Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé velké fígle pro ulehčení života

Od: marenka* odpovědí: 100 změna:

Máte někdo tzv. babské rady, zkušenosti ze života, maličkosti na které nedáte dopustit? Kolikrát jsem tu v různých tématech objevila něco co se hodí, ale nerozebíralo se to právě z důvodu, že to nepatřilo k danému tématu.. Tak sem s tím ;)

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

marenko, tak nám nějak došla řeč- vyrazila jsi nám dech. Ale*vtip* stačí navodit tu správnou atmosféru a rozjede se to . Co takhle něco nakousnout?

marenka*
hodnocení

No já to napsala, dala sem a nic, tak si říkám začnu *smich* a v hlavě dutoooo *smich* leda že bych se zeptala... jaký prohlížeč je nejlepší? *haha*

papene*

:DNo přeci ten co mám já.To je jasný.*haha*

malvinka*

Kytko jsem na tom dnes stejně. Možná to má na svědomí změna počasí.

Napadají mne jen hlouposti prodloužení životnosti houbičky na nádobí nechá se projet myčkou spolu s nádobím. Na vyleštění a ovonění nádobí v myčce lze s úspěchem použít vyprázdněnou slupku od citronu.

marenka*
hodnocení

A já, jak se nerada patlám s knedlíkama, tak je konečně nekupuju ale vařím *smich* Přišla jsem na to, že těsto plácnu na obyčejnou potravinovou folii, zavinu ho jako bonbon a za ty konce chytím a šup do hrnce (zatím bramborový). A ručičky jsou čistý, kuchyň je čistá, pohoda

bozena*

zaOd té doby,co dělám knedlík v mikrovlnce,mám po starostech.Je hotový za 8 minut.

sebod*

Já jsem hrozná. Protože dělám stále víc věcí najednou, tak každou chvíli připálím nějaký jídlo. A pak čistit hrnec - hrůza *zed*. Ale mám zlepšovák. Do připálenýho hrnku nasypu malinko prášku do myčky, trošku vody a dát chvilku vařit. Odstavit, nechat vychladit a pak jde připálenina krásně odstranit *ua*

marenka*
hodnocení

Jéé, to jsem se měla dozvědět dřív. Nevlastním myčku a proto jsem vyhrála prášek do myčky *smich*. Darovala jsem ho *plac*

papene*

A já dnes připálila kastrol s krupkama.Paráda.*zed*

marenka*
hodnocení

To jste měli doma popcorn *smich*

doplněno 27.03.10 18:43:

Já už někdy dobře blbnu *sok* Dala jsem vařit brambory ve slupce... psi chtěli ven, tak jsme šli... po příchodu domů zasednu k netu... najednou slyším divné zvuky z kuchyně, říkám si co to je a *smich* Koukám jak tele na rozpálený hrnec bez vody a v něm syčely a praskaly brambory.

papene*

*smich*Nevím co to bylo, ale smrdělo to statečně.;)

Ty brambory asi taky moc nevoněly.:D

malvinka*

marenko tzv. ,,americké brambory dle marenky ,,*smich*

malvinka*

Tak odeber od montérek kystalickou sodu papene a vař.

papene*

Přelož mi to do češtiny.Mám skříplej káblík.:D

malvinka*

Krystalická soda na namáčení prádla k odstranění připečenin ideální pomůcka.

Kdysi jsem vařila polévku z kuřecích krků a odešla jsem z domova a zapomněla vypnout. Návrat po cca 2 hodinách kupodivu hasiči nikde. A já si zaboha nemohla vzpomenout na původní obsah hrnce. To co se v něm nacházelo vypadalo jako divné párky.:D

O aromatizaci obydlí se ani raději nezmiňuji svářela jsem ocet snad týden. *ua*

papene*

*vtip*No vidíš, zase jsem chytřejší.Díky.

Sodu nemám, koupim pro strejdu příhodu.;)

Vyprávěl jednou kuchař, že s kroupama se nesmí míchat. Ani jedinkrát. :DVyzkoušela jsem to a fakt. Když ani jednou nazamíchám a mají dost vody, nepřipálí se. Mám je ráda a vařím je často.*hi*

8976*
hodnocení

0x

1 . kdo jinému jámu kopá, sám do ní spadne

2. jsou lidé rovní a ještě rovnější-

3. kdo má moc chce ještě víc

4. rady a porady - Haštalská 8

5. pokud něco chceš tak si to kup

6 podej si stížnost na lampárně / kdopak si jěště pamatuje co je lampárna a kde byla?/

to zatím jen tak na okraj , ale asi jste myslela opravdu praktické rady...tak tady jedna:

čím víc masa dáš, tím je polevka lepší,,,,

doplněno 27.03.10 18:28:

přeji hezký zbytek dne

...

marenka*
hodnocení

nene, to by z tý polívky byl guláš :-P

malvinka*
hodnocení

0x

Za chvíli je zde Milan Cukrář s přípravou obalovaného masa*pivo*.

Naklepeme krkovici před klepáním vložíme do mikrotenového sáčku. A bušime.

Pří obalování vsuneme krkovici do sáčku nejprve s moukou a po koupání ve vajíčku do sáčku se strouhankou a pěkně obalíme přimáčkneme .*cteni*

papene*

A pak sežereme.:-P

Malé velké fígle pro ulehčení života
marenka*
hodnocení

To nás čeká zítra ;) taky jsme teď jedli dva dny francouzský brambory, aby jsme se těšili na pořádný žvanec *frajer*

marenka*
hodnocení

Tohle dělám s folií *placni*. Natáhnu folii, dám na ní maso, přikreju folií, naklepu, ve folii otočím, naklepu, otevřu folii, posypu moukou, atd. atd. ;)

doplněno 27.03.10 18:56:

A čím víc klepu, tím víc manža úpí... prý dělám krajku a ne maso *smich*

pt®

Tak Mařenka vaří bramborové knedlíky ve fólii a já je zabalím do kapesníku. Ale poslední dobou je vařím cestou domů. PT /stařenka/

doplněno 27.03.10 19:06:

Do kapesníku balím kynuté knedlíky.

doplněno 27.03.10 19:09:

Do velkého kapesníku /na koso/ od rožku, přes prostředek k rožku. To je vysvětlení, co?

marenka*
hodnocení

Já ještě nepřišla na fígl s houskovými knedlíky, tak je kupuju. Nevím jestli je můžu zabalit, když nakynou?

kytka*

jak zabalit?

marenka*
hodnocení

A převázat nití? nebo jak to drží pohromadě? *hi*

malvinka*

Marenko, vem si pekáč nebo větší hrnce do něj natoč vodu přes hrnec či pekáč nátáhni plátenko či starší slabší utěrku a zajisti ji prádlovou gumou. Až se voda začne vařit našupej tam knedlíky a přiklop. Knedlík se nerozvaří a není z něj slizoun. I kdybyl byl v sauně hodinu.*haha*.

doplněno 27.03.10 19:24:

a nebudeš muset kupovat,, papírový ,, knedlík

malvinka*

pt také jsem objevila kouzlo urychlováku:-P bramborový Mansfeld z Josefova Dolu dostupný místo nálezu Kaufland, ale v Praze nosí jiné jméno - není mým favoritem. Příjde mi zvláštní když nějaké knedlíkové auto, drandí ještě s teplými knedlíky z jednoho kraje do druhého.

marenka*
hodnocení

Stalo se mi v práci, že jsem si na kalhoty kápla olej (ze svačiny). Co s tím? Na olejovou skvrnu jsem rozetřela jar, přejela to vlhkým hadříkem a mastný pryč ;) Tak jsem mohla důstojně dojít domů...

kytka*

pěkný vyšší řízečky můžeš udělat , nakrájet tak 11/2 plátky masa ,lehce ale lekce jen poklepat obalit a dát do pekáče s tukem aby se pěkně pomalu pekly tak 3/4 hodiny. Pak by si pochutnal. A knedlíky houskový vařím z 1kg hrubé mouky -nasypu do mísy po kraji nasypu lžičku soli a uprostřed rozdrobím 1 kostku droždí zaliji vlažnou vodou cca 1dcl mezi prsty tam hodím na droždí špetičku cukru -rychleji vzejde. Když se udělá z droždí pěna -vzejde tak ještě rozklepnu 1 vejce a zamíchám a přiliji vlažnou vodu cca2 dcl a pěkně míchám, přidám nakrájené 2 housky nebo rohlíky, a stále míchám , nesmí to být husté ani řídké, pěkně aby se to nelepilo na mísu. Pak to vyklopím na pomoučněnou plochu ,řádně prohnětu a vrátím do mísy, přikryju utěrkou a nechám cca 1/2-3/4 h kynout. Vytvořím z toho 4 šišky, budou se zdát tenké , ale udělejte je delší a slabší ,oni se navaří. Vařím v osolené vodě 20 min. . Pak je vyndám a propíchám na několika místech ,aby se nesrazily. a krájím je na plátky, nití. Co nesníme ,balím po4 kolečkách do mikrotenu a dám do mrazáku, pak je to jak když najdeš. Někdy uvařím ze 2 kg a po vychladnutí s nimi nacpu mrazák, aby měl manžel až bude mít chuť na knedlíky. Kupované nemá rád. No tak nevím jestli jsem to dost jasně popsala?Jé kde jsou ty časy ,když jsem je vařila ze 6kg pro děti v létě. To se po nich jen zaprášilo.

marenka*
27.03.10 19:24
hodnocení

Díky *placni*

malvinka*
hodnocení

0x

Nyní mě pobavila TV Prima poradila skvostně lidem. Mají mít v době krize odloženy 3 platy dopředu, pro případ ztráty zaměstnání.

kytka*

*sok*tak to je gól to teda se jdu zavrtat na 3 měsíce pod zem*sok*

doplněno 27.03.10 19:04:

já na telku moc nekoukám tak jsem o tu radu přišla:D

marenka*
hodnocení

Jo, to jsem měla, odstupné na jaře. Říkám si budu holka chytrá, neutratím, uložím... Nový zaměstnavatel platí jednou za čas.. tu dá tisícovku, tu dá dvě, podle nálady *cert* Na jídlo to stačí, ale jak přijde datum poplatků, tenčí se rezervy, tenčí *plac*

papene*

Tak nějaké veselejší téma.Co letní čas?*ee*

Malé velké fígle pro ulehčení života #2
marenka*
27.03.10 19:18
hodnocení

a kdy? *hi*

sebod*

Letní čas? Dnes v noci. Uáááááááááá

sebod*

To je veselejší tema? *bzum* Budeme spát o hodinu míň, ach jo. *plac*

malvinka*

Hlavně počasí

marenka*
hodnocení

jééé teď byl v televizi můj pes mopes *srdce*

papene*

A co sem hodit nějaké fotky?

marenka*
hodnocení

Jéé díky ráda ukážu

Malé velké fígle pro ulehčení života #3
marenka*
27.03.10 19:21
hodnocení

a

Malé velké fígle pro ulehčení života #4
sebod*

To jsou teda krásný prasátka *smich*:D

kytka*

jé ty jsou správnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý*hej**srdce*

marenka*
hodnocení

*srdce*děkujeme! Ono to je plemeno, které se půlce lidí nelíbí, a půlce ju. Nemaj čumák, ocásek jako prasátko,stočený na zádech. Funěj, chrochtaj a do toho vykulený oči *smich*

doplněno 27.03.10 19:28:

jo a prskaj, na to vždycky upozorním, když si je chce někdo pohladit.. udělají fuuuf a člověk je nahozenej *smich*

papene*

Těšilo nás.A prosím představit.

marenka*
hodnocení

Ta koulička je Tobiášek, 4 roky, máme ho od štěněte, ten druhý co sleduje agility na noťase je Maxík, v únoru rok, máme ho od listopadu-nechtěli ho bývalí majitelé. Je to hubeňour a šíííleně zlobí. *uspech*

papene*

To chrochtaj i ve spánku?

malvinka*

ano a máme další pohodové téma jak odnaučit psa v noci chrápat.

marenka*
hodnocení

Chrápou strašně *smich* ale já jsem si tak zvykla, že když náhodou nechrápe, tak koukám co se děje *slunce*

binka*

Ty jsou tak ošklivý, až jsou krásný ...pardon. *smich* A jak jsou pěkně zmačkaný...

marenka*
hodnocení

Taky se umějí pěkně chechtat

Malé velké fígle pro ulehčení života #5
kytka*

to je sranda a když chrápou prděj taky?*frajer*

marenka*
hodnocení

Jasně, hlavně u televize, když leží u nohou.. ale zas když to uteče člověku, má to na koho hodit *smich*

marenka*
hodnocení

na chvíli se odmlčím *plac*jdeme kakat čůrat čuchat *uspech*

doplněno 27.03.10 19:50:

A až přijdu, tak se podívám na Papene krásný pudličky ;)

papene*

*uf*Když ono je to těžké vyfotit je najednou.Chvilku nepostojí.

Malé velké fígle pro ulehčení života #6
marenka*
hodnocení

*srdce**srdce**srdce**srdce* pro každou jedno. Jsou naprosto nádherné, holčiny zlatý.. Já bych je uňufala, utrápila láskou. *pusa* Papene, Vy taky asi nemáte moc místa v posteli *frajer*

papene*

:DNejstarší už nevyskočí,Neli je naučena v pelíšku.Jen Pegi má privilegia.

Malé velké fígle pro ulehčení života #7
kytka*

to jsou malé čertice*cert*sranda,černé jak uhel

papene*

;)Tady to je vyjímka.

Malé velké fígle pro ulehčení života #8
binka*

Ty se ale u Vás mají, holky.

Papene, nezlobte se, ale před časem jste měla obavu o vašeho pejska, tuším mu bylo kolem 18-ti let, to je ta šedivá na fotce?

doplněno 27.03.10 20:46:

No jo, vždyť je u každé doplněn věk ...*bzum*

papene*

:)Nezlobím se.

Ano to je Pam.*modla*Strach mám čím dál větší, protože vím, že její čas už se blíží.*plac*

Malé velké fígle pro ulehčení života #9
binka*

Já jsem Vás nechtěla rozplakat...třeba tu ještě s Vámi bude hóóódně dlouho, nevypadá, že by strádala...*slunce*

kytka*

Nesmutněte ,vždyť i nám se ukrajuje čas*srdce**slunce*a na světě je pěkně

binka*

Jejda, to jsem tomu dala! Přešli jsme díky mně na smutné téma ... to mně moc mrzí, omlouvám se ...*nevi*

kytka*

a teď bychom se mohli rozepsat co koho baví nejvíc, ať obrátíme list

doplněno 27.03.10 21:02:

čím si děláte radost?

binka*

Když odpovím první já, bude to zase o kytičkách nebo o jídle ...:D

kytka*

no u mě taky a to není nic špatného, ne?

binka*

Určitě ne, vidím, že Papene má pěknou terásku ,moc se mi líbí. O jídle tuto hodinu už radši ne, bylo mi dnes rodinou naznačeno, že jsem pěkná ... ach jo, já vím...*plac*

kytka*

Takovou terásku bych brala, bohužel nemohu mít vše. Už se těším až vytáhnu sezení a bude pohoda, budu onípávat kytičky,zalejvat,než to obejdu tak je to taky hodinka, tu ďobnu, tam přepíchnu, posedím s dobrou knížkou, haldou časopisů bez kterých neumím žít. Vezmu si k tomu láhev vody a upíjím a polejvám se , opékám se na sluníčku ,ach jak to miluju.

papene*

;)Nic se neděje.Takový je život.

Na chvilku se vzdálím.Musím je jít vykoupat, zítra je čeká stříhání.:DA to ony milují.

papene*

*uf* tak to máme za sebou.*uf*

Malé velké fígle pro ulehčení života #10
kytka*

a zítra půjdou na jarní sestřih,jo? A sama je stříháte?

marenka*
hodnocení

*ua*zítra dostanou holčiny jarní sestřih *slunce* já kluky už taky vykoupala, oni jsou pak krááásně sametoví *srdce* jenom jsem zapomněla koupit louh na odpad *zed*

papene*

:)jj, proto jsem si pořídila ty dvě, aby to tak nebolelo.

Malé velké fígle pro ulehčení života #11
papene*

:DKdepak, to by to dopadlo.Mají svojí paní, která za nima jezdí.Zase budou mít chvilku klid a já taky.

*smich*Vždyť už to nebyla rasa pudl, ale nějaký méďa.Pu promiň.;)

Kdy budete dělat opatření proti klíšťákům?

Malé velké fígle pro ulehčení života #12
marenka*
hodnocení

Já už dala kapičku v únoru, objevila jsem blechu tak klucí dostali Frontline. Očkování nee. Oba dva snáší i normální očkování špatně, Tobín mi před rokem natekl a zkolaboval, takže dávám jen co je nezbytně nutné *nevi*

Fuj ale to velký klíště je hnusný *blee*. Já přemýšlím že si koupím obojek proti klíšťatům,blechám,vším a komárům.. žhavá novinka ;)

papene*

:DA proti blbcům nedělají?

marenka*
hodnocení

Tak to nevím *smich* Já zkoušela zmizík a nic.. pořád jsou *zed*

doplněno 28.03.10 00:41:

Ovšem... položme se na otázku *uspech*co je normální? pokud se blázen chová jako blázen, tak se vlastně normálně chová jako blázen. Kdyby se blázen nechoval jako blázen, tak by vlastně nebyl normální, protože normálně se blázen chová jako blázen *haha*

papene*

*stop*jj a jeden se právě nachází nedaleko.*afro*

Už jste si vybrala ten prohlížeč?Já zkusila operu a nic mně to neřeklo.*nevi*

marenka*
hodnocení

Já chroma, a taky se mi nelíbí *plac*Chyběli mi tam ty moje vychytávky *frajer*

doplněno 28.03.10 00:44:

jééé teď koukám na hodiny *sok* no těpic. Jdu do hajan, přitulit se k hafíkům *pusa* Přeji dobrou hezkou noc a ještě lepší ráno *srdce*

papene*

*stop*Tak nebudu pokoušet osud a zůstanu u starého.:DPři mém štěstí by se mi vše rozházelo a ty následky nechci ani domyslet.:D

papene*

Přeřídit hodiny!

Dobrou

Malé velké fígle pro ulehčení života #13
ar*

a co takhle opereta?*smich*

:)Toto jsou moc kráááásní pejsci! A povahově úžasní. ;) Potkáváme dvě fenečky, jakoby těm vašim z oka vypaly, ale Dorotka se jich bojí. Než jsem si uvědomila, že to je těmi neuvěřitelnými zvuky, které dělají.*vtip*

marenka*
hodnocení

;) Děkujeme, jsou to moje dětičky *pusa*

papene*

*nevi*Co myslíte, že to bude?

Malé velké fígle pro ulehčení života #14
binka*

To je zamiokulkas, že? Tak toto je nový list.

papene*

Ano je to zamík.Nový list, kdo by to do něj řek.;)

binka*

To já už poznám, je zatočený jakoby do vrtule.

Mně teď zamiokulkas zrovna odkvetl, poupata na ukázku v této diskusi :

poradte.cz/...

papene*

Díky.Příště už budu vědět co je co.

hodnocení

0x

To čumím. Ty poupata sou pěkný.

Když se moje matka odstěhovala tak sem veškerý rostlinstvo doma zrušil. Todle ale vypadá že bych to doma možná snesl...*palec*

papene*
marenko a jaký je ten aktivnější?Pro ty , kteří nevědi.viz níže:
(Já když to vezmu z druhé strany, psí, tak mám dva. Jeden z nich se "snaží" o všechno, Pes,fena,plyšák,polštář,to je úplně fuk. Druhý si čuchne k háravé feně a znechuceně odchází)
binka*

Zrušil?! Já nemám sílu cokoliv vyhodit...

Když najdu fotku, uvidíte i květ v plné kráse.

papene*

*bezim*honem hledat*bezim*

doplněno 29.03.10 21:36:

*bezim*

binka*
29.03.10 21:34

Provedu! *jasne*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pozor, teď to přijde ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]