Nejste přihlášen/a.
Krásné ráno, chtěl jsem prostě napsat takovou zpověď co mě aktuálně trápí a čim si tedy procházim, poslední dobou se všechno nějak kazí, cejtim se strašně sám a opuštěný, teď se nemůžu ani zabývat koníčkami protože je zima takže o to to mám horší že jsem akorát pořád zavřený doma a nemám co dělat, a na televizi a na pc mě to taky pořád nebaví.
Dotoho pořád chodim jen do práce z práce a zase domů a pořád takhle do kola a to člověka nebaví, dotoho mám práci v německu protože nebýt německa tak jsem si nemohl pořídit byt do podnajmu protože jsou na západě unás v čechách katastrofální platy, a hlavně žádna práce a plno fabrik zkrachovalo zavřelo se kvůli tomu kovidu a už se některý ani nerozjedou ale poslední dobou jsem měl velký problém hledat v čr práci i dobře placenou a nebýt toho zahraničí tak jsem na pracáku a to já nechci. Jenže mě trápí to že člověk fakt jen pořád dře a člověk fakt pomalu nezná už domov a život když musí od pondělí do soboty povině chodit do práce a nemít ze života vůbec nic jen honit peníze ale za jakou cenu a za jakých podmínek a teď je taková blbá a nejistá doba že si člověk ani nějak nemůže dovolit si hledat jinou práci protože jí je málo jenže já už jsem i psychycky ze všeho vyřízenej z práce protože s už ani nepřipadám jak člověk ale jak robot kterej zná jen fabriku a práci a honění se za penězi život žádnej.
A to je vidět na starých kamarádech ze základky nebo který znám od mala nikdo nemá čas,každej má starosti mnozí mají rodiny, některý kamarádky jsou samoživitelky většina teda z nich ale člověk se nedočká ani zprávy ahoj jsi v pořádku a můžu přijít pokecat atd nic prostě jak kdybyste nikoho dnes nezajímali každej na vás z vysoka kašle a ještě kvůli tomu kovidu jsou lidi ve stresu a bez nalady dotoho se blíží vánoce takže namě jdou deprese výkyvy nálad a jsem ze všeho uplně nadně i z tý samoty, nedávno jsem holku měl ale lhala mi podražela nohy za zády s jinými a hlvně jen mě využívala jenže já chtěl taky rodinu normální holku a žít protu rodinu co mi bude dávat energii a důvod žít proco žít jenže v týhle době někoho normálního hledat snažim se mnoho let ale bez výsledku. Nechci si stěžovat ale ta doba opravdu pronás mladý není vůbec lehká ta doba je divná, nejistá stresová dotoho starosti abych nepřišel o práci a tim pádem ani o byt je to prostě nanic všechno :/. Dotoho v práci stres špatný nalady žádnej čas na normální život nanic už mě to všechno prostě štve že jak jsem naštvanej tak se mi z toho chce ze všeho brečet ani žádna podpora od nikoho :/. A němci když ví že jsem čech tak mě honí v tý práci jak robota kterej si nemůže ani odpočinout
Mladý muži,vítej ve světě dospělých. Takto žije 99% lidí. Pokud nechceš platit drahé podnájmy musíš makat 1x tolik a vzít si hypo a makat 2x tolik aby jsi ji splatil co nejdříve. Tomu se říká život. Tak žili a žijí určitě tví rodiče-že ano. Najdi si koníčka a přestaň fňukat. Můžeš si přece vzít na záda bágl a jít do přírody.Nic brekem nevyřešíš. Začni po večerech studovat,pochopila jsem že máš jen základku? S tou se nikam nedostaneš.Život je krásný a makat musí všichni-to je život, smiř se s tím.
p.s. já stará bába nechápu že si 99ˇ% mladých naříká na stres. Na stres je dobrá práce,koníčky,pěkná kniha a smích...Mladí vědí houby o životě a jen brečí. Tady ti nikdo nepomůže,to musíš sám. Zvedni se,otřep se a bojuj. Nikdo ti nic zadarmo nedá.
Základku nemám, mám střední školu ale dneska si člověk moc vybírat nemůže a musí brát to co je. Jenže mě to všechno štve prostě.
Ano, tak zkus vystudovat při práci vysokou... Já se na to dal ve čtyřiceti... po pěti letech dřiny má člověk lepší pozici na trhu práce... A denně si udělejte radost (káva, zákusek, telefonát, křížovka) - jsou na tom mnozí daleko hůůůř
Mladý muži,kéž by to šlo a my dva si to mohli spolu vyměnit. Jsem už bába,spoustu bolístek co k našemu věku patří. Děda je těžce postižen na duchu i na těle.Nohy neslouží a tudíž už moc nemůžu kam bych chtěla. Důchod nic moc...a nikdy nebrečím nad životem,ten mám moc ráda.Vybírám si z toho krásného života to ještě hezčí. Chodím na výlety,s babincem na zákusek a kávičku ap. Těším se ze zvířátek okolo sebe,raduji z vnoučat ap. Jsi mladý a kńouráš nad životem který si zařizuješ dle svého jak budeš žít. Pokud fakt nejsi spokojen tak to zabal v Německu a nechej se zaměstnat někde u postižených jako pečovatel. Přijmou tě s otevřenou náručí když máš SŠ a tam smysl života najdeš a zároveň si uvědomíš co je v životě důležité. Brečíš tady jak malý kluk,co jiného od života čekáš. Ten je takový jaký si ho uděláš. Máš nad mnoha ostatními jednu velkou výhodu. Tou je mládí a zdraví. Víc není třeba-ostatní si vybuduj a nefňukej.
Já Vám nijak pomoci neumím, ale přečetla jsem si to celé a je mi Vás líto. Ale to je všechno, co můžu pro Vás udělat. Jen asi radu, abyste to vydržel a neházel "flintu do žita". Jakmile se přehoupnou Vánoce a leden, tak už to bude lepší, protože pak už bude za chvíli březen a pak už je tady jaro a pak zase to léto a bude lépe...
Zdravím
Zkuste se na to podívat z druhé stránky, nemáte přítelkyni nemáte rodinu zase nemáte další starosti navíc a další honičku navíc, když je člověk sám tak přece jen po té práci i když je utahaný si může aspoň na chvíli lehnout odpočinout nemusíte jít s dítětem tam nebo onam chystat oběd a další a další věci, manželka vám nedělá scény kvůli tomu nebo onomu... Zdraví zatím je? Tak buďte taky rád vemte si co lidí leží ve špitálech a civí do stropu a čekají na vysvobození, to je teprv utrpení a nemůžete nic, pak lidé co mají nějaký hendikep jak jim to život omezuje otravuje ztěžuje... S tou prací máte pravdu je to z práce do práce a člověk se něco napachtí nadře já osobně říkám to není práce to je bitva No ale zase člověk je rád že to přežije a tak dále... Ty koníčky to je problém jestli teď nemůžete provozovat , člověk musí mít něco co ho baví, doporučuji jako náhradu knihu dobrou knihu z oboru co vás baví, půjčte kupte a čtěte čtěte co budete moci to je výborná věc, donuťte se přečíst z deset stránek a pak už to půjde samo... A pokud vás nic nebaví zaměřte se na knihy které řeší problémy jež máte teď vy, jsou knihy které pomohou i s tou psychikou ať přímo nebo nepřímo...
Je to tím, že nejste průbojný, spíše si rád stěžujete, psal jste sem už mnohokrát a mnoho rad jste dostal. I ohledně vaší partnerky, která vás jenom využívala, ale vy jste to tak nějak nechtěl vidět. Tak to má mnoho lidí, z práce do práce, doma další kolotoč. Platy jsou podle toho, kdo co dělá nebo co může dělat.
@skyrim - poslední dobou se všechno nějak kazí
Poslední dobou? Nezdá se, že byste za rok nějak pokročil...
Přiznám se, že jsem přečetla jenom kousek vašeho románu. Doba je taková, jaká je, s tím nic nenaděláte. Vy však dobrovolně žijete takový život, sám jste si vybral a nyní na to naříkáte. Máte několik zaměstnání, tak jak se můžete nudit? Co se týká vaší samoty, zřejmě bydlíte sám ve vlastním bytě. Jste sirotek? Nemáte ani rodiče, ani babičky a dědy, tety, sourozence? Nestýkáte se s nimi, nebo je nemáte? Ano, jsme nyní všichni hodně doma zavření, ale většinou každého něco baví, asi nejsem výjimka, když napíšu, že od jara do podzimu miluji práci na zahrádce, za špatného počasí dobrá kniha, pěkný film, když se nemohu sejít s kamarádkama, tak si voláme nebo píšeme, stále doma něco vyrábím. No vy přátele nemáte, víte, ostatní lidi nezměníte, jestli jste dlouho stále bez přátel, v něčem chybujete. Na to si budete muset přijít sám. Například my rádcové, co sem chodíme, máme tím několik virtuálních přátel. Tak hodně štěstí. Dokud člověk žije, není nic ztraceno.
Ahoj..a to jsi se někde dozvěděl, že se narodíš proto, aby sis jen užíval života? Život není primárně o užívání si, ale o přežívání. Užívání je jen díky dnešní době a díky tomu, jak si život nastavíš. Chceš se mít? Jezdi do německa dělat a neznej nic jiného než práci a domov, kde se vyspíš. Chceš i ze života něco mít? Uskromni se, nepracuj tolik, nevydělávej tolik a života tedy užívej-a to jde sakra poznat, když pracuješ jen, aby jsi "přežil"..to je pak štastný život. Málokdo se narodí do luxusu, že nemusí skoro nic dělat a peněz má hromady. Ale jen o penězích život není.
Nežiju proto, abych jen vydělával peníze a nic ze života neměl. A nebo si pak na stará kolena řekneš, jak jsi v balíku? K čemu ti to pak bude, když budeš v důchodě, cestovat tě třeba už nebude bavit, ty vlastně ani nebudeš zvyklý se bavit..užívat si. Budou nemoci, budeš pak už jen omezený v pohybu, touze, atd.
Už loni jsem vám na vaše předvánoční stěžování odpověděla, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Vy se prostě změnit nechcete a dál budete hrát tu hru na křečka v kolečku. Komu není rady, tomu není pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.