Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trest smrti na elektrickém křesle

Od: bako odpovědí: 16 změna:

Co si myslíte o trestu smrti na elektrickém křesle?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Myslím si, že by trest smrti neměl vůbec existovat.

doplněno 17.03.19 13:33:

@BabaJaga > i jen jeden, jediný justiční omyl je dostatečný důvod pro celosvětové zrušení trestu smrti.

PS: Manipulaci bych od Vás byla nečekala.

Taky si myslím,ale pro opravdu usvědčené vrahy / nemyslím zabití/ , pro ty, kteří se v zabíjení vyžívají, dělá jim radost utrpení obětí, by měly být galeje, uranové doly, prostě trest odpovídající vině. Trest smrti je pro ně příliš mírný.

Nepřeji nikomu žádnou tragédii. Ale myslím si, že kdyby rádkyni IZ někdo zprznil a následně zavraždil děcko, mluvila by asi jinak.

Ve zvlášť závažných trestech, jako když nemakačenko zabije babičku pro 250 Kč, nebo je to násilí na dětech, bych klidně pro trest smrti byla. Lumpové by se aspoň něčeho pak trochu báli. Co si jinak myslet o recidivistovi, který je ve 40 letech celkem 17 x trestaný? A že podobných není málo. Myslíte si, že ho vězení napraví? Spíš se tam přiučí, co dosud neuměl.

Někteří lumpové se budou zadarmo živit až do smrti. Manželé Stodolovi, heparinový vrah Zelenka a další. Třeba i ten humánní Američan, který na návštěvě ČR vyvraždil v Brně hostitelskou rodinu. Ten měl ale naštěstí tolik slušnosti, že to ukončil sám. Jaga.

enozajohot

BABAJAGA>

Je důležité oddělit trest a ochranu společnosti, před osobní pomstou, protože ta do zákonů a následných trestů nesmí zasahovat. Takže možná, že by souhlasila, ale právě proto je důležité, že zákony tvořil člověk, který za ní nesledoval osobní pomstu.

Protože jak se můžeme z minulosti přesvědčit, tak třeba v ČR za posledních 100let dostalo trest smrti a bylo popraveno několik tisíc lidí, přitom jen malá část ho dostala možná právem.

Už vůbec nechápu tvojí touhu popravovat lidi, co nedostanou ani trest doživotí.

Odpusťte, IZ, nebylo to myšleno osobně, nepřála bych nikomu šílený zážitek. Já ho, bohužel, mám. Moje sestřenice byla v 17 letech znásilněna, zohavena a zabitá. Byla to tragédie pro všechny příbuzné. Její rodiče to neustáli, rozvedli se, matka později umřela v blázinci.

Proto se mi nesmíte divit, když volám po trestu smrti. Podobné zrůdy si ani nezaslouží žít a my je tady hýčkáme ve vězení se vším komfortem. Televize, tělocvičny, dobré jídlo. Jeden příbuzný ve věznici pracoval, tak od něj vím, že se vězňové opravdu nemají zle. Jen svoboda jim chybí.

Pokud někdo ukradne v sámošce salám, nebudu nekompromisní. Ale v případě úmyslné vraždy nevidím jiný konec. Zabil jsi? Život za život. To samozřejmě, neplatí třeba v případě, kdy řidič přejede chodce. Pokud to nebylo úmyslné. Jaga.

Navíc je situace zhoršená tím, že v naší zemi je to samý cizinec, Ukrajinec, Bulhar, Lotyš, Kazachstánec a mnozí se často chovají jako utržení ze řetězu. Tolik jen můj názor, který nikomu nevnucuji.

hodnocení

0x

Tady je dost názorů.

hodnocení

0x

Trest smrti je definitivni, cili je potreba jistota. Jinak jsem pro to, aby byl odstrasujici a bolestivy...

hodnocení

0x

A co Vás vlastně zajímá? Trest smrti jako takový, nebo to elektrické křeslo? Jsou i jiné způsoby, jak vykonat trest smrti. Není to pouze elektrické křeslo.

A pozor! Mnozí lidé si pletou justiční omyl trestního práva s politickými vraždami. Těch u nás bylo opravdu hodně, ale nemají vůbec nic společného justičním omylem trestního práva. A těch u nás teda za posledních 100 let opravdu mnoho nebylo. Žádné tisíce to nejsou. A vůbec nejde o nějakou osobní pomstu, to je strašně zjednodušený pohled na tak vážnou věc. Iz zde napsala, že i kdyby mělo dojít pouze k jednomu justičnímu omylu v trestním právu a byl by popraven nevinný člověk, že už to je důvodem k celosvětového zrušení trestu smrti. Nemám ten samý názor a nejsem krvelačná. Ono to totiž v dnešní době není tak snadné odsoudit někoho k trestu smrti. Ti, kteří dostanou trest smrti, čekají na výkon rozsudku mnohdy dlouhá léta a mají možnost usilovat o změnu rozsudku a dokázat svou nevinu. Ale když už teda mluvíme o někom, který byl odsouzen k trestu smrti, tak to určitě nebylo za to, že někomu ukradl kabelku, ale proto, že on sám zavraždil někoho úplně nevinného a určitě se ho neptal, jestli chce žít. Bylo mu jedno kdo to je. Jestli dítě, nebo dospělá osoba. A dnes jsou už odsuzováni k trestu smrti jenom mnohonásobní vrazi a recidivisti, kteří si třeba z první vraždu odseděli třeba 15 a víc let a sotva je pustili, zavraždili znova. Nebo sérioví vrazi, kteří třeba několik let unikali justici a zavraždili i desítky lidí. Tak takové zrůdy musí společnost zlikvidovat způsobem, který má k dispozici. A to je trest smrti.

Rozhodně je mi daleko víc líto těch zmařených nevinných životů a jejich rodin, které s tím musí žít celý život, než nějakého vraždícího a nenapravitelného šílence. Přála bych těm, kteří obhajují zrušení trestu smrti poslouchat výpovědi těch pozůstalých. Určitě by se i v nich zvedla vlna velkého soucitu s tak strašnou a nenapravitelnou křivdou. Tomu já říkám, že justice chybovala a neochránila nevinné lidi před nebezpečím a došlo justičnímu omylu tím, že třeba propustili usvědčeného vraha znova na svobodu.

Jen bych ještě dodala, že těch "obrácených " justičních omylů je nespočítaně víc, než těch, o kterých mluví třeba Iz. A při těch, o kterých tady mluvím, nemilosrdě umírají děti, ženy, muži. Prostě obyčejní a nevinní lidé. Jen měli tu děsivou smůlu, že se ocitli v blízkosti takového vyvrhele lidské společnosti. Tak co teda s tím? Ptám se opravdu se zájmem těch, kteří obhajují zrušení trestu smrti a ohání se tím, že by MOŽNÁ mohlo dojít k justičnímu omylu. Ale i vrazi mají advokáty a jsou souzení. A jakého advokáta má třeba to dítě, které jde ze školy domů a dostane se do spárů tohoto vyvrhele?

enozajohot

1) Mě je úplně jedno, jestli se to nazve justiční omyl, nebo politická vražda spáchaná justicí, nebo msta národa po válce, nebo nějak jinak. Ale pouze v ČR je tisíce lidí, kteří byli posláni justicí na smrt. A přitom jen menšina právem. Pokud dokáže justice poslat na smrt nevinného, tak nemá mít takové právo.

2) Který vrah odsouzený na doživotí znova v ČR vraždil? Prosím jedno jméno? Takže nejde o žádnou ochranu, ale pouze mstu.

3) Takže justice dle tebe chybuje, že propustí vraha ale té samé justici chceš dát možnost posílat lidi na smrt? Nechápu.

Vy mi nerozumíte. Česká republika není celý svět. Znám takové případy, ale to by Vám stejně nic moc neřeklo. A já se nechci hádat. Napsala jsem svůj názor. Vy máte jiný. Vím, že já Vás nepřesvědčím a ani se o to nebudu pokoušet. Jo, kdybych věděla, že tím něco změním, tak bych bojovala. Ale takto ne.

enozajohot

Ano nejsme celý svět, ale protože žiji v ČR a nejspíše bych byl souzen českou justicí ,tak řeším tu.

A ta byla oproti té celosvětové ještě velice mírná, protože v jiné zemi dokázala zabít i milióny nevinných.

Raději budu v této zemi živit pár doživotně odsouzených, než bych dal justici možnost zabít.

Asi jste přehlédl, že zde nemluvíme o české justitci, neboť dotaz zněl na elektrické křeslo. A to u nás nikdy používáno nebylo. Já mluvila obecně, nejsem zahleděná pouze do své země. Vy se vyjadřujete pouze k části otázky, která se týká trestu smrti. Proto jsem se tazatele ptala, jak svou otázku myslí. Ale Váš názor Vám samozřejmě nevymlouvám, je to Vaše svědomí a cit k ostatním. Nejsme všichni stejní a každý má právo, myslet si co chce. Já se samozřejmě ztotožňuji s názorem Jagy, toť vše. Nedívám se na tak závažnou otázku pouze z jednoho úhlu.

Navíc Vy tady píšete o nějaké osobní pomstě. Ale tak to přece nikdy nefungovalo.

michalverner
hodnocení

0x

Proč ne pokud jsou důkazy a pokud ne křeslo tak tetovat na čelo ať všichni vědí s kým mají tu čest.

Copak o to, to by nebyl tak špatný nápad. Ale jak zabránit dotyčnému, aby si to sám nějak nedotetoval a už by se v tom člověk nevyznal. Navíc může nosti přes čelo nějakou tu čelenku a víme prdlajs. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]