Nejste přihlášen/a.
Největší sranda je v tom,že od neblahého režimu převzali tito pánové v pokladně státní banky Československé asi 200 Mld deviz v dolarech a jiných pohledávkách.A nikdo zatím nesdělil,kam se to podělo?
JABRAKA
... a jako ... velmi "dobří" ekonomové... místo "vyinkasování dluhu ( ... ve výši 3,5 Mld dolarů ) od nástupního státu bývalého SSSR,
... jsme z toho 2,5 Mld dolarů ( údajně VELMI VÝÝÝÝÝÝÝHODNĚ ) "prodali" ( mám dojem, že firmě FALCON? ) ... za 22% hodnoty?
No, to jsou výsledky ... přímo HVĚZDNÉHO HOSPODAŘENÍ ... našich opravdu skvělých ekonomů.
( ... ještě, že jsme nekoupili ta obří letadla, pro která bychom museli nejdříve postavit "obr-hangáry", ... aby z nich déšť nesplachoval konzervační "vazelínu" při jejich dlouhodobém uložení ... k "okamžitému" využití. )
... jak by se nám teď těch 78% z té částky 2,5 Mld ... hodilo. ( ... dobré něco, ... ne? ... )
Za sebe říkám, že jsem rád obtěžován ciframa, protože pořád ještě mne zajímá jak si ta politická hovada nekultůrní vedou. Kdyby mne nikdo neobtěžoval s těma červenýma číslama, pak bych měl pořád pocit že je vše vpořádku. Navíc to nejsou politikové kdo nás s těmi čísli obtěžuje ale jsou to všímavá media. Politikové samotní by byla velmi rádi, kdyby tato čísla nemuseli zveřejnit... Takhle vím koho volit rozhodně nebudu... zanadávejme si bvespolek a pojdme v květnu k volbám a dejme hlas ttomu kdo to umí dělat a kdo to dělat chce a má vizi jak zlepšit současný stav. Jděme k volbám voli a ne sázet na vítěze tak jak se to tu pořád děje...Když to budou skutečné volby pak nemůžou vyhrát takoví vykukové jací tam jsou už několik volebních období...
Tímto neříkám, že mi zadluženost nevadí, jen říkám, nebrečme si tu a pojdme s tím udělat co s tím dělat můžeme. Pojdme k volbám a nevolme staré struktury.
doplněno 25.01.10 14:03:oprava textu: Pojďme k volbám volit...
Techniku Jiříku, souhlas s Vámi (a panem Cukrářem taky ), ale koho? V merku jsem měla dvě nové strany. A ejhle - už se objevily dva finanční skandály v jedné i druhé. Od doby, co můžu volit, jsem nikdy nevolila toho, koho chci (nikdo takový tu není), ale proti těm, které nechci. Jde to v tomto státě jinak?
Co dodat... Hezky shrnuto, žiji podobně jako autor, také se mi nelíbí, že se důchodu nedožiji, protože se hranice do té doby posune na 90 let, a dluh budou splácet moje ještě nenarozené děti a jejich děti... Jenže se bohužel stejně jako Hella obávám, že to k ničemu nebude. Souhlasím - jenže co? Bude-li petice, podepíši, ale ve státě, kde politik ani po nehorázném skandálu neodstoupí...nelze očekávat, že by politikové "vzali rozum do hrsti" - to by totiž zůstala ta hrst prázdná a co pak s tím..
Na celém světě není žádná vláda a politici, na které se nenadává. Co by jste dělali vy na jejich místech.
Prosím všechny, neuchylujte se k úrážkám, je to nedůstojné tohoto skvělého fora.
Prosím, moc prosím.
Pane Milane, pokud jsem četla správně, žádné urážky nevidím. Jsou to jen komentáře k celkovému stavu společnosti. A co bychom dělali na jejich místě? Já za sebe - nikdy se ze mě nestal prospěchář nebo člověk, který využíval svého postavení. Byla jsem dá se říct na trošičku vyšších postech, mohla jsem využívat úplatky a falšovat výběrová řízení. Neudělala jsem to. Pro svou čest. Když byly tlaky tak velké a nadřízení mě nutily k účetním podvodům, den ze dne jsem odešla a postavila na svoje vlastní nohy v oblasti, která s minulou prací nemá nic společného. Jak říkají filosofové - důležité je v pravý čas odejít. Tak to je to, co by osobně já dělala na jejich místech.
Jarm, prosil jsem napřed, páč většina politických témat se uchýlí k drobným trknutí pak silněji a skončí urážkou. Proto jsem dopředu moc prosil.
Na podobné téma se jinde zbytečně hádali.
Tak to beru, že se předchází - nepostihla jsem to správně.
A proboha, já napsala nutili s tvrdým y. No - tedy. Češtinářům se omlouvám, myslela jsem asi na něco jiného.
milane,
samozřejmě jsem také proti jakýmkoliv ... nemístným výrokům, ... hrubým urážkám, ... posíláním do pryč, ... či proti používání i hodně tvrdých invektiv ...!
To především z toho důvodu, že jsou-li tato ... i hodně tvrdá ... slova namířena i do patřičných míst ( tj. do příslušného spektra politické "chásky", která tomuto státu neměla - již dávno - vládnout ), ... tak se stejně vůbec nic neděje ... a tedy se také vůbec nic nezmění.
A to zejména proto, že "otrlost" těch, kteří se v této politice dlouhé roky "rochní", ... prostě NEZNÁ HRANIC, ... přičemž v normálním státě by ( takové politické kreatury ) v "nevkusně pruhovaném" již hodně dlouho "kukali".
Vždyť oni se - svým jednáním - vlastně celému národu pouze "vysmívají", ... což je - velmi "okatě" dlouhodobě - prezentováno právě ... každoročním schvalováním "schodkového" rozpočtu, kterým "zakrývají" svoji ABSOLUTNÍ NESCHOPNOST jakéhokoliv rozumného řízení tohoto státu.
Máte pravdu, že tvrdá slova jsou opravdu zbytečná.
Je potřeba najít úplně jiné ( a třeba i nové ) cesty, ... které řešení skutečných problémů - jednou pro vždy - nasměrují potřebným směrem ... a ne jenom čekat, zda se problémy samy vyřeší.
Nebuďme ale naivní, že to vyřeší ... současní politici ... po blížících se volbách.
No a nezačnou-li se současné problémy řešit hned ( a národ bude zase - další volební období - pouze PŘEŠLAPOVAT ), pak se domnívám, že přijdou problémy ... ještě větší.
A jaké je řešení?
Velice jednoduché!
Prosperující firma si prostě ... ve vedení firmy ... také ... NEMŮŽE DOVOLIT ŽIVIT ... HLUPÁKY ... a zcela NESCHOPNÉ LEMPLY.
Ostatně stát, který "řídili" politici, tu ... před více než 20-ti lety ... bylo možné již vidět.
No a jak to dopadlo, ... si většina z nás ... ještě určitě moc dobře pamatuje.
Z toho plyne jediné:
I stát musí "řídit" odborníci, kteří své práci rozumí, ... a ne aby stát řídilo ... jenom HEJNO politických DILETANTŮ.
Jít touto cestou, ... je zcela LOGICKÉ, ... ale v našich ( současných ) podmínkách, ... je to úplně NEMOŽNÉ.
Z uvedeného je ale pochopitelné, ... že řešení existuje.
A to i bez urážek těch, které není potřeba urážet ( tj. klesnout na jejich úroveň ), ... ale je potřeba je ... rovnou "vyhodit" ( popř. je i nechat zavřít - z venku ), ... když ( za více než 20 let ) nepochopili to, že ... jako není možné neustále zadlužovat svoji domácnost, ... stejně tak NENÍ MOŽNÉ ( do nekonečna ) ZADLUŽOVAT také náš stát.
Domnívám se ale, že největší problém je v tom, že nejdříve:
1) ... bude potřeba vytyčit ... potřebnou ... "hrací plochu"
2) ... a stejně tak najít opravdu skutečné "arbitry", kteří na té "hrací ploše" budou ( ... podle civilizovaných zákonů ) také civilizovaně "rozhodovat"
... přeji příjemný den.
pt,
Vaše uznání mě těší ... a za vyjádření Vám upřímně děkuji.
Naopak velmi smutno je mi z toho dění kolem nás.
Považuji to přímo za zkázu skutečných hodnot, které - patrně - již dávno "neplatí",
... a když se přece jenom "najdou", tak v takové malé míře, že téměř nejsou ani vidět ... a přitom by měly ... přímo ZÁŘIT.
... přeji Vám příjemný a úspěšný každý nový den
Pro zvědavce777 - přesně to jsou moje myšlenky, které bych tak úžasným způsobem nedala dohromady, aby to mělo hlavu a patu.
Dávám bodík.
jarm,
děkuji ... a jsem velmi rád, že - se svými názory - nejsem sám.
Je jenom dobře, že - se stejnými ( či podobnými ) - názory je nás víc, což už - i něco víc - také signalizuje.
Máte pravdu v tom, že o takové situaci se ... ne právě dobře ... nejenom uvažuje, ... ale také se o ní dost těžko mluví, ... ale ještě hůř se o takové situaci píše.
To zejména také proto, že zazní-li jakákoliv kritika ... a je bez jasného názoru ( či alespoň nastínění ), jak kritizovanou situaci případně řešit, ... pak je to sice kritika třeba i oprávněná, ... ale bez sdělení názoru na případné řešení ... jde pouze o vyjádření ne zcela úplné.
Mnohdy ale stačí také problém pouze pojmenovat ... a již jde o výchozí bod, který může přispět třeba i k případnému pozdějšímu řešení.
... ještě jednou děkuji a přeji příjemný den
První pražská defenestrace.Chtěla by zopakovat, ale dnes se tolik lidí nikdy nedomluví, ikdyž většina národa s dnešní politikou nesouhlasí, pořád je tu spousta lidí, kteří se s nimi ztotožňují- zpěváci, herci a jiní, těm se v tomto bordelu daří dobře, vždy doplatí obyčejní lidé a Ti poslance zajímají jen v souvislosti, jak jim zvýšit daně, ubrat platy a přidat poplatky...ach jo...
koho mam volit? svobodne obcany nebo veci verejne? spise me to tahne k tem obcanum ale tak nejak ... ty brdo no co rict tak nejak mi to pripad vsechno prast jak uhod hahahah
Takových předčasných omylů bylo již dost. Ve své době byl třeba Standa nejoblíbenější politik.
V současné době by byla sázka na tradici pouze vítězstvím optimismu nad zkušeností. Myslím, že TOP 09 má potenciál udělat z české politiky kultůrnější a důvěryhodnější instituci. Nemám důvod tak jako Vy se domnívat že se z nich vyklubou neřádi. Zatím tomu nic nenasvědčuje a jako demokraticky smýšlející jedinec preferuju presumpci neviny. Dokud se na ně nic neprovalilo, jsou čistí. Pokud mne paměť neklame, vyločili ze svých řad jednoho moravského kandidáta jen proto, že byl pouze v podezření z korupce. A to se mu nic nedokázalo. Možná to bylo jen gesto, ale mě se to líbí. Třeba zítra vyplavce napovrch něco moc ošklivého co je sdiskredituje, ale zatím se tak nestalo. Přečetl jsem si jejich postoje jako strany a také program a líbí se mi to. Žádné prázdné a laciné slibi o nízkých daních a sociálních jistotách, jen tvrdá práce a lidské a demokratické hodnoty. Být hospodářem ve svém domě , na svém pracovišti, ve svém městě, ve svém kraji, ve svém státě. Kdo chce žít jen sociálními výhodami, daleko nedojde. Stačí jen pracovat a nemyslet jen sám na sebe a na své výhody a pak je to všechno nějak snažší...Zatím se můžu jen stotožnit s tím co TOPka propaguje
Komu? TOPce? Věřím jim že ano, vedou to lidé, kteří mají jasno a nejsou to žádní političtí elévové. Mě? Moje postoje a priority mám dané výchovou a životní zkušeností, takže se nebojím o to že bych ztratil nadšení pro správnou věc a to i v případě že by se TOPka předvadla jako velký průšvih. Nejde o to volit jen tu stranu či nějaké lidi, ale to co představují a prezentují a to co mají představovat.
Ano, souhlasím. Ale na druhou stranu je dobré vědět, jak ekonomická situace státu vypadá. Nejhorší ovšem je , že obyčejný člověk na tom nemůže nic změnit. Jistě by mohly situaci řešit volby ,ale museli by všichni lidé volit správně. Jak situace dopadne? K volbám přijde 50% lidí, což budou komunisté a sociální demokraté v převaze a zvolí opět tu špínu, která dnes problémy vyrábí. Svědčí o tom i to, že dnes je nejoblíbenějším politikem člověk, který vlastně nastartoval v letech 2002 až 2004 naši ekonomickou krizi. V době růstu ekonomiky se jako ministr financí zadlužoval za pomoci svých soudruhů z Lidového domu. Jenom my všichni společně máme možnost těmto nepravostem zabránit, ale myslím, že naše jednota je natolik slabá, že se to nepodaří i kdybych si to ze srdce přál a to ne kvůli sobě, protože jsem již starý člověk, ale kvůli svým dětem a vnoučatům o jejichž osud se strachuji..
Kalousek je asi jeden z mála politiků na které nevyplavala žádná špína. Není to sice známkou toho že by byl naprosto čistý, ale na druhou stranu kdo může říct že krizi nastartoval jeden jediný ministr v ČR a to tak hloupě že to odrovnalo půl Zeměkoule... mě osobně to připadá jako naprostá demagogie. Politiku a zvlášt tu vrcholnou nedělá jeden člověk... Má potenciál a to mu nikdo nevezme, je odborník na ekonomiku a to mu také nikdo nevezme, má zkušenosti s politikou. Neříkám že je nejlepší, ale pokud jej uvidím na kandidátce tak mu dám hlas. Ještě pořád nikdo z jeho kritiků nedal do placu žádný průšvih kterého se dopustil.
Zminujete jednotu. Velkou masu hlasů. Souhlasím. Ale jen potud že hlasovat musí co nejvíc lidí pro co největší počet stran. Ve více člené tlupě se hůře skrývá zlodějina. Myslím že parlament by měl být vícebarevný. 5 stran je málo a pokud už tedy jen pět stran pak by mělo být lepší poměrové měřítko. Když ještě nebyla TOPka, volil jsem vždy tu nejméně pravděpodobnou stranu která by se mohla do PČR dostat. Už je z toho principu aby se vytvářelo konkurenční prostředí a ti molochové si nebyli tak jisti svým korytem. Samozřejmě jeden hlas nic neznamená, ale hlásám tento princip. Myslím že by nám hodně pomohlo, kdyby šlo co nejcíce lidí k volbám a ve hře bylo co nejcíce stran. To je jen idea a víme jak to dopadá... je to kupčení s hlasy a td. ale když nebudeme mít ideu tak ani nikam nejdem. Co je nám platná cesta bez cíle? Tím cílem by měla ýt slušná a poctivá politika kde hospodárnost a demokracie hraje prim.
Neštěstí demokracie je v tom, že většina nepřemýšlí a dá se strhnout krásnými cíli.A nedojde jim, že krásné cíle dovede vymyslet každý fantasta. Jen menšina uvážlivých se nestará ani tak o cíle, jako o to JAK těchto cílů dosáhnout a s jakými politiky.Věřili byste politikovi, který by se svou stranou dnes, v době krize, řekl to známé "Nemohu Vám slíbit nic jiného, než krev, pot a slzy?" Tomu bych věřil a dal mu hlas.
Tak. Lidé, občané České republiky, přestaňme si o špatné situaci, z níž není rozumné východisko, povídat, psát na Facebooku, posílat si stížnosti na špatnou vládu e-mailem, vyjděme z hospod a pojďme do Prahy a vyhoďme ty zmetky oknem! tak jako za dob dřívějších, proveďme další pražskou defenestraci. Ukažme jim, že jsme lidé činu a že se nebojíme. Já osobně půjdu klidně hned. Ale garantuji Vám, že se u bran Pražského Hradu otočím a zjistím, že tam stojím sama. A víte, proč? Spousta lidí si řekne: ale já mám rodinu...nebo: co když přijdu o práci? ...nebo si jen uvědomí, že je skvělé být hrdinou v hospůdce, ale venku je to jiné... Opravte mě, nemám-li pravdu.
A k volbám choďme! To ano. Ale upřímně - máme z koho volit? Není to stále o těch stejných existencích? O převlečených kabátech, o dětech kdysi mocných politiků, kteří mají plnou pusu placení za studium jakožto investice do budoucnosti? A sami vystudovali zadarmo... Ptejme se, proč obyčejní mladí lidé, se do politiky nehrnou, byť by měli řešení pro některé zdánlivě neřešitelné situace? Protože to zkostnatělé soukolí by je semlelo! Vždyť jste museli slyšet o mladé reportérce, která pracovala na kauze o lehkých topných olejích a jak dopadla a kam se poděla... A to nebyla žádným politikem, jen se o něco zajímala a chtěla se o to podělit s námi, s občany!
Kam se podívám, je něco špatně...takto by se tady dalo sedět dny a týdny a sepisovat a sepisovat. Ano, máme mizery v mizerné vládě, prý jsme si to tak zvolili, tak co se nám nelíbí. Budeme mít možnost o příštích volbách. A využijeme této šance? Co uděláme, abychom měli ve vládě schopné lidi, kteří dokáží nám, občanům, že jsou to lidé na svém místě? No? Jak to uděláme?
Souhlas. Jen s tou defenestrací jako násilným prvkem nesouhlasím. Manifestovat jen tak proto že se mi nelíbí lidé ve vládě je scestné. Protest musí mít jasný směr a cíl a opodstatněný důvod... jaký důvod a jaký výsledek má mít ta demonstrace?
...asi jsme právě svědky historického okamžiku. Vypadá to že se nám tu rodí revoluce...
zase na druhou stranu kdyby nebylo oné ostudy se sesazením vlády v prostřed předsednictví Evropy, neměly bychom možnost poznat úřednickou vládu a mít čas přemýšlet o tom co se stalo. Máme příležitost uvědomit si jak důležité je nekašlat na volby a jen nenadávat ale také hlavně pracovat a diskutovat a vyvozovat důsledky z vlastní lenivosti...
Ale je to námět pro komika... vyhrožovat výpraskem a naplánovat facky a pak doufat že k té mele nedojde... to je fakt dobrej vtip
Defenestrace a násilný prvek? Pamatujete si tu nenásilnou akci s pantoflema pro jistého politika a s jachtou pro jiného politika? A čeho jsme dosáhli? Výsměchu z jejich strany. Nikdo nerezignoval, nikdo se nepotáhl za nos a neřekl si: Vida, lidé mě tu asi nechtějí, tak důstojně odejdu... Občas občané přikročí k razantnější formě, když náznaky nestačí. Například vajíčka. No a...? Pomohlo to někdy? Nebuďme najivní... Tak co je dalším logickým krokem? Jak to říkávali naši rodiče: Když to nejde podobrém, půjde to po zlém, ale půjde to.
Ale víte jak je to s uplatněním násilí... jakmile někoho inzultujete hned je z něj mučedník... nicméně násilí plodí zase jen násilí...
Není na tu bolístku univerzální lék. Je jen cesta kude se dát. Vše see řídí ekonomikou. Ekonomiku dělá produkt a spotřeba. V okamžiku kdy bude stagnovat ekonomika je to signál pro politiky, že je průser a pak se věci řeší... Dejme ekonomice naprdel jako zlobivému děcku a uvidíme jak se budou hýbat škatulky, pak budou padat hlavy. Důkazem budiž pád Topolánkovi "ne"vlády. Jakmile se dostal do ekonomického průseru, šel od korita a evidentně dostal hodně přes ty svou prostředníčky, když se ani nedere zpět. Takže ne že nic neděje. Děje se a je to překotný vývoj a následující volby mnoho změní... Pojdme k volbám volit všechny jen ne ty co už tu byli... to je správná cesta... pracovat a volit a rozhodovat si o svých věcech
Tady je to samej odborník! Neni se co divit, že na zbývající troubelíny zustaly nepopulární politický posty, když tu kvalitu pohltila tahle diskuze.
# Dostala se mi do rukou pozoruhodná kniha Stanislava Motla, která ve svém
# podtitulu má napsáno: O tom, jak jsme museli spojencům platit zlatem za to, že
# naši vojáci mohli po jejich boku umírat ve válce proti Hitlerovi. Tenhle
# podtitul mne zaujal a proto jsem se dal do jejího čtení. A aby bylo jasno, kniha
# nebyla napsána za dob cenzury před rokem 1989, ale v roce 2003. Z knihy jsem si
# odnesl, vedle mnoha poznatků i ten, že jsme byli nejen pro Sovětský svaz
# nevyčerpatelnou studnicí, ale že i Ti, ke kterým se vždy shlíželo jako k našim
# spojencům a vzorům, nebyli až zase takovými přáteli, jak by se na první pohled
# zdálo.
#
# A závěr knihy mne doslova šokoval a jsem přesvědčen, že by šokoval i vás,
# když se dočtete, že část zlatého pokladu v historických mincích i zlatých
# cihlách byla již v době demokracie po r. 1989 zcela bezostyšně prodána, aniž by
# o tom veřejnost věděla. Mohu zaručit objektivním potenciálním čtenářům, že budou
# překvapováni v každé kapitole a na mnoho věcí si udělají možná jiný názor, než
# měli dosud.
#
# Autor prošel mnoho různých archivů, hovořil s mnoha pamětníky, pročetl
# mnoho dobového tisku, neméně knih různých autorů k dané problematice, na které
# se i odvolává, takže jeho kniha faktů je věrohodná a je z ní cítit opravdový
# zájem o tajemství československého zlatého peněžního pokladu. Kniha začíná tím,
# jak vlastně po založení republiky v r. 1918 zlatý poklad vznikal, že to bylo
# obdobným způsobem, jako v případě Národního divadla. Tedy lidovou sbírkou.
# Čtenář se i dozví něco z historie Československé republiky. Dozvíte se, že i
# legionáři se významně podíleli na zlatém pokladu, stejně jako i o jejich bojích
# v carském Rusku a o ochraně zlatého pokladu Ruska, který nakonec předali
# bolševikům. Zajímavé kapitoly, plné překvapení na každé stránce pak pojednávají
# o době první republiky i o době, kdy se vlády chopil Adolf Hitler, dozvíte se o
# oficiálních i zákulisních jednáních při Mnichovské dohodě i o osudu
# československého zlata při začátku německé okupace. Zlatém pokladu republiky za
# 2. světové války je věnováno několik kapitol, z nichž stěžejními částmi je
# převod části zlatého pokladu do nacistické banky a část přes švýcarské banky do
# Anglie. V jedné z kapitol pak Stanislav Motl v souvislosti s čachry Angličanů a
# nechvalně známého pana Chamberlaina s československým zlatem cituje i slova
# Winstona Churchilla, který koncem války konstatoval, že vydání části
# československého zlata bylo vlastně "druhým Mnichovem". Zajímavé pasáže jsou pak
# o tom, o čem vyprávěl autorovi osobní tajemník presidenta Beneše prof. Táborský.
# Jistou satisfakcí za zradu Angličanů v souvislosti s Mnichovem a zašantročením
# československého zlata mohou být Churchillova slova na slavnostní večeři, kde
# prohlásil: "Nevím, jak se věci dále vyvinou a nemohu ani říci, zdali Velká
# Britanie půjde kvůli Československu do války. Ale jsem si docela jist že mír,
# který budeme uzavírat, se nebude uzavírat bez Československa. Slibuji, že pokud
# budu živ, budu pracovat, abych odčinil ten hrozný zločin, kterého jsme se
# dopustili na vaší zemi." Tato slova zazněla směrem k prezidentu Dr. Benešovi.
# Nejsmutnější kapitolou v souvislosti s československým zlatem, přes slova
# Winstona Churchilla je, že Velká Británie účtovala vládě Československa každou
# pušku, každou uniformu, každé ponožky, baťoh, zkrátka museli jsme zaplatit
# Anglii zlatem veškerou výzbroj i výstroj československých vojáků, byť jako třeba
# letci zachraňovali Velkou Británii. A co je i zarážející, že jsme museli zlatem
# platit i za ty vojáky, kteří za Anglii padli. Tahle kapitola nese název " Umři -
# ale napřed zaplať. Dalších několik kapitol pak hovoří o bojích československých
# vojáků včetně parašutistů a československých letců. V pozadí pak nezůstává i
# hrdinný boj československých vojáků u Tobruku.. Kniha se zmiňuje i o zlatu,
# které bylo zabaveno Židům za okupace. Není v knize zapomenuto i na zlatý poklad
# samostatného Slovenské štátu v době, kdy se Slováci odtrhli za německé okupace
# od zemí Koruny české. A samozřejmě že se okrajem věnuje i odboji Slováků proti
# německým okupantům. Je pochopitelné, že se v knize hovoří i i pražské revoluci,
# příjezdu vítězné Rudé armády do Prahy a o rozličných jednáních ministra
# zahraničí té doby Jana Masaryka v souvislosti nejen s naším zlatým pokladem.
# V kapitole vítězové a poražení je taková rekapitulace o českém zlatém pokladu. V
# době před Mnichovem měla naše země, tedy Československo v různých trezorech doma
# i v zahraničí uloženo více než 90 tun měnového zlata. 14 tun jsme ztratili po
# záboru pohraničí, dalších více než 6 tun odvezli němečtí okupanti po příchodu do
# Prahy v létech 1939 a 1940 včetně velmi vzácné numismatické sbírky zlatých
# mincí. Přes 26 tun si vzali Britové za to že naši vojáci bojovali i za Velkou
# Británii, tedy jako kompenzaci za výstroj a výzbroj našich vojáků a letců na
# Západě a přes 23 tun vydali Britové z Banky pro mezinárodní platby v Basileji.
#
# Dalších 15 tun zlata využili nacisté pro obchodování se strategickými
# surovinami. A to již se nemluví o ztraceném zlatě z Brněnské Zbrojovky a
# plzeňské Škodovky. Po roce 1945 v analýze dr. Chmela bylo konstatováno, že výše
# měnových ztrát představovala 135,5 miliardy korun a připočteme li k tomu ztráty
# na židovském majetku, v průmyslu, zemědělství, dopravě apod. činila celková
# ztráta 456,3 miliardy korun. V knize není zapomenuta ani doba "studené války" a
# i v té době se permanentně jednalo o československém zlatém pokladu,
# pochopitelně že vzhledem k okolnostem byla jednání mnohem obtížnější a v jedné z
# kapitol je pak i zmínka o únoru 1948 a není zapomenuto i na politické procesy po
# roce 1948, byť na první pohled nijak nesouvisí se zlatým pokladem, zejména o
# procesu se "spikleneckým centrem" kolem Rudolfa Slánského, ale není zapomenuto
# ani na proces s dr. Miladou Horákovou a generálem Pikou.
#
# Jako na okraj pak se kniha se zmiňuje o "zlatém chrámu" ve Fort Knoxu v USA
# a o ochranných opatřeních, které toto největší složiště zlata chrání. To je
# velmi zajímavé čtení. A pak už se dostáváme ke kapitole, kde je uvedeno jak
# Landsmanšaft, tedy sudetští Němci, zasahovali do jednání mezi tripartitou a
# Československem. Tripartita bylo spojení zástupců západních státu vč. USA.
#
# Dosti odkazů je na knihu bývalého ministra zahraničí Bohuslava Chňoupka -
# Memoare in Laris a rád bych citoval pasáž jednoho z československých
# vyjednavačů, který žádal o uvolnění z funkce. Cituji: " Víte velmi pečlivě jsem
# si prostudoval podklady, hlavně otázku vojenského úvěru. A je mi z toho nanic.
# Až se mi zvedá žaludek. Určitě jste viděl (hovořeno k B. Chňoupkovi) seznamy
# vojenské výstroje a výzbroje. Vždyť my máme platit i za šňůrky do bagančat, za
# spodky, za šle, které nosili naši vojáci, když bojovali i za ně, Angličany. No
# ale prosím., každý má jinou morálku, každý vidí jinak svět. Ale co je na tom
# strašné a co nemohu přenést přes srdce, jsou mrtví. Tam je započítána i výstroj
# těch, co padli. A leží někde v Africe, u el-Alameinu, Tobruku, kde bojovali
# proti Romelovi nejen za nás, ale i za Anglii. A jsou tam započítané i ponožky
# našich letců, co bránili Londýn a bombardovali tam Německo a někde je tam
# sestřelili a zahynuli. A jsou tam zahrnuty i uniformy důstojníků, které
# přesunuli do Ruska a kteří tam bojovali se svobodovci a padli možná na Dukle,
# nebo u Mikuláše. Až mi z toho naskakuje husí kůže, když o tom hovořím,
# nehněvejte se na mne, ale nemohu. Ne že bych byl slabá povaha. Němci mne zajali
# v Povstání a do konce války mě drželi v zajateckém lágru a tam jsme si užili
# své, ale na tohle nemám silné nervy. Pochopte mne pane ministře a vyměňte mne.
# Sotva bych se udržel, kdyby mi předložili účty za košile, rukavice a svetry a
# musel bych říci - tak a teď jdeme účtovat za krev!" konec citátu. Autor knihy se
# pak i osobně setkal s Bohumilem Chňoupkem a pochopitelně i od něj získal mnoho
# cenných informací.
#
# Důležitým poznatkem, který jsem z knihy získal je i fakt, že na základě
# Postupimské dohody nám mělo Německo zaplatit válečné reparace, které jsme však
# do dnešního dne nedostali, (a asi už nikdy nedostaneme) ač válečné reparace jsou
# nepromlčitelné. Jak nás měli západní spojenci rádi ukazuje i ten fakt, že
# všechny finanční nároky, které měla Velká Británie k Polsku byly odpuštěny a
# smazány již v r. 1956. A v knize je i zmínka o nalezení části našeho pokladu v
# dolech v Rakousku, kam Němci všechny cennosti ukryli i zajímavé zjištění, že
# jeden z nemocnějších mužů normalizační doby po r. 1968 Vasil Bilak navrhoval
# ukončit veškerá jednání a propagandisticky využít nevrácení zlatého pokladu
# domů, což mu naštěstí nebylo odsouhlaseno. V poslední třetině knihy pak se již
# hovoří o návratu části zlatého pokladu do republiky 20. února 1982. Návrat byl
# proveden třemi speciálními letadly za všech možných bezpečnostních opatření a
# naprostého utajení, takže veřejnost prakticky o této události nebyla
# informována. .A je zajímavé, že prakticky odpovědné osoby do dnešního dne
# neodtajnili některé dokumenty, které se týkají zlatého pokladu republiky. V době
# rozdělení Československa bylo v sejfech Státní banky 102 tuny zlata, při čemž
# Česká republika (nemám rád slovo Česko, nevím proč, ale nemám) získala 63,289
# tun zlata a Slovenská republika 39,137 tun zlata. A v následujících řádcích pak
# přicházejí šokující stránky knihy.
#
# Autorovi knihy řekl jeden z velmi dobře informovaných pracovníků Státní
# banky České republiky na otázku, co je českým zlatým pokladem? Cituji - "Vy to
# nevíte?, Co pak vy nevíte, že jsme před dvěma lety zlato prodali?" A to v době,
# kdy na celém světě zlato získávalo na hodnotě a prakticky všechny státy zlato
# nakupovaly jako trvalou peněžní hodnotu. V té době se Česká republika zlata
# zbavila prodejem? Zlato bylo prodáno ve dvou etapách v září 1998. V první fázi
# šlo o 31 tun zlata a toto zlato jsme vyměnili s Německem za dluhopisy. A to se
# stalo v době kdy byl guvernérem Státní banky ing. Josef Tošovský. V knize jsou
# pochopitelně jmenováni všichni rozhodující členové bankovní rady. A je zajímavé,
# jak Státní banka v souvislosti s prodejem českého zlatého pokladu mlžila a to i
# prostřednictvím internetu. V souvislosti s touto otázkou jsou pochopitelně
# autorem knihy jmenováni konkrétní jednotliví pracovníci , kteří s touto
# problematikou měli co do činění.. V závěru knihy pak autor pátrá po zlatých
# mincích ze zlatého pokladu a místo závěru pak poslední kapitolu nazval "Prodané
# zlato a zapomenutí hrdinové" a jako poslední tečku uvádí tabulku o držení zlata
# jednotlivými státy, kterou si dovoluji z knihy opsat.
#
# USA 8149,0 tun
# Německo 3445,8 tun
# Mezinárodní měnový fond 3217,3 tun
# Francie 3024,6 tun
# Itálie 2451,8 tun
# Švýcarsko 1957,0 tun
# Nizozemsko 873,6 tun
# Japonsko 765,0 tun
# Portugalsko 606,8 tun
# Slovensko 35,1 tun
# ČESKÁ REPUBLIKA 13,7 tuny!
#
#
# Dočetl jsem tuto knihu téměř na "jeden zátah", jak je napínavá, nabitá
# fakty a informacemi o kterých se nám normálním smrtelníkům ani nezdá. A navíc si
# cením i toho, že není napsána jednostranně, tendenčně ani k jednomu z kritických
# období dějin Československé a následně České republiky. Je napsána velmi
# objektivně a ten, kdo by se chtěl dále zabývat výše zmiňovanou problematikou a
# dovědět se podrobnosti, dává autor návod, kde získávat další informace ke studiu
# i pro vlastní vědění. Doporučil bych každému, kdo se dívá, nebo díval, bez
# ohledu na skutečnosti, nekriticky ať již dříve na Východ a dnes, jak je moderní,
# na Západ, aby si citovanou knihu Stanislava Motla přečetl a pak by poznal, že i
# "přátelé" ti i oni nejsou zas až tak velkými přáteli a dokáží uzmout i to co
# není jejich. Ono asi stále platí - není všechno zlato, co se třpytí!
primo skvele! dekuji za tuto informaci tohle ja proste zeru! akorat nevim jestli se mam smat nebo brecet
ale je to dobre tyto veci vedet protoze cim vice lidi prokoukne tim lip .. zatim jsou lidi pouze spici ovecky se kterymi je mozno delat si co si kdo usmysli
Přiznávám se bez mučení, že celý příspěvek jsem nečetl, pouze sem tam nějakou řádku a je mi jasné co jste chtěl naznačit a ukázat. Snad žádný soudný člověk si přece nebude dělat iluze o tom jak to v životě chodí a že žádná spojenectví nejsou zadarmo a ne každý král je monarchou a ne každý monarcha je tlustý trouba.
Zdravím všechny diskutéry . miro
V podstatě se shodneme. Až na takovou maličkost. Vážně si myslíte, že lze odstranit vliv peněz? Vezměme si ten historický fakt prolínající se do dnešního života, totiž že peníze dělají člověka... vše se točí kolem sexuality a peněz... proto není možné tyto prvky ze společenského života odstranit. Snad jedině že bychom si do čela zvolili oartu mnichů asketů... to by pak bylo asi to co hledáte.
Co na to říci. Dnešní politici vyrostli, vystudovali v minulém režimu, kde dostali dobrou školu, čemuž nasvědčují dnešní výsledky. To, co bylo minulých 40 let, to už nikdy. To co je dnes, je důsledek 40 let minulého režimu. Většina chytrých mozků dávno odešla za hranice a odcházejí i dnes. Zůstává jen pár optimistů, ty je třeba si zde udržet, dát jim možnost jednat ku prospěchu této země, jinak utečou za čas /nebo dokud je čas/ taky. Hlavně by měli lidé číst, číst a poučit se z dějin. Ale každý má své přesvědčení /pokud vůbec nějaké má/. Držím naší zemi palečky, PT /stařenka/
Stařenko , já bych příliš nevyzvihival odcházející mozky.Je tento způsob v souladu s lidskými mravy a s vlasteneckými vlastnostmi?Jde zřejmě o hombu za pěnězi a o sobectví.
Přirovnal bych to k domácímu dvorku. Jak se hospodář zachová k svým slepicím , které vychoval od vajíčka , když začnají být užitečné - běhají snášet k sousedovi. Smozřejmě , že jim soused nebude bránít , ba dokonce jim i něcim přilepší . Vždyť dostatek ušetřil , když nemusel slepice vychovávat už od vajíčka . A jsme opět u nezbytných peněz - nasypání , ale jen těm , kteří jsou užitečné a drzé chodit snášet k sousedovi.
Pane miro, a co Otto Wichterle:
Prof. Ing. RTDr.Otto Wichterle, DrSc. ( 27. října 1913 Prostějov _ 18. srpna 1998) byl světově proslulý český vědec a vynálezce, pracující zejména v oblasti makromolekulární organické chemie, mezi jejíž zakladatele u nás i ve světě patřil. Proslulý je zejména svými objevy a vynálezy, které vedly k zásadnímu zdokonalení a celosvětovému rozšíření měkkých kontaktních čoček. Tyto výsledky vycházely z jeho původní vědecké práce v oblasti hydrogelů. Wichterle se proslavil též objevem umělého polyamidové vlákna - silonu.
Myslíte, že on sám prodal svůj vynález kontaktních čoček mimo republiku. Nikdo se ho neptal. Nadaný člověk je poklad a podle toho se sním má jednat. PT /stařenka/
Přeji příjemný podvečer. miro
miro,
ony ty odcházející mozky se v tom světě mohou také naučit ... hodně nového, ... úplně jiného ... a naší zemi i prospěšnějšího - a to po všech stránkách.
Domnívám se, že proti mohou být např.:
A) ... ti, kteří mají strach z poznávání ( a učení se ) nového
B) ... a nebo ti, kteří tomu novému poznávání brání, protože mají strach z toho, že by ti ( co se rozhodli jít na "zkušenou"do světa ) by mohli dosáhnout vyššího standardu, než je v "domovině""nepsanou"zvyklostí ... a začít dělat společnosti nějaké "problémy"( ... pro příklad nemusíme chodit daleko )
Nevyužít možnosti pokusit se prosadit se i někde jinde ( než "doma") je velmi krátkozraké ... a může to být i to nejhorší rozhodnutí, které může člověk udělat, když té možnosti nevyužije.
No a vrátí-li se ten "cestovatel"zpět "domů"( tedy zpět do naší země ), pak výsledek jeho "putování"po "zeměkouli"může mít - v podstatě - dva výsledky:
I.) Vrátit se může kdykoliv ... a to i s novými zkušenostmi, které může aplikovat právě ve své "domovině".
II.) No a vrátí-li se ... a nebude-li mít nové poznatky, či zkušenosti, tak mu nezbývá, než se "doma"znovu "aklimatizovat"a dostatečně "zorientovat"... a "jet"dále, což pro něj ale také nemusí být zrovna nijak lehké.
Pokud jste předložil příklad s užitečností slepic, tak je možné se na tu situaci podívat také i takto, jak to předkládáte Vy.
Já mám ale často dojem, že - na dění v tomto státě - se hodně lidí dívá také tak, že politici ( jako hospodáři státu ) se
a) ... z hlediska celospolečenského ... zachovali jako opravdoví DILETANTI, ... protože prodali všechno, co nejenom mělo nějakou skutečnou ( dlouhodobou ) hodnotu, kdy mám dojem, že mnohdy - hodně majetku státu - prodali za úplně směšnou "podhodnotu"
... kdy NAVÍC to ( již prodané ) mohlo ještě dlouhé roky ... našemu státu přinášet ... další - NE MALÉ - ZISKY
( ... proč si myslíte, že třeba Rakušané mají stále "AUTRIA TABAK"... a neprodali tento výnosný byznys ... nadnárodním společnostem, které by po tom hned "chňaply", protože {docela dobře}\" rýžují"na hlouposti těch, kteří např. tabákový průmysl prodali? )
b) ... no, a nebo je otázkou, zda - naši státní hospodáři - nejednali ... pouze ve vlastním zájmu (?), ... když se stává, že někteří politici ( po odchodu ze svých funkcí ) hýří akciemi za desítky miliónů, či majetkem, jehož nabytí mohou "horko-těžko"doložit ... pouze chatrnými "žvásty"o křišťálové"čistotě?
No prostě - tak se mi zdá, že v minulých 20-ti letech se náš stát ( tedy politici, kteří tento stát řídili ) choval jako sedlák:
1) ... který ... dobrá pole prodal,
2) ... a ten "aušus"si ponechal ( přesněji neprodal, protože je patrně asi ani nikdo nechtěl ).
Pak se ani ale není možné divit tomu, že ti, kteří se na to již nemohli dívat, ... "vzali do zaječích"... a v klidu vydělávají mimo naši "domovinu".
Podívejme se ale na to tak, že přijdou-li ty "chechtáky"utratit ... k nám,
... pak je to - zcela JEDNOZNAČNĚ - velkým PŘÍNOSEM ... i pro NAŠI EKONOMIKU.
Rozhodnou-li se ale ten svůj vydělaný "groš"utratit na opačném konci světa, pak je to pouze a jenom jejich věc, protože pokud si ty "grošíky"poctivě vydělali, tak ať si jich prostě ... velice dobře ... také užijí, ... protože na to mají plné právo s nimi naložit tak, jak sami uznají za vhodné.
miro,
co je tedy lepší?
a) ...být tady doma ... a - DLOUHÉ ROKY - pouze "PŘIHLÍŽET"na to, ... co se tady děje?
a nebo využít času ( který na tomto světě máme vyměřený ) a
b) ... odvážně vyrazit do světa ... a - třeba i DLOUHÉ ROKY - tam poctivě "MAKAT"... a vydělané "grošíky" ( i třeba jenom z části ) utratit i ve své "domovině"?
... přeji příjemný den
... že by příklad, ... jako na zavolanou?
jiriku,
domnívám se, že:
A) ... odstranit vliv "chechtáků", ... to prostě nejde
B) ... odstranit "vliv" sexuality, ... to je slovo "do rvačky"
C)... a dát "moc" do rukou"oartě mnichů asketů", ... je - pochopitelně - nemožný extrém
Jsem ale přesvědčený,
že skutečnou "hodnotu" KOHOKOLIV ( ... a tedy i jeho opravdové záměry ), poznáme ... VELMI LEHCE a JEDNODUŠE ... a to nejlépe:
1) ... podle toho, ... co říká
2) ... a následně podle toho, ... co skutečně dělá
Problém je v tom, že mnoho z nás:
ad 1) ... JEN poslouchá, ... ... co ten "KAZATEL" říká
ad 2) ... ale už se ... důsledně NEDÍVÁME, ... ... co ... vůbec ... ten "KAZATEL" skutečně dělá
( ... no, ale "mrknout se na to - před volbami - dá i zpětně, ... to by neměl být žádný problém, ... nebo snad ano? )
SKUTEČNÝ PROBLÉM je v tom,
že na VOLITELNÁ MÍSTA ( ... do PARLAMENTU, ... nebo SENÁTU, ... či jinam ) do svých kandidátek - všechny partaje - tvrdě prosazují ... ZASLOUŽILÉ ( často už VYSLOUŽILÉ ) "partajníky" ... a "NOVÁ KREV" ... musí POČKAT.
JEDNO Z ŘEŠENÍ JE ... přímo ... V RUKÁCH ČLENSKÉ ZÁKLADNY JEDNOTLIVÝCH PARTAJÍ,
KTERÁ ( ta členská základna ) SI NENECHÁ LÍBIT "dosazování" ... NESCHOPNÝCH ( přesněji ... "VŠEHOSCHOPNÝCH" )
"staro-nových" ČLENŮ ... na ta VOLITELNÁ místa ... do PARLAMENTU, ... do SENÁTU, ... či na jiné VOLENÉ POSTY.
Za to ( co za "specialisty" sedí ve volitelných orgánech ) nesou ... PLNOU ODPOVĚDNOST ... právě ... ČLENSKÉ ZÁKLADNY, jejichž členové ... zvedají své "packy" ... pro pořadí na kandidátkách.
PROBLÉM je ale v tom, že to jmenování se - většinou ( ... přesněji řečeno - VŽDY ) - děje na sjezdech jednotlivých partají, ... kam jsou ... a to dost často ( ... přesněji řečeno - VŽDY ) ... pozváni ... pouze ti "nejohebnější", kteří se prostě dají "ohnout" ... pro toho "ZASLOUŽILÉHO" ... vyhlédnutého, který má "zakotvit" u příslušného "žlábku".
... ale třeba je všechno úplně jinak.
doplněno 12.02.10 19:42:
Poměrně dost dlouho jsem zvažoval, zda následující řádky mám vůbec doplnit ... k textu v předcházejícím příspěvku.
To především proto, abych nebyl uživateli tohoto - oprávněně oblíbeného - fóra nařčen z propagace něčeho, čemu opravdu moc nefandím ( tj. politice ), ale přesto ( jako každý z nás ) jednou za čas jsem také postaven "do latě" před rozhodnutí, kam - ten svůj hlas - mám při těch volbách vlastně vůbec vhodit.
Nakonec jsem ale přišel k závěru, že poví-li člověk ... "A", ... pak mu nezbývá ( ba je to přímo jeho povinností ) povědět také to pověstné ... "B".
Pouze pro úplnost předesílám, že nejsem žádným "zaslepeným" stoupencem ... a ani nějakým "zuřivým" zastáncem kterékoliv z partají, které se budou - již v brzké době - ucházet o poslanecké "posty", ze kterých - v následujícím čtyřletém funkčním období - bude opakovaně ovlivňován život nás všech.
A stejně tak, jako někteří spoludiskutující v této poradně, ... také já sám ... v nadcházejících volbách ... hledám možnost "odevzdání" svého hlasu ( ... toho malinkatého "polínečka" ) ... na "hromádku" hlasů tomu, komu se odhodlám důvěřovat, že nepůjde v "šejdrem prošlápnuté brázdě"vyšlapané jeho předchůdci, kteří nás přivedli ( obrazně řečeno ) před "hladovou" zeď ( v podobě dluhu v hodnotě ... údajně vyššího, než je 1 bilión Kč ), ... kdy tuto pomyslnou"zeď" nelze vůbec nijak obejít, ... ale, bohužel, ( těm nově zvoleným ) nezbude nic jiného, než že by měli začít "pošilhávat" po krocích, které nás přivedou k tomu, jak tu pomyslnou "zeď" - co nejdříve - "přeskočit".
...
Za to své pronesené ... "A" považuji právě tu část ze svého předcházejícího příspěvku, která ... na dvanáctém řádku ( od konce příspěvku ) ... začíná těmito slovy:
"SKUTEČNÝ PROBLÉM je v tom,
že na VOLITELNÁ MÍSTA ( ... do PARLAMENTU, ... nebo SENÁTU, ... ... ... " ( viz - pokračující text nahoře )
Kdy k tomuto zmiňovanému "A" ... nyní přikládám i to - PRÁVĚ DNES - nalezené "B" ... v podobě následující ( v textu toho článku téměř zapadnuté ) významné věty ... tohoto znění:
( ... abych ale nebyl podezírán z propagace některé z partají, ... přesněji ... konkrétní partaje {která tento způsob obsazování čelních pozic na svých kandidátkách prosazuje}, ... ... tak MÍSTO NÁZVU této PARTAJE - v té větě - uvádím pouze - nic neříkající - shluk písmen: "XXX XXX" )
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
... a tady je to "B":
Strana "XXX XXX" je JEDINOU politickou stranou,... v níž o ČELNÝCH pozicích KANDIDÁTEK
... rozhodují ... SAMI ČLENOVÉ ... a REGISTROVANÍ PŘÍZNIVCI ... této strany.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
( Je ale možné, že si může kdokoli myslet, že - tyto mé řádky - nejsou oficiálním prohlášením té partaje.
Ale je-li veřejně prezentováno, že:
"... hlasování v přímé volbě lídrů kandidátek do květnových parlamentních voleb se má uskutečnit
v době od půlnoci XX. do půlnoci YY. února 2010 - přímo na internetových stránkách této strany"
... pak se mohu oprávněně domnívat, že by mohlo jít ... i o to zavanutí nových větrů v naší politice. )
A ještě malý dovětek:
Věřím, že kritici mého příspěvku uznají moji maximální snahu neuvádět žádné identifikační znaky partaje ( ale pouze její veřejnou prezentaci postupu, o kterém tu 27.1.10 - vlastně náhodou - byla řeč ) ... a obsah mého příspěvku vezmou pouze jako uvedení faktů, které se již veřejně skutečně objevily ... a je možné je také i doložit.
... všem přeji příjemný a úspěšný ... každý nový den.
Nerad bych Vám křivdil , kdybych se domníval , že kazateli nazýváte ty diskutéry , kteří se snaží zamyslet nad problémem , snaží se přijít na příčiny problému a snaží se hledat východiska.
Pokud máme někdo problémy , jsem kritičtí a vyžadujeme změnu , nejúčinnější cestou je vstoupit do některé pol.strany , nejlépe do té ke které mám největší výhrady a tam se postupně podílet na nápravě. Musím si ale také uvědomit , že zatím nic demokratičtějšího nikdo nevymyslel , než je většinový názor.
Přijemný den - miro.
miro,
těmi KAZATELI jsem vůbec nemyslel disketéry v této poradně, ale právě ty politiky, kteří mají ( nejvíce právě před volbami ) "hubu od ucha k uchu", jak "kážou" ( od toho jsem také odvodil toho KAZATELE ), co všechno udělají a io co se zasadí, ... ale po volbách to velmi často vypadá tak, ... že pořádný skutek není nikde ani moc vidět, ne tak konkrétně "pocítit" ... např. ve zlepšení jakéhokoliv stavu, o kterém tak - ten politik ( mnou nazvaný "KAZATEL" ) básnil.
Takže nebyla to jakákoliv invektiva proti ... skutečným kazatelům svého přesvědčení, či názoru kohokoliv ... v této poradně.
... příjemný den
Zobecním to celé:
Mám neodbytný pocit, že jsme jako homo sapiens sapiens moc nevyvinuli za posledních 10000 roků. Pořád samci loví samice a čím víc třpytivého tím větší náčelník. Pravidla jsou jen pro otroky... pro bosse jsou pistole... prostě jsme pořád ve starověku...
propracovat se musíme každý sám u sebe. Udělat ze sebe lepšího člověka a motivovat ostatní. Pak si myslím, že se pohnem. naučme naše děti kultuře a poctivosti.
Makat sám na sobě ... a naučit - kohokoliv - pracovat na sobě, ... to je pěkná makačka.
Jsem ale přesvědčený, že je to jediná cesta, která je smyslu plná ... a vede skutečně do předu.
Je jen škoda té energie, které je mnohdy potřeba k odklízení těch pověstných "klacků", které jsou - velmi často - házeny pod nohy.
Má to ale i svoji výhodu. Člověk alespoň ví, s kým má tu" čest" ... a to je mnohdy to nejdůležitější.
... držím palce ... a přeji příjemný den.
Krásná vize a mě se moc líbí... ale to abychom předělali geneticky podstatu člověka... z velké části je to o výchově a tradicích a pak také o závisti. Jsou lidé kteří zapálí sousedovi barák jen proto, že má lepší zahradu. Jeden je pracovitý a má něco víc než ten který se fláká. Nebo také naopak. Jeden maká jak o život a má tak akorát na živobytí a jiný si vystojí frontu na soc. dávky a má vše a bez práce.
Aby se něco hnulo musel by se stát tak trošku zázrak. Svět na ideál nezměníme, ale můžeme si v něm udělat hezký kout..
K příspěvku jaduvaliho: Byl jsem překvapen, když jsem kdysi četl o pozadí vzniku ČSR 1918. Při zákulisních jednáních bylo Benešovi Anglií a Francií řečeno:Podpoříme vznik ČSR, ale vy zaplaríte za poražené Rakousko válečné náhrady.Veškerý průmysl je u v Vás, a zemědělské Rakousko by to nemělo z čeho zaplatit. Benešovi nezbylo, než souhlasit.
Já jsem se sice zařekla, že nebudu se účastnit diskuzí s politickou tématikou. Takže i do této jsem jen tak trochu nahlédla a občas se k nim vrátím. Ale tak trochu mne vyhecoval miro. Neberte to miro zle, ale vaše příspěvky na politická témata mne tak trochu zvedají ze židle a nějak jim nevěřím. Připomínají mi totiž politickou agitaci doby minulé i bohužel současné.
Systémovým řešením je změnit pravidla , režim . Odstranit rozhodující vliv peněz a majetku na společnost . Zabránit vlivu bohatství a zisku na chod společnosti. Vím , že tyto změny jsou změnami revolučními , ale defenestrace to nevyřeší , pokud se radikálně nezmění pravidla , tak jak tomu bylo ve společnosti již mnohokrát. Pokusme se volit podle těchto kritérií a volme strany podle jejich strategických , tedy konečných cílů . . .
Moc by mne totiž zajímalo, jaký režim by se vám zamlouval. Proč vám tak vadí majetek a peníze? Přeju je všem, kdož si je získali poctivou cestou, pořádnou dřinou a nebo skvělým nápadem a jeho realizací. Vadit by vám měli především podvodníci, zkorumpovaní politici a úředníci, úplatní soudci a policajti. Ale jejich potrestání včetně zabavení nezákonně získaného majetku za těch dvacet let neřešila ani jedna ze stávajících stran. Naopak díru v rozpočtu zaplácne zase jenom zvýšený státní dluh. A ty nové? Nevím, nevím - já tam nevidím nové tváře. Můžete mi prosím poradit, koho bych měla volit? Já bych ráda volila člověka slušného, nezkorumpovaného, vzdělaného, obětavého a klidně bych mu nějakou tu chybičku i odpustila, protože nikdo není stoprocentní.
doplněno 27.01.10 15:59:Omlouvám se za velká písmena - to nebyl úmysl se zviditelnit. Ale asi jsem něco jen tak mimochodem zmáčkla. :D
Příjemný večer . miro
k příspěvku kjanik112:
Když před II.SV byl náš zlatý poklad umístěn do Švýcar, tak si Anglie vynutila uložení u nich. Po 2.SV nám pak až po šesti letech a dlouhých tahanicích vrátili zbytek po odečtění nákladů na vojáky z ČSR, kdy ši odečetli i náklady na pohřeb. Byli to vlastně dnes opěvovaní žoldáci!
Pak Klausova vláda poklad prodala, proto z bankovek zmizelo krytí zlatem. Nechala to rozporcovat pro kupování voličů.
Po převratu v ´89 po právní stránce neměla vláda Klause právo privatizovat. Tehdejší ústavní zákon jim to neovoloval, ale oni to prohlásili za přání lidu. Teď to těm nezamestnaným neumí vysvětlit.
Jenom jak vznikla EU, Římská smlouva byla Smlouva uhlí a oceli = ekonomické zájmy, Francie, Germánie, Itálie, Anglie.
Má to jasný základ.
Já tomu říkám, klamání, když uváděli před přesvědčováním k podpisu smouvy EU, že tím ubráníme mír, aby nebyla III.SV. Ta tu totiž již dávno je, ale má ekonomickou formu.Ta totiž přináší mnohem větší zisk, ale také nenásilně zabijí!
Můj názor: z ČR bude prostor logistiky, ze SR bude rekreační oblast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.