. Tady jsem na to IQ pomyslela.:-D

hodnocení

9x

Člověk, který je nespokojený se svým tělem nebo životem se vylepšuje čmáranicí nebo piercingem.

Většina tetování ve formě ornamentu působí jako špinavá ruka či noha od vyjetého oleje. Co je na tom krásného? Nic.

Už indiáni po sobě čmárali, dělali si jizvy nebo křováci natahovali krky, deformovali lebky a dávali si do rtu tácek od květináče.

Rozhodně patřím mezi ty, kteří to chápou tak, že je ten člověk nějaký de*il s nízkým IQ.

Naopak to ve mě nevzbuzuje nějakou krásu nebo lepší inteligenci.

Už i fakt, že někteří se tetují jen k vůli tomu procesu tetování, kdy jim to působí bolest a je to pro ně fetišem.

A jsem z mladé generace. Žádný padesátník či děda.

doplněno 29.07.22 23:53:

Pouze zde lze chápat vyjímku. Tady nejde o IQ.

Proč je tetování známka nízkého IQ?
Proč je tetování známka nízkého IQ? #2
smode2
Souhlasím zcela :) nedávno jsem viděl na bazénu dívku - nenápadnou - jediné co mě zaujalo bylo její lýtko..říkám si "chudák, ona si to omylem polila bez ladu a skladu jakousi černou barvou a ani jí to nejde smýt.." až pak šla náhodou kolem, já se podívám pořádně..a ono tetování :)
Mně se nelíbí vytetovaný černý čáry u mladé holky na noze. Vypadá to, jako by s tou nohou něco měla. Ale i chlapi to někteří mají. Přijde mi to hrozný.
liska5

Copak na noze, ale když má nevěsta ve výstřihu bílých krajkových svatebních šatů vytetovanou nějakou klikatou potvoru. Nebo když chlap si nechá vytetovat na rameno štíhlou krasavici a po letech přibere, tak pak tam má rozjetou obludku. A nejlepší je, až tetovanec zestárne, a obrázky se mu scvrknou a bude vypadat, jak špinavej nebo samej hematom...

Ať se každej nechá počmárat, jak chce. Aspoň vidím, s kým mám tu čest.

liska5 souhlas. Jinak na takové svatbě bude potetovanejch určitě více :)

max2

Tetovani muze vypadat excelentne akorat u nejake gejsi, ktera ma barevne potetovana cela zada, kdy to trva 10 i vice hodin a nekdy se to dela nadvakrat. Ostatni, kde maji nejaky napisek, draka nebo uplne neco rozmazane na noze, ti vsichni vypadaji, ze se spatne umyli. Ehm. Jasne, clovek muze chtit vybocit nebo projevit svou identitu, ale tak si dam "sakra" naramek nebo se necham potetovat kvalitni henou a priste si dam jiny obrazek. Proste mam radeji sarmantni, jakoby skryte doplnky, ale to vazne ti mene duchaplni nepochopi. *tanec*

smode2

aha, já původně chybně četl "...Rozhodně nepatřím mezi.."..takže zcela souhlasit nemohu *pozdrav*

break
hodnocení

9x
Jen dement s nízkým IQ si může myslet, že intelligence nějak souvisí s tetováním.

Tetování nesouvisí s úrovní IQ. Je to pouze úchylka, která svědčí o tom, že člověk má chybné uvažování. Ale může to být trestné, pokud použije nacistické symboly. U takových to určitě souvisí přímo s IQ.

dandan
hodnocení

6x

Ahoj - tetování známka nižšího IQ opravdu není; pokud by byl zájem, mohu zde dát nějaký odkaz na pár vědeckých studií, které toto popírají, naopak by měli lidé s tetováním mít větší kretivitu.

Samozřejmě dříve měli tetování hlavně dělníci, lidé z vězení, ... a po čase na to, jak to bývá, vznikaly předsudky pro tuto sortu lidí, která ale byla poměrně pravdivá. Dnes je moderní, progresivnější doba a tetují se i mladší, uspěšní a další typy lidí. Takže tolik lidí už proti tomu nemá předsudky.

Lidí s tetováním je poměrně dost - i ti právníci, doktoři a ostatní vážené profese. Pouze bývají zakrytá, jelikož to bývá považováno za neprofesionální.

Furt se najde někdo - většinou důchodci (v kterých zůstávají předsudky doteď), lidé zaseknutí ve svojí vlastní realitě a lidé, kteří si myslí, jak mají jediný správný názor a nedokážou respektovat ostatní názory. To ostatně můžete vidět asi i v této diskusi.

Ale joo... Znám spoustu normálních a fajn lidí, kteří jsou potetovaní..Ale takovej ten předsudek jako u ostatních u mě taky hlodá.. To ale nic neznamená..Lidi posuzuju podle toho,jak se chovají a ne jestli jsou potetovaní..U někoho to ale OPRAVDU značí, že je potřeba si dávat pozor,ale u takového člověka už je to jen třešnička na dortu.Na dovolené jsem si letmo prohlédl u jedné slečny tetování na rameni..A říkám jí, vždyť jsi to ty! Máš vytetovanou sebe samou? Řekla jen, že teď už to neodpovídá reálu, protože ona má teď nové plnější rty a nová prsa *haha* To nepotřebuje komentář asi..

To mě zajímá, jaký je podle tebe rozdíl v tetování a skarifikací z hlediska IQ?

Člověk, který má potřebu se sebepoškozovat je kreativní a velmi inteligentní jedinec s vysokým IQ, nebo psychicky labilní pako co má tuto kreativitu jako maskování?

Je skarifikace normální? Většinou se totiž k ní uchylují li... no lidi, kterým tetování nestačí dostatečná kreativita?

Co piercing? Mít kroužek v nose jako vůl na pastvě na louce? Proč? Protože jsem jinak inteligentní?

hmmm

max2

No dobry je ten krouzek v nosu teba pri nahlem ochlazeni nekde na horach. To potom omrzne cela partie.

Neco podobne povazuji pri tetovani, taky castecne zamrznuta cast mozku, co s tim bude delat clovek dal, kdyz se to nepovede..

Ale jako pozitivum bych videl fakt, ze se tady reflektuji lide ruznych zajmu, veku a skupin, kteri maji nakonec stejny a normalni nahled na vetsinu veci tady v diskusi. *hej*

max2 a vůbec největší směšnost a labilita je, když si holka či kluk dá do ucha kabelovou průchodku z rozvaděče :-D

nebo rovnou handsfree. Ty jsou nejvíc inteligentní*haha*

idnes.cz/...

max2

JJ, vypada to jako prustrel.

No mozna si tam tahaji nabijecku, aby ji rano nikde nehledali. Hehe

Vazne si myslim, ze nejaka ta grilovacka by nebyla od veci, je zde spousta rozumnych lidi. *klik*

dandan

Gumidek: Dobre rano. Stačí si přečíst první větu; žádný. Pouze jsem odpovídal zakladateli, který se na to ptal.

Abych Vám tedy odpověděl, máte pravdu, že tetování a podobné modifikace těla se považují za sebepožkozování, každopádně jde o tzv non-suicidal self-mutiliation. A jestli mají tetování inteligentní, či labilní lidé? To nejde říct :) Když vezmete skupinu s tetováním a bez, v obou najdete lidi, kteří jsou např. inteligetní, a nebo naopak labilní.

Pití alkoholu je provázáno se sebepoškozováním a tělu ubližuje. Pokud bych tedy viděl někoho pít jedno pivo, můžu o něm říct, že je to závislák na alkoholu a má sebepoškozovácí myšlenky? Ne. No a jestli je skarifikace a pod. modifikace těl normální - to je už na každém z nás. Každopádně tetování mají svou kulturu.

Jsem rád, že jste mi pod můj komentář napsal, jelikož přesně zapadáte do skupin, jak jsem psal. Člověk neschopný respektovat druhé a myslící si, jak má jediný správný názor.

riva

Snad by stačilo porovnat poměr tetovaných ve vězení (nízké IQ) a mezi členy sdružení MENSA (vysoké IQ).

Ano, jsem rád, že zapadám do skupin normálních lidí. Akorát to řeknu na plnou hubu, což někdy normální či slušné být nemusí či je na hraně, ale to jsem já. Laťku mám jinde k vůli tomu, co jsem si už zažil. *frajer*

hodnocení

4x

No, na jednu stranu s tetováním nesouhlasím, nelíbí se mi to, na druhou - nemyslím si, že třeba Vladimír Franz je hlupák s nízkým IQ. A mmchdm, primář na chiře, který zašíval mou rozpadlou tělesnou schránku, tetovaný byl. Achjo, Juraja, měl bych se naučit datlovat rychlejc...*smich*

hodnocení

4x

Rozhodně si nemyslím, že tetování je známka nižšího IQ. Je to určitá image, módní styl. Lidé se malují, nosí náušnice, barví vlasy, mají piercingy, mají různý styl oblékánía účesu. V čem se třeba tetování liší od namalované ženské?

etana*

Přesně. Samozřejmě že jsou mezi tetovanými hlupáci, ale stejně tak mezi těmi s čistou kůží. Tohle skutečně není měřítko.

"V čem se třeba tetování liší od namalované ženské?"

- napříkad v tom, že make-up lze kdykoli odlíčit či být zcela bez make-upu, pokud se to v dané situaci nehodí. Ovšem tetování je de facto nezvratná záležitost a ne vždy je žádoucí, aby bylo vidět. Navíc to, že je to nyní moderní, neznamená, že to tak bude vnímáno i za dalších 20-30 let, takže aplikovat si je na tělo je věc dosti nerozumná, svědčící o tom, že člověk se snadno nechá strhnout akutní potřebou sebevyjádření a příliš nemyslí do budoucna... Plus samozřejmě to, že ničit si takto kůži nějakými jehlami a barvami, které se dostávají do těla, opravdu nebude nic zdravého... z toho všeho mi vyplývá, že člověk, který se nechá takto "znetvořit", opravdu žádný lumen nebude.

hodnocení

3x

A tak třeba takovej doktor práv, vysokoškolský pedagog atd...Vladimír Franz

cs.wikipedia.org/...

liska5

Na něm by se čisté kůže nedohledal.

Myslím že to byl taky důvod toho, že v prezidentské kampani neměl žádnou šanci proti ostatním sice idiotům ale nepočmáraným.
jd

Výjimka potvrzuje pravidlo, u umělců to tak brát nemůžeš!

Myslíte, že tento potetovaný pán má nějaký obrázek na pinďovi? *hi* Vrtá mi to v hlavě. Třeba draka co roste?

Babko z Ovy, připomněla jste mi jeden hooodně starej vtip.

30.07.22 19:20

hodnocení

3x
Ty ponožky v sandálech výše jsou dobrý případ. Je milion internetových módních mudrců vyhrazujících si z nějakého mě neznámého důvodu právo to posuzovat a následně s největším zhnusením odsoudit, ale každý druhý na ulici to stejně nosí. Já taky. Nesnáším totiž, jak se mi při chůzi lepí a odlepuje holá noha k podrážce sandálu. Inteligentovi výše uvedenému to ale nevysvětlíš. To stejné je s kérkama. Někomu se to líbí, jinému naopak(především starší ročníky). Mimochodem, proč za to někoho pranýřovat? Pokud někomu kresba zvedne z jakéhokoliv pro vás nepochopitelného důvodu sebevědomí, ať si to má. Je to jeho osobní věc. A je jedno jestli je to Avatar Franz, nebo lepá děva s decentní růžičkou na ňadrech.

hodnocení

3x

Podle mě to není známka nízkého IQ, ale známka toho, že člověk není spokojený sám se sebou a chová se jako většina stáda. Není osobnost. Se vzděláním to nemá nic společného. Lidé jsou schopni dělat psí kusy jen pro to, že to dělají ostatní. Jen si vemte, co čeho jsou schopny se obléci některé ženy, které nemají soudnost a to jen pro to, že to nosí 15leté holky.

hodnocení

3x

Mně osobně se tetování nelíbí. Ale každý svého štěstí strůjcem. Když má dívka na lopatce či nožce vytetovanou malou růžičku či motýlka, ještě to jde. Horší jsou různí pavouci, hadi, vejři a netopejři. Nebo velké pomalované plochy - celé tělo, ruce, nohy, břicho...ale je to nakonec jejich tělo.

Vadí mi na tom jedna věc. Když si v 18 letech koupím nové šaty, bundu, halenku, mikinu..., vím, že to určitě nebudu nosit do 70 let. Časem se to okouká, zevšední, proto oblečení vyměním za nové, modernější. To ale u tetování nelze. Proto, když se dám v 18 z mladické nerozvážnosti pomalovat, budu to muset snášet na sobě i v těch 70 letech. Vyměnit za nové, modernější nejde. A to je to, co mi vadí. Vsadím se, že se to každému majiteli jeho tetování za těch 50 let už přestalo líbit. Neznám nikoho, komu by se 50 let líbil pořád jeden a tentýž kabát a s chutí jej nosil. Ale v případě tetování se nedá nic dělat, než nosit až do smrti.

Jinak ano - dříve drsní námořníci a pak trestanci. Podle tetování se nechal dohledat pachatel. Dneska už to neplatí. Pachatelem by musel totiž být každý druhý. *smich* Jaga.

Omyl, stále se dá identifikovat pachatel dle určitého tetování (malůvky).

Právě proto si v každém dobrém tetovacím salonu vyslechnete, jestli jste si opravdu jisti, protože to budete nosit celý život.

A když je vidět, že je to z nějaké nerozvážnosti, tak to dobrý tatér odmítne udělat.

etana*
hodnocení

2x

Je nošení ponožek v sandálech známkou nižší inteligence? Pro někoho to tak třeba je. JIný zas tvrdí, že všichni fotbalisti jsou tupí. Oboje je hloupost.

prik

Fotbalisté nejsou tupí, to spíš naopak. Tupí jsou ti co na jejich činnost jsou nuceni přispívat, aniž by o to stáli. A nic pro to neudělají. No lépe řečeno, ani nic udělat nemohou. Systém je tak nastaven.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tetování není známkou nízkého IQ, ale známkou zvýšeného prahu bolestivosti jednotlivce (který tu aplikaci barviček do kůže dobrovolně snáší). Zdravím!

veronika*
hodnocení

2x
Zdravím, to snad nemyslíte vážně, že se toto téma tady řeší v roce 2022? Opravdu si někdo myslí, že tetování je důkaz nízkého IQ? Jedině zřejmě lidé s předsudky, kteří soudí knihu podle obalu. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Každý by se měl starat zejména sám o sebe a ne řešit, kdo má jaké tetování. Podle mě je to věc čistě osobní a každý si dává tetovaní z nějakého důvodu, které zná jen on sám a má k tomu nějaký důvod. V dnešní době je kvalitní tetovaní opravdu ne levná záležitost a tateři jsou opravdoví umělci. Pokud se bavíme o profesionálech v tetovacích studiích. Nenapadlo by mě, že v dnešní době lidé soudí druhé podle vzhledu a nemluvě o posuzování IQ člověka, kdo je staví do role soudce? Lidi zamyslete se radši sami nad sebou.. Toto je opravdu příliš.
Vážně si myslíš, že nechat si potetovat ksicht není znakem demence? Pro mě za mě ať se každý ozdobí jak je mu libo ale nechat si od " umělce" udělat veledílo od krku po obočí může opravdu jen magor. Dneska má radost jak svým zjevem pobuřuje ale za pár let z toho období vzdoru vyroste a bude chtít žít normální život, zapadnout a nevyčnívat. A jednou taky třeba bude nezaměstnanost a on bude potřebovat práci. Pak bude uražený tím, že fabrikant rači přijme někoho s horší kvalifikací než aby se musel denně na ty jeho omalovánky koukat.

Je jedno, jestli je rok 2050.

Vždy to bud znak demence! (demence pro sys a admin není sprosté a vulgární. jen to označuje stupeň IQ)

nox®

Manžel sestřenice zastává vysokou pozici na vysoké škole, jeho plat je přes sto tisíc čistého, má doktorát, napsal několik knih, jezdí přednášet do zahraničí, umí asi 14 jazyků. Kromě jiného je velice spořivý a rodinný typ, většinu věcí zastane sám, je zručný, inteligentní, zajímá se o spousty věcí. Žel bohu, má poměrně velké tetování, které pro něj má specifický smysl a tedy je podle zdejších odborníků dement.

noxi, vpodstatě je... Asi si říká:" Mám tohle, mám tamto, několik jazyků. Co ještě nemám? Tetování!"

Pamatuji

"Dlouhé vlasy, krátký rozum"

No a dnes

"Tetování, krátký rozum"

Je vidět, že doba se mění, ale lidé né*smich*

nox®

Tetování má od osmácti let, tehdy byl na internátu a přišel o rodiče. Tedy moc vám to do těch výmyslů nesedí. Je to přesně, jak bylo řečeno. Víte kulové, ale soudíte, jen proto, že existuje nějaká dávná představa.

Přišel o rodiče, tak se potetoval. Každý se vyrovnává s nějakou psychickou poruchou či tragédií po svém.

Ale rozhodně to není normální.

Já přišel taky o rodiče a nejsem potetovanej. V 18ti jsem nikdy nevzal cigáro nebo drogy do huby i když už půlka třídy měla tuto zkušenost.

xnox
gumidek: *bzum* Asi lepší mluvit do zdi... Alespoň už rozumím této diskuzi. Nemá smysl.

Kuřákovi taky nevysvětlíš, že je z něj cítit smrad i když nekouří. Už to prostě necítí.

Ano, nemá to smysl.

riva
hodnocení

1x
Protože existuje silná korelace mezi IQ a potetovaností.

hodnocení

1x

Až budou potetovaný všichni, tak stádo začne vyznávat čistou kůži. A tak se to bude, ve vlnách, opakovat pořád dokola. Jako móda.

hodnocení

1x

Nejlepší by bylo, kdyby všichni měli na čele nebo tváři vytetované identifikační číslo. Aby s tím software za kamerovými systémy neměl tolik práce. A předepsaným fontem, prosím ..

marmou*
hodnocení

1x
Zaznamenal jsem dva druhy lidí, kteří mají tetování.
Jedni se snaží vypadat jako rebelové a odlišit se tak od mainstreamu a druzí jsou agresivní a chtějí vzbuzovat strach už na dálku.
Nevím z jakého popudu uvnitř hlavy to plyne, ale podle mě je tam jakýsi nedostatek "něčeho". Možná sebevědomí...?
jp

Ano, taky si myslím, že ty lidi mají nějaký mindrák.

nox®
Ještě je jedna sorta lidí, ti naprosto normální, vzdělaní, slušní, kterým se tetování jen a pouze líbí. Většinou mají srandu z těch, kteří je rovnou škatulkují nebo odsuzují už od pohledu.
break
Do jaký škatule patří ti, co tak pitomě škatulkuji?

Do škatule normálních lidí, kteří žijou ve světě, kde je vše ještě vpořádku.

smode2
Řekl bych že tam může být nedostatek ochlupení. Ti málo chlupatí či závisláci na likvidaci ochlupení si to chtějí nějak vynahradit. Tak se tetují, propichují si kde co kde čím, případně nosí řetězy, lebky atd.:)
break
Co to znamená "normální člověk"?

Normální člověk se nesebepoškozuje!

Co na těle, to naduši.

break
Takže nepotetovanej alkoholik nebo pedofil jsou normální lidé podle tebe.
V čem troška barvy na kůži mění lidskej charakter k horšímu?

Normální člověk se nesebepoškozuje, takže alkoholik je taky mimo normu.

A mění troška barvy charakter k lepšímu nebo mínění lidí okolo?

break
Tetování není sebepoškozování. Na charakteru člověka to nic neurčuje...
Asi znáš málo lidí, když tak soudíš...
nox®
Je dobré, že máme kolem sebe tolik uvědomělých lidí, kteří rozhodují, co je a není normální.

Já se obklopuji jen těmi lidmi, kteří mě příjdou podle mého úsudku normální a uvědomělí. Nikdo z mých kamarádů v okolí nemá nízké IQ, není potetovanej, není alkoholik, nebere drogy a nekouří.

A funguje to. Neopklopuji se zvláštními individui, troskami a extrémisty.

Kolikrát je odmítám i jako zákazníky, protože vím, že by to neklaplo a nestojím o zbytečné problémy neboť s blbcem se nelze hádat tak, aby to k nečemu vedlo.

Mezi těma potetovanýma je většina, proto se této většině vyhýbám a jsem spokojen. Proto mám i tento názor na ně a podobné šašky s kovy v ksichtu.

break
Takže automaticky člověk s tetováním je u tebe vadnej.
Odmítaš zákazníky podle vzhledu?

Většinou je nějak vadnej a ano vybírám si.

Kolega v bejvalí práci měl tetované obě ruce a krk. Když ráno přijel do práce, tak ta hudba z auta byla, jako když jede cirkus. Duc, duc, duc,...přijde ti, že je takový člověk normální, když má vyhulený volume na max a jede ráno do práce?

Spolužák v 9té třídě měl tetování na hřbetu ruky pokaždé jinou propiskou a nosil motýlkový nůž. 9třída ZŠ. Opět dle mě nenormální člověk.

007cz
Já se zase snažím neobklopovat se jedinci, co soudí ostatní dle vzhledu, většinou jsou to lidé přesvědčení o své výjimečnosti, a inteligenci, většinou se mýlí... jsou směšní.

Tak je to ale od nepaměti.

I protějšek si člověk vybírá sobě +/- rovný.

Hokejista modelku, doktor medicíny právničku, středoškolák středoškolačku,... tak to je.

Proč by inteligentní člověk vyhledával na návštěvu společnosti (kino, divadlo, večere v restauraci) nějakou holku, co umí čumět jen do mobilu, má základku a je jen uklízečka? Vždyť by se neuměla v drahé restauraci ani chovat dle etikety!

;) kamarády si vybíráme zrovna tak, abychom se jeden za druhého nestyděli ;)

jedna skupina lidí je směšná pro druhou...

Jsou vyjímky, ale proč je složitě hledat? Není lepší jít najisto?

break
Ono je úplně jedno jedno je člověk počmaranej nebo ne. S inteligencí, charakterem nebo čímkoliv jiným to nesouvisí.
Zkus se zamyslet i nad nepotetovanejma lidma a možná i nad tím, proč někteří mají kerky.
Zatím tohle škatulkování je na úrovni pohledu Brňaků na Pražáky
break
Vybíraš si kamarády tahle povrchně?

OK, proč má tedy nějaká holka potřebu vytetovat motýlka nebo srdíčko nad prdel do oblasti pod ledviny?

To je jako symbol šťetky, že láska prochází análem?

Proč má někdo potetovanou nohu od zadku po kotník ornamenty? To je kamufláž nebo co?

Proč má někdo na krku vytetovaný ostnantý drát či na zápěstí? Nebo vytetováno BOSS? Jako že je drsnej a nebo bacha na mě, chovám se jako hovado, drž si odstup?

Kamarády mám tři o kterých vím, že se na ně můžu spolehnout a několikrát se mi stalo, že mi v nouzi pomohli a já jim.

Víc jich nepotřebuju. Nejsem ten typ člověka, který potřebuje kamarádů 10 - 100 a pak zjistí, že jen využívají nebo jsou nepoužitelní v nouzové situaci.

A ne, nevyhledával jsem je. Přišli sami a už s první schůzky bylo jasné, že si rozumíme.

Asi tak.

...

Jestli tu jste potetovaní a obhajujete inteligenci, tak jedno je jasné. My se nesejdeme v životě názory. Můžeme si dát pivo, posedět, postěžovat si, dát si po čuni, ale z dlouhodobého hlediska nejste kamarádi. Možná známí.

Kamarád je pro mě člověk na celý život. A to je velice těžký výběr. Většinu poznáš až po cca 5 letech, jak ukážou všechny své stránky a ty jim je ukážeš taky.

...

Já, kdybych se potetoval, tak si připadám jako šašek a rozhodně mi to nijak na exteriéru nepřidá.

007cz
... většinou jsou směšní, pokud nezačnou selektovat lidi třeba podle velikosti nosu.
break
Tady se člověk dozví zajímavý moudra.

Proto sem chodím. Oddechovka, nikdy člověk neví, kdo sem vleze a co za dotaz podá (krom těch, které už léta zná z diskuzí). Nad některými dotazy zůstává i rozum stát, ale baví mě číst ty reakce a reakce na reakce od tazatele. Člověk žasne a nebo se zasměje, ale každopádně ho to nachvilku vykopne z takového toho stereotypu a to mě baví. Televize tohle nedá.*smich*

Gumidku, přééésně! *hej* *palec* ;)

28.08.22 19:30

liska5
hodnocení

1x

Ať se každej potetuje a ocvočkuje jak chce. Aspoň mi bude jasně, s kým mám tu čest.

Já si vyberu k sobě takového, jaký mi vyhovuje.

tak
hodnocení

0x

Jestli se může tohle vnímání časem změnit? Spíše si myslím, že toto tetování tak za jednu až dvě generace úplně vymizí. A budoucí mladí budou na to nevěřícně zírat. A když třeba někde na pláži uvidí potetovaného šedesátníka nebo sedmdesátníka, tak si ho budou nenápadně fotit jako nějakou atrakci.

Nu ovšem... lidstvo se tetuje pár tisíciletí, takže teď to opravdu zmizí během jedné či dvou generací... *haha*

noink

Módou se stalo ale až v posledních letech. A móda je způsob, jak vydělat na stádovitém myšlení, které není typickým znakem inteligence.

noink Velice hezky řečeno a hlavně výstižně. To je ono!

hodnocení

0x

Kdysi jsem dala tenhle obrázek na jiné fórum. Vypadalo to, že mě někdo přijde vylískat. Musela jsem napsat, že to nejsem ani já ani nikdo známý, že je to nejspíše fotomontáž stažená z internetu. Zdůvodňovala jsem to, že takové zdobné kérky se kdysi vůbec nedělaly a ta paní, to že je kůže staré ženy, která si ji před desetiletími určitě vytetovat nemohla nechat. V té době byli potetovaní srdcemi a kotvami a letadly, černým inkoustem lidé jiného typu. *smich2* Už si na potetované zvykám, už mi nevadí, ale jsem rozhozená, když někdo má na viditelných místech jména a data narození svých dětí. Zvláště pak rozvedené násosky, ze kterých soud tahá výživné na jeho tak moc milované děti.

Proč je tetování známka nízkého IQ? #3
jd

Tak to je snad každýho věc, ne? Na schůzky si to tam dávej patrně proto, aby nezapomněli na jejich narozeniny :)

hodnocení

0x

Možná někdo pozná IQ podle tetování, já to takhle neumím.

jaromir*
hodnocení

0x

Asi podobna vec, jakym zpusobem zjistuje imunitni system nemoc nebo rakovinu. Bunka vystaví na svuj obal na odiv vnejsimu svetu jake jsou uvnitr ni enzymy. A ostatni bunky imunitniho systemu podle toho co na sobe nosi zjisti (podle seznamu, ktery dostaly pri vyrobe) jestli je to rakovina nebo ne, jestli je nebezpecná pro celek (vlastnítělo) nebo ne. Je v podstate zpusob komunikace mezi ostatnimi bunkami, zjistení přítel-nepřítel pro skupinu.

Jak mikro tak makro. Stejné se státy, s lidskými společnostmi. Co funguje v malem funguje stejne ve vetsim. Vsichni jsme ze stejneho těsta. A nic noveho jsme nevymysleli. Chovame se podle toho jak to funguje uvnitr nás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]