Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ráda zkouším nové věci anonymně

Od: hejda odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

ráda bych začala s novým koníčkem. Má otázka se bude týkat anonymity. Jsem z opravdu maličké vesnice, kde každý o všech téměř vše ví. Studuji, ale v jiném okresním městě a proto přemýšlím, že bych koníček začala provozovat v okresním městě, kde mě téměř nikdo nezná. Jsem introvertní člověk a nerada bych, aby třeba ostatní názory lidí na moje příbuzné ovlivnili moje zařazení v kolektivu. Připadá mi, že na vesnici by každý řekl, ty jsi Hanička od Novákových, tak to ani nezkoušej. Známe tvého např. strýce a ten to taky nikam moc nedotáhl, nechtěla bys jít raději k plotně? Tyhle názory se mi poslední dobou ženou hlavou. Spousty lidí háže všechny členy rodiny do stejného pytle a nebere každého člena podle osobních zkušeností s ním. A právě kvůli tomuhle se bojím něco začít provozovat u nás ve vsi, protože by mě okolí akorát schazovalo a nepodporovalo.

Co jsi o tom myslíte vy?

Máte někdo podobnou zkušenost?

Předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Toto je vaše, že?
poradte.cz/...

hodnocení

0x
Ono taky dost záleží,co vlastně chcete provozovat..Tady vás nikdo nezná,tak se svěřte,prosím.
hejda
11.04.23 09:51
hodnocení

Myslivost

hejda - nic ve zlém, ale jak chste provozovat myslivost ve větším okresním městě? Já si doteď myslel, že je k tomu potřeba les *zmateny*.

ml1

Ono se to nezdá, ale i větší okresní města nějaký ten les mají (v našem spíš teda menším okresním městě pozoruju, jak postupně mizí pole a jakákoliv zeleň, takže je asi jen otázkou času, kdy pohltí i lesy, které narozdíl od polí nejsou potřeba vůbec (teda z pohledu developerů, pole aspoň produkovala nějaké ty plodiny, tam, kde jako malí pamatujeme kukuřici a obilí, tam dnes stojí baráky, les je tam jenom proto, aby brzdil smělé plány developerů)). Dokonce i Praha něco jako les má. Nedokážu posoudit, nakolik se v něm dá provozovat myslivost.

Myslím, že to bude v pohodě, dokud se to neprovalí. Ale svět je malý a známí se najdou naprosto nečekaně všude.

Především je potřeba myslivecký spolek, tedy zda v onom městě nějaký je. Myslivec potřebuje honitbu, a ta často sestává více z polí než z lesa, a vy nemůžete na kterékoli pozemky, ale jen na ty, které máte pronajaty k výkonu myslivosti. LČR za tímto účelem pořádají každoroční výběrová řízení. Spolek často získá honitbu kilometry daleko, pak nezbývá než dojíždět, ale on má každý myslivec auto, bez toho to nejde dělat.

hodnocení

0x
Co je špatného na plotně? ;)

hodnocení

0x
Proč bys nemohla dělat myslivost u vás? To budeš chtít furt dojíždět za cizími lidmi? A nemyslím si, že by tě měl někdo hromadně shazovat. Pravda, s nějakým tím ochlastou s přiblbýma kecama se potkáš vždy a všude. Vaši chlapi si taky možná občas trošku do holky rýpnou, ale bude to jen takové škádlení, které by tě nemělo odradit. Zkus to u vás a třeba budeš příjemně překvapená. Já bych byl za hezkou holku rád, být myslivcem. A utéct jinam můžeš vždycky. A nebo to zkus jinde a pův případě úspěchu začni u vás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]