Nejste přihlášen/a.
Třídní schůzka to za mým mladých let bylo SRPŠ a to je něco jiného než chlastačka v baru. Na sraz se spolužáky chodím pravidelně každých 5 let a to je nám už hodně přes dvacet, žádný problém to nikdy nebyl, hraje hudba, tančí se, zpívá, pije, jí a povídá se o všem možném mimo politiky a chvástání se tím co vystudovaly naše děti a dnes už i vnuci.Prostě se bavte a neopijte se.
Přesně takové třídní schůzky se mi vybavily po přečtení otázky. My tedy máme s bývalými spolužáky "SRAZY". Pak se mi ještě vybavila účast "HUJERŮ" na třídní schůzce.
Jenom ne se opít! To si způsobíš trapas a budeš tématem na další dny. A pak už teprv nikam chodit se spolužáky nebudeš. Vždyť Ti nejspíš není 18, tak o alkoholu vůbec neuvažuj. Prostě seď a poslouchej, zasměj se, když bude veselo. Nikdo tam od Tebe nečeká žádné proslovy a projevy. Buď v pohodě, klidnej, vtipnej, nepředváděj se, nemachruj, nestěžuj si na nic, nekritizuj, nefňukej, že jsi nejistej a že máš nějaké obavy,... a pozoruj a dělej si obrázek o jednotlivcích. Uvidíš, že bylo zbytečné se nervovat a že to bylo užitečné poznání. I když odhalíš něco negativního, tak aspoň budeš v obraze.
A fakt je pro Vás takový problém se někoho (kohokoli, vedle koho si zrovna sednete) zeptat, jak se má, co dělá? Copak nevíte, že lidi chtějí mluvit hlavně o sobě, protože jsou sami sobě tou nejdůležitější osobou?
Takže ani nemusíte mluvit, stačí se v příhodný okamžik zeptat, jak se mají a občas doplnit nějaké to: "Fakt, jo? No to jsi teda borec. To se ti teda povedlo. No je báječné...atd." aby viděli, že je posloucháte. Takové introverty jako Vy totiž spolužáci potřebují. Komu by jinak říkali ty svoje historky, kdyby všichni mluvili a nikdo neposlouchal? Pokud dodržíte tuto radu, budou všichni říkat, jak se s Vámi báááječně povídá a jaký jste báječný společník.
Mám to vyzkoušené, věřte mi, a to nejsem introvert. Docela mě ale na takových srazech baví pozorovat lidi, jak o sobě rádi mluví.
Více se můžete dozvědět třeba z knížky: Dale Carnegy: Jak získávat přátele a působit na lidi. První vydání u nás vyšlo myslím už v r. 1947 (možná i dřív) a tam uvedené rady stále platí, kniha se stále vydává. Jako introvert se dost poučíte.
Tak si ten sraz užijte.
Možná, že Vaši spolužáci jsou inteligentní lidé a optají se sami na podrobnosti, abyste se sblížili. Odkud jsi, kde bydlíš ve městě, jak se líbí ve škole atd.
Jinak stačí sledovat cvrkot, když někdo něco bude povídat, tak se zasmát, připít, sledovat, co kdo pije a dát i to nealko, hlavně do sebe nelámat alkohol, to je akorát pro ostudu.
Méně upjatosti a domýšlivosti, že já jsem ten důležitý, od kterého se čeká zábava. Určitě tam budou i jiní kluci, kteří budou sledovat jen cvrkot.
Hlavně se nepředvádět a vše s rozumem, nesnažit se triumfnout ostatní, aby všichni viděli.
----------------------
Jako neznalý můžeš klást doplňující otázky. Třeba ta učitelka s drdolem to je ta Nováková, nebo co učí přírodopis?
Nebo se optat, kam za sportem. Ale určitě bych chtěla vědět, jak často se do toho baru chodí, jestli jen na začátku roku, a na konci šk. roku, nebo každý měsíc? To by se jaksi moc nelíbilo, kdyby každý měsíc, lezlo by to do peněz a lepší by bylo se potkávat při sportu, kultuře atd.
Liska5 neopisovala jsem, jenom máme stejný názor.
Trochu mi to nesedí -sraz ze spolužáky a jste nový? Nebo to jste na nové škole nový ročník a je to seznamovací sraz? A je vám vůbec 18+? pokud ne tak ...(nedbudu moralizovat,s kámošema jsme chodil na pivo od 15) ale bylo by velmi netaktní a trapné nepřijít střízlivý,opít se až tam no budiž ,stává se ale přijít již? to ne
NE nejsme-jsem jen jako Diesel nebo jako Majkl Chris-když vyčerpám počet odpovědí!
Proč bych měl být? jak jste to vyčetla?
To je možné ale barvy neurčuje kdo je kdo-u některých jsem správně zelený,jako bývalý všivák-nikoliv lampasák-lampasy totiž měla jen generalita s důstojnící jsme měli jen všivky!
Jinak pokud tomu hovíte-tak prý údajně není problém zjistit adresu ze které jsou příspěvky odesílány,já to nevím, a nepotřebuji a Vy si myslete co chcete ale v tomto mám pravdu a nemám důvod lhát.
No tak, pak je někde chyba!?!
Dosud bylo, že když tazatel komunikoval ze stejné mailové adresy, ale pod jinou přezdívkou,
tak jeho odpověď zmodrala.
Občas se tu objeví vykuk, který se zeptá a následně si sám odpoví. A takto se prozradí.
A musí to být chyba? jak píšu výše-projeďte IP adresu a bude jasno.nemám důvod ptát se na 3,14čoviny a ještě k tomu odpovídat!
Jasně trpím rozčtvrcením osobnosti-projeďte IP adresu a bude Vám jasno!
Zkouším jaká bude barva nyní!
Ne ani syn a ani manželka ledaže by někdo přihlásil na vifi a rozlousknul heslo-ale toto jsem zkoušel a po vyjití z bytu mám signal tak slabý ,že to trvá takměř věčnost se jen přhlíásit natož odeslat příspěvek .Ale ono je to stejně jedno-alespoň mně a ostatní? myslete si co chcete-je mi to šumák
Ne, já si opravdu nemyslím, že byste to psal vy. Ale když jsem poprvé viděla váš modrý příspěvek pod dotazem tohoto tazatele, napadlo mě, že to může být třeba syn nebo mladší bratr a právě mě zajímalo, jak na to zareagujete. Ovšem pokud tato možnost odpadá, pak je to asi skutečně pouze nějaká chyba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.