Rád bych věděl,když je u nás rodilý čech přesťěhovaný do São Paulo a přijede na návštěvu do rodné země o prázdninách k svým příbuzným proč nemůže používat operátora v roamingu svého a je mu to vytýkáno,že má brazilskou sim kartu, ne českou? To je snad soukromá věc a roamingový levný balíček dat může mít též u tamního operatora a není důvod vlastnit 2 sim karty,jak u jednoho mého predchozího dotazu to vadilo kvůli adrese.Já za to nemůžu že můj otec pred léty začal podnikat tam a vzal nás tam celou rodinu.Rodilý čech žijící v cizině už je v něčem špatně a nemá každý právo žít v jakékoliv zemi,když má povolení k pobytu legální?
Kdo Vám vytýká, že máte brazilskou SIM kartu? Pokud umožňuje využívání služeb mimo domovskou zemi, není důvod, abyste si pořizoval další SIM,v tomto případě českou. doplněno 23.07.22 21:52: Já teda nevím, jak je to s tím zobrazováním IP, ale píšu ze zahraničí, položil jsem tento měsíc 3 dotazy a u dvou se mi zobrazuje pouze IP: (bez zkratky státu) a u třetího IP:COM Jak se to zobrazuje jiným, nevím, snad stejně. Toto vlákno mi připomíná první příspěvek (zahradní hadice) z následujícího odkazu: poradte.cz/...
sedrik
Všiml jsem si již předtím,když jsem zadával na této pradně ještě jiný dotaz,že bylo prioritní u některých,že používám datové služby cizího operatora-internet domovskou adresu.(zase ten brazilec).Narážka byla ve formě jakoby když jsem cizinec,tak co se zajímám o poměry v Čechách a ne v Brazílii.Je to snad závist některých lidí?To se na tuto poradnu může obratit,jenom osoba pohybující se s českou sim kartou pohybující se na území České republiky? Vždyť tolik čechů žije v zahraničí a jezdí sem za svojí rodinou a příbuznými.To je přece normální.V Brazílii je též česká komunita a často se scházíme a mluvíme rodným jazykem.Je něco špatně?
Nevím, kolik otázek jste zde položil. Na jednu (a myslím, že jedinou zde položenou, víc jsem jich nenašla) jsem odpověděla a v odpovědi se o brazilské IP adrese zmínila. Nebyla v tom žádná závist, jen malé popíchnutí. Hodně vtipálků a trollů se schovává za zahraniční adresy. Admin nám v posledních týdnech dal možnost je trochu podle té adresy identifikovat. Jestli se Vás moje zmínka dotkla, tak se omlouvám. A u případných dalších poznámek na Brazílii u jiných dotazů to berte podobně. Prostě už to víte.
Nemělo by se lidi rozlišovat podle barvy pleťi,národnosti,kde žijí,jaké datové služby využívají a od koho.Chápu,že se sem s dotazama mohou obracet též Vaší krajané žijící v zahraničí kdekoliv ve světě.Pokuď mám českou národnost a dvojí občanství,tak mám na to právo.Vaše oblibená zpěvačka má česko-polské občanství a máte ji na pódiu,když vystoupí v oblibě.Náš operátor TIM umožňuje na léto a cestování volná data,tak proč to nevyužít těchto gratis služeb.
jd
Tak to se mate, a co je nam vlastne po tom? Volna data v roamingu asi nejsou neomezena (objemem), a pokud jsou objemem neomezena lokalne, tak jsou omezena zase rychlosti... Neboli setri (slova i data
Mimochodem, nepochopil jsem zda jsi v CR nebo jinde? To je dost hloupe, pokud bys byl v CR, ze roaming data z CR putuji do brazilie a pak zase zpatky do CR (jaky je v tom pripade ping na seznam.cz pripadne traceroute?)
U gsm hovoru se tak nedeje, to by totiz byla latence jako blazen - bylo by to skoro nesrozumitelne.
Toho si nevsimej, tomu rikame xenofobie, proste jak ma nekdo jinou barvu pleti, ip adresu, jiny nazor, tak je hned v to to state nalepkovan.
nevim, nakolik rozumne je tady vystavovat domenu dane zeme, asi to admin udelal proto, aby se odlisily spamy z ruska etc? Skutecny spamer troll influencer (ovlivnovac) a kazdy kdo ma alespon prumernou znalost technologii se muze snadno pripojit pres libovolnou domenu/adresu, takze toto opatreni je ucinne pouze zpetne (spamer o tom nevi, ze jeho KUZE/ZEME bude videt)...
Nechte si ten hloupej trolling a lhaní vy "Brazilče". O IT víte očividně prd. Kdybyste psal třebas s Brazilskou SIM na území ČR v roamingu, byla by vaše IP přidělena českým operátorem a tudíž by žádné IP: BR nebylo.
sedrik
Nejsem brazilec,ale čech který se narodil v Praze a nyní žijeme v Brazílii a jsme tu na 3 týdny u příbuzných na návštěvě.Nebudu si žádnou českou datovou kartu kvůli někomu kupovat,když mám paušální výhodné služby.O co Vám vlastně jde,když tu máte v Praze plno černochů to nevadí a řešit u někoho dvojí občanství někomu vadí.Já za své rodiče nemohu,že se přestěhovali a nebudu si českou sim kartu kupovat.Jak bych byl třeba rus,to bych ještě pochopil,že se Vám nebudu zamluvat,ale čecho-brazilec to tedy nechápu.Mohu bydlet v zahraničí a mít simku jaká mne vyhovuje a nebude mi nikdo diktovat,jakou mám mít ip adresu,kolik dat jsem zpotřeboval,jakého vlastním operátora.Tohle je někomu k čemu potřebné někoho takto zpovídat, když člověk se slušně zeptá na otázku v tématu co by rád věděl?
jd
@inspa a jsi si jisty? Ja tedy data v roamingu nezkousel a na muj dotaz brazilec-cech neodpovedel. Ale pripoustim, ze to muze byt tak i tak
inspa*
@sedrik - jste opilej nebo jen prostě neschopnej porozumět? Já vám jen říkám, že s cizí SIM v roamingu (třebas Brazilskou) dostanete na území ČR adresu od českého operátora. A tudíž nebude označena jako Brazilská. Tak abyste tu nelhal. Mě je fuk jakou máte národnost nebo barvu kůže.
sedrik
Proč bych měl kvůli Vám, že Vy to tak chcete chodit k operátorovi českému aby mi v mobilu nastavil jiné parametry internetu? Mne mobil se zahraniční simkou funguje, volání, sms,data všechno.Jak bych měl problém se dovolat, připojit, tak bych to řešil ale vše funguje tak jak má. Tak nevidím důvod navštěvovat Vaši prodejnu O2,T-mobile,Oskar.Vše mi jde bez potíží tak k čemu něco mám řešit?
inspa*
Panebože, ty to vidíš, tohle nemá cenu, ten je totálně mimo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.