Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uplavat v moři žralokovi

Od: kudlacek15 odpovědí: 33 změna:
Jsem sportovně zdatný a ve škole jsem v kurzu plavání byl nejlepší na styl kraula.Kdybych někdy na dovolené s rodiči u moře se setkal se žralokem bílým měl bych šanci rychlým tempem mu zdrhnout kdyby mne chtěl náhodou honit,jestli bych měl lepší plavecké schopnosti když mám z plavecké školy diplom?
zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Troll.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neměla byste šanci.

kudlacek15
hodnocení

Žralok ve vodě je více ve svém přirozeném prostředí než člověk, když plod člověka je v mateřském lůnu v plodové vodě kde může dýchat pupeční šňůrou?

Kudláčková, já si stále myslím, že nemáte šanci, sama to víte a jen zkoušíte zdejší poradce.

@kudlacek15 - plod člověka je v mateřském lůnu v plodové vodě kde může dýchat pupeční šňůrou

Jako šnorchlem, myslíte? *smich*

Jako želva, vystrčí nos, nadechne se a pak zase zajede do plodové vody:):)

ben®
hodnocení

2x
Dobry den, kdyz mu ukazete ten diplom, tak se poleka a bude si chtit jen hrat (treba s Vasi nohou) . Zdravim!
06.04.23 14:13

liska5
hodnocení

1x

Pokud bude hladovej, asi nebudeš mít šanci. Ten přijede jak torpédo. Proto nelézt do vod, kde evidentně jsou. Prý jsou aktivní k večeru. Taky je přitahuje krev třeba z nějaké oděrky na těle, což cítí na dálku. Dravým potvorám v dobrodružných knížkách vrazili prsty do očí.

hodnocení

1x

Diplom nediplom. Uplaveš stovku za deset vteřin? Těžko viď? A tenhle drobeček plave ještě rychleji.

kudlacek15
hodnocení

Viděli jsme ho vloni v obřím akváriu při návštěvě v Dubaji. Plaval tak neohrabaně a nemotorně pomalu,že ani pomalu nevnímal co se kolem něho děje.Na bystrého predátora zrovna nevypadal.
asd1

Přežranej tygr v ZOO taky na hbitýho predátora nevypadá *smich*

Žralok v pohodě dá stovku pod 10 vteřin, porovnej se světovým rekordem člověka a je celkem jasno...

hodnocení

0x

Neuplaveš, jediná šance na přežití je duchaplně chytře bojovat a mít štěstí.

hodnocení

0x

Tohle je úplně ta nejpitomější strategie, snažit se žralokovi uplavat. Naopak ho tím povzbudíte. Jestli váhá, zda jste vhodné žrádlo, tak tohle ho přesvědčí že ano. Při útoku žraloka se doporučuje počkat až se hlava přiblíží a vší silou ho kopnout do rypáku. Ale v reálu se to povede málokomu, ve vodě a při tom stresu není moc šance, že se člověk trefí dobře. Větší šance by byla, kdyby plavec měl potápěčský nůž (a uměl s ním zacházet), nebo aspoň nějaký odpuzovač žraloků.

To je podobný, jako návod, kterak se bránit rozzuřenému vlčákovi.

Když na tebe běží rozzuřený vlčák, postaviv se k němu čelem a čekej až skočí. V okamžiku odrazu, stačí krok stranou, vlčák letí vedle tebe, nasadíš mu kravatu, otočíš se s ním a tak máš vlčáka v kravatě. bezbrannýho.

No, zkoušet to tedy rozhodně nebudu.*smich**smich*

Zajímavá obrana *smich*
Já jsem četl něco jiného. Pokud útočí pes, má člověk vzít tašku, batoh, bundu... do obou rukou a držet to před sebou. Pes se většinou zakousne do toho předmětu a pak už by měl zakročit majitel agresivního čokla.

ute

Anebo takhle:

hodnocení

0x

Lepší jsou pěsti do čumáku, třeba tě nechá. Viděl jsem v Egyptě malého cca 1,5m . To že je naoko pomalý, jen si očichává kořist. Ale loni po našem odletu za dva dny tam žralok roztrhal dva lidi a ještě před covidem zabil čecha přímo před očima manželky a dětí. Byli na opuštěném molu a on skočil do vody.

kudlacek15
hodnocení

Nemyslel jsem plavat běžným plaveckým stylem prsa,ale ryhlým stylem nazývaný kraul.Proč nějaká velká ryba by měla mít lepší plavecké schopnosti než trénovaný člověk ve vodě?
Tak znovu a pomalu, jo.
Jakým stylem uplaveš stovku pod deset vteřin? Povídej, přeháněj.

Protože je to ryba ve svém přirozeném prostředí, stavěná na to, aby rychle startovala po kořisti. To je jako říkat, proč je gepard rychlejší než trénovaný člověk. Člověk není nejrychlejší tvor světa.

kudlacek15
hodnocení

Náš plavecký trenér říkal,že styl plavání se dá zlepšovat když je k tomu vůle a každodenní trénink.Proč nějaká přežraná těžká ryba nad tunu váhy kterou zajímá jenom kořist a žraní by měla být sportovně výkonnější než člověk který se snaží být nejlepší plavec ve vodě a stravuje se zdravější formou než jen masitým nezdravým pokrmem?

Zlepšovat se můžeš jen do lidských limitů. Velké ryby nejsou přežrané, to je jejich stavba těla.

liska5

Žalok netrénuje pět let dvoufázově 3x týdně, on se vyvíjel miliony let ve vodním prostředí. /Paryba./ Nepotřebuje se mezi tempy nadechnout. A aby se uživil, musí být dravý, aby lapil jinou rybu. Tak se u něj vyvinuly instinkty, obrovská rychlost, síla, obratnost, ostré čelisti a nárazník čumák. Dokonce má vzorový imunitní systém.

I ten sladkovodní karas bude stokrát rychlejší než nejrychlejší plavec

no nakonec i tem obyčejný kapr je o víc jak 1km/hod rychlejší než plavec-člověk!

nov
hodnocení

0x

To vypadá na "nekonečný příběh"...argumenty kudláčka jsou zřejmě neomezené. *klik*

Nic mu ovšem nebrání vyzkoušet to v moři naostro, a pak se uvidí "kdo z koho".

Kdo vyhrál v souboji se nejspíš nedozvíme.

I ta kareta obrovská mu uplave, stačí když dvakrát mávne předníma a je pryč A to bude několikrát hmotnější než on.

hodnocení

0x
Vidím debilní otázku a říkám si... Ta zase bude někde z Holandska :)

Když si nikdo nestěžuje, ochotně řeší tazatelovu hloupou otázku...

hodnocení

0x

Další troll?

Rychlost žraloka cca19km/hod, nejrychlejší plavci max 6,12km/hod.

sasa*

Troll- ať to magor jede zkusit- a neotravovat tady kokotinama!

ml
hodnocení

0x

Bez šance.

Naštěstí je pravděpodobnost dost minimální. To spíš věřím, že by si sprintér na Slovensku vyzkoušel, že neuteče medvědovi.

tony333
hodnocení

0x

Zajímavé že nikoho nenapadlo drapnout žraloka za ocas a držet se jak klíště. Pokaždé když tě pak žralok bude chtít kousnout musí se otočit a tím se opět dostaneš za něj *palec*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]