Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonní číslo

Od: nikibliky odpovědí: 20 změna:
Ahojte lidi
Mám takový problém.
Asi před hoďkou mi volalo číslo +32 460 61 62 14 které je teda prej z Brazílie. Normálně jsem ho tipla a ignorovala ale hned po tom co jsem ho tipla tak mi zavolalo číslo +32 460 07 69 11 které je HODNĚ podobné jako to první. Hrozně mě to zajimalo co je to za čísla tak jsem si je vyhledala ale moc informaci jsem nenašla.
Nevíte někdo co je to za čísla a kdo by to mohl být? A volal vám nějaké z nich?
Předem děkuji za odpověď :3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

+32 je Belgie.

" Wangiri"

e-bezpeci.cz/...

2222
hodnocení

1x

Taky mi 28. března v poledne volato neznámé číslo +49 172 1747056 a asi za hodinu +49 164 1928964. Podle předčísli +49 by to mělo být asi z Německa. Pokaždé se mi ozval mužský hlas a snažil se semnou mluvit asi ne příliš dobrou angličtinou s přízvukem vypadajícím spíše na nějaký asijský. Neznám angluičtinu a tak jsem jazyk přesně nerozpoznal. Já jsem se s ním snažil mluvit česky a žádal jsem ho aby na mne mluvil česky, ale protože jsme se nedomluvili tak to po krátké chvíli zavěsil. Zkoušel jsem ty čísla hledat v internetu (Googlit) abych zjistil co jsou to za čísla, ale kromě toho, že mi je našlo v seznamu jiných čísel jsem nic konkrétního k ním nenašel. Víc jsem se tím nezabýval a prozatím je už s tím klid, ale i tak by mne zajímalo co to bylo.

Prozatím je klid...
Vydrž, ještě nedošel účet za telefon! To může být potom průs...švih!
2222

hejkal: Nestraš, až tak daleko to snad nedošlo. Já jsem na ty tel. čísla zpět netelefonoval a tak by mi pouze za příchozí hovory někde z asi německa snad nic účtované nemělo být. Myslel jsem, že s tím už snad bude klid a ono dnes přesně po týdnu lolem 10:25 zase telefon z čísla +49001777970. Mužský hlas mluvil něco asi anglicky o Microsoftu a komputru. Hovor jsem ukončil, protože anglicky neumím a česky se s ním nedalo domluvit. Snad s tím s časem nastane klid a nebude mne takto někdo obtěžovat častěji. Blokovat ty čísla nemá smysl, protože je to pokaždé jiné číslo.

2222

V 11:21 další telefon z Německého čísla tentokrát +49 797970580. Tentokrát jsem to ani nepřijmul a rovnou hovor zrušil. Asi určitě je to nějaká bouda na mne kdy se nějaký hňup mne snaží nalákat na nějaký podvod. Já mu na to ale nehodlám naletět, ale trochu mne to začíná štvat a tak snad ho to s časem přestane bavit a vykašle se na to když uvidí, že na mne s něčím takovým nevyzraje. Je ale blbé, že takoví, nechci napsat co abych se nemusel vyjádřit sprostě, jsou asi nepostižitelní a klidně je jim umožněné v něčem takovým pokračovat.

2222

Tak po několika měsících mi zase dnes v noci po 2:00 někdo telefonoval z maďarského tel. čísla +36303909120 a než jsem se vzbudil, vylezl z postele a vzal mobil tak to přestalo zvonit. Asi nějaký hňup chtěl na mne zase zkusit nějaký podvod. V Maďarsku neznám nikoho kdo by mi mohl telefonovat a jinak žádný slušný člověk by asi neobtěžoval v noci a hlavně ne z maďarslého čísla. Pokud se jedná o nějaký podvod, což asi ano, tak těm podvodníkům se to musí docela dost vyplácet když to pořád zkouší a nikdo jim v tom nedokáže zabránit.

omg

Pokud ti volaji přes normální telefon, tak to klidně zvedni, oni si to zaplatí.

Pokud ti volaji přes WhatsApp, no tak se ani neobtěžuj. To je nic stát nebude.

schválně, přes jaký kanál ti volali?

Telefonní číslo
Telefonní číslo #2
Telefonní číslo #3
2222

Telefonovali mi na moje tel. číslo. WhatsApp nepoužívam a tak mi na to telefonovat nemohli. Než jsem hovor stačil příjmout tak zvonění už přestalo. Asi počítali s tím, že jim budu volat zpět, ale až tak hloupý nejsem abych jim na to naletěl.

nikibliky
hodnocení

0x
Omlouvám se chtěla jsem napsat Belgie ale napsala jsem omylem Brazílie. Nevím jak se mi to povedlo ale tak stává se zeo :D
Jinak čísla už mi přestala volat takže je to asi v pohode

mg
hodnocení

0x

Taky mi volali, anglictina s asijskym prizvukem, ze pry zastupuji Microsoft a ze mi v osobnim pc bezi nejaky nebezpecny soubor, tak mi chteji pomoc ho odstranit. Zrovna jsem byl na dovolene a svuj pc jsem dva tydny nepouzival, takze jasny fake. Po tydnu volali znova, po vytipnuti jeste jednou z jineho cisla. Nebrat a hlavne nevolat zpet.

7

to jsou scamri o tom je spousta videji na youtube

hodnocení

0x

Po vánocích jsem chtěla prodat vysavač ,na inzerát se mi někdo ozval na whatsApp,bylo to rumunské číslo, že ho koupí, ať napíšu číslo karty, no to byla domluva ! Pořád jsem " nevěděla", jak to mám udělat, pořád mi to vysvětloval, no jak u blbých. Nakonec jsem mu napsala, ať napíše pořádně adresu, že mu ho známý přiveze a on zrovna zaplatí a tím z prodeje sešlo. Mně se osvědčilo prostě " nechápat", nechat je v domnění, že uspějí . To mi vyšlo několikrát. Neříkám, že bych nemohla naletět, každý, i sebeopatrnější, může, ale co nejvíc snížit riziko. Jo, a jedna z otázek byla, kolik mám peněz na kartě, i kdybych tam měla, určitě bych napsala, že jsem v mínusu . Podobných příhod mám několik.

2222
hodnocení

0x

Na takové telefonáty pokud je to z neznámého čísla a k tomu ještě z nečeského a ze zahraničí odkud se hovor v angličtině neočekává je nejlépe nereagovat a hlavně nevolat zpět. Asi to zkouší několikrát a když neúspěji tak to zkouší u někoho jiného s nadějí, že se jim někoho na tento podvod povede nachytat. Bohužel podvodníků kteří se snaží různými způsoby lidí bezcharakterně okrádat o peníze je po celém světě docela dost a stále jich přibývá a příliš se proti tomu nedá nějak účinně bojovat.

hodnocení

0x

Robíte si problémy tam,kde niesu. Je to len telefón,ktorý ani nemusíte dvíhať,ak nechcete.Známe číslo dvihnete neznáme ignorujete. Za toto niesú žiadné tresty.

2222

Netvrdil bych, že to žádné problémy nejsou. Když někdo na to z neznalosti nebo nějakým nedopatřením naleti a pak mu příjde účet za telefon např. ve výši několik desítek nebo stovek tisíc Kč tak si nemyslím, že by to pro něho žáden problém neměl být. Ano, hovor z jakéhokoliv čísla není třeba přijímat ale neznámé číslo ještě jednoznačně neznamená, že se jedná o nevyžádaný a nechtěný hovor. Lidí občas mění tel. čísla a také může telefonovat někdo z nějakého úřadu, firmy, od lékaře atp. kde člověk tel. číslo nezná ale hovor může být důležitý. Pokud se jedná o hovor z neznámého zahraničního tel. čísla tak tam je dobré být opatrný a zvážit jestli to odebrat nebo ne a hlavně na takové čísla netelefonovat zpět.

zdenan
hodnocení

0x

Tak já mám stejnou zkušenost, hovor podle telefonu z Belgie, číslo +32 460 28 22 52. Chlapík zda já speak English, tak já, že trochu a začal... Po pár vteřinách jsem řekla, že Sorry, I am not interested in a on začal, že naopak, že mě to ZAJÍMÁ. To mě nakrknul (to víte, já po lokty v hlíně, drnčí telefon, než si ruce utřete, z ledviny vyoperujete telefon a pak vás akorát tak zdrží...) a pravím, Look, so if it MUST interest me, so YOU learn Czech first. Bye. A zavěsila jsem. Týýýjo, už se neozval. Teď hledám, zda na googlu třeba vyplave telefon jako nějaká firma s webovkama, a ejhle, našla jsem tuto diskusi. To by mě fakt zajímalo, o co jim jde? Ale z Belgie? Že by sháněli schopné do Bruselu? :D :D :D

2222

Spíše shánějí blbé kteří jim na ten jejích podvod naletí a nechají se okrást o peníze.

ellie
hodnocení

0x

Taky mi volali.. prý že je z Microsoftu a že zjistili že je můj počítač hacknutý nebo co. Tak jsem mu řekla, že žádný počítač nemám :D a on začal koktat že to není o počítači, ale o mém internetovém připojení a začal se mě ptát, jestli mám chytrý telefon. Pak jsem mu teda řekla, že nemám zájem a ať mi už nevolají, ale Bůh ví, co by přišlo, kdybych ho nepřerušila..

hodnocení

0x
To se nejak rotrhl pytel, me taky dnes volacka Nemecka, ani jsem to nezvecla

lukaspulgret
hodnocení

0x
Mě psalo zprávu a že to je prej DHL společnost a musím zaplatit 2.90kc za dopravu, určitě bych si to blokl a nevnímal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]