Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přemýšlím nad tím, že bych si udělala myslivecké zkoušky a stala se myslivcem. Myslím si, že by mě tento koníček bavil, miluji přírodu, zvířata a myslím si, že ani lov zvěře by mi nedělal problém. Přibližně vím, co tenhle koníček obnáší a jsem s tím smířená. Jen než se do toho dám, ráda vždy prodiskutuji s ostatními moje rozmýšlení. Kdo má zkušenosti, budu ráda, pokud se o ně se mnou podělí.
Jsem 22letá vesnická holka.
Děkuji předem za rady a úvahy
Přeji pěkný den
Nějak si podle mě protiřečíš, miluješ zvířata, ale nedělalo by ti problém je zabíjet.
Něco jiného je zabít kvůli potravě, ale jenom tak pro zábavu?
Taky jsem z vesnice, ale je něco jinýho zabít králíka rovnou a rychle a střelit zajíce brokovnicí a nechat ho dost často v bolestech chcípnout někde na poli, teda pokud se ti podaří ještě nějakého potkat
Děkuji. Přesně takovéhle názory jsem čekala. Zabíjí se škodná zvěř či zvěř, která by například nepřežila zimu. Čekala jsem názory spíše od lidí, kteří myslivosti rozumí. Nezabíjí se pro zábavu, zabíjí se škodná zvěř, dále zvěř přemnožená a ta která způsobuje újmu okolí a zdravotně závadná. Ještě jsem to ani nezačala studovat a vidím v tom smysl.
Chápu v tomhle může být úskalí v tom zabíjení a každý to může vidět trochu jinak.
A pokud se stane, že se špatně střelý zvěř, myslivec má psa a snaží se co nejrychleji střelenou zvíře najít a dorazit, aby neumíralo v bolestech dlouho. V případě srážky auta se zvěří, zvěř většinou umírá v bolestech dlouho...
Ono je to hodně o tom do jaké party se dostanete. Já měl smůlu. Myslivost mě bavila, za socíku to docela podporovali i u mládeže, absolvoval jsem několik ročníků myslivecké olympiády - což byla taková spíše náborová soutěž. Pak jsem si udělal i zbroják, jenže pak jsem že dotyčná organizace, do které jsem spadal byla jen banda ožralů v zelených vaťácích, kteří prostě jen střílí po všem, co se pohne a jejich největším úspěchem je to, že se vystřílí jen někteří.
Pak jsem se přiženil na Vysočinu, říkám si, zkusím to, jiná organizace. No, jenže to bylo v ,,divokých devadesátkách´´ takže spíš horší, dokonce tam měli zanedlouho smrťák - fakt ho picli na honu.
Je pravda, že od té doby se leccos změnilo, dost často je kontrolují policajti, takže už tolik nechlastají s flintou v ruce. Nicméně - ani mě neudivilo, že některé myslivecké zvyky zůstávají nezměněny viz novinky.cz/...
prostě co se hne, po tom střelí. Obrovské štěstí bylo, že vzhledem k tomu, že ten blb střílel u cyklostezky to odnesl v obrovských úvozovkách ,, jen pes´´. Mohl taky sejmout děcko
Jestli rada Starou mysliveckou, bezrozmyslu strilis po vsem co se v krovi pohne a touzis po hlave rysa vystavene nad krbem, tak hura do toho.
Myslivci jsou dobytek a zasluhuji pouze hluboke pohrdani.
Cest vyjimkam.
Pokud víte, co chcete, tak jen do toho.
Myslivci jsou potřeba. Souhlasím s molly. Srnky i divočáci nadělají veliké škody, když se pohybují tam, kde nemají. Je třeba regulace.
Ať se daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.