Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se luští křížovka s čísly?

Od: marianda® odpovědí: 12 změna:

Dobry den, mohl by mi prosim nekdo poradit jak se lusti takova krizovka? Za ochotu a odpovedi dekuji

Jak se luští křížovka s čísly?
Jak se luští křížovka s čísly? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

12x
Do prázdných polí vypisujete čísla, které máte dole pod křížovkou.
Když to máte vyplněno, podle toho, které číslo zastupuje pismeno podle té prostřední části, přečtěte tajenku.
Pro názornost, na straně vpravo druhá část tajenky začíná písmenem Ž. To je v legendě zastoupeno číslem 5. Třípísmenné číslo s pětkou na třetí pozici tam máte jen jedno, takže to tam vypíšete a hledáte, které číslo by se s tímto mohlo křížit.
Nic jiného za tím není.
hodnocení

Viliku, dekuju za radu. Taky mne to mohlo napadnout

hodnocení

11x

Tyhle křížovky mám moc ráda, na rozdíl od dědy. Občas si člověk poláme hlavu, než vyplní všechno.

Vezmu tu křížovku 72: podívejte se na čísla, vyberte to největší. Je složeno ze 13 čísel. Když se podíváte na tabulku, je tam jen jeden jediný řádek či sloupec na 13 číslic. To je ten vodorovný, 1. nahoře. Do něj vepíšete to 13místné číslo.

Dívám se: v 8. okénku je osmička. Svisle jen na 2 čísla. Vyberu tedy 84.

Stejně: ve 13,. chlívečku je pětka. Svisle na 3 čísla. Co vyberu: 566.

Takhle budete pokračovat pořád dál, přidávat tak, aby se to správně křížilo. Pokud je někde víc možností, počkejte, až se otevře někde další číslo a pak vám to ukáže, jak dál.

Vybírejte si vždycky začátek s takovým číslem, které je v křížovce svou velikostí jen jedno, nebo je jich nejmiň. Pak už to půjde samo. Jaga.

hop®

*palec* Jen doplním, použitá a vepsaná čísla je dobré si dole v legendě škrtat, abychom věděli, která jsou ještě volná... ;)

Pravda, Hopíku, na to jsem zapomněla. *ee*

hodnocení

Jago, moc dekuju za vysvetleni. Slo mi to dobre a bavi mne. Dekuju

No vidíte, že to není nic těžkého. A bude Vás to určitě bavit, je to něco jiného, než klasické křížovky. Někdy mě ta "sicilská sopka" nebo "strop v nářečí" už docela štvou, Tohle je příjemná změna.

Zkuste taky číselné křížovky. Dají se koupit - třeba Katka ČK, Dáša ČK a jiné. Je to taky zajímavé luštění. Jaga.

14.04.20 19:27
hodnocení

Jago, pri uklidu jsem nasla knizku krizovek, co mi poslali rodice uz davno, tak jsem zajasala. Jsem za oceanem, tak mam pristup omezen. Vsechno jsem tam vylustila i osmismerky a sudoku. Zbyly mi tam tedy ty ciselne a ted uz mam vylustenou celou knihu. Kdyz na to je ted cas.

jirib
Omezen...?Pokuď jste on-line,nemáte žádné omezení.Můžete poslouchat naše rádia přes net a u toho luštit cokoliv sama nebo dokonce i s protihráčem...
1001hry.cz/...

figurek*
hodnocení

3x

Žádná věda. Místo slov se doplňují číslice.

V levé křížovce : Do horního vodorovného řádku vepište to poslední a nejdelší číslo z tabulky dole. Nemůžete se splést, protože máte jenom jedno. Pak je jasné, že horní číslo prvního sloupce má sedm číslic a začíná jedničkou, horní číslo druhého sloupce má osm číslic a začíná trojkou. Atd. Nakonec vyluštěte tajenku. Místo jedničky napište Z, místo dvojky L, místo trojky I, místo čtverky E.., tak jak vidíte v malé tabulce.

Pro křížovku napravo platí totéž, jen to nejdelší číslo je vepsáno svisle, do druhého sloupce zprava.

Pro luštění je záhodno používat tužku, protože budete hodně mazat.

Přeji mnoho zdaru. :) Jen bych ještě dodal, že mistři tomuhle typu křížovky neříkají křížovka, ale kris kros.

hodnocení

Figurek, dekuju za radu jak ten KRIS KROS vylustit. Ano, mel jste pravdu, priste si vezmu tuzku. Takovy mazal jako ja ji urcite vyuzije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]