Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat co by se dalo dělat s nevydařenou slivovicí - na kvas bylo použito moc rafinovaného cukru ( Hlavně že jsem radil at se tam nedává tolik cukru..)
Jenom jak by se dalo změnit tu hnusnou pachuť? Přitom kořalku si dávám co týden tak vím o čem je řeč. A pražákům to prodávat nebudu
Pokud má pálenka jen nevhodnou příchuť,tak doporučuji přefiltrovat přes aktivní uhlí.Pachuť by měla zmizet,ale také chuť po švestkách.Zbude chuť jako vodka.Pokud přebývají kyseliny,bylo by dobré nejdříve před uhlím zneutralizovat hydrouhličitanem sodným(jedlou sodou)Přidávat pomalu,pokud bude pěnit.Pak přes aktivní uhlí.Já bych ji určitě přepálil znovu.
Pokud se týče přídavku cukru do kvasu,nemůže nijak vadit.Jen by celkový cukr neměl přesáhnout 10 %.Také se dělá chyba v době kvašení,všechen cukr by se měl zkvasit nejdéle do 8 týdnů.Každé protahování kvašení zhoršuje kvalitu pálenky.
JABRAKA
Máti dělá ze slivovice Becherovku. Slivovici smíchá se žaludečním čajem a trochou dobré vody. I z nepodařené slivky se tím udělá slušný likér.
Jednak nic podobného nikdy nepozoruju a druhak kdo zná příběh do konce, tak ví, že to nesvítilo Menšíkovi, ale Krausovi a taky to nebylo ho... , ale ... (nebudu prozrazovat pointu celou)
Zdravím, když přesladíte umělým, tak je to na xxxx. Příroda sama vytváří potřebné cukry, takže přile¨pšování cukrem je na prd (leda do jablek, tak se to dá). Do slivovice se dají jednak kvůli množství a zjemnění dát špedlíky klidně až to poměru 1:1, ale lépe je max 2:1 ve prospěch švestek. Kvasinky neuznávám, jsem pro přírodní kvašení i s nějakou tou horší švestkem a za přespění mušek a nějakého červíka, prostě přírodní proces nikdy nezklame.
Nedoporučuji použít jako okenu atd. Já použila vyskočku do ostřikovačů a marně jsem při silniční kontrole přesvědčovala policajty, že nesmrdím já. Foukačka potvrdila, že jsem střízlivá.
Naopak doporučuji udělat tinkturu a to z konopí. Babky by vám mohly utrhnout ruce, je to výborná věc na mazání koubů a vůbec veškerých neduhů. Fakt pomůže. Jen je potřeba při použití tinkturu rozředit a nalít do fixírky a postříkat bolavá místa.
THC je rozpustné jen v tucích, do slivovice vám nepřejde...
doplněno 09.11.14 22:28:Pokud máte čas, nechte ji někde 10-15 let ležet a uvidíte ten rozdíl. Kamarád takhle kdysi v pubertě zakopal děsnej utrejch a na svou svadbu ji vykopal a jak jsme se všichni chodili ptát coo to má za super slivovici.
Pokud čas nemáte tak z toho udělat ořechovku, je to likér a slabší jak slivovice takže se to naředí a je to OK.
Jde dělat ale až z mladých ještě zelených ořechů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.