Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonní číslo

Od: anon odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám dotaz týkající se neznámých telefonních čísel. Už hodněkrát se mi stalo že mi volali z jiných zemi což jsem nezvedl. Dneska mi ale volalo číslo z ČR tak jsem to zvedl v domění, že se opět jedná o nějakou reklamu zaskočilo mě že na mě začal mluvit mužský hlas anglicky, ne česky. Nerozuměl jsem přesně co říká vím, že se představil ale poté jsem to tipl jelikož moje angličtina není nějak extra dobra a taky mi to přišlo divné. Dnes jsem měl zmeškaný hovor s tím že mi volalo neznáme číslo z Německa. Stalo se to tady už někomu? Že Vám volalo číslo z ČR a mluvilo anglicky? Přijde mi to opravdu divné a příště už asi nic nezvedam.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nevolejte
hodnocení

0x

Pokud nešlo o omyl, tak se vaše číslo dostalo do databází, které tito volači využívají k telespamování. Volání bude přibývat a jazyk není až tak důležitý.

Než číslo zvednete, prověřte si ho online.

Existuje i db http://nevolejte.cz/ kde můžete nechat své číslo zablokovat. Vyžaduje ale uvést email.

Mě nikdo takový nevolá, protože své číslo nikomu kromě zvolených osob nesděluji, a to včetně webů, eshopů atd. To je základ.

makk
hodnocení

0x

Buď podvodník, který vás chce připravit o peníze tím, že zavoláte zpět přes půl zeměkoule (dodnes nechápu, co on z toho má), nebo telemarketing. Já mám telefon služební, takže si bohužel nemůžu stanovit komu číslo dám a komu ne, takže na cizí čísla nevolám zpět a po pracovní době cizí čísla ani neberu. Aplikaci "nevolejte.cz" mám nainstalovanou a je to tak 50/50. Oni ti spameři často mění čísla takže když ho zablokujete, pomůže to jen na chvíli.

Ono ani striktní hlídání komu číslo dáte a komu ne nepomůže vždy, protože někde mají automat, který vytáčí náhodná čísla a když to začne zvonit, přepne to na operátora.

petrm
hodnocení

0x

Může to být cizinec, který žije tady a jen se překlepl.

fobie
hodnocení

0x

"Přijde mi to opravdu divné a příště už asi nic nezvedam.”

A mně přijde divné, že čím dál více můžu trpí různými fóbiemi, chovají se zženštilé, kam se vytratila maskulinita?

Jo stalo se mi to kolikrát, no prostě se snažím zjistit koho volá a kdo volá a proč - většinou jde o nějaký omyl, ale už se mi taky kolikrát stalo, že aplikace nevolejte nebo jak se to jmenuje kdo mi volal, ukazuje varování a mě volá přímo banka a nebo něco, co potřebuju. takže já to zvednu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]