Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předejít útoku žraloka v moři

Od: ilona19 odpovědí: 12 změna:
Chystáme se zítra s rodiči do Egypta Hurghady. Zajímalo by mne, jestli je tam pravděpodobnost spatřit naživo žraloka větší než v Chorvatsku a pokud bych plavala od břehu pláže jen 20-30 metrů, je to bezpečná mělká zóna kde se žraloci ještě neobjevují tak blízko pláže?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nik1
hodnocení

3x

Asi takhle, ta šance že by tě napadl žralok je až směšná. Prostě je to stejný jako s létáním letadlem, mnoho lidí má strach že se letadlo zřítí, ale z jízdy autem strach třeba vůbec nemají, i přesto že se celosvětově zřítí jen pár jednotek letů z milionů za rok a autonehod jsou statisíce(smrtelných). Takže je zbytečný se bát.

nerentier
hodnocení

1x

V souvislosti se smrtí ruského občana Vladimira Popova, kterého na pláži u Hurghady napadl žralok, vysvětluje docent Sergej Muchametov z katedry oceánologie Moskevské státní univerzity která je v žebříčku QS World University Rankings na 75. pozici (Karlíkova univerzita v Práglu na 288.), že pravděpodobnost útoku žraloka je naprosto zanedbatelná. Například komáři přenášející nemoci mají na svědomí až milion životů ročně. *placni*

prescent

To je sice pravda, ale týden potom, co tam žralok zabil člověka je celkem logické, že návštěvníci cítí nejistotu a obavy větší než kdyby tam někoho bodl komár a on za tři roky umřel na něco někde...To může docent povídat co chce, lidský strach je přirozená emoce. A jak je vidět, komplexy, že někdo nedal ani tu Karlíkovu univerzitu v Práglu jsou taky věčné.

nerentier

Doučit interpunkci; za slova "větší" a "Práglu" píšeme čárky. Děkuji. *vtip*

makk

prescent: Přitom je to právě naopak. Řekněme, že v dané lokalitě žralok zabije jednoho člověka za 10 let, takže krátce po tom, co se to stalo je pravděpodobnost, že se to stane zase minimální. No a jestli se někdo bojí, tak ať k moři nejezdí. Ať si počká několik let, až pravděpodobnost vzroste.

Asi začnu prodávat repelent na žraloky, sice to bude drahý, ale zas na tom dost vydělám :).

nikk
hodnocení

0x

Harpunu s sebou

liska2
hodnocení

0x

Co jsem si tak četla, tak ta napadení se dějí spíš k večeru a pak v místech, kde hážou do moře nějaké zbytky obětních zvířat. Potvora cítí krev na míle daleko, tak s ničím krvavým /odřenina/ tam nelézt.

tony3
hodnocení

0x

Slyšel jsem že má citlivý čenich, nebo kopnout do žaber nebo vypíchnout oči. To je ale podle mě blbost spíš ho ještě rozzuříš, jediná šance je chytnout se za ocas a držet se jak o život - žralok nemá ruce nohy ani nijak ohebný krk tak se na tebe nemá jak dostat, otočí se jedině celým tělem takže při ocase budeš pořád mimo dosah čelistí

nov

Jak dlouho se udržíte na ocasu, pokud žralok zajede do hloubky? *co*

vojel

Já bych ho chytil za krk a uškrtil.

Nebo mu uplavat...
poradte.cz/...

asd1
hodnocení

0x
Stačí do moře nevlezt. Mmch. Radove mnohem vetsi je pravděpodobnost autonehody nebo letecké katastrofy,toho se nebojis? Žít bez rizika nejde, i na gauči hrozí nebezpečí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]