Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde odpustit nevěra ženě? Prosím o názory

Od: karelbeu odpovědí: 32 změna:
Je to vůbec možné? Odpustit tohe? Dlouhodobá nevěra 1,5roku?leš a přetvářka? Prosím o názory

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Vlastní zkušenost Bohu dík nemám, ale nejlepší kamarád taky zjistil, že mu zahýbá. Ihned to ukončil, vyrovnali majetek a hotovo. Je to více jak 20 let, vychoval 2 kluky a o své bývalce mluví jen špatně.

Osobně bych asi vztah ukončil.

tampa*
Milane to co jste napsal je vyloženě můj případ akorát bych doplnil že se vracela domů jako by nic a přetvářky a lži to byla její silná stránka ,ve středu jsem ji oznámil že se vystěhuje a v pátek už se mnou nebydlela takže já musím říct jsem velmi šťastně rozvedeny

makk
hodnocení

7x

Možné to určitě je, ale ne každý to dokáže. Ono nejde ani tak o to odpustit, jako se s tím smířit. "Odpouštím ti", to je jen slovo, ale žít s ní dál a netrápit se tím, to už je horší. Nejhorší na tom je, že když to udělala jednou, není vyloučeno, že to udělá zase.

Když píšete tenhle dotaz, znamená to, že vás to hodně trápí, takže asi není předpoklad, že to dokážete hodit za hlavu. Na vašem místě bych tomu dal nějaký čas, zkusil si uvědomit, že nikdo není dokonalý a pak se rozhodnout, jestli tahle nedokonalost vaší manželky je pro vás zásadní nebo ne.

hodnocení

6x

Odpustit lze, ale zapomenout opravdu nelze. Vždycky se odněkud vyrojí pochybnosti, hořkost, zloba a kazí klid a důvěru, která už nikdy nebude stát na pevných základech. Co je přijatelnější, s čím se dá žít, to nikdo z nás nedokáže dopředu odhadnout.

hodnocení

6x

Nevěra která trvá už 1,5 roku, přitom lhaní a přetvářka..tohle není jen nějaký úlet kde si člověk řekne jo, jednou se stalo, nikdo nejsme dokonalý a zkusím ji dát šanci..Tohle bylo účelové, důvěra zcela podkopaná.. a asi pro ni nejste ten pravý alfa samec pro sex, který hledá jinde. Navíc z vás dělala celou tu dobu pitomce. Myslím si, že kolem vás všichni věděli co je vaše baba zač, jen vy jste žil v sladké nevědomosti a dozvěděl se to samozřejmě jako mezi posledníma. Takže pro ni jste ten "poslední".

Rada? Ta je myslím jasná že..

vvx
hodnocení

4x

S nevěrou je to těžké.. Odpustit dokáže asi jenom velký dobrák, ale ten pocit zklamání a představy, jak ona byla s ním, ze sebe už nevydolujete. Takkže šťastný už moc nebudete.

hodnocení

4x

Ne nelze. Ženy se zamilují, takže ona už vás nemiluje. Tak k čemu odpouštět? U muže je to naopak. Muž svou ženu miluje, ale může uklouznout a užít si s jinou, kterou nemiluje.

jp

Cha, prej "muž může uklouznout a užít si s jinou ", to je mužská logika, jdi do háje s takovým moudrem! *bzum*

Pode posledních výzkumů není člověk monogamní tvor. To z něj udělaly ženy. Mužská přirozenost je jiná.

hodnocení

3x

Důvod nevěry? Měl jste dost času na partnerku? Nejste workholik? Něco Vám ve vztahu nefungovalo? Jestli má partnerka a Vy zájem, můžete zkusit partnerskou (manželskou) poradnu. V době covidu pouze online z domu.

hodnocení

2x

Značně individuální záležitost.

Záleží to krom již zmiňovaného důvodu nevěry hlavně na tom kterém konkrétním člověku. Jsou lidé co to dokáží i opakovaně a jsou lidé, kteří ukončí vztah i kvůli menším "prohřeškům" než je fyzická nevěra.

Ona i ta definice nevěry je nejednoznačná. Pro většinu lidí jde o pohlavní styk. Ale jsou tací, kteří za nevěru považují polibek a naopak tací, kteří za nevěru například nepovažují orální sex.

lidus*
hodnocení

2x

Já nechápu proč některým věcem přikládáte takovou váhu. Začněte otázkou u sebe, proč žena hledala někoho jiného? Vzah byl a je jinak bez problémů?

hodnocení

1x

Možné to je, záleží na Vás, jestli to zvládnete, jestli je to v danou chvíli rozumné...

re
hodnocení

1x
Já osobně by jsem vzah ukončil.I když vám bude slibovat,že už to ňikdy neudělá tak to 100℅ zopakuje.Když to udělala jednou tak to udělá po druhý,po třetí atd...Bude to určitě těžký a bude to bolet se s tim smířit,ale jak se říká ČAS VŠECHNO ZPRAVÍ...Věřte mi,vím o čem mluvím a funguje to

joudic*
hodnocení

0x
jak ktere a zalezi na duvodu nevery.. ale rok a pul je mimo.

hodnocení

0x

Je to opravdu jen na vás a vaší lásce k partnerce. Aktuální stav vám jistě napoví - už vztah ukončila a přiznala, lituje toho? Máte děti?

Tady je příklad ze života:

Přijdou manželé k rozvodovému soudu. On má 95 let a ona má 92 let. Na otázku "Proč se chcete rozvést?” on odpověděl: "Pro nepřekonatelný odpor.”

"Jak dlouho to trvá?"

"Tak pár dnů po svatbě to začalo."
"Proč jste se tedy nerozvedli dříve?”
"Nechtěli jsme to kvůli dětem,” vysvětluje ona.
"Kvůli dětem? A to už nechcete vydržet?” ptá se soudce.
"Děti už zemřely.” odpovídá on.

Na vašem místě bych být nechtěl a nedokážu si tuto situaci ani osobně představit. Můžu jen doporučit dohodu s manželkou, že budete společně ekonomicky žít a vychovávat děti do jejich dospělosti, případně do nějakého věku, kdy bude snadnější úplný rozchod. Můžete se dohodnout i na volnosti stran sexu s jinými partnery, který však bude v zájmu rodiny mimo váš RD.

hodnocení

0x
A to se přiznala nebo zapírala? Může to o něčem vypovídat...

karelbeu
hodnocení

Ne ,přišel jsem na to sám . Navíc mě řekla že mě nemiluje . Já pravda jsem se jí nevěnoval tak jak bych měl ... Pracoval jsem !ale dělal jsem to přece pro rodinu ! Dnes už však cítím že ji nemiluju také ... Všechno mě to moc mrzí ... Zničilo mě to život .tak moc jsem ji miloval

Pak již není nač se ptát a vztah ukončit.

Bude potřeba se moc nedívat do minulosti. Raději žít "tady a teď". Budete se muset snažit se vším srovnat. Ať nežijete se záští a nenávistí po celý život. To právě občas bývá. Taky to znám od kamarádky. Zášť i po rozvodu.
Odpustit budete moci až poté, co vyhrajete nad sebelítostí. Já totiž věřím, že právě sebelítost v nějaké podobě, nedovolí se s ničím smířit a odpustit. Neříkám, že si odpuštění někdo zaslouží, ale zasloužíte si ho Vy. Zasloužíte si nežít v nenávisti. K té časem můžete jinak dojít.
Možná není správně slovo sebelítost, ale lítost.
karelbeu
hodnocení

Lítost? Ano lituji sebe ,děti i jí! Lituju ty roky společného života ,hezkých vzpomínek . Problém je že ona se tváří že se nic nestalo , omluvila se jen jednou! Řekla sice že toho lituje a že chce být semnou ! Proč? Zázemí peníze ... Teď nad tím přemýšlím a lituji dne kdy jsem ji potkal ! Opravdu jsem ji miloval ale nedokážu se s tím smířit !
Musí to být smutné zjištění a určitě pořádný šok. Když vás teda nemiluje, nechápu proč chce ve vztahu setrvavat a nejde za milencem? Ta nedůvěra už ve vztahu bude asi navždy
karelzich
hodnocení

Milenec se na ni vykašlal !
A to předtím nebo potom, co jste se to dozvěděl?
karelzich
hodnocení

Těsně před tím co jsem se to dozvěděl !
Takže nemá kam jít...
karelzich
hodnocení

Ano nemá kam jít .

anonimm
hodnocení

0x

Pokud vás už nemiluje, není co řešit. Tady je něco ještě horšího ( poradte.cz/... ) , ale oba dva na tom chtějí pracovat a dát to zpátky do kopy. Co vím tak jsou spolu a snaží se. Asi z pohledu chlapa už ta jistota a sladkost neposkvrněného vztahu nebude, ale možná se to časem alespoň přiblíží. Je to na vás jak to cítíte. Hodně štěstí

michalverner
hodnocení

0x
Celé odpuštění závisí na tom do jaké míry je muž ochoten být za idiota.

hodnocení

0x

To je podle mne neco, co nejde ovlivnit vuli. Skutecne odpusteni bud clovek ma ve sve prirozenosti a nebo nema. Vuli se prinutit...to bude akorat pretvarka. Treba i sam pred sebou, ale stale jen pretvarka a sebezapreni, ktere pravdepodobne dlouhodobe nevydrzi.

hodnocení

0x

Můj názor - stejný, jako většina diskutujících. Zradí jednou - zradí podruhé. Navíc, jestli řekla, že vás nemiluje, rychle ze vztahu pryč. Bude to bolet, ale čím dřív to utnete, tím dříve to přebolí a můžete začít třeba znovu. Jen se nenechte ukecat, je to cesta do pekel a dříve nebo později mi dáte za pravdu. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]