Nejste přihlášen/a.
jak luštit křížovku
která má zadaný rastrm v něm pár políček šedivých pro tajenku. Pod ní řádek písmen a přiřazených číslic tak od 1 do 8. Ta jsou přesnyčkou tajenky - ale ta má vyjít v rastru, po tím jsou sloupečky dvočíslím troj...až řádek číslic počtem odpovídající nejdelšímu slovu v rastru, čísel je evidentně nadbytek. Jak na to, prosím!
Právě v předposledním čísle Překvapení byla číselná křížovka. Luštím je moc ráda.
Najdu si to číslo, kterých je v křížovce nejméně. V tomto mém případě /foto/ čtyřciferné, jsou jen dvě. Budou tedy jen 2 možnosti. Čísla si napíši do rámečků. A pak dedukuji dál, třeba, když je trojka na 3. pozici, co by se hodilo svisle, aby to vycházelo? Doplňovat. A jak doplňujete, otvírají se Vám další možnosti. Třeba tříčíselná začínající jedničkou. Z předložených možností to tedy bude 179. A tak dále. Těžko se to vysvětluje, líp se to zkouší. Taky někdy škrtám. Tak hodně štěstí. Jaga.
Ve žlutém rámečku je tajenka. Dole rada, které číslo značí které písmeno z abecedy. Vyšlo mi: SKVĚLÁ NÁLADA.
POD TĚMA KŘÍŽOVKAMA, SE KTERÝMI ZÁPASÍM, JE TĚCH NABÍZENÝCH ČÍSEL VÍC, NADBYTEK. Třeba to nejvícečíselné je tam dvakrát - které vybrat? Vám po použití žádné nezbylo, to je to zmatení, ale už tuším, že se nehledají odpovídající slova, jenom navazující čísla, je to tak?
Už nad tím někdo koumal, vypadlo mi. poradte.cz/...
Pletu to se švédsko - číselnou křížovkou, kde se nejdříve číslům přiradí písmena ...
Tak tak, číselnošvédské jsou něco jiného, ty mám tady strašně ráda. Občas bývají těžké. K číslicím se musí nejprve nalézt písmena.
Tohle je podle mě číselný kris-kros. Čísel by mělo být STEJNĚ, jako máte těch svislých a vododrovných cestiček pro uložení. Nechápu, proč by jich mělo být víc? To by nemělo smysl.
Nejdelší máte dvě. Najdete si jejich uložení a tužkou, abyste mohl mazat si je vpíšete do rámečků. A potom už z ostatních hledáte a dosazujete, jaká ostatní čísla se hodí. Někdy se zdá, že by bylo možno vložit víc cifer, z toho je nutno vybírat podle dalších znaků. Slova se nehledají, jen navazující čísla.
Pod křížovkou pak bývá rámeček, kde je uvedeno, která číslice má přiřazeno jaké písmeno. Z toho se nakonec sestaví tajenka. Je to pěkné luštění. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.