Nejste přihlášen/a.
Když je něčeho méně - např. se nějaké plodiny urodí menší množství tak její cena jde většinou nahoru - to pěstitelé chtějí mírt stejné zisky bez ohledu na produkci?
Ale nyní mě zarazilo spíše překvapilo nebo udivilo, ale to není poprvé co takové věci stávají takže ta informace mě ani tak moc nepřekvapila.
Další zpráva o útoku na ropná pole v audské arábii.
Na webu jsem četl: K odpovědnosti za útoky se přihlásila jemenská povstalecká skupina Húsíů.
Ale nikde jsem se nedozvěděl proč a za jakým účelem to udělali?
A kde berou na tuto sabotáž finance - případně kdo je sponzoruje?
Musíte číst častěji. Cena za zboží odpovídá (v průměru) nabídce a poptávce. Pěstitelé chtějí mít maximální zisk. Ale zákazníci by vysokou cenu neakceptovali a nakoupili by jinde, popřípadě by přešli na něco jiného místo jablek na banány.
A Saudská Arábie válčí v Jemenu, tak není nic divného, když jemenci provedou sabotáž u svého sousedícího agresora, aby zakusil stejnou medicínu, kterou ordinuje jemencům.
Účelem podnikání je zisk, uspokojování potřeb. Nabídka, poptávka, náklady, zásahy státu ect. Zvedají se platy/mzdy, nová technika, proč by ceny na to neměly reagovat když stoupají náklady? Další je mršení cen dotacemi. Kdo bude podnikat bez zisku, nakonec to ani není podnikání. Přečíst si Kapitál, něco o ekonomii.
Ale nyní mě zarazilo spíše překvapilo nebo udivilo, ale to není poprvé co takové věci stávají takže ta informace mě ani tak moc nepřekvapila. To je myšlenka.
Není problém si dnes výrobek pořídit podle ceny, rozdíly jsou někdy úžasné, kdo chce, ušetří. Drahý nevydělá.
Můžete to zkusit vyrábět/prodávat za levno.
Proč vznikají války, spory mezi občany?
Není to úplně k věci, ale ihned po útoku na ropná zařízení v SA jsem si vzpomněl na legendární seriál Dallas. Tam bylo něco podobného. John Ross Ewing II., známější spíše jako Džejár, potřeboval zvýšit cenu ropy na světových trzích. Zaplatil tedy žoldáka jménem B. D. Calhoun, který v SA provedl útok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.