Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Je to k neuvěření,ale v podstatě,díky zákonům můžete.Uvedu tady vlastní zkušenost,ale já bohužel jen platím a směje se jiný.V dnešní době,když u vás bude někdo trvale bydlet,nemůžete ho vyhodit,jen v případě,když se dotyčný prokazatelně zdržuje delší dobu jinde a stejně pak s odhlášením musí souhlasit.Pokud se vám náhodou stane,že u vás vegetí a nepřispívá vůbec na nic,zejména el.policie vám řekne,to se musíte tady dohodnout.Dohoda možná není a když použijete násílí,odkašlete to vy.takže takový hajzl je pak vysmátý,používá vše co platíte,dokonce u nás do rána se paří v garáži,topí se přímotopy atd.Tak letos čekám obrovský nedoplatek a mít na něj nebudu,živím z důchodu ještě 2 děti.A tak se stane,že el. vypnou a pak teprvá,xindl nebude mít co zapínat,ale my to také odneseme,protože jsme na el.závislí,máme ponorné čerpadlo do studny a byli by jsme bez vody.Nebýt vody,tak už jsem ze zoufalství,nechala proud odpojit,vařím na plynu a vyprala bych holt v ruce.Jen ale tahat vodu ze studny ručně a není zrovna blízko od domu.a tak si tak říkám.že bych se někde trvale přihlásila a taky se smála do obličeje,že platit nebudu?Nejlépe,nějaký domek,kde je el společná a je nevýhodné el.odpojit,kvůli jednomu.Jakto,že se tohle v podstatě nepovažuje za krádež elektřiny,vždyt přece,co tady protéká,platím já.Bylo tady už i násílí,ale takové,že vás to sice bolí,ale modřiny nemáte,tak nemá cenu chodit k lékaři,když nemáte svědka.
Dostala jste do té nejhorší situace, která Vás mohla potkat. Jedná se o syna, ne o cizího člověka a má tam trvalý pobyt. Majitelem domku je Vaše matka, která nechce do ničeho zasahovat. Zeptala bych se, Vaše matka tam bydlí také? Ví, co se tam děje? Píšete, že jste důchodce a z důchodu živíte ještě dvě děti. Asi jste teda invalidní důchodce, nebo to nejsou Vaše děti a jsou toho syna? Protože on je zřejmě dospělý a pokud byste živila nezletilé děti, musel by být mezi sourozenci velký věkový rozdíl. Ale i to je možné. A kde je otec těch dětí? Na něho se obrátit nemůžete? Já bych si na Vašem místě našla jiné bydlení, vzala děti a nechala ho tam. Jenomže to záleží na mnoha okolnostech, které jsou vaší soukromou věcí. Třeba zrovna na finanční situaci a tak dále. Al e možná by to bylo pro Vás to nejlepší východisko, když se nemůžete domluvit ani se svou matkou, které barák patří. Také záleží na Vašem věku a tak dál. Myslím si, že tady Vám těžko někdo dá takovou radu, která by Váš problém vyřešila. Tady Vás můžeme jenom politovat. Ale možná, že to vlastně potřebujete také, abyste to lépe nesla. Ale to situaci nevyřeší. Já bych si to opravdu promyslela a spočítala, jestli by nebylo pro mne lepší odejít, než se každý den užírat a hádat.
suzymon,děkuji.Otec již nežije,matka s námi nebydlí.žiji tad dlouho a dost jsem peněz do domu vložila,v závěti mám napsané.Matka je nemocná,není schopna to řešit.Peníze na byt nemám,neměli by jsme na nájem.Budu muset ušetřit na peávníka a soudně ho vykázat.Přece nenechám ludra zvítězit a obsadit dům.Nezaslouží si nic.ano jsou to jeho sourozenci,syn nechce jít proti bratrovi,je to pro něho těžké.
Vy jen sklízíte plody své celoživotní práce - jednak se neumíte postarat sama o sebe a jednak jste vychovala z syna parchanta a co my zde máme mít za radu? Já bych se na vašem místě sebrala, třeba i s dětmi, ať si baba dělá s vnukem co chce. Dneska jsou kvanta lidí, které živí to, že pomáhají lidem ve sračkách, do kterých se ti lidi dostali vlastní vinou, takže bude pomoženo i vám.
Sisi,co si to dovolujete,někomu říkat,že vychoval parchanta?Vy jste nikdy neslyšela,co je to psychopat?Zato výchova nemůže.Budte ráda,že jste se s ním nepotkala.a přestante lidi urážet.Neznáte mne,ale víte,že jsem někoho špatně vychovala.Jste příliš jednoduchá na to,aby jste se k tomuto mohla vyjadřovat.stydte se za své vulgarismy.
Marho, nenechte se jí zbytečně rozhodit, Sisi tu neurvale a nevybíravě odpovídá více lidem. Už dostala napomenutí, nějaká odpověď jí zmizela, snad se to časem zlepší.
Dobrý den, pokud se jedná o nájemce, který neplatí, tak postup viz NOZ, resp. doručit výpověď. Když se nevystěhuje, tak se přes advokáta soudit (žaloba na vyklizení bytu) a zřejmě potom až exekuční vystěhování. Bude Vás to stát hodně času a peněz. Hodně štěstí. Zdravím!
martha - já jsem myslel, že máte potíže s nájemcem, který bydlí s náj, smlouvou (viz má odpověď).
Toto je nějaký komplikovaný problém v rodině a to mohu už jen doporučit poradu s advokátem (což není zdarma, ale zase by to mohl řešit). Počkejte si ještě na další názory a rady.
Bene,děkuji.Nj.pokud to lze soudně,tak nemám tušení,kolik by mě to přišlo,ale budu muset udělat kroky.Je tu jen hlášený trvale,jedná se o syna.Majitelka domu nejsem,jen platím a užívám bez smlouvy,takže jestli ještě tohle nebude problém?Majitelka je moje matka a ta s tím nebude chtít nic mít,dohoda možná není.ale bydlím tady a spolubydlení možné není..Když bude u soudu tvrdit,že přispívá,nevím jestli něco zmůžu.ale doklady o zaplacení samozřejmě nemá,kde by je vzal.
@martha - stejně pak s odhlášením musí souhlasit - Nemusí.
Majitelka domu nejsem,jen platím a užívám bez smlouvy,takže jestli ještě tohle nebude problém? Majitelka je moje matka a ta s tím nebude chtít nic mít
Jistěže to bude problém, pokud majitelka nechce. Ledaže by se vám ji podařilo přesvědčit, aby vás zplnomocnila k jednání. Ovšem vy, krom toho že platíte (máte doklady?), bydlíte úplně stejně bez právního důvodu, tudíž existuje i možnost vašeho případného vystěhování - jen pro informaci.
Z. č. 133/2000 Sb., § 12
(1) Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu,
c) zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část.*)
(2) Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místě trvalého pobytu podle odstavce 1 písm. c) jen na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c). Navrhovatel je v takovém případě povinen existenci důvodů uvedených v odstavci 1 písm. c) ohlašovně prokázat.
*) Obě podmínky musí být splněny současně, což u vás není. Zbývá tedy jen výzva k vystěhování a následně žaloba.
Jestliže má paní hluboko do kapsy, má pouze invalidní důchod, tak je ráda, že bydlí u matky a asi neplatí velké nájemné.
Nebylo by lepší dojít na sociální úřad a tam se poradit? Vzít sebou jaký máte přjem /důchod, plus alimenty, plus přídavky na děti/ a jaké máte vydání. Oni Vám poradí, jestli máte nárok na nějaký příspěvek. Jestli energie nebudou potřeba přehlásit na Vaše jméno, případně udělat smlouvu s Vaší matkou o podnájmu. Je to o papírování, ale pokud byste dosáhla na nějakou zlatku od státu, tak by se Vám žilo lépe. Za pokus to stojí.
Samozřejmě odstěhovat se, by bylo také dobré řešení, ale máte na to dostatek peněz? Podnájmy jsou dnes všude hodně vysoké.
Tak teď teprve jsem přečetla story, kterou napsala paní Juglans v roce 2013.
Tedy jestli to dobře chápu Juglans = Martha?
Mě se to vůbec nelíbí, ten Váš způsob života. Chování ke všem okolo Vás. Vy si to ani neuvědomujete, ale Vy si nakládáte na sebe tolika práce a povinností a potom jste jenom nepříjemná na ostatní.
Pokud máte stále ID 3. stupně, tak byste měla být ráda, že jste ráda, přece invaliditu 3. stupně dosáhne člověk, který je na tom opravdu hodně špatně. Máte zřejmě ID na psychiku, ale Vy se ničíte sama. Musíte se šetřit, Vy se chcete strhat a když ostatní nepracují podle Vás, tak se nakonec litujete, jak jste si špatně vybrala.
Nesvádějte všechno na ostatní, zamyslete se nad sebou. Jste inteligentní, ale Vaše zpověď na mě působí strašně agresívně. A to jsem nečetla ten začátek o financích.
Paní, zklidněte, zvolněte, nehoňte se, vytvořte klidnou domácnost pro své děti /dítě/, věnujte se jim. Najděte si malý byt a užívejte si klidu s dětmu, bez nadávek a urážek. Trošku jemnosti a slušnosti a jistě se Vám všechno vrátí.
Takhle svoje nejbližší jenom od sebe odháníte. Vy se ženete za svojí chimérou a v zápalu boje kácíte vše okolo sebe.
Pokud nechodíte do zaměstnání, možná by Vám prospělo najít si nějakou práci, v kolektivu mezi lidmi a žít v pronajatém bytě život, jaký žijeme i my ostatní, nebo jsme žili. Ten neustálý tlak nad Vámi, starost o hospodářství, to je Damoklův meč.
Ať se Vám daří z toho všeho vybruslit co nejlépe.
Pohanka-Jediný problém co mám,že syn je psychopat a potřebuji ho vystěhovat,jinak zvládám,musím-Nikdo ho sem nezval,neptal se,nastěhoval,má tu pobyt.Možnost je jediná,požádat soud,jak jsem se dozvěděla.Soudně se může vykázat,taky na tom pracuji.Nikdo nemůže zato,že se někdy narodí psychopat,hodně jsem o tom četla-děkuji Martha,nejsem Juglans.V té době co psala juglans,jsem měla svatý klid.
Junglas - už pře mnoha lety jste měla v úmyslu si sehnat bydlení, když vaše matka vám smlouvu k pronájmu jejího domu odmítá dát. Vaše matka drží nad nezdárným synem ochranou ruku, tak syna nechte v jejím domě (předpokládám, že matka s vámi stále nežije), mu odpojí elektřinu, bude bez vody atd. a sežeňte sobě a dětem jiné bydlení. Všechno jde, když se chce. V tomto směru jste za moc let neudělala nic, tak se nedivte. Zde jeden z vašich starších příspěvků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.