Nejste přihlášen/a.
Chodila jsem 1x ročně na preventivní prohlídku ke gynekologovi, který nyní vážně onemocněl. a přestal ordinovat.Nikdy jsem za stěry u něho nic neplatila .Lékař říkal, že 1x ročně mám nárok, aby to hradila moje pojišťovna.Nyní jsem přešla k jinému lékaři, který běžně od každé ženy , i když jde jen na preventivní prohlídku za tyto stěry vybírá 50 kč.Je to správně?Marie.
U nás se platí za použití jenorázových zrcátek.
Za stěry ne.
Takže se na to informujte, abyste nakonec neplatila za oboje zrcátka+stěry jednou tolik.
Možná, že to v ordinaci formulovali takhle, ale ty peníze jsou vlastně i za zrcadlo dohromady.
Za zrcadlo se platí různě 20 - 30 - 50 korun.
Platit zrcadla /dle vloženého odkazu/ se ani nemusí, pokud lékař použije kovové zrcátko. Ale to se musí potom sterilizovat.
Pokud platíte něco navíc jiného, lze se na to informovat přímo na Vaší zdravotní pojišťovně, dočtete se v tomtéž odkazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.