Nechci vzbuzovat nějaké vášně, na někoho machrovat. Jen mě v souvislosti s tornádem na Moravě opravdu udivuje, že jsou lidé, kteří nemají pojištěnou nemovitost? Chápu, že je průser když je podhodnocená nebo se pojišťovna cuká, že na toto pojistka není... Hledala jsem komu přispět a našla jsem třeba maminku samozivitelku, barák je pro ni fakt všechno a nemá pojistku? Přitom na takový starý domek by to zas nebyla taková pálka? My máme okolo 120m2, cena ca 4,5mil okolo 2,5tis. Chápu že ženská sama s dítětem... Ale opravdu to nejsou tak velké peníze. V porovnání s tím o co mohu přijít. Proč se proboha lidé nepojišťují?
Nejste náhodou pojišťovací agentka? Protože většina lidí, ač v rámci nedávné tragédie která se mnoha lidem udála, pokud by opravdu viděla skutečné statistiky, podmínky, pravděpodobnosti a částky na kterých pojišťovny fungují, určitě by se nepojistila. Psychologické taktiky (včetně Vašeho dotazu) založené na strachu umožňují však celkem efektivní nachytání dalších oveček které budou celý život platit, nic z toho a ještě za to budou rády Tam kde skutečně hrozí riziko čehokoliv, nikdo nikdy nikoho nepojistí - to by jednoduše nebyl kšeft
No a jste si jisti, že je vám ta pojistka k něčemu? Máme pojistku novou, tu desítky let starou pojišťovna sama zrušila a dle pojišťováka vás za 2-3 tis. ročně nikdo nepojistí. Tak platíme přes 600Kč měsíčně, ovšem také nebyl problém s plněním, když zateklo střechou, dali dvojnásobek požadované částky a vše jsem vyřídila online. A chápu, že pro samoživitelku může být pětistovka měsíčně hodně. Stejně to nemá cenu řešit, všichni tornádem zasažení dostanou. Problém je teprve, když spadne dům jednomu. I když dnes se vyhlásí sbírka na kde co, zveřejní na FB a peníze se seženou.
Lidé nemají pojistku také z důvodu, že pojišťovny všechny domy nepojistí. Z pěti pojišťoven mně 3 tvrdily, že jsem zátopové oblasti a dvě ne. U zátopové oblasti byly pojistky extrémě vysok ( a spousta výluk), jedna pojišťovna odmítla pojistit novostavbu úplně.
joudic*
me ze startu zarputile tvrdili, ze jsem v zatopove oblasti, a pritom jsem na vrcholu kanonu reky nejmin 100-200m na skale, a to jeste nejmin kilometr vys nez se kanon lame, ze by nestacila ani biblicka potopa, nez ja tady budu mit more, tak uz bude cela Praha pod vodou az po Hradcany
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.