Nejste přihlášen/a.
Narazil jsem na zajímavý problém tak se chci zeptat jestli myslíte, že to v Evropském parlamentu odsouhlasí?
Představitelé ČR v Evropském palamentu zde
Zde český článek od právníka k tomuto návrhu směrnice. Citace z něho, díky nimž se obávám o svobodu/cenzuru a soukromí na internetu jsou níže v komentářích.
MIlane, já jsem si ten článek 13 návrhu četl (asi narozdíl od Vás). Není to jen jeden článek ale na internetu toho najdete víc k tomuto nařízení/zákonu:
epravo.cz/... (v češtině)
citace z výše zmíněného epravo.cz:
"Konstantní monitoring obsahu může vést k narušení soukromí uživatelů, kdy výstupy jejich činnosti budou vždy podrobně analyzovány speciálním systémem, o jehož vnitřním naprogramování a sledovaných a vyhodnocovaných datech lze mít důvodné pochybnosti."
"(c) aktivní dohled nad obsahem nahraným uživateli bude v podstatě znamenat preventivní kontrolu a filtraci uživatelského obsahu, které budou opět vyžadovat další náklady (jiným slovy se bude jednat o obecný dohled, který ale čl. 15 Směrnice o elektronickém obchodu a konstantní judikatura SDEU[8] vylučuje),
(d) dohled nad obsahem je problematický jednak z hlediska ochrany soukromí a osobních údajů, jednak z hlediska práva na informace, kdy zavedené opatření může mít negativní vliv na nabídku informací uživatelům;"
@Postcd, Vy i SaveYourInternet zaměňujete ochranu autorských děl s cenzurou.
@Jedubabicka: Nemyslím si, že by se @BasicallyMarek specializoval na chráněný obsah, myslím, že ani o cenzuře toho moc vědět nebude. Že EU nezamýšlí cenzuru, zde klidně můžete napsat sama. (-:
Kdyby někoho zajímalo, oč jde: Směrnice o elektr/...
To, o čem se nyní diskutuje, najdete v oddílu 4 - Odpovědnost poskytovatelů zprostředkovatelských služeb, v článcích 12-14, ale hlavně v článku 15.
Já se obávám, že se bojíte úplně zbytečně a pokud bude cenzura, tak podobná té české. Jednoduše řečeno, když někdo napíše, že EU je špatná, tak s tím nikdo nic dělat nebude. Pokud nějaká stránka bude psát o tom jak EU právě obsadila Moskvu, nebo jak eliminuje děti v Keni a podobné, tak ano. V dnešní době je spousta těch co by věřila i těmto dvoum mnou vymyšleným zprávám, když by k tomu někdo doložil obrázek z internetu z nějaké války a k tomu pár faktů. Myslím, že můžete jít v klidu spát.
Pravděpodobně se bude dále omezovat svobodné šíření názorů. V některých zemích (Německo) už to tak je. Prostě když docházejí argumenty, tak přicházejí zákazy. Samozřejmě z bohulibých důvodů. A pro stát je lepší přehrát povinnost cenzurovat nevhodné příspěvky na poskytovatele internetových služeb a těm hrozit pokutou, než aby cenzory zaměstnával sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.