Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis pana režiséra Ludvíka

Od: obcancr* odpovědí: 12 změna:

Vážení politici a státní úředníci,
nepřeji si, abyste mě každý den neustále masírovali a stresovali údaji o tom, že každý novorozenec má batoh s dluhem 111 000 Kč, nebo že se Česká republika zadlužuje každou minutu jedním milionem korun. Takové zprávy jsou mi k ničemu, protože i když vypnu všechna světla, topení, netelefonuji, zamknu se v bytě a nikam nevycházím, nic s tím neudělám.
Na takové zprávy mám pro všechny šéfy této země jedinou odpověď: když neumíte udržet na uzdě státní finance, když neumíte hospodařit, jděte od toho!
Ten 1 bilion 300 miliard korun, které se na mě snažíte hodit, to není dluh nás občanů - to je VÁŠ dluh! Tento dluh jste vyrobili a rozjeli VY. Dělejte si s ním, co chcete, a neobtěžujte nás údaji, které nemůžeme nijak ovlivnit. Země se zadlužuje rekordním tempem, ale já ne. Já na
dluh nežiju, naopak, snažím se mít na kontě neustále nějakou tu rezervu v násobku několika měsíčních platů. Nikdy v životě jsem nikomu nic nedlužil. To bych raději umřel hlady!
A běda, dozvídám se, že ten VÁŠ nesplatitelný dluh máme teď splatit MY.
Víte, jak to v dějinách dopadlo - v Praze letěli radní z oken radnice už třikrát a není důvod, aby neletěli po čtvrté. Možná je právě těch 888 milionů za projekt Opencard poslední kapkou, po níž přeteče pohár.
Myslete na to, vy, politici a úředníci, kteří nám vnucujete, že jsme v tomto státu na pokraji katastrofy. VY jste tento stát dovedli na pokraj té katastrofy. My výši platů, daní, penzí, odvodů zdravotních či sociálních, stejně jako stanovení výše všech podpor a příspěvků
neurčujeme. Pamatujte na to, že od poslední společenské změny uplynulo právě 20 let, a to je v Čechách, jak známo, první předpoklad pro dějinnou změnu. Varuji vás, vzpamatujte se, vezměte rozum do hrsti a začněte pracovat na změně. A až budete mít situaci pod kontrolou a budete nám moci oznámit, že Česká republika snižuje své zadlužení o jeden milion korun za hodinu, pak se pochlubte. Do té doby nás neobtěžujte stresujícími zprávami o vaší kolosální neschopnosti.
S pozdravem občan Bedřich Ludvík.
Více o autorovi: Bedřich Ludvík
Dramaturg hrané tvorby ČT, autor a režisér dokumentů s písničkou, spisovatel a písničkář. Přivedl k životu filmy jako Smradi, Kuře melancholik, Kytice, Výchova dívek v Čechách a přes 50 televizních filmů - za všechny jmenujme cyklus o lidech postižných zločinem - Oběti. Vydal (zatím) čtyři knihy

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

I když sám osobně mám dluhy, tak jsem si je udělal sám a na nikoho je neházím...

NEZBÝVÁ NEŽ S DOPISEM SOUHLASIT!

jabraka*
hodnocení

0x

Tuto prekérní situaci by si všichni občané Č.R.,nejen pan Bedřich a já,měli rychle uvědomit a chápat správně.A také myšlenka o šetření je správná,jen by to šetření nemělo padnout na chudé,ale na ty,kteří si půjčují a nevracejí miliardy.

JABRAA

šetřit musí všichni, proč jen bohatí!

že by diskriminace? nebo závist, ale ta je všude na světě.

hodnocení

0x

to už tu bylo před měsícem,

pt®

Jabraka zřejmě myslel ty chudé, kteří nejsou chudí z lenosti, ale asi invalidní, nepohybliví nebo jinak dlouhodobě postiženi, zřejmě ty, kteří jsou závislí na dávkách pro nemocné a invalidy. Protože zdravý a pracovitý člověk nemusí být nutně chudý. To je i můj názor. PT /stařenka/

pt, ale to už zavání slovíčkařením, "ale na ty,kteří si půjčují a nevracejí miliardy." a ti co si vypůjčili menší peníze? Ty je snad nemusí vracet?
ale to zase zavání politickou debatou, a vedení diskuze na dálku není vhodné, páč se odbíhá od tématu...
znáte někde na světě politici, kteří se dohodnou s lidem?

spacirx
hodnocení

0x

Já to říkám už dlouho, že jediná možnost je defenestrace. Možná pak ti další budou opatrnější!

ar*

spacirx tím nic nezmněníš ,oknem je vyhodíš a máš je dveřma zpátky.

K odpovědi MilanaCukráře: Když zaplatím plyn ,vodu, elektriku ,Hypotéku děcko na vejšce tak na měsíc zbude 4400Kč, pokud poradíš jak z tohoto ušetřit tak to dám na oltář vlasti. Já mám pocit ,že už jedu na rezervu a kontrolka ukazuje dotankovat.*uf*

hodnocení

0x

Já myslím že za těch 20let od toho sametovýho podvodu si naši politici vypěstovali takovou hroší kůži že

by jim mohl kdejakej bolševik závidět...

hodnocení

0x

Petronell to jste na tom ještě docela dobře. Já dostanu 5900 invalidku, zaplatím bydlení ,plyn, elektriku a další celkem

4500 a co mi zbude...

technikjirik*
hodnocení

0x

Možná by neškodilo občas použít vyhledávání, než se vloží jakýkoliv dotaz nebo postřeh. Pak by nemohlo dojít k takové trapnosti, jako je double mail.

hodnocení

0x

... ano, jak uvedl "milancukrar", už to tu bylo ... blíže na:

poradte.cz/...

... ale domnívám se, že zopakování není na škodu, ... ba naopak. *hej*

... ;)

doplněno 17.02.10 03:40:

... a k tématu snad i:

poradte.cz/...

... *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]