Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se slivovicí

Od: marunaa® odpovědí: 25 změna:

Co se dá dělat se slivovicí kromě toho si dát občas malého panáka na zdraví?

Děkuji za tipy

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Od té doby, co slivovicí vyplachuju sklenice a víčka, mi neplesniví kompoty a marmelády.
liska5

To já si nejen víčka, ale i povrch povidel zaleju slivkou.

lidus*
hodnocení

2x

Pít, mazat, kloktat, udělat ořechovku, darovat. Pálíme každý rok, nejvíc mirabelky.

hodnocení

2x

Babička-tchyně kdysi dostala láhev pravé moravské. Mazala si s ní nemocná kolena. Říkala, že jí to pomáhá.

Když jsem se o tom nějak neopatrně zmínila před hasiči, chytali se za hlavu a litovali: Takovou škodu udělat, to by mělo být trestné! *smich2* Jaga.

Jo jo, hasiči moc dobře vědí k čemu je voda a k čemu je ostatní pití.

12.04.21 17:14
hodnocení

*smich*

jezevec*
hodnocení

2x

Dát si častěji velkého panáka nejen na zdraví...*smich*

liska5
hodnocení

2x

Možná to půjde stejně. Měla jsem hruškovici a hrušky v ní moc nebyly cítit, tak jsem do ní hrdlem v láhvi nastrkala hodně hruškových křížal neboli sušené hrušky. Po nějakém čase louhování / nabobtnaly a lihovinu obarvily dozlatova/ mám výtečný hruškový likér.*zdravi*

hodnocení

2x

Nase mama pouzivala 52° slivovici z Lukova i na vyrobu vajecneho konaku. Tata tomu rikal rouhani nejvyssiho kalibru *smich*

12.04.21 17:16
hodnocení

:-D

hodnocení

2x

Slivovice je Univerzální Moravský Všelék-použití jen vnitřní mazáíní, tak i na vnější mazání!

I když kdysi dávno, při řeči o alkoholu námm jeden abísk vykládal o něšjakých svých známých-abstinentech.Jedenkrát když přišel na návštěvu,celý byt ne že voněl, ale smrděl po slivovici. Na dotaz jako co to znamená se pí.domácí ohradila-myla jsem okna. a p.domácí-každý rok dostáváme 2x3l slivovice-Narozeniny ,svátek a k vánocům,nemáme pomalu už kam dávat . Perfektní prostředek na okna!

liska5

To může fungovat i proti covidu. Který virus by se šířil v takové slivovičné cloně?

hodnocení

Stačilo by jenom kloktat ;)

Liška-nesmí jich být hodně, velké množství panáků slivovice naopak pomáhá k získání covid vejra!

Maruna- s následným polknutím! Nesmí se vyplivovat úak je účinnost daleko menší!

hodnocení

*stop*Bacily musí jít z těla ven;)

To máte fuk, kterým koncem půjdou *smich*

hodnocení

To je pravda*smich*

makk
hodnocení

2x

Jedině snad dát si velkého panáka :-D. Z nepovedené pálenky občas dělám hřejivé mazání. Do flašky naházíte menší hrst nakrájených sušených feferonek a necháte louhovat za občasného protřepání minimálně týden. Bacha, ale je to mazání, nepít!

hodnocení

2x

Slivovice je skvělá desinfekce. Nevím zda lepší než peroxid vodíku, ale slivovice jako desinfekce funguje.

hodnocení

Děkuji.

Ještě by mne zajímalo, jaké likéry, tinktury a lektvary se dají vyrobit a pochopitelně přidat recepty. Např. odkaz:

ireceptar.cz/...

hodnocení

Na uložto je minimálně 10 knížek plných receptů na domácí výrobu alkoholických nápojů.

mss
hodnocení

0x

Tato tekutina je vlastně nasprosto k ničemu, pokud ji budete chtít vyhodit, pošlu adresu

hodnocení

0x

U nás jeden škrťa použil sudy z nějaké chemie a slivovice smrděla jak litvínovská chemička. Tak ji pak rozdával jako náplň do ostřikovačů na autě.

hodnocení

0x

Já si teď pravou moravskou nalívám do skleničky s rozprašovačem a dezinfikuji si ruce*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]